• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Türk' ün Kaç Katı?

aşağı yukarı söylenebilecek ne varsa yazmışsınız ellerinize sağlık bende fikirlerimi en çabuk yanından paylaşmak isterim.maalesef çıkan sonuç beni de hiç şaşırtmadı.vapura biniyorum insanlar denize bakmak için yarışıyor, otobüs hakeza, tren aynı boş boş etrafa bakınıp lak lak ediliyor. zamanları yok ya hani...
kitabın bir kültür meselesi olduğuna inanıyorum, ayrıca vaktiyle siyasal açıdan okunmaması gerektiğinin empoze edildiğine inanıyorum. bize sunulan yaşamamızı istedikleri hayatı yaşıyoruz 35 yaşındayım tv programlarını analiz edin topluma dayatılan yaşam tarzı aynen neyse yaşıyoruz feodal filmler diziler.seviyesiz dandik gündüz programları ağlamayı spor haline getirmiş ulus bunların kasıtlı gözümüze sokulduğunu düşünüyorum.
üniversiteyi okumak bence; bir alanda ihtisas yapmaktır, çocuk eğitimi çok farklı herkes bildiğini öğretmez yoksa öğretmenlik meslek olmazdı ama okulda da alışkanlık kazandırmak bence çok zor bir sınıfta 30 öğrenciden 5 tanesi çok iyi 5 iyi tanesi orta düzeyde 5 hiç okumuyorsa %90 çevresel faktörler devrede demektir.çünkü;öğretmen aynı kişi.
biz bilgi seven bir ulus değiliz ki zaten hep filanca filanca der biz dinleriz kolaysa aklımıza yatar zorsa çoktan unuturuz.aklımızı hinlikten yana kullanmayı pek severiz ya.
okumak alışkanlıktır beden besinle ruh erdemle doyar erdem bilgeliktir.

ama arada kitapçılarda gördüğüm genç nesil beni umutlandırıyor galiba yeni nesil aradaki farkı kapatacak hadii hayırlısı.

Back