Ne acı bir tablo. Şahsen Türklüğü ile guru duyan biri olarak,gerçekten içim acıdı.
kesinlikle millet olarak çok eksik olduğumuz yönlerden biri
çocuk yaşlarda kazanılması gereken bir alışkanlık kesinlikle
Ne kadar acı bir tablodur.Türk doğmam en büyük gururumdur ve kitap okuma konusunda da oldukça istikrarlıyım.
Eğitime bu kadar kıymet veren önderlerle dünyalara bedel ilerlemelerle yaşarken neden bu kadar geriledik.
Anne ve babaların çocuklarına kitap okumayı sevdirmesi lazım çocuklara küçükken silah yerine kitap verir geceleri malum dizileri izleyip değil kitap okumamızı dinleyerek uyumalarını sağlarsak hem kitaba sempati duymalarını garantiler hemde gelecek için çok daha mutlu bir toplum olmayı hedeflemiş oluruz.
Konu harika paylaşım için teşekkürler...
oy be Püsküüt'üm, bu mesajının altına yazacak çok şeyim var. Hele de bugün. Ama içimden dökülmüyor.
Konuşamıyoruz.. çünkü okumuyoruz.
Duygularımızı ifade edemiyoruz... çünkü okumuyoruz.
Karşımızdakini anlayamıyoruz.. çünkü okumuyoruz.
Olaylara farklı açılardan bakamıyoruz.. çünkü okumuyoruz..
Sonra da başlıyoruz "Kuzuların Sessizliği" ni çevirmeye..
oy be Püsküüt'üm, bu mesajının altına yazacak çok şeyim var. Hele de bugün. Ama içimden dökülmüyor.
Dökülürse barajın kapakları kapanmayacak.. Kendimden korkumdan yazamıyorum.
oysa kitap okumak,başka başka dünyaları,hayatları görebilmektir.
hiç farkında olmadığınız yerlerin farkına varabilmektir.
bu zevkten kendini mahrum edenlere,çok üzülürüm...
Ben bi'de şuna gülüyorum..
Standart bir soru vardır "Boş vakitlerinde ne yapıyorsun?"
Cevabın içine sıkıştırılmış bir "Kitap okuyorum"
Kitap okumak için boş zaman oluşması beklenmez.. Kitap okumak için zaman yaratılır.. Internette dolanılan vakte bakılır, TV ile kaybedilen zaman bakılır, zaten herkesin reel yaşamında geyik yapabileceği sonsuz fırsatlar da vardır.. Bunlara bakılır, tıraşlanır.. ve kitap okumak için zamanı insan kendisi yaratır..
evet çok doğru. herkes hobi kısmına kitap okumak yazar ama kaçının doğru görüyoruz işte.
o kadar eğitim almış insanlar iki cümle kuramıyor çok yazık
Ben bi'de şuna gülüyorum..
Standart bir soru vardır "Boş vakitlerinde ne yapıyorsun?"
Cevabın içine sıkıştırılmış bir "Kitap okuyorum"
Kitap okumak için boş zaman oluşması beklenmez.. Kitap okumak için zaman yaratılır.. Internette dolanılan vakte bakılır, TV ile kaybedilen zaman bakılır, zaten herkesin reel yaşamında geyik yapabileceği sonsuz fırsatlar da vardır.. Bunlara bakılır, tıraşlanır.. ve kitap okumak için zamanı insan kendisi yaratır..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?