• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir tartışma klasiği işte :(

garipbirhayat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2017
3.451
1.922
83
Yine ben..
Canım çok sıkkın, direkt konuya gireyim.
Dün akşam eşim işten döndükten sonra avm ye bana kıyafet almaya gidecektik, neyse geldi, gittik..
Avm deki tüm mağazaları gezdim, ama öyle çok hoşuma giden bir gömlek-bluz vs bulamadım..
Bulduklarıma da beyfendi "bu kısa, bu arkanı kapatmaz, gidiyorsun küçücük şeylere bakıyorsun, senin için yeterki kısa olsun, ( kısadan kasıt belde gömlek veya bluz) kısa olan her şeyi beğenirsin"elime bir şey alıyorum benden önce elimden alıp bırak şunu vs. Konuşmalar... arabadan iniyorum bana hemen " arkanı kapat"..
Ya ben açık giyinen biri değilim zaten, beni görerek bu yola girmedin mi?? Evlendikten sonra bu denli değiştirmeye çalışmak neden??
O benim bu kadar üstüme geldikçe onun istediği gibi giyineceğim varsa da giyinmiyorum zıttına..
Kendi halime bıraksa beni farklı olacak durum..
Neyse kızlar bu eleştirilerden sonra koluna girmiştim çıktım kolundan , noldu dedi? Rahat yürüyemiyorum dedim. Haa şimdi böyle mi oldu dedi. Cevap vermedim, devam ediyoruz kıyafet bakmaya, ama ben önden hızlı hızlı yürüyorum onu beklemiyorum o kadar sinirlendim ki..
Avm de iki yabancı gibi önlü arkalı yürüdük.
Benim de kararlarım var, fikrim var nasıl saygı duymaz bunları göz ardı edebilir ya..
Sonrasında ise bir tane gömlek aldım, yemek bölümüne çıktık.
Dedimki bu yola girdi isek ve bu evlilik devam edecekse ikimiz de birbirimize ayak uydurmak zorundayız, vs dedim..
Bana dediği şey ; ilerde birgün bana ayrılalım diyeceksen şimdi de bunu oldu..
Ben de o aşamaya gelirsek vakti gelince söylenir dedim..
Ve benden yana içim rahat olsun, sonradan vicdan azabı çekmeyeyim diye özür diledim, hatalı tek ben değilim bence dememin üzerine de o da diledi..
Ama yine aramızda soğuk rüzgarlar..
Gece boyu ne konuştuk ne bir temas olmadı, yatağın bir ucunda o, bir ucunda ben..
Şimdi kalktı işe gitti, insan bir Allah a emanet ol der..
Ben ne yapayım, nasıl davranayım ?
Nasıl bir yol izleyeyim ? Şaşırdım kaldım..

Şuan durduğun gibi ol. Mantıklı bir insansın. Çok da güzel konuşmuşsun.

Bu kocaların kılık kıyafete dayatma yapmalarına ben de ayar oluyorum. İnsanı alışverişte bile kafayı yedirtiyorlar.

Benim kocam karışmaz şükür. Ama yine de onla asla alışverişe gitmem. İlk mağazaya girdik mi almak zorunda kalıyorum. Çünkü mağaza gezmesini sevmez.

Ben de tek tabanca takılıyorum :KK66:

Akşama eşin gelince baktın ki sana sıcak davranıyor sende öyle davran. Baktın ki trip atıyor o zaman görmezden gel onu. Sonuçta senin bir suçun da yok ki.

Açık giyinsen ne olur kapalı giyinsen ne olur,dert edecek başka şey bulamayınca kılık kıyafete sariyolar sanırım

Neyse ,bence normal davranmaya devam et ,birbirinizden özür dilemişsiniz ki bu çok büyük bir adım bence ,ikinizde biraz durumu sindirin sonra normal hayatına devam edersiniz
Esin senden beklemediği bir şey duydu ise şoka girmiştir :) hani böyle devam ayrılmayı ima edici sözler

Açık giyinsen ne olur kapalı giyinsen ne olur,dert edecek başka şey bulamayınca kılık kıyafete sariyolar sanırım

Neyse ,bence normal davranmaya devam et ,birbirinizden özür dilemişsiniz ki bu çok büyük bir adım bence ,ikinizde biraz durumu sindirin sonra normal hayatına devam edersiniz
Esin senden beklemediği bir şey duydu ise şoka girmiştir :) hani böyle devam ayrılmayı ima edici sözler

Evet, hatam olmadığı halde özür diledim.. çünkü artık huzursuzluğa , mutsuzluğa tahammülüm yok.

Evet, hatam olmadığı halde özür diledim.. çünkü artık huzursuzluğa , mutsuzluğa tahammülüm yok.

Hataliyken bile özür dilemekten aciz o kadar insan var ki ,sen haklı olduğun halde özür dilemişsin ama her zaman bu şekilde yapma derim ,sürekli hata yapmadığın halde özür dilersen karşı taraf kendinde hiç hata görmez

Akşam ki tavrına bakarsın herşey normalse sende normal davran ,yok uzatiyorsa sende uzat

Ben tek özür dilemene kızdım haklısın çünkü
Erkeklerin önce açık kadınlarla evlenip sonra onları hile hurdayla kapatmaya çalışmasına uyuz oluyorum dünya kadar kapalı kadın var onlardan biriyle evlenseymis
Hem ayrıca sen bir tarafının açılıp açılmadığını kontrol edemeyecek zekada mısın da sana dakika başı bunları söylüyor

Bir de kocan hiç güven vermiyor senin kiyafetine karışıp durmasi baska kadınları sürekli baska niyetlerle inceledigini gösteriyor

Eşiniz gibi karda yürüyüp izini belli etmeyen evlenince karısının poposu beli bacağı gözüktü diye dünyayı ayağa kaldıran adamları inanın anlamıyorum. Fakat anlamasam da şunu biliyorum. Bu adamın bu hassasiyeti içinde varmış ama sizden saklamış. Sanane kendi bedenim kendi hayatım tavrınız o saklanan öfke devini uyandırıp daha kötü şeylere sebep olacak. Yani ya ayak uyduracaksınız yahut güdülmeyen bu deveyi terkedip o diyardan gideceksiniz.

Türkiyedeki kadın dayak ve cinayetlerinin sebebi 'asla taviz verme, özür dileme, istediğini giy, inadına daha açık giy' gibi absürt komedi tadındaki tavsiyelerden kaynaklanıyor. Erkekler bu ülkede evlenecekleri yaşa kadar 'tamam paşam, söyle paşam, peki paşam' şeklinde ortaçağ zihniyetiyle yetiştirildikleri için istisnası olan bu -kocanızı tenzih ediyorum- öküzler insana evrilmeden bu tavır onlara işlemez. Hadi burdaki tavsiyelere uyup üç gün arka arkaya tayt giyin de görelim neler olacağını.

Hayat bu kadar pembe değil ablacım. Erkekler bu kadar insan. Kadınlar bu kadar güçlü. Değil.

Ben tek özür dilemene kızdım haklısın çünkü
Erkeklerin önce açık kadınlarla evlenip sonra onları hile hurdayla kapatmaya çalışmasına uyuz oluyorum dünya kadar kapalı kadın var onlardan biriyle evlenseymis
Hem ayrıca sen bir tarafının açılıp açılmadığını kontrol edemeyecek zekada mısın da sana dakika başı bunları söylüyor

Bir de kocan hiç güven vermiyor senin kiyafetine karışıp durmasi baska kadınları sürekli baska niyetlerle inceledigini gösteriyor

Zaten son zamanlarda beni bu konuda hayal kırıklığına uğrattı..
İçimde büyük bir güvensizlik oluşturdu..
Bu kadar kısıtlanmaya gelemiyorum, hakkımda hayırlısı.

Eşiniz gibi karda yürüyüp izini belli etmeyen evlenince karısının poposu beli bacağı gözüktü diye dünyayı ayağa kaldıran adamları inanın anlamıyorum. Fakat anlamasam da şunu biliyorum. Bu adamın bu hassasiyeti içinde varmış ama sizden saklamış. Sanane kendi bedenim kendi hayatım tavrınız o saklanan öfke devini uyandırıp daha kötü şeylere sebep olacak. Yani ya ayak uyduracaksınız yahut güdülmeyen bu deveyi terkedip o diyardan gideceksiniz.

Türkiyedeki kadın dayak ve cinayetlerinin sebebi 'asla taviz verme, özür dileme, istediğini giy, inadına daha açık giy' gibi absürt komedi tadındaki tavsiyelerden kaynaklanıyor. Erkekler bu ülkede evlenecekleri yaşa kadar 'tamam paşam, söyle paşam, peki paşam' şeklinde ortaçağ zihniyetiyle yetiştirildikleri için istisnası olan bu -kocanızı tenzih ediyorum- öküzler insana evrilmeden bu tavır onlara işlemez. Hadi burdaki tavsiyelere uyup üç gün arka arkaya tayt giyin de görelim neler olacağını.

Hayat bu kadar pembe değil ablacım. Erkekler bu kadar insan. Kadınlar bu kadar güçlü. Değil.

Haklısınız..
Ben o deveyi güdebileceğimi bu şartlarda sanmıyorum..
Benim kararlarıma saygı duymayan, bana devamlı birşeyler dayatan bir insan var karşımda.
Madem benim giyim tarzım sana uzaktı, bunu evlendikten sonra mı anladın..
Ben çocukluk çağını çoktan geçtim, ve devamlı beni ikaz eden biri çok Canımı sıkıyor.
O ikaz ettikçe aksine öyle giyinmek istiyorum, zıttına yapıyorum bunu..

Ne yapsın yani kocası onu çok kıskandığı için ailesine bile gidemeyen istediği hiç bir şeyi yapamayan mutsuz kadin sürüsüne mi girsin
Ayrıca hala dediğim geçerli bir adam ne kadar kiskancsa aldatmaya o kadar meyillidir

Ne yapsın yani kocası onu çok kıskandığı için ailesine bile gidemeyen istediği hiç bir şeyi yapamayan mutsuz kadin sürüsüne mi girsin
Ayrıca hala dediğim geçerli bir adam ne kadar kiskancsa aldatmaya o kadar meyillidir

Şu 1.5 ay içinde bazı saçma sapan bakışlarını yakaladım, ama onun dışında 5.5 yıldır tanıyorum ve aldatma teşebbüsünde bulunmadı hiç, bilmiyorum :(

Madem ozurdileştiniz bence bunun ikinci adımı olmalı. Mesela o eve gelmeden sevdiği yemekleri hazırlayın siz de süsleyin guleryuzlu olun

Bu onun tüm isteklerini kabul edeceğim anlamına gelir..
Yani dünkü bütün suçu yüklenmiş olurum, o yüzden böyle bir adım atmam.
Böyle evlilik yürümez ama o kadar ince düşünmeyin avmde tavrınızı gördü gerekirse güzel bi konuşma yapın. Konuşmadığınız, önden önden yürüdüğünüz için oluyor ya zaten bunlar.

Back