• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir sorum varrrrr

basketchi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2008
200
36
98
Arkadaşlar,kızım bugun 5 günlük oldu,fakat bir problemimiz var oda uyku...Cok fazla uyuyor,uyuduğu içinde emmiyor,aslında ac hanımefendi ama uykusundan ayılamadıgından memeyi es geciyor...Yarımm saatte zor uyandırıyorum hiç kendisi uyanmıyor sürekli ben uyandırmak zorunda kalıyorum,uyanıyor memeyi emerken tekrar uyku moduna geciyor bu durum beni fazlasıyla üzüyor senağlama Sizce bu bir sorun mu yoksa ben mi fazla vesvese yapıyorum???:sm_confused:

canım sarılık testi yaptırdınız mı?
bizimki sarılık oldugu için çok fazla uyuyordu
emzirmek için burnunu sıkar,ayağının altına vurur ancak ölee uyandırırdık
memeyi ağzına alır almaz uyurdu tekrar

canım vesvese yapıyorsun hiç korkma o daha çok küçük, benim oğlum erken doğdu ve o 3 haftayı tamamen uyuyarak geçirdi, şimdi 2 aylık ve keşke uyusa modundayım, dr demiştiki yenidoğan bebek ilk ay günde 20 saat uyumalıymış öyle büyücek, ama azla aç kalmasına izin verme tansiyonları düşüyo ve uyudukları için riskli olabilir, zorla uyandır en geç 3 saaate bir emmeli çünkü, dr tavsiyesiyle biz burnunu kaşıyarak hafif yada ayağını sıkarsan uyanır, memede emerken uyuya kalıncada hafif ayağını sıkıyorum ben devam ediyo, Allah analı babalı büyütsün canım

evet bencede sarılıktan olabilir. birde bebekler ilk zamanlar bol bol uyurlar boşuna uyusunda büyüsün dememişler...dr na sordunmu bizim dr 3 saatten fazla uyutma uyanıdr emzir tekrar uyusun demişti.ben ayaklarının altını kaşır gibi yaparak ve altını açarak bezini falan değiştirirdim böyle uyandırırdım.. melek gibi uyuyan bebişlerimizi uyandırmaya kıyamıyor ama aç kalmalarınada gönlümüz razı olmuyor değilmi? annelik böyle birşey...

Sarılık testi dün yapıldı cok düşük cıktı bi problem yokmuş yani...bende uyandırmak için şekilden şekile giriyorum ayağını yanagını sıkıyorum bakıyorum olmuyor altını acıyorum epey zaman sonra uyanıyor...3-4 saatte bir 10 dk. emiyor sonra yine uyuyoruz...3 kişinin yazmasıyla bile olsa içim rahatladı sağolun arkadaşlar...Onu o tatlı uykusundan uyandırmak,emmediği zamanlarda gercekten insanın içi gidiyor annelik bambaska birşeymişş...

canım benim oğlum da aynı durumdaydı,sürekli uyuodu emmek istemiyodu...4. gün sarılıktan hastaneye yatırdık,2 gün tedavi gördü...ama sen sarılık değil demişsin...yine de çok dikkat et,2-3 saate bir uyandır mutlaka emzir...ben anlamamıştım sonra çok üzüldüm
geçmiş olsun

canım merhaba... benim bebeğimde uyanmazorluk çekerdi... ben bir tülbenti ıslatıp hafifçe yüzünü siler öyle uyandırırdım:)

hiç merak etme çok normal. yeni doğanlar günün büyük çoğunluğunu uyuyarak geçiriyor. benim bebeğim normal ağırlıkta doğdu, hiç sarılığı da olmadı ama uyanıkken yüzünü göremiyordu babası. ama sen uyuyor diye bakma 2 saatte bir emzir. uyandırmak için;
- altını değiştirebilirsin
- gıdısını, kulağını, topuğunu uyarabilirsin.
azcık emdiğini sanıp üzülme, mideleri çok küçük çünkü.

hayırlı olsun canım ben ilk bebeğimi böyle büyütmüştüm uyuyarak hiç bir sorun olmaz fakat sen genede sürekli doyur.aç bırakmamaya özen göster daha çok küçük olduğundn sarılık olabilir ve en iyi tedaviside sık sık doyurmak. bebişinle sağlıklı mutlu yıllar. aynı zamanda uyurken emer hemen çekme kendini

Tesekkürler arkadaşlar ecıklamalrınız ve desteğiniz için:CüvCüv:
Bundan böyle 2 saatte bir zorla uyandırıcam minik cadımı sırnaşık şey ... Uyku çuvalı oldu çıktıı vallla...Allah hepimizin bebişlerine sağlık sıhhat nasip etsin...:nazar::nazar::nazar:

ewet cnm midelri çok küçükmüş geçen derya baykalda doktor çıktı bir meşe büyüklüğündeymiş 10 sonra 2 meşe kadar oluomuş sonra pipon topu kdar oluomuş 10 dk ona yetiodurr zaten ilk zamanlarda iki çekip yoruluyorlarr canları ne ki zaten ufacıklar:)))

arkadaşlar,kızım bugun 5 günlük oldu,fakat bir problemimiz var oda uyku...cok fazla uyuyor,uyuduğu içinde emmiyor,aslında ac hanımefendi ama uykusundan ayılamadıgından memeyi es geciyor...yarımm saatte zor uyandırıyorum hiç kendisi uyanmıyor sürekli ben uyandırmak zorunda kalıyorum,uyanıyor memeyi emerken tekrar uyku moduna geciyor bu durum beni fazlasıyla üzüyor senağlama sizce bu bir sorun mu yoksa ben mi fazla vesvese yapıyorum???:sm_confused:

canim benim kizimda çok uyuyordu 1 haftalik iken ilk kontrolde bebeğimde sarilik çikti hemde yüksek derecede...benim kizim saatlerce uyuyordu uyandiramiyorduk nerdeyse 5 saatte bir emiyordu...doktorumuz açlik sariliği olmuş kan şekeri düştüğü için sarilik değeri yükselmiş dedi sen sakin ihmal etme güzel arkadaşim bebeğini inatla 2 satte bir emzir...ben bebeğimin sariliği 1 saatte bir emzirerek düşürdüm herşeyin ilaci anne sütü....

evet canim, bebegini bol bol uyandir emdir uyusun, ama buyudukce cok az uyuyacak ona göre :lepi:

canım uyuması normal inan bu ii günlerin bırak uyusun belliki bir şikayeti yok senden azda emse ona yetiyo belliki.Daha çok küçük doğum esnasında verilen ağrı kesiciler nedeniylede olabilir.Hem inan bebekler uyudukça daha fazla büyür.Kafana takma bırak uyusun bıcırık burnunu sık uyandırmadan emzir...yeter ona....bu arada sende bol bol dinlen.....

Canım uyandırmak için en etkili yöntem ıslak bir tülbentle yüzünü silmektir. Benim oğlumda sarılıktan 1 gün kuvezde yattı ne burun sıkması ne ayak çimdiklemesi banamısın demiyordu. Ama ıslak tülbentle yüzünü sildiğim zaman uyanıyordu. Kıyamıyoruz ama napalım onlar için yapıyoruz sonuçta. 5 saatten fazla aç kalmasına izin verme sakın. Allah analı babalı büyütsün çok güzelmiş...

Back