Bir sorum var

empula

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2017
336
232
18
34
Kizlar ben suan calismiyorum.evde sıkıldıkca amigurumi,tıg isleri vs.. yapiyorum ve bunlarin satisini yapabilir miyim diye dusunuyorum.nasil gerceklesiyor bileniniz var mi prosedur nedir? Herhangi bir vergi olayi var mi? Oyuncagi yapacagim ama gonderimi ve ucreti nasil ayarlayacagim cesaret edemedigimden adim atamadim henuz.

Kargoda alici odemeli gonderim mi oluyor ki ?

Sorunuzun yanıtini bilemiyorum ama yeteneğinizi takdir ettiğimi söylemek istedim, kolay gelsin.

İnstagramda böyle sayfalar çok var. Ordan bir sayfa açar, kargoyu alıcı ödemeli yaparsınız. Vergi falanda yok. Tutarsa mis gibi para kazanırsınız.

Sorunuzun yanıtini bilemiyorum ama yeteneğinizi takdir ettiğimi söylemek istedim, kolay gelsin.
Cok tesekkur ediyorum hobi amacli yaparken neden ben de yapmayayim dedim.alakasiz kisiler bile birilerine yaptirarak satisini yapiyor.tabii proseduru bilemiyorum henuz

İnstagramda böyle sayfalar çok var. Ordan bir sayfa açar, kargoyu alıcı ödemeli yaparsınız. Vergi falanda yok. Tutarsa mis gibi para kazanırsınız.
Kargoyu alici odemeli yapiyoruz sonra kargodan mi temiin ediyoruz ucretini bir yolu var ama en iyi bu isi yapanlar biliyordur umarim burada vardir birileri :)

Evet internet üzerinden satış yapmak vergiye tabidir,sattığınız ürün için fatura kesmeniz şart,normalde instagram satışı yapanlarında vergi vermesi,fatura kesmesi gerek sanırım bir çocuğu yapmıyor,ama faturasız ürün sattığınız tespit edilirse cezası yüksek olur hem de geçmişte yaptığınız satışlar da incelenir onlar içinde ceza keserler.

arkadasım ınstagramdan satıyor kargo alıcıya aıt yalnız ucretı pesın al cok madur olursun

Kargoyu alici odemeli yapiyoruz sonra kargodan mi temiin ediyoruz ucretini bir yolu var ama en iyi bu isi yapanlar biliyordur umarim burada vardir birileri :)
Hayır. Hesap numarası verirsiniz. Ücreti öderler, öyle gönderirsiniz. İade de kabul etmezsiniz. Yoksa kalır elinizde siparişler.

arkadasım ınstagramdan satıyor kargo alıcıya aıt yalnız ucretı pesın al cok madur olursun
Hayır. Hesap numarası verirsiniz. Ücreti öderler, öyle gönderirsiniz. İade de kabul etmezsiniz. Yoksa kalır elinizde siparişler.
Peki karsi tarafta bana guvenmezse ? Bir cok dolandiricilik olayi oluyor insanlarda guven problemi olusuyor.alici odemeli butikler var misal tum ucreti kargoya veriyoruz oblarda ordan aliyor sanki

Peki karsi tarafta bana guvenmezse ? Bir cok dolandiricilik olayi oluyor insanlarda guven problemi olusuyor.alici odemeli butikler var misal tum ucreti kargoya veriyoruz oblarda ordan aliyor sanki
Bu bi ticaret. Aldığınız her şeyde önce parayı ödersiniz, sonra ürünü gönderirler. Size sipariş verip görüncede vazgeçtim dese parayı ödemese ne olacak? Elinizde patlayacak ürünler.n

Bu bi ticaret. Aldığınız her şeyde önce parayı ödersiniz, sonra ürünü gönderirler. Size sipariş verip görüncede vazgeçtim dese parayı ödemese ne olacak? Elinizde patlayacak ürünler.n
Haklisiniz.bu sekilde deneyecegim :)

Az önce inceledim de hepsiburada.com da girişimci kadınlar ile ilgili el emeği ürünlerin satışının yapıldığı bölüm de var siz de kaydolursanız belki bu site aracılığı ile ürünlerinizin satışını yapabilirsiniz

Tesekkur ederim.instagram uzerinden daha cok oluyor sanirim hic incelememistim orayada bakayim :)

Bir madde var mi bununla ilgili acaba.evde satis yapan herkes oduyor mu vergi.zaten az bir miktardir sanirim arastiracagim :)

Bir madde var mi bununla ilgili acaba.evde satis yapan herkes oduyor mu vergi.zaten az bir miktardir sanirim arastiracagim :)
İnternetten satış yapmak yazınca çıkıyor elbette maddeleri var 2.el bile olsa vergi istiyor devlet,aslında fatura kesseniz mesela sizin açınızdan da iyi olur mesela bir müşteri ile aranızda tartışma çıktı ki ticaret hayatında olur böyle şeyler şikayet etse faturanızı belgenizi gösterirsiniz.

İşte dediğim gibi normalde ödemeleri gerek ama sanırım instagram Yada farklı yerlerden galiba oradan satış yapıp ödemeyenler var .

Seni alıntılıyayım yanlış bilgini düzeltmiş olayım konu sahibi de gelince okur.
Evde iş yapıp yanında personel çalıştırmayan ve yıllık cirosu 18 bini geçmeyenler vergi muafiyetine tabidir. Bu belge için bağlı olunan vergi dairesine gidip form doldurmak yeterli incelemeye gelen müfettiş beyanın doğruluğunu görürse belge çıkıyor 3 yıl geçerli olan belge ile Kargo firmaları ile kapıda ödeme anlaşması yapılır. Fatura kesmeden bu belge ile resmî satış yapılıyor.

Fatura kesmek için vergi dairesine açılış vermesi lazım ayda kaç oyuncak satacak bunun Vergisi Bağ-Kur’u mali müşavirini karşılayacak astarı yüzümü aşar o yüzden evde çalışan kişilere vergi muafiyeti hakkı doğuyor

Kim dedi vergi yok diye.
Satış yaparsanız bal gibi de vergisi var.
Haaa beni kim nerede bulacak diyorsanız, internet satışları takip altındadır haberiniz olsun.
Vergi vermezsiniz ama yakalanınca cezalarıyla birlikte sonuçlarına katlanırsınız.

Konu sahibi, internetten satış yaparsanız (devamlılık arz ederse) gelir vergisi mükellefi olursunuz. Çünkü internet ortamı bir işyeri olarak değerlendiriliyor. Esnaf muaflığının şartlarından birisi "bir işyeri açmaksızın" der. Satış yaptığınız site işyeri olarak değerlendirildiği için bu muaflıktan faydalanamıyorsunuz. Gene de bağlı bulunduğunuz ilin vergi dairesi başkanlığına başvurup bu konu hakkında yazılı bilgi isteyebilirsiniz.
Kargo işlerini falan bilmem sadece vergisel anlamda cevapladım.

Düzeltme: Ek bilgi girişi.

Son düzenleme:
Bir üstünüzdeki üye vergi muafiyetinden bahsetmiş. Bana değil ona yazın, aydınlanalım bizde.

Bir üstünüzdeki üye vergi muafiyetinden bahsetmiş. Bana değil ona yazın, aydınlanalım bizde.
Sizin yorumunuz bir üstümdeki yorumdan önceydi ve ben de okuyunca sizi alıntılayıp yazı yazmıştım. Yazdıktan sonra bir üstteki yorumu gördüm ve yazımı editleyerek diğer yorumada cevap olmak üzere yazımız genişlettim.

Ufak tefek şeyler bunlar takılmayın bu kadar. Kime yorum yaptığım veya kimi alıntıladığım değil sadece olay hakkındaki verilen bilgiye itibar ediniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…