Bir sorum var

Yanlış bilgi değil yukarıda burbuk da açıklamış 2.el bile olsa istiyor devlet hatta sosyal medyalar bile takibe alındı diye haberler çıkmıştı.

Burada açıklamış arkadaş internetten satış e-ticarete giriyor girdiği için vergi ve fatura şart,ha ofis açmaz ama evini home ofis olarak gösterebilir bunun içinde şahış şirketi olması gerek zaten ona fazla para gitmiyor.

Bir çok kişi vergi muafiyeti, esnaf muafiyetinden bahsetmiş.
Kanunda esnaf muafiyeti bir işyeri açmaksızın ifadesiyle pekiştirilir.
Birçok özelgede internet sitesinden yapılan satışlarda site işyeri olarak nitelendirilmiştir.
Yani Maliye bunu ticari kazanç olarak görüyor.
Ben arkadaşa tavsiye verdim, bulundukları ilin vergi dairesi başkanlığına gidecek ve yazılı müracaat edip yazılı cevap alacak.

Ben de boyle biliyorum ama ? Hangisi dogru

Konuyla ilgili pek net bir bilgim yok ama nasıl öğrendiniz merak ettim. Bende yapmak istiyorum amigurimi oyuncakları :) internetten mı öğrendiniz?

Konuyla ilgili pek net bir bilgim yok ama nasıl öğrendiniz merak ettim. Bende yapmak istiyorum amigurimi oyuncakları :) internetten mı öğrendiniz?
Internette her sey var artkk biraz el isi biliyorsaniz sıkıgne vs. Yaparsiniz :)

Ben de boyle biliyorum ama ? Hangisi dogru
Özde iki yorumda doğru. İlk yorum kanunu yazmış. Kanunun çıktığı dönemde internet yok.
Kanun maddesi derki "bir işyeri açmaksızın satanlar" der.
Son özelgekerde satış yapılan internet siteleri işyeri olarak değerlendirilmiştir. Yani kanunun açık olmadığı noktaya açıklama getirmiştir. Satış yapılan internet sitesi Facebook sayfası işyeri olarak addedilmiştir.
Defalarca söyledim konu sahibi bağlı bulunduğu ilin vergi dersi Başkanlığı na girecek ve konuyla ilgili yazılı görüş isteyecek .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…