• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir sorum var

Seni alıntılıyayım yanlış bilgini düzeltmiş olayım konu sahibi de gelince okur.
Evde iş yapıp yanında personel çalıştırmayan ve yıllık cirosu 18 bini geçmeyenler vergi muafiyetine tabidir. Bu belge için bağlı olunan vergi dairesine gidip form doldurmak yeterli incelemeye gelen müfettiş beyanın doğruluğunu görürse belge çıkıyor 3 yıl geçerli olan belge ile Kargo firmaları ile kapıda ödeme anlaşması yapılır. Fatura kesmeden bu belge ile resmî satış yapılıyor.

Fatura kesmek için vergi dairesine açılış vermesi lazım ayda kaç oyuncak satacak bunun Vergisi Bağ-Kur’u mali müşavirini karşılayacak astarı yüzümü aşar o yüzden evde çalışan kişilere vergi muafiyeti hakkı doğuyor
Yanlış bilgi değil yukarıda burbuk burbuk da açıklamış 2.el bile olsa istiyor devlet hatta sosyal medyalar bile takibe alındı diye haberler çıkmıştı.

Evde iş yapıp yanında personel çalıştırmayan ve yıllık cirosu 18 bini geçmeyenler vergi muafiyetine tabidir. Bu belge için bağlı olunan vergi dairesine gidip form doldurmak yeterli incelemeye gelen müfettiş beyanın doğruluğunu görürse belge çıkıyor 3 yıl geçerli olan belge ile Kargo firmaları ile kapıda ödeme anlaşması yapılır. Fatura kesmeden bu belge ile resmî satış yapılıyor.

Fatura kesmek için vergi dairesine açılış vermesi lazım ayda kaç oyuncak satacak bunun Vergisi Bağ-Kur’u mali müşavirini karşılayacak astarı yüzümü aşar o yüzden evde çalışan kişilere vergi muafiyeti hakkı doğuyor

Kim dedi vergi yok diye.
Satış yaparsanız bal gibi de vergisi var.
Haaa beni kim nerede bulacak diyorsanız, internet satışları takip altındadır haberiniz olsun.
Vergi vermezsiniz ama yakalanınca cezalarıyla birlikte sonuçlarına katlanırsınız.

Konu sahibi, internetten satış yaparsanız (devamlılık arz ederse) gelir vergisi mükellefi olursunuz. Çünkü internet ortamı bir işyeri olarak değerlendiriliyor. Esnaf muaflığının şartlarından birisi "bir işyeri açmaksızın" der. Satış yaptığınız site işyeri olarak değerlendirildiği için bu muaflıktan faydalanamıyorsunuz. Gene de bağlı bulunduğunuz ilin vergi dairesi başkanlığına başvurup bu konu hakkında yazılı bilgi isteyebilirsiniz.
Kargo işlerini falan bilmem sadece vergisel anlamda cevapladım.

Düzeltme: Ek bilgi girişi.

Burada açıklamış arkadaş internetten satış e-ticarete giriyor girdiği için vergi ve fatura şart,ha ofis açmaz ama evini home ofis olarak gösterebilir bunun içinde şahış şirketi olması gerek zaten ona fazla para gitmiyor.

Burada açıklamış arkadaş internetten satış e-ticarete giriyor girdiği için vergi ve fatura şart,ha ofis açmaz ama evini home ofis olarak gösterebilir bunun içinde şahış şirketi olması gerek zaten ona fazla para gitmiyor.
Bir çok kişi vergi muafiyeti, esnaf muafiyetinden bahsetmiş.
Kanunda esnaf muafiyeti bir işyeri açmaksızın ifadesiyle pekiştirilir.
Birçok özelgede internet sitesinden yapılan satışlarda site işyeri olarak nitelendirilmiştir.
Yani Maliye bunu ticari kazanç olarak görüyor.
Ben arkadaşa tavsiye verdim, bulundukları ilin vergi dairesi başkanlığına gidecek ve yazılı müracaat edip yazılı cevap alacak.

Ben de boyle biliyorum ama ? Hangisi dogru

Kim dedi vergi yok diye.
Satış yaparsanız bal gibi de vergisi var.
Haaa beni kim nerede bulacak diyorsanız, internet satışları takip altındadır haberiniz olsun.
Vergi vermezsiniz ama yakalanınca cezalarıyla birlikte sonuçlarına katlanırsınız.

Konu sahibi, internetten satış yaparsanız (devamlılık arz ederse) gelir vergisi mükellefi olursunuz. Çünkü internet ortamı bir işyeri olarak değerlendiriliyor. Esnaf muaflığının şartlarından birisi "bir işyeri açmaksızın" der. Satış yaptığınız site işyeri olarak değerlendirildiği için bu muaflıktan faydalanamıyorsunuz. Gene de bağlı bulunduğunuz ilin vergi dairesi başkanlığına başvurup bu konu hakkında yazılı bilgi isteyebilirsiniz.
Kargo işlerini falan bilmem sadece vergisel anlamda cevapladım.

Düzeltme: Ek bilgi girişi.

Konuyla ilgili pek net bir bilgim yok ama nasıl öğrendiniz merak ettim. Bende yapmak istiyorum amigurimi oyuncakları :) internetten mı öğrendiniz?

Konuyla ilgili pek net bir bilgim yok ama nasıl öğrendiniz merak ettim. Bende yapmak istiyorum amigurimi oyuncakları :) internetten mı öğrendiniz?
Internette her sey var artkk biraz el isi biliyorsaniz sıkıgne vs. Yaparsiniz :)

Ben de boyle biliyorum ama ? Hangisi dogru
Özde iki yorumda doğru. İlk yorum kanunu yazmış. Kanunun çıktığı dönemde internet yok.
Kanun maddesi derki "bir işyeri açmaksızın satanlar" der.
Son özelgekerde satış yapılan internet siteleri işyeri olarak değerlendirilmiştir. Yani kanunun açık olmadığı noktaya açıklama getirmiştir. Satış yapılan internet sitesi Facebook sayfası işyeri olarak addedilmiştir.
Defalarca söyledim konu sahibi bağlı bulunduğu ilin vergi dersi Başkanlığı na girecek ve konuyla ilgili yazılı görüş isteyecek .

Back
X