• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir sorum olacak...

zenku

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2008
948
72
98
Arkadaşlar bilenleriniz vardır diye soruyorum buradan...ben 16 ekimde evlendim yani daha yeni gelinim:)...şimdi şöyle bir sorun oldu ben bekarlık soyadımı da kullanmak istiyorum bunu evlilik işlemleri için başvururken beyan etmem gerekiyomuş ama ben bilmiyordum o detayı atlamışım şimdi kimliklerimiz değişecek o esnada dilekçe ile bu isteğimi gerçekleştirebilirmiyim?
bilgisi olan varsa paylarşırsa sevinirim

Benim zamanımda bir tek dilekçe ile olyordu bu işler..
Ama şimdi değiştiyse bilemem..
Nüfus müdürlüğüne sorun..gamyoncuiremsu

ben yaklaşık 6 ay önce bir avukatla görüşmüştüm. nikahtan önce nufus müd.e babamla birlikte..bizzat başvurmam gerektiğini söylemişti.
bildiğim kadarıyla , nikahlandıktan hemen sonra tüm bürokratik işlemlerde otomatikman yeni soyadınla varlığını devam ettiriyorsun. yeni nufus cüzdanın çıkmamış olsa bile..
benim bilgim dahilinde geç kaldın ama bir nufus dairesine sormanda , daha da iyisi bir avukata sormanda fayda var. nufus müd. defedebilir başından..

ben delikızıntürküsü arkadaşıma sormuştum bunu ne yapmam gerek diye.
mahkeme kararıyla ancak kendi soyadımı tekrar kullanabileceğimi söylemişti yaklaşık 1.5 yıl önce bana.

evlenmeden önce başvurmakla evlilik cüzdanına işleniyor kızlık soy ismi ve nüfus cüzdanı değişirken hiç bir işlem uygulanmadan nüfus cüzdanına yazılıyor aynı şekilde.ama evlilik öncesi başvurulmamışsa da sorun değil çünkü nüfus cüzdanı değişirken bir dilekçe verilerek kızlık soy adı eklenebiliyor.benim yeni evlenen kuzenim evlendikten sonra yaptırdı mesela.

Evet canım kimliğini değiştirirken söylüyosun bi dilekçe veriyolar onu dolduruyosun o kadar.Bende kullanıyorum soyadımı,hayırlı olsun evliliğin bu arada mutluluklar dilerim

Hepinize çok teşekkür ederim hem tebrikleriniz için hem de bilgilendirdiğiniz için...
Nüfus müdürlüğünden emekli bir tanıdık bulup ona sordum burdan bilmeyenler için yazayım evlendikten sonra da yapılabiliyormuş aklınızda bulunsun..
Sevgiler

Back