Doğuma Hazırlık Bir şımarıklık olarak ameliyat korkusu

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Hadi senden bebek çıkacak benden 13cm kist için sezeryan gibi ameliyat oldum hemde boydan boya kestiler ufak keside değil korkacak birşey yok canım sağsalim kucağına al inş.

Bir hafta sonra ameliyatım olduğunu yazmıştım aslında, normal doğum daha da korkutucu geliyor açıkçası. Umarım iyi olur
Ben yurtdisinda yasiyorum ve burada buyuk bir aksilik olmadikca normal dogum ile gerceklesiyor dogumlar. Bilmedigim icin de anlamiyorum, burdaki en onemli sey dogum sonrasi ciplak bedene bebegin verilmesi ve ten tene ilk temasin kurulmasi ile baslayan dogal bir surec var. Baba ile de aynisi yapiliyor hatta dogumun onemli bir parcasi bu. Genel anestezi altinda bu adim atlaninca bebeklerin sonraki doneminde sikinti olmuyor mu?

Ben de sezaryenden çok korkanlardanım. Eğer olur da sezaryen olmak zorunda kalsaydım kendimi komple bayıltıracaktım. Ayık kafayla ustesinden gelebileceğim bir durum değil şahsen. Kolay doğum diye bir şey yok bence ikincisinde üçüncüsünde nasıl olur bilemem ama ilk doğumlar her zaman zor. Sadece zorluk derecesi kişiden kişiye değişiyor o kadar.

Ben hep kendimi şu şekilde doguma hazırlamıstım: bu bebek bir şekilde çıkacak ama sezaryen ama normal yolla. Iki doğum şekli de zor, olabiliyorsa doğal yollardan olsun. Herkes yapabiliyorsa ben de yaparım, demek ki yapılabiliniyor... gibi

Bilmiyorum.

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim, size de çok geçmiş olsun

Her yerde yaziyorum, 1 normal 1 sezaryen dogum yaptim. Sezaryen rocks cok rahat gececek emin olun, zaten azicik bir yeri kesiyorlar, sonrasi da rahat geciyor artik

Video izlemeniz kötü olmuş.

Ben normal doğum yaptım ve sadece kolay doğum anılarını okudum ve dua ettim .O şekilde de oldu.

Sen de iyi sezaryen hikayelerine odaklan.
İkisinin de ufak tefek zorluğu var. Ama çabuk unutuluyor

Her yerde yaziyorum, 1 normal 1 sezaryen dogum yaptim. Sezaryen rocks cok rahat gececek emin olun, zaten azicik bir yeri kesiyorlar, sonrasi da rahat geciyor artik
Genel anestezi miydi Womancığım, bir de kesi 13-15 cm olur dedi doktor. Sizde tahminen ne kadar? Sanki instadaki doktorlarda falan gördüğümden daha fazla gibi geldi bana

Genel anestezi miydi Womancığım, bir de kesi 13-15 cm olur dedi doktor. Sizde tahminen ne kadar? Sanki instadaki doktorlarda falan gördüğümden daha fazla gibi geldi bana
Genel istedim ben; cunku zorunlu sezaryen oldum. Artik cok yorulmustum, o yuzden genel diye diretmistim benim kesim 10-11 cm gibiydi, bence video izlemeyin bu surecte. Gercekten cok basit bir islem

Öncelikle video izlemeyin.
Doğal olarak korkmaniz normal benim de doğumum normal olacaktı bende alttan dikisten ve kesilmekten çok korkuyordum. Ama o an acıyla hiç anlamadım bile. Üstelik bebisinizi kucağınıza alınca hepsi geçiyor.

3 bebemi sezeryan ile doğurdum hepsinde ağlayarak girdim bu çok normal
Oyle videolar izlemek size korkudan başka bir duygu yüklemez asla bakmadım bakmam da
Siz sonrasını düşünün minik bi yavru size en saf en muhtaç haliyle geliyor onun hayatınıza katacağı eşsiz güzellikleri ve ilk aylarında ki tüm evi saran muhteşem kokuyu

Bunu bende hazırlanıp yattığımda slem başlamadan gördüm ve söyledim beni kısa bir süre uyuttular dokundular hemen uyandım bebeği giydiriyorlardi
Ben de baştan görsem iiyi olacakmış ta karnımın içini gördüm kızımı çıkarmak üzereyken aaa ne ara kestiniz beni diyebildim o şokla doktorlar da şaşırdı önümü kapattılar sadece alel acele

Sezaryen oldum, epiduralli. Hicbir sorun yasamadim. Hatta oglum yogun bakimda kaldigi icin sezaryen oldugumu bile unuttum. Gunde 3-5 kez arabada hoplaya hoplaya hastaneye gittim. Arabaya inmek binmek zordu o halde ama sorun etmedim. Sonrasinda hicbir sorun da yasamadim. Yaram da cabuk toparladi. Saglicakla alin kucaginiza. Benim dogum gunumde mi dogacak bebis

Çok geçmiş olsun… umarım ben de anı olarak anlatırım yaşayacaklarımı.
9 martta geliyor:) şimdiden doğum günleriniz kutlu olsun hem oğlumun hem sizin

Çok geçmiş olsun… umarım ben de anı olarak anlatırım yaşayacaklarımı.
9 martta geliyor:) şimdiden doğum günleriniz kutlu olsun hem oğlumun hem sizin
Aa benimki 8 mart :) yanlis hesaplamisim.

Inanin cok rahat gececek. Ben genel anestezi istemedim cunku ilk dogum anina sahit olmak ve ten tene temasi yasamak istedim. Harika bir sey.

Zaten iyi yaptıklarını sonradan öğrendim. Çok teşekkür ederim doktor hanım cevap verdiğiniz için

Bu bilgiyi hali hazirda sezaryenden korkan konu sahibine soylemekteki amaciniz neydi?
Konumdaki gerginlikleri ben de hiç anlamadım, sarılırız sıkı sıkı diye düşünmüştüm pozitif hikaye var mı diye de yazmıştım. bir arkadaş da korkumu beğenmedi, dislike attı nedense ama destek daha çok neyse ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…