Bir sergi kararsızlığı: Yerimde olsanız ne yapardınız?

Resimlerinin hepsini tek tek inceledim 😊
Esasını söylemek gerekirse sanki bunalımda birinin yaptığı ürünler gibi geldi bana, yansıtılan karmaşadan dolayı. Feraha çıkmayı umut eden kadın figürleri gördüm hep. Genel olarak tarzın bu şekildedir belki de bilemiyorum. Çizgini sevdim ben hoş görünüyor.
Hiç sade bişeyler yapmayı denedin mi ?
Çok fazla renk kullanılmayan soft tonların ağırlıkta olduğu resimler gibi.
Resimlerin iç dünyamızı yansıttığını düşünüyorum bir resim meraklısı olarak, şunu da demeden geçmiyim otopsili olana vuruldum 😍 sergi işi okeydir bence 👍

İnşallah ya, kendime çok uyuz oluyorum artık. Kendi kendime ediyorum.
Bunların hepsi kafadan sallamasyon, hayal ürünü. Sadece kızılderili başlığının kafada nasıl göründüğünü anlamak için netten bir fotoğrafa baktım, gerisi yine gelişi güzel. Evet, ben "Olursa olur" diyemiyorum, kafamda bi resim oluşuyor, her ayrıntısı ile belirleniyor rüya gibi; sonra onu yapmaya çalışırken abuk subuk hallere giriyor resim, asabım bozuluyor. Bir de o resmi olduğu gibi çıkarabileceğimi biliyorum ya, sadece doğru anda resimden uzaklaşmam, bırakmam, kalemle işaretlemem ölçmem ve o ölçüye uymam gerekiyor. Yok... Kalemle ne işaretleme var, ne ölçme biçme, ne bekleme; hurra denk gele... Eh sonuç da haliyle istediğimden farklı çıkıyor, ne umuyorsam.
Yok kendimi aşmam lazım bu konuda.

Bir ablamız var kursta, kadına imreniyorum ya imreniyorum, onun disiplini bende olsaydı ah diyorum. Kadın en ince detayına kadar işaretliyor, ölçüyor; ben elime cetvel almıyorum ya... Yok, bu huyumu da kıracağım, olmuyor ya. Kendimle uğraşmalarım bi bitmedi.

Kesinlikle öyle, çok benim dışımda akıyor renkler; önceden "Şurayı şöyle boyayayım" demiyorum, orası geliyor ve atıyorum kafamda 3 renk yanıyor, 2. rengi de istesem 1. rengi vurmuş oluyorum zaten; sanırım bu benim hastalığımla ilintili evet, hastalığım kendi resmini istiyor. :))) Psikologum ile de bu sanat işlerini konuşmuştuk, "İstediğimi yapabileceğimi biliyor ama yapamıyorum, kendi kendimi saptırıyorum" diye. O da kendi kendimle yarışmayı bırakmamı ve olduğu gibi ne çıkıyorsa akmasına izin vermemi, resmi kendimi sıkmak değil rahatlamak için bir araç olarak görmemi söylemişti, bu tip bir konuşma yaşadık.

Sergiye katılmaya karar verdim, seçimi hocama bırakıp hiç bulaşmamayı düşünüyorum çünkü hiçbir resmimden memnun değilim şu an, kendisi hangilerini istiyorsa çıkarsın.
İç dünyanızdan bahsetmeye ve keşfedilmeye çok fazla ihtiyaç duyduğunuzu hissediyorum. Mürekkep lekesi testini biliyorsunuzdur. Kendiniz hakkında konuşma, düşünme hatta kendinizi tanıma ve tartışma fırsatı bulabileceğiniz bir deneyim olabilir sizin için bu test. Bir uygulayıcı bulup deneyebilirsiniz bence. Denemeye niyetlenirseniz önden test hakkında okuma yapma ya da görsellerini kurcalama gibi hazırlıklar yapmadan gidin ama :) Deneyiminizi de buradan paylasirsiniz belki :)

Merhaba hanımlar, nasılsınız? Nasıl gidiyor hayat?

Ben biraz "Hiçbir şeyi beğenemediğim" bir dönemde gibiyim.
Elimden çıkan resimler, aklımdaki karşılığını bulamadığı için gözüme tuhaf görünür oldu. Sanırım fazla beklemek ve incelemenin yan etkilerini yaşıyorum, ya da kendini sabote eden aksi yönüm şu ara pek bir baskın, belki de gerçekten berbatlar ve yeni fark ediyorum, bilmiyorum.

4-5 güne kadar kursumuzun sergisi olacak, hocamız resimlerimizi toplamaya başladı, wtsp grubumuzdan çağrı yapıp katılım istiyorlar.
Ben ise kaçıyorum-kaçıyordum.

Günlerdir ölü taklidi yapıyor, kursu ekiyor ve kendi telaşeleri içinde beni unutmalarını umuyordum ama unutmadılar; bugün, az önce cevap vermek zorunda kaldım ısrarla sorulduğu için, artık cevap vermesem ayıp olacaktı. Ben de durumumu söyledim;

Eki Görüntüle 2263045 Eki Görüntüle 2263046

Reddedemedim ama kesin bir tamam da diyemedim, kafam karıştı.
Çıkardığım işlerden memnun değilim, ama resim hocamız sergiye katılımımı istiyor, yeterli görüyor.

Yerimde olsanız ne yapardınız arkadaşlar?
Memnun olmadığınız işi, hocanız istiyor ve beğeniyor diye herkesin inceleyeceği bir sergiye dahil eder miydiniz, yoksa kibarca reddeder, biraz daha açıklar geri mi çekilirdiniz?
Eskiden olsa uzun uzun yazardım. Şöyleyse böyle yapın vs... Şimdi sergileyin gitsin diyorum. İçinize sinen resmi yapma olanağınız yada sunma olacağınız olacak mı? Hayat sizce kaç gün daha sürecek?

Yorumlar için teşekkür ederim arkadaşlar; resimlerimin bir kısmını rastgele yüklüyorum (Zaten hepsi birbirinin aynı sayılır), bunlardan birkaçını verip geçeceğim. Yetersizler derken ciddiydim; hepsi eksik, hepsinde sonlara doğru sıkılganlık belli, istediğim gibi değil benim için; bazılarının hataları ise bariz bağırıyor.

Ama bu huyumu kırmam gerektiğine karar verdim yoksa ilerleyemeyeceğim ve aynı yerde saydıkça canımı sıkıp hiçbir şey yapmadan geberip gideceğim, yorumlarınızın etkisini göz ardı edemem; sergiye katılacağım bunlardan artık hangisini isterse hoca.
Teşekkür ederim vakit ayıran herkese.

Valla resim gibi resim olmuşlar tebrik ederim.

Balık olan bi de ay olanı ver bak çok güzel onlar
Sanattan bi halt anlamam ama bana çok güzel geldiler :) renklerin kullanımı, kompozisyonları :KK66:
Yarın tabletten açıp benim bebeye göstercem. Bence benim kız anlıyor bu işten. Uzun uzun tablo inceliyor kendisi.

Yarın tabletten açıp benim bebeye göstercem. Bence benim kız anlıyor bu işten. Uzun uzun tablo inceliyor kendisi.

Bebeler gercekten cok cok dikkatli bakiyor bazen. Gecen yil isyemeginde, is arkadasim karisi ve bebegiyle gelmisti. bebek de benim taktigim kolyeye bakiyordu. Kucagima verdiler baktim gozlerini dikmis nasil inceliyor, nasil bakiyor:KK57:

Yorumlar için teşekkür ederim arkadaşlar; resimlerimin bir kısmını rastgele yüklüyorum (Zaten hepsi birbirinin aynı sayılır), bunlardan birkaçını verip geçeceğim. Yetersizler derken ciddiydim; hepsi eksik, hepsinde sonlara doğru sıkılganlık belli, istediğim gibi değil benim için; bazılarının hataları ise bariz bağırıyor.

Ama bu huyumu kırmam gerektiğine karar verdim yoksa ilerleyemeyeceğim ve aynı yerde saydıkça canımı sıkıp hiçbir şey yapmadan geberip gideceğim, yorumlarınızın etkisini göz ardı edemem; sergiye katılacağım bunlardan artık hangisini isterse hoca.
Resimden hiç anlamam. Ama resimlerinize bakınca uçlarda yaşayan bir insan olduğunuzu düşündüm. Yanlis anlaşılmak istemem manik depresif gibi. Sanki ruhunuz sıkışıp kalmış gibi..

Bebeler gercekten cok cok dikkatli bakiyor bazen. Gecen yil isyemeginde, is arkadasim karisi ve bebegiyle gelmisti. bebek de benim taktigim kolyeye bakiyordu. Kucagima verdiler baktim gozlerini dikmis nasil inceliyor, nasil bakiyor:KK57:

Evet büyülenmiş gibi di mi :KK70:
Bence en büyük filozoflar da kendileri :) sürekli bir sorgulama peşindeler

Daha önceki resimlerinden bazılarını göstermiştin bana hatırlar mısın, o zaman bayılmıştım. Bunlara da bayıldım, bayıldım, bayıldım. Bunların hepsinin bir anlamı var ve hepsi senden bir parça yansıtıyor. Sergiye koyma fikrini tam gaz destekliyorum. Evlendiğimde yeni evime senden bir tablo satın almayı çok istiyorum bu arada, ehehe. :)

Çok beğendim elinize saglik

Yokuspokus Yokuspokus kanki naber ya ahhsjs. Şimdi arkadaşım resimlerine baktım uzun uzun. Ben de resim yapardım bir zamanlar eğitim de aldım. Profesyonel olamayacak kadar sıkılgan bir insan olduğum için bıraktım. Karakalem seviyorum ben zaten. Fırça ruhumu daraltıyor.

Nacizane fikrim, en çok beğendiğim resmin şu otopsi dikişi olan. Tabi doğru anladıysam. Otopsi dikişi değil mi o? Bypass da olabilir tabi. İki adet resmin inanılmaz özensiz göründü bana. Sadece ikisi ama moralin bozulmasın :) diğerleri gayet güzel. Ben fazla renkten ve hızlı geçişlerden hoşlanmıyorum lakin senin resimlerinde bulunan sarmalları sıkça kullanırdım ben de. Neden yılan anlatsana biraz ahahjsjs.

Tamam ciddileşiyorum. Gayet başarılısın ve tarzın hoş. Sadece sıkılganlığın ilk başta söylediğim resim dışında tüm resimlerinde hissediliyor. Birkaç teknik hata var belki de bilerek yapılmıştır bilemiyorum. Sergiye katılmalısın. Çok daha kötü resimler gördüm çeşitli sergilerde. Kendine haksızlık etme.

Sey o şey yılan kayinValide.
Bir de kara böcük var o da görümce.
Kızın ömrünü yemişler, otopsisini yapmışlar 😂
Yokuspokus Yokuspokus
Üst yorum için özür.
Bu kadın böyle şeyler için tahrik edici yazıyor, napim.
Hiç anlamam resimden. Yorumlamam imkansız. Sadece ben sana en çok benzeyenin boynu Halkalı, şehir figürlü resimdeki olduğunu düşünmüştüm nedense 😊
Ben bu resimlerden herhangi birini bir sergide görsem, kadının tarzı var ama yolu da var diye düşünürüm. Ama ne isi var bunun sergide demem.
Ama sanattan da anlamam yani çok da ciddiye alınacak bir durumum yok 😅ben halktan biri gelir ya sergiye o'yum 🙈

en beğendiklerimi yollardım ben. bence söz konusu yetenek olan işlerde her daim daha iyi olabilir bu yüzden acımasız öz eleştiri yapıyoruz. ben insan içine çıkarmaya bile çekiniyordum sonra kendime objektif bakınca abarttığımı gördüm etraftan tepkiler pozitifti hep.

sonra baktım ki zamanla gelişmeme faydası olmuş. daha iyi olsun diye uğraşırken kendimi aşmışım.

en beğendiklerinizi yollayıp bi sonraki hedefinize odaklanın bence yeni resimlerinize odaklanın nasıl daha içinize sinebilir mesela onu düşünün. youtube kanalını da bekliyorum unutmadım :KK66:

bence teknikten öte soyut anlamları çok iyi gerçekten oturup düşünülesi bazıları çok sevdim bir hikayesi var kendinize yüklenmeyin. teknik geliştirilir ama duygu herkeste olmuyor hocanıza katılıyorum çok farklı stiliniz.

Sey o şey yılan kayinValide.
Bir de kara böcük var o da görümce.
Kızın ömrünü yemişler, otopsisini yapmışlar 😂
Yokuspokus Yokuspokus Yokuspokus Yokuspokus
Üst yorum için özür.

Aşkolsun ben mi tahrik ediyorum hani nerede. Zaten diğer konularda da çok üstüme geliyorlar. Vurmayın bana öldüm ben zaten shshhshs.

Teşekkür ederim tekrar, yorumlayan herkese. Gerçekten moral oldunuz, sanırım arada poh pohlanmaya ihtiyaç duyuyorum ben ya, resim konusunda kendimi sorgulamayı durduramıyorum çünkü. :/

Hocamla konuştum; "Siz seçersiniz hocam hangisini istiyorsanız, perşembeye kadar düzenleyip ulaştırırım" dedim. Cevap olarak "Hepsini istiyorum"u aldım, derdim içime içime katlandı... Geriliyorum, bir değil iki değil, hepsiyle ayrı ayrı yerin dibine gireceğim galiba. :olamaz: Utangaç dokunulmaz bir küçücük san'atçık yönümü seveyim!

Salıncakta sallanan kıza bayıldım. Resimler harika. Bir konu mu işlendi? Neden resimlerde kadın, nehir, balık vb görüyorum?

Ya delimisin farkli zevkleri olan insanlar mutlaka vardır.
Sanat bu zaten .
Bi standardı yokki .
Emek vermissiniz tabiiki katılin .Durun resminizin başında gerilin ben yaptım diye
Ayyy bizde gecen sene gümüs takı sergisi yaptık .İşi biliyoruz hatalarıda gorüyoruz ama hepsi muhteşemdi .Her gelen ağzı açık döndü döndü baktı .
Birde çalacaklar diye tetikteyiz .:KK70:

X