Bir sergi kararsızlığı: Yerimde olsanız ne yapardınız?

Yokuspokus

Nope thanks
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Mart 2016
18.150
76.557
Merhaba hanımlar, nasılsınız? Nasıl gidiyor hayat?

Ben biraz "Hiçbir şeyi beğenemediğim" bir dönemde gibiyim.
Elimden çıkan resimler, aklımdaki karşılığını bulamadığı için gözüme tuhaf görünür oldu. Sanırım fazla beklemek ve incelemenin yan etkilerini yaşıyorum, ya da kendini sabote eden aksi yönüm şu ara pek bir baskın, belki de gerçekten berbatlar ve yeni fark ediyorum, bilmiyorum.

4-5 güne kadar kursumuzun sergisi olacak, hocamız resimlerimizi toplamaya başladı, wtsp grubumuzdan çağrı yapıp katılım istiyorlar.
Ben ise kaçıyorum-kaçıyordum.

Günlerdir ölü taklidi yapıyor, kursu ekiyor ve kendi telaşeleri içinde beni unutmalarını umuyordum ama unutmadılar; bugün, az önce cevap vermek zorunda kaldım ısrarla sorulduğu için, artık cevap vermesem ayıp olacaktı. Ben de durumumu söyledim;

9ea7b2d6-a65b-4c39-ad72-c15a06089b48.jpg d1395526-031e-4cd3-a153-d7916226935f.jpg

Reddedemedim ama kesin bir tamam da diyemedim, kafam karıştı.
Çıkardığım işlerden memnun değilim, ama resim hocamız sergiye katılımımı istiyor, yeterli görüyor.

Yerimde olsanız ne yapardınız arkadaşlar?
Memnun olmadığınız işi, hocanız istiyor ve beğeniyor diye herkesin inceleyeceği bir sergiye dahil eder miydiniz, yoksa kibarca reddeder, biraz daha açıklar geri mi çekilirdiniz?

Resim sanatı çok başka bir boyut. Belki sizin begenmediginiz yerde bir başkası muazzamlik görecek 😁 mesela ben, Pablo Picasso'nun resimlerine bakınca ilk "bu ne lan" diye tepki vermiştim. Ki eminim yalnız değilimdir 😁 ama adam dünyaca ünlü ve o benim "bu ne lan" dediğim resimlerden insanlar ne anlamlar çıkarıyor 😁😁 öyle düşünün bence😊 Picasso da sizin gibi düşünse şu an eserlerini bilmiyor olacaktık.😁 Ki resimden anlayan birisi de değilim hani..resimden anlamasam da Salvador Dali nin resimlerine hastayım orası ayrı 😁

Resim sanatı çok başka bir boyut. Belki sizin begenmediginiz yerde bir başkası muazzamlik görecek 😁 mesela ben, Pablo Picasso'nun resimlerine bakınca ilk "bu ne lan" diye tepki vermiştim. Ki eminim yalnız değilimdir 😁 ama adam dünyaca ünlü ve o benim "bu ne lan" dediğim resimlerden insanlar ne anlamlar çıkarıyor 😁😁 öyle düşünün bence😊 Picasso da sizin gibi düşünse şu an eserlerini bilmiyor olacaktık.😁 Ki resimden anlayan birisi de değilim hani..resimden anlamasam da Salvador Dali nin resimlerine hastayım orası ayrı 😁

Ya başta hevesle, beğenerek başlıyorum; kafamda oluşuyor zaten ne çıkacağı. Sonra git gide bka sarıyor, tuhaf görünmeye başlıyor gözüme, istediğimi çıkaramıyorum, planladığımın dışına çıkmaya başlıyor ve en sonunda zoraki bitirip kaldırıp atıyorum. Bu %99.9 böyle oluyor. Bir köşede yığıldılar ve üzerine örtüyü geçirip yoklarmış gibi davranıyorum. Çok hastalıklı bir şey ya :/

biz de görseydik resimleri :KK70:

asıl olan bence sanatçının hissettiğidir.

siz sürekli plan yapıp icraate geçemeyen üye miydiniz? öyle bi konunuz mu vardı?

Başka konularda attıklarım vardı, göstermeyeyim ya hiç içime sinmediler. (Ya da birazdan iyi mi kötü mü bi bakın diye gösteririm belli olmuyor bana :/) Ben berbat hissediyorum baktıkça. Evet, resim konusunda milyonlarca plan yapıp, sona yaklaştıkça kaçan o üye benim. :)

İçime sinmesi önemli. İçime sinmeyen işi ortaya çıkarmam.

Ben de öyle yapacağım gibi. Ama whtspptan mesaj gelmeye devam ediyor.

Başka konularda attıklarım vardı, göstermeyeyim ya hiç içime sinmediler. (Ya da birazdan iyi mi kötü mü bi bakın diye gösteririm belli olmuyor bana :/) Ben berbat hissediyorum baktıkça. Evet, resim konusunda milyonlarca plan yapıp, sona yaklaştıkça kaçan o üye benim. :)
o zaman daha fazla kaçmayın sergileyin derim.

Gangsta yapma ya sen bu değilsin
Önemli olan katılmak diyecek birisin benim gözümde
Ki resimlerini görmek isteriz :KK66:

Konu resim olunca basit göremiyorum ki Vedegeo, bu konuda bir miktar takıntılı olduğumu itiraf edebilirim. İlerleyen sayfalarda gösteririm belki araya kaynar. Ama cidden istediğim gibi olmadılar.

Eminim mütevazılık yapıyorsun. Kesinlikle katıl hem ne kaybedersin ki?

Yapmıyorum, eski formumda değilim; git gide daha gelişi güzel şeyler çıkarır oldum ve rahatsız ediyorlar. Diğer arkadaşların resimleri çok güzel, onların arasında daha iğrenç görünecekler. Bu konudaki isteğimi tamamen kaybedebilirim, bilmiyorum.

Bence katılmalısın resim olayı çok göreceli
Bize anlamsız gelenden bir başkası çok farklı anlamlar çıkartabiliyor
Sonuçta koyduğun bir emek var ortada
Hocan da begeniyorsa demek ki güzel işler var.gorsek ne iyi olurdu :KK54:

ben de senin gibiyim sanırım.
elimden çıkan iş mükemmel olsun istiyorum.
a, b, c kişilerine göre zaten mükemmel olsa da beni tatmin etmiyor.
bu yüzden doktora tezimi tamamlayamıyorum
başkası olsa çoktan vermişti.
benim içime sinmedi bir türlü.
2 tez bile çıkacak şekilde ilerliyordu. ama olmadı bir türlü.
çocuklarla artık hiç dönüp bakmıyorum yüzüne.
peki sonuç? tamamlanmadı.
şimdiki aklım olsa hocamın yönlendirmesini dinler, içime sinmese de bitirir bu kadar ince eleyip sık dokumazdım.

evet sanat aynı şey değil farkındayım ama ilerlemek için risk alıp, biraz kendini dinlememek, biraz tabi olmak gerekiyor.

bu eser seninle anılacak ama seninle anılan tek eser olmayacak. ve bence bir yerden başlayınca biraz daha netleşeceksin.

Zaten tam planlanan gibi olsa tadı ve güzelliği olmaz diye düşünüyorum. Sizden birşeyler katılıyor işte resme. Standart her zaman güzel değildir 😊 sıradışı olmak çoğu zaman iyidir

Planladığım gibi olsalardı, daha iyi olurlardı ya; bazı yerlerde gereksiz aceleci-sabırsız davrandığım için kafamdaki şekil ve renklerden saptığım figürler oluyor; lanet gibi bir şey bu ya. Sıradışı olmaktan ziyade, lise öğrencisi resimlerine döndüler iyice.

Sekerim , ben biliyorum , resimlerin sahane
Katil sergiye , hic dusunme bile

Kuzum, valla hiç istediğim gibi değiller; sana yolladığım parçalardan sonra yaptıklarım hele...Git gide aşağı düşüyor. :/

Bence önce bize bir sergi aç burada😁 yorumlayalim. Ne olacak, gözümüz gönlümüz açılmış olur

Birazdan ekleyeyim tamam. Ya sergi içinde berbat görünecekler ya.

Planladığım gibi olsalardı, daha iyi olurlardı ya; bazı yerlerde gereksiz aceleci-sabırsız davrandığım için kafamdaki şekil ve renklerden saptığım figürler oluyor; lanet gibi bir şey bu ya. Sıradışı olmaktan ziyade, lise öğrencisi resimlerine döndüler iyice.

Kuzum, valla hiç istediğim gibi değiller; sana yolladığım parçalardan sonra yaptıklarım hele...Git gide aşağı düşüyor. :/

İnanmam ki :)
Hepsi sahaneydi , o resimleri yapan kadin kotu resim yapamaz
Param olsa alir evimin her kosesine koyarim o kadar guzeller

İc sesine hakim ol , kendi kendini kiskirtma rica ediyorum

[/QUOTE]
Sabırsızlıkla bekliyorum:KK5:

Bence katılmalısın resim olayı çok göreceli
Bize anlamsız gelenden bir başkası çok farklı anlamlar çıkartabiliyor
Sonuçta koyduğun bir emek var ortada
Hocan da begeniyorsa demek ki güzel işler var.gorsek ne iyi olurdu :KK54:

Hocam beni gaza getirmek için öyle diyor biraz da. :/

Bebiş her konunda kararsiz cekimser özgüvensizsin.
Yapma artık yahu ! Artık bi cık meydana. Sahada oynamayacaksan nasil olcak bu iş ?

Bu resim işi beni yedi, yedi bitirdi. Özgüvensizim evet, olmuyor ya; yeterli görünmüyor gözüme.

X