Bir derdim var bölümümerhaba yeniyim de bdb nedir acaba
Oraya acmaliydin konuyu
Bu arada asla kaçma
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bir derdim var bölümümerhaba yeniyim de bdb nedir acaba
Yani bır sucu olmadıgı halde bırak dıyorsunuz. tesekkurler goruslerınız ıcın...Ama kaçma yani ben uyarımı yaptım Allah bize sormaz neden uyarmadınız diye.
Bırak demedim, kaçma demekle bırak demek aynı değil. Ayrıca insanlar birilerinin kaderlerini değiştiremez, sadece hakkında hayırlı değilse Allah bir mâni çıkartır. O senin kaderin olsa ağız dil bağlanır zaten. Sen bu adamın senin gerçekten kaderin mi değil mi ona bak. Eğer ki değilse sen de bunu zorla kaçarak oldurmaya çalışırsan gerçek kaderin bozulur ve bu yönde ilerleyip ilerde keşke demene sebep olabilir. Ve şunu anlaman lazım ister roman olsun ister türk isterse herşey uysun örf adete ama aile istemiyorsa onları ezemezsin.Yani bır sucu olmadıgı halde bırak dıyorsunuz. tesekkurler goruslerınız ıcın...
tesekkurlerBırak demedim, kaçma demekle bırak demek aynı değil. Ayrıca insanlar birilerinin kaderlerini değiştiremez, sadece hakkında hayırlı değilse Allah bir mâni çıkartır. O senin kaderin olsa ağız dil bağlanır zaten. Sen bu adamın senin gerçekten kaderin mi değil mi ona bak. Eğer ki değilse sen de bunu zorla kaçarak oldurmaya çalışırsan gerçek kaderin bozulur ve bu yönde ilerleyip ilerde keşke demene sebep olabilir. Ve şunu anlaman lazım ister roman olsun ister türk isterse herşey uysun örf adete ama aile istemiyorsa onları ezemezsin.
Allah katında müslüman olmayanlarla evlenmeyin diye birşey var ama.bunu kendinizi kandırmayın diye söylüyorum.sag olun farkındayım ama o ve ailesinden yana o sekılde bır sorun olmayacagına ınanıyorum. Biz gercekten çok önyargılıyız. Allah katında ırkcılık dıye bır sey yok bunu kabul edemıyoruz...
İşte sorunda burda erkeğin örf adeti bunu normal karşılar belki... onlara göre normal olan bazı şeyler sana göre uymayabilir ilerde. Yani kaç tane arkadaşım sırf mezhep dolayısıyla ayrılmak zorunda kaldı. Mezhepler bile farklılık gösterebiliyor kendi içinde bunun ırkçılıkla alakası yok uyum sağlayamamakla alâkası var.Allah katında müslüman olmayanlarla evlenmeyin diye birşey var ama.bunu kendinizi kandırmayın diye söylüyorum.
O çok sevdiğiniz uğruna ailenizi bırakacağınız sevgiliniz var ya,sizi gerçekten çok sevseydi böyle bir durumun içine sizi sokmayı düşünmezdi.
Aynen öyle.ki romanların yasam tarzları çok çok farklıİşte sorunda burda erkeğin örf adeti bunu normal karşılar belki... onlara göre normal olan bazı şeyler sana göre uymayabilir ilerde. Yani kaç tane arkadaşım sırf mezhep dolayısıyla ayrılmak zorunda kaldı. Mezhepler bile farklılık gösterebiliyor kendi içinde bunun ırkçılıkla alakası yok uyum sağlayamamakla alâkası var.
bir derdim varrmerhaba yeniyim de bdb nedir acaba
alıntı olmasaydi ben anlayamazdim.Kaçma sakın. Kaçarsan hem ailenden olursun hem de onları silip geldiğini bilen damat tarafı sana etmediğini bırakmaz nasıl olsa arkanda duran bir ailen yok diye (sevdiğim beni ezdirmez ki diye düşünme o bile gün gelir bunu başına kalkar.) Seviyorsanız sevginize saygı duymalarını sağlayın 1 yıl içinde, istersen hergün ağla yemeden içmeden kesil ne kadar üzüldüğünü bilsinler. Ama kaçıp da seni bu zamana kadar büyütmüş aileni ezip geçme. Aile inan ki herşeyden daha önemli.
Konu sahibi anlasındı yeterdi.alıntı olmasaydi ben anlayamazdim.
konuyu silmişti bende ne demek istiyor diye düşündüm alintilamişsin iyiki:)Konu sahibi anlasındı yeterdi.
Yaa bende anlaşılmaz yazmışım sandım haberim yok silmiş mi banlanır ki o zaman.. sanırım istediği gibi cevaplar alamadı. Evlenecem evlenecem vermezlerse gaçacaaam modunda galiba ondan.konuyu silmişti bende ne demek istiyor diye düşündüm alintilamişsin iyiki:)
he geri kalanı öle okudumYaa bende anlaşılmaz yazmışım sandım haberim yok silmiş mi banlanır ki o zaman.. sanırım istediği gibi cevaplar alamadı. Evlenecem evlenecem vermezlerse gaçacaaam modunda galiba ondan.
he geri kalanı öle okudum
konuyu silmiş bende ariyorum alinlamişsin sen allahtan :)
siliyor istediği cevap alamayinca
istediği buyasa gaçç gaçç ailen affetmez demek istiyorum:)