• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir prensesin külkedisi olma macerası

sevdaa cım oruçluyken normal yavrum yaaa...degil iş misafir çağırmak ben ayaga kalkamıyorum...

50 kg ken tutardım hem de çalışıyordum.bagısıklık sistemi garip bir şey.bir yaz saatiyle tutmak çok zor yaa...

Misafir için kendini paralama 1 çorba 1 etli ana yemek 1 de pilav tarzı bir şey yap.Kahvaltılıktı,iftariyelikti salataydı derken sofra dolup taşıyor.Allah bereketini veriyor.Çok yemek yapınca kalıyor.zaten gelene de yük sana da...

yine de gözüne az gelirse bir gün önceden zeytinyaglı fasulye yada şakşuka tarzı karışık kızartma yapıp dolapta saklayabilirsin.böylece işin hafifler...ay ne özendim şimdi...haftaya bende çağırıcam bir iki aile.

Millet kendi çağırmasın diye iftara da icabet etmiyor artık...

Arkadaslarım da ya köyünde ya tatilinde ...bizim yaz deliliği bayrama inşallah.ablalarım gelicek yurt dışı şehir dışı...o günlerde de totom yer görmüyor:))

ben sadece cıkan çamaşırları yıkadım,yatak topladım.şimdi azıcık ütü yapıcam ...başka iş yok...

bu sene gene iyi canım ya şükrediyorum ben zaten daha 2.5 senelik evliyim eşim herşeye karışırdı var ya bu üçüncü ramazanım onunla geçen senelerde ma aile herkesi çağırırdı bana danışmadan hoş danışsada dinlemezdiya geçen sene 22 kişi birden geldi ya yorgunluktan ağlamıştım o kadar yoruldum yani daha ben şimdi 22 yaşındayım o kadar kişiyi ağırlıcak tecrübem yok hem olsa bile canıma yazık parça parça çağırırım demi yok adam manyaktı ayol bide zayıftım o zamanlar

bu sene dedim ki bak eğer çağırırsan o şekilde vallahi ararım gelmeyin başka gün gelin derim dedi karışmıcak bu sene ben kendim kafama göre çağırcam

bu sene gene iyi canım ya şükrediyorum ben zaten daha 2.5 senelik evliyim eşim herşeye karışırdı var ya bu üçüncü ramazanım onunla geçen senelerde ma aile herkesi çağırırdı bana danışmadan hoş danışsada dinlemezdiya geçen sene 22 kişi birden geldi ya yorgunluktan ağlamıştım o kadar yoruldum yani daha ben şimdi 22 yaşındayım o kadar kişiyi ağırlıcak tecrübem yok hem olsa bile canıma yazık parça parça çağırırım demi yok adam manyaktı ayol bide zayıftım o zamanlar

bu sene dedim ki bak eğer çağırırsan o şekilde vallahi ararım gelmeyin başka gün gelin derim dedi karışmıcak bu sene ben kendim kafama göre çağırcam

İnan ki çok tanıdık,benimki çağırır yada gelene bir eşime sorayım diyemez di.Sanki sorsa yok diyecegiz.

ve onun çağırdıkları kendi çağırdıklarıyla gelirdi :((

bu erkekler böyle ...evlenmek saçma iş yaaa...okulu olmalı ...sınıfı geçen evlenmeli...erkek istemiyor,,,ben istemiyordum ah aşk...
kayınvalideler istemiyor---şimdi moda k. pederler maydonoz olmaya başladı...eee ne diye evlenip duruyoruz o zaman???

İnan ki çok tanıdık,benimki çağırır yada gelene bir eşime sorayım diyemez di.Sanki sorsa yok diyecegiz.

ve onun çağırdıkları kendi çağırdıklarıyla gelirdi :((

bu erkekler böyle ...evlenmek saçma iş yaaa...okulu olmalı ...sınıfı geçen evlenmeli...erkek istemiyor,,,ben istemiyordum ah aşk...
kayınvalideler istemiyor---şimdi moda k. pederler maydonoz olmaya başladı...eee ne diye evlenip duruyoruz o zaman???[/QUOT

bencede okulu olmalı ben o okulda sınıfta kalmak isterdim ne zor evlilik ev hanımlığı bi de erkekler bunu anlasa akşama kadar yattığımızı düşünyolar çok rahat geliyo en azından benim eşime ama bu sene bayağı ilerleme gözlüyorum onda :)
bugün kapıyı süpürdüm
mutfağı topladım
kuaföre gittim(kaşlarım ormanlaşmıştı:)
yarın temizlik yapmayı koydum kafama ve yapıcam buna inanıyorum :)))

lady lıne 24 kg ...tebrik ederim...darısı başımaaa...sadece 5 kg yaaa...
İnşallah canım. 85,5 kilodan 61,8 kiloya indim. Tam o sırada hamile kaldım. 83 kiloyla doğum yaptım. En son geçen perşembe 70,6 kiloydum. Bakalım bu kez hedefim 55. İnşallah en kısa zamanda ulaşacağım. :8::9:

Eki Görüntüle 754915 Eki Görüntüle 754914 Eki Görüntüle 754913 Eki Görüntüle 754910 Eki Görüntüle 754908 Eki Görüntüle 754909 Eki Görüntüle 754912 Eki Görüntüle 754911
Buda bugunluk temizligimin eseri.mutfagi bitirdim.
Kizlar bir sey soracam
Benim mutfagin tezgahimla ve fayans olan yerlerini Ben kalin kirilmaz Cam yaptirdim.ama su lekesi beni gicik ediyor. ISIN asli pekte hosuma gitmior suan.sizce ne yapilir degisik bir sey.klasik fayans ve mermer yada Granit tezgah istemiyorum
Ellerine sağlık Beri pırıl pırıl görünüyor.:46: Benim dikkatimi kablolar çekti. Onlara bi çözümün yok mu? Bu arada oturduğum ev benim değil kira ama mutfak tezgahı sıkıştırılmış sunta gibi değişik bir tezgah. Ben çok memnunum. Sadece enini dar yapmışlar. Yere su akıtıyorum bulaşık felan yıkarken. Bi araştır bakalım. Belki hoşuna gider. :34:

Allah yardımcın olsun canım. Ben çok şanslıyım bu konuda. Eşim bana danışmadan asla misafir çağırmaz. Daha doğrusu bana danışmadan hiç bir iş yapmaz. Bende aynı o şekilde yapacağım her şeyi haber veririm. İnşallah seninkisi de zamanla daha iyi olur.

İnşallah canım. 85,5 kilodan 61,8 kiloya indim. Tam o sırada hamile kaldım. 83 kiloyla doğum yaptım. En son geçen perşembe 70,6 kiloydum. Bakalım bu kez hedefim 55. İnşallah en kısa zamanda ulaşacağım. :8::9:

Ellerine sağlık Beri pırıl pırıl görünüyor.:46: Benim dikkatimi kablolar çekti. Onlara bi çözümün yok mu? Bu arada oturduğum ev benim değil kira ama mutfak tezgahı sıkıştırılmış sunta gibi değişik bir tezgah. Ben çok memnunum. Sadece enini dar yapmışlar. Yere su akıtıyorum bulaşık felan yıkarken. Bi araştır bakalım. Belki hoşuna gider. :34:

Allah yardımcın olsun canım. Ben çok şanslıyım bu konuda. Eşim bana danışmadan asla misafir çağırmaz. Daha doğrusu bana danışmadan hiç bir iş yapmaz. Bende aynı o şekilde yapacağım her şeyi haber veririm. İnşallah seninkisi de zamanla daha iyi olur.

Ebrucum Ben yeni tasindim ince isleri kaldi.kablolar icin duvara bir kafes yapilip saklanacak. Lavabonun altindaki cekmece ital edilip su aritma cihazi yerlesecek.ama ramazan pesinden tatil biraz gecikmeli olacak.obur odalardada eksikler cok.ama dedine nette bir bakiyim.isin garibi Ben renkli hic Birsey stemiyorum gozumun gordugu yer beyaz. En koyu eskamotier bir tv unitem siyah birde koltuklar krem rengi.

Ebrucum Ben yeni tasindim ince isleri kaldi.kablolar icin duvara bir kafes yapilip saklanacak. Lavabonun altindaki cekmece ital edilip su aritma cihazi yerlesecek.ama ramazan pesinden tatil biraz gecikmeli olacak.obur odalardada eksikler cok.ama dedine nette bir bakiyim.isin garibi Ben renkli hic Birsey stemiyorum gozumun gordugu yer beyaz. En koyu eskamotier bir tv unitem siyah birde koltuklar krem rengi.
Güle güle otur canım. Söylediğim tezgah çok renkli değil, tambeyazda değil ama bunların tam beyaz olanları da vardır büyük ihtimal. Kaliteli bişey. Ama benim ocağı (ankastre) takarken çatlatmışlar bir kenarını. Kendi evim olsa değiştirirdim şimdiye durmazdı ama gerçekten çok kullanışlı. 4 yıldır oturuyorum hiç bir şikayetim yok.

Heyyytttttt beeeeeeee oku oku bitmedi, ama okudum bütün geçmişi. Saati mesajın saatinde görebilirsiniz. Başlayınca bırakamıyoruz zaten :9:

Konya' lı değilim ama beklerim hepinizi Konya' ya. Başımın üstünde yeriniz var. Geldiğiniz zaman burda olursam eğer (bayramda İzmir' de olma ihtimalim çok yüksek) mutlaka görüşelim. Merkezdeyim :34:

Ederim canım benim. Ne demek. Gelmişken de bi el atıverirsiniz benim eve :60::60::60: Düşünsenize hep birlikte temizlik yaptığımızı ayyyhhh :52::53:

Buharlı moplar nasıl canım? Gerçekten işe yarıyorlar mı? Bi ara sizle gazlanmadan önce evim evim temiz evim diyerekten millete temizlik yaptıran bi programdan alıyordum gazı :60::60::60: Orda kullanıyorlardı buharlı mopu sanki bana hiç temizlemiyormuş gibi geldi. :9:

Hoş geldin canım aramıza. Bende aynen senin gibi bi takıldım, kurtulamıyorum :16:

Ben varım canım her türlüsüne :52:

Senin kaleminde süper canım. Bayılıyorum senin yazdıklarını okumaya. :16: Bu arada bende 172 boyunda 70,6 kilo ağırlığında bir hatunum. Hedefim 55 kilo olmak. Yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum. :9:Bende cuma yarışmalarında yarışıyorum. Chentiq 10. takımın kaptanı, ben de 13. takımın kaptanıyım. Burda dostuz ama orda rakip :60::60::60:
Yağ atıkları konusunda bende aynen senin kadar titizim canım. Hatta geridönüşüm konusunda çok uğraş veriyorum ama maalesef yağ haricinde diğerlerine bir çözüm bulamadım. :50:

buharlı temizlik aletlerinin bende iki çeşidi var. biri fakirin mobu: sadece yer siliniyor onunla. ben de öyle yapıyorum zaten :)) memnunmuyum? değildim, fakat kullandığım deterjanlardan ve çamaşır suyu yoğunluğundan olsa gerek astım başladı. doktorum yasakladı kimyasalları, ben de mobla devam ettim yoluma :)) sonra baktım astım falan kalmadı, çamaşır suyu kokusunu falan da özlemişim :) şimdi önce süpürüyom, sonra çamaşır suyuyla siliyom, sonra da mobla siliyom, manyağım ben. temizlik için motivasyona ihtiyaç duyuyorum ama temizliğe başlayınca bi sildiğim yeri üç beş kere siliyom, her yerin toz bezi ayrı falan, çamaşır yıkama ve ütü konularında da takıntılıyım zaten.

ha diğer buharlı temizleyicim de bekonun steam box modeli. fakirinki gibi yer de silebiliyor, aparatları biraz fazla. memnunmuyum? memnunum. büyük temizlikte, ince temizlikte falan iyi oluyor. bir de yüksek ısı verdiği için, için rahat ediyor işte. en memnun kaldığım noktası kalorifer peteklerinin arkasına, üstüne falan tutuyorum, wuuuuu tozlar altan uçuşa uçuşa kaçışıyo, sonra da toz süpürüyorum tabi :))

bugün topağa gelmediysem de temizliğimi kendi damarlarımdan aldığım güçle yapmayı başardım :))

ön balkonu sildim, arka balkonu yıkadım. çamaşır topladım, katladım, iki makine daha çamaşır yıkayıp astım. evi komple süpürdüm, sildim. mutfağı topladım.
enerjim bitti mi? bitmediiiiii, birazdan bikaç parça ütü yapıcam.

yarın da banyo tuvaleti temizleyip ütüme kaldığım yerden devam edicem.

pesimist06, nerdesin birader, unuttuk sanma seni

buharlı temizlik aletlerinin bende iki çeşidi var. biri fakirin mobu: sadece yer siliniyor onunla. ben de öyle yapıyorum zaten :)) memnunmuyum? değildim, fakat kullandığım deterjanlardan ve çamaşır suyu yoğunluğundan olsa gerek astım başladı. doktorum yasakladı kimyasalları, ben de mobla devam ettim yoluma :)) sonra baktım astım falan kalmadı, çamaşır suyu kokusunu falan da özlemişim :) şimdi önce süpürüyom, sonra çamaşır suyuyla siliyom, sonra da mobla siliyom, manyağım ben. temizlik için motivasyona ihtiyaç duyuyorum ama temizliğe başlayınca bi sildiğim yeri üç beş kere siliyom, her yerin toz bezi ayrı falan, çamaşır yıkama ve ütü konularında da takıntılıyım zaten.

ha diğer buharlı temizleyicim de bekonun steam box modeli. fakirinki gibi yer de silebiliyor, aparatları biraz fazla. memnunmuyum? memnunum. büyük temizlikte, ince temizlikte falan iyi oluyor. bir de yüksek ısı verdiği için, için rahat ediyor işte. en memnun kaldığım noktası kalorifer peteklerinin arkasına, üstüne falan tutuyorum, wuuuuu tozlar altan uçuşa uçuşa kaçışıyo, sonra da toz süpürüyorum tabi :))

bugün topağa gelmediysem de temizliğimi kendi damarlarımdan aldığım güçle yapmayı başardım :))

ön balkonu sildim, arka balkonu yıkadım. çamaşır topladım, katladım, iki makine daha çamaşır yıkayıp astım. evi komple süpürdüm, sildim. mutfağı topladım.

Kaçak seni yakaladım sayılır:))

bu gün iki posta ütü yaptım,

eşimin dolabı doldu ohhh haftaya kadar rahatım...

yarın kızımın ütülerini yapacagım.ona tanklı ütüyü açarım...ilk defa küçük ütüyle uzun uzun ütü yaptım doldur doldur iyi spor oldu git mutfaga kabı doldur gel ...git gel...

bulaşık makinamı boşalttım.

tezgahın üzerinde duran çaydanlığı yıkadım.kuruladım dolaba attım.

akşam üzeri kızıma bulgur pilavıda yaptıydım kayda geçsin.

ha bir de eşimle takıştım:))

laf saydım

küstüm

sonra el mecbur iftara gittim gezdim geldim

neden derseniz...gıcık her ramazan incir çekirdegi doldurmayan şeylerden bana çatar.bu sefer ben de ÇATIŞTIM arkadaşlar:))

kontra gerilla gibiyim eheheheh:))

şaka bir yana ne yapsam olmuy adamın şekeri fırladı sanırım yine...tutma diyorum tutuyo...sonra da bana kızıyo...

bu sefer ki sebep daha komik...ona tişört aldım ...evde denesin istedim...denemem demedi...arabanın anahtarını ver yıkamaya götürecem dedi...tişörtleri giydi...3 üncüde sapıttı ...adamın alışverişe allerjisi var...
başladı söylenmeye oruçluyken gergin oluyormuş neden giysinmiş.ısrar etmedim ki arkadaş sonra denerim diyeydin...
hayır dolaba yıkayıp koyucam peyderpey giysin ama 17 kg verdi bedenini kestirememişim...kalıptan kalıba kimi m ye tam oldu kimi l de hala:))

bırakıcam çıplak gezsin denyooooo:)))

ben de biraz ütü yaptım :)) ütü masasını da salona koydum ki, kalkınca gözüme girsin ütüye devam etmem gerektiği :)

şimdi duş alıp yatıciğim artık, sabah kaçta kalkarım kim bilir?

Günaydın kızlar dün ütü günüydü galiba bende ütü yaptım tam 1.30 saat sürdü çok birikmiş:) beyaz eşyalarımı iş dış temizledim
Bu sabah dolabımı tamamen boşaltıp tekrar düzenledim ütülediğim kiyafetleri de yerleştirdim şimdi banyoyu tuvaleti yıkicam kızıma kahvaltı hazırlicam

Kızlar Merhaba:16:

Bende katılmak istiyorum yarışmaya katılmak istiyorum ama çalıştığımdan dolayı sizin kadar temzillk yapabilirmim onu bilmiyorum..

Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim canım. Fakir konusunda çok aydınlattın beni. Fiyatı Beko dan daha fazla olmasına rağmen sadece yer silmesi ilginç. Bekonun kini dün nette araştırırken gördüm. Memnun olan çok kişi var. Benim şuan duvarlarımın silinmesi gerekiyor. Ben hiç duvar silmedim şimdiye kadar. Becerebilir miyim bilmiyorum. Dalga dalga olmasından korkuyorum. Önce bi deneyeceğim yoksa bu sene evi boyatmak gerekecek. Kendimiz boyayamayız. Anlayacağınız bi sürü masraf çıkacak. Kiracı olduğum içinde ne zaman bir evi boyatsam keyfini süremeden başka bir eve geçiyorum. İçimde kalıyor verdiğim o kadar para. Kısacası o buharlı temizleyicelerden almayı düşünüyorum. Büyük ihtimalde beko olacak. Tekrar teşekkürler. :16:

Kızlar Merhaba:16:

Bende katılmak istiyorum yarışmaya katılmak istiyorum ama çalıştığımdan dolayı sizin kadar temzillk yapabilirmim onu bilmiyorum..
Canım bende çalışıyorum. Şuan doğum iznindeyim. Bir iki aya kalmaz bende işe başlayacağım. Ve ilkokul ikinci sınıfa geçen bir kızım, bir de üç aylık bir prensesim var. Kara kara düşünüyorum ama biliyorum ki eğer istersem ben bu temizlik işini halledebilirim. Hiç beceremedim aylık bir yardımcı ayarlayacağım. Başka çaresi kalmadı artık. Ama bizim gibi olupta evi tertemiz olan insanlar var. Biz neden onlar gibi olmayalım ki? Bence olabiliriz. :34: Acaip gaz verdim kendi kendime bu bana oldukça gider valla :60::60::60:

çiğdem;

ben de çalışıyorum canım, şimdi tatildeyim ama bi ay sonra iş başı.

yapacaklarımı sülim:

çamaşırlar toplanıp katlancak
makinedekiler asılcak
makineye çamaşır atılcak
mutfak toplancak
ütü yapılcak
tuvalet banyo yıkancak falan.

bayağı da işim varmış. 4 saat de vaktim var, hangilerini yapabilirsem artık :))

Ulen her gün aynı iş...yapsan da bir yapmasan da...sıkıldımmmmmm...bir de ramazamn işler kesat...sıccak...

Eşim yine menüyü verdi elime...ayy vişneyi ocaga atmayı unuttum geliyommm

ben geri gelene dek hoşaf kaynamış:))

çamaşırları astım

yatakların çarsaflarını söktüm yenilerini taktım

banyo çamaşır suyuyla kırklandı.klozet temizlendi

çamaşırlar ayırıldı

makina tekrar çalıştırıldı

mutfak toplandı

bulaşıklar yıkandı

ocak silindi

salon ve ev şöyle bir düzenlendi...

ama her yer toz be kardeşim...kapı pencere fora...c.tesi sildim süpürdüm akşamın 7 sinde...

gel de bul...

hoşaf pişti sayılır

akşama patlıcanlı birşey pişirmem gerekiyor

bulgur pilavım var dün yaptım...pek hoşnut olmadı mırın kırın dedi beyaz pilav istedi bakalım...

alışveriş yapmam lazım

sebze almalıyım,toz şeker vs ....

hadi ben gidiyorum...

anladıgınız üzere GAZIM BİTTİ :)))

çiğdem;

ben de çalışıyorum canım, şimdi tatildeyim ama bi ay sonra iş başı.

Yapacaklarımı sülim:

çamaşırlar toplanıp katlancak
makinedekiler asılcak
makineye çamaşır atılcak
mutfak toplancak
ütü yapılcak
tuvalet banyo yıkancak falan.

Bayağı da işim varmış. 4 saat de vaktim var, hangilerini yapabilirsem artık :))

elifcinom neden 4 saat ?

hatunlar selam :80:
bayağıdır yazmıyordum ama baktım oruçlu olsamda bu ev işleri bana nanik yapıyor :34: gel beni temizle diyorlar ben de tamam leyn dedi ve oruç moruç dinlemeyecem ve gene eskisi gibi temizliğe tam gaz devam edecem ve topiği de ihmal etmeyecem :16:
bugün yaptıklarım:
-bulaşıklar yıkandı
-ev baştan aşağı süpürüldü
-oturma odası ve yatak odasının tozu alındı
-yatak odası toplandı
-kıyafetler katlandı dolaba yerleştirildi
-1 adet balkon yıkadı (2 tanesi hala duruyor :1:))))
-çamaşırlar makineye atıldı, asıldı
-çöp atıldı
-mutfak toplandı
-ocak silindi
-çiçekler sulandı
-kuşlar temizlendi yemleri ve suyu verildi
-misafir odası toplandı
-akşama tatlı yapıldı

şimdi yapmam gerekenler:
-lavabo ovulcak
-banyo temizlenncek
-akşama yemek yapılacak

Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim canım. Fakir konusunda çok aydınlattın beni. Fiyatı Beko dan daha fazla olmasına rağmen sadece yer silmesi ilginç. Bekonun kini dün nette araştırırken gördüm. Memnun olan çok kişi var. Benim şuan duvarlarımın silinmesi gerekiyor. Ben hiç duvar silmedim şimdiye kadar. Becerebilir miyim bilmiyorum. Dalga dalga olmasından korkuyorum. Önce bi deneyeceğim yoksa bu sene evi boyatmak gerekecek. Kendimiz boyayamayız. Anlayacağınız bi sürü masraf çıkacak. Kiracı olduğum içinde ne zaman bir evi boyatsam keyfini süremeden başka bir eve geçiyorum. İçimde kalıyor verdiğim o kadar para. Kısacası o buharlı temizleyicelerden almayı düşünüyorum. Büyük ihtimalde beko olacak. Tekrar teşekkürler. :16:

Canım bende çalışıyorum. Şuan doğum iznindeyim. Bir iki aya kalmaz bende işe başlayacağım. Ve ilkokul ikinci sınıfa geçen bir kızım, bir de üç aylık bir prensesim var. Kara kara düşünüyorum ama biliyorum ki eğer istersem ben bu temizlik işini halledebilirim. Hiç beceremedim aylık bir yardımcı ayarlayacağım. Başka çaresi kalmadı artık. Ama bizim gibi olupta evi tertemiz olan insanlar var. Biz neden onlar gibi olmayalım ki? Bence olabiliriz. :34: Acaip gaz verdim kendi kendime bu bana oldukça gider valla :60::60::60:

Banda güzel Gaz verdin,canım benim.. Ben günlük işlerimi yaparım ama mesala mutfak dolabı düzenlemem lazım onu yapamıyorum....

Ben gelip gidiyorum :)) selam:)) ama şimdi gidicem...yemek yaptım...patlıcan soyucam...közlendiler...et pişirdim ama sosunu akşam servise yakın yapıcam...hünkar begendi yapıcam uyduruktan:))

pilavı ısladım...onun da atarım birazdan ateşe...ve çamaşır asılacak.kuruyan toplanacak.bu gün kızımın ütüsünü yapacaktım..sallan yuvarlan alısveriş...sabah annemler ugradı derken gün devrildi...

Ama bitmeden bana uyku yok bu gece bitecek...de ne olucak giy çıkart sonu yok kiii yaa:

En iyisi ben gidip sandalye boyayım...eglenirim.boya kokusu kafamı açar :))

haydin kaçtım...

Back