• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir parmak açılmayla suni sancı

Bence suni sancı almayın bekleyin. Arkadaşım 41 haftaya kadar bekledi sonra açılması oldu doğum başladı.
Suni sancı kordon dolanmasına da sebep olur.
Umarim hayırlı bir şekilde doğumunuz gerçekleşir.

Suni sancı alan arkadaşlarım hep çok pişman oldular hala söylüyorlar keşke kabul etmeseydik diye acısı ağrısı da fenaymis gene sen bilirsin bekle istersen

Kızlar 39+4 üm sancım yok cuma gübüm doluyo perşembe suni sancı alıcam açılmam kolaylaşır mı kolay olur mu doğumum ısrarla normal istedim :KK43:
bugun bi yerde okudum kadin israrla normal istemis suni sanci verilmis bebek o sirada strese girmis esi once gelmis sonuc pek iyi degil yani akisina birakin doktorunuz ne gerekiyorsa onu yapsin

Bence de beklemek suni sancı almaktan daha mantıklı
Suni sancının sonunda doğumların çoğu Bebek strese girdiği kalp atımı yavaşladığı için sezeryanla sonuçlanıyor
Hurma ve bol bol yürüyüş sancınızı başlatır inşallah

Suyum azaldigi icin sanci gelmeden suni sanci alip dogum yaptim. Bi sorun olmadi cok sukur. Ama eger herhangi bi sikayet yada risk yoksa normal sancinin gelmesini beklemeni oneririm. Ayrica bol bol merdiven in cik ve hurma ye.Allah bebegini saglikla kucagina almayi nasip etsin

Bekleyebilirseniz bekleyşn bencede. Suni sancı zordur mutlaka ama sezeryan da kolay değil. İki sezeryan geçirdim , keşke normal doğum yapabilseydim dşyorum. Kız kardeşimde iki kere normal doğum yaptı ikisinde de suni sancı aldı. Hatta 2. Si bir kaç saat önce doğdu. 5 saatte yapmış doğumu. Yürüyüş yapın bence, son günlerde.

Bilgileriniz için teşekkürler kızlar dr bekledik artık dedi suni sancı verelim dedi yatışını yapalım dedi inşallah zorlanmam açılmam başlamış ama hızlı gelişir mi onu merak ediyorum

Bir parmak dedi ebe ne kadar oluyo dedim bi cm dedi

O zaman 1 cm açılmaya kordon dolandı denilip bebeği sezeryana alma ihtimali yüzde 85. Ama daha önemlisi siz artık sancıya dayanamayıp bitkin düşebilir ve sezeryan isteyebilirsiniz. Tavsiyem bekleyin. Sancınız, zamanı dolunca gelecektir. Büyükler sancıyı evde çekip hastaneye gidin der her zaman. Dinlemekte fayda var.

İlk doğumda açılma çok hızlı olmuyor. Bende suni sancıyla normal doğum yaptım. Benim suyum gelmişti açılma 3cmdi. 16.00 da hastaneye gittim ertesi gün sabah 10.30da doğum oldu. Her doğum kendine özeldir. Herkesin aynı olmuyor sonuçta. Ama anlamadığım siz neden hastaneye yatıyorsunuz bi sorun mu var. Düzenli kasılma, kan, su yada anormal bi ağrı bebeğin hareketsiz kalması gibi bineden olursa gel demişti bana dr.

Surekli comelme hareketleri yap.tuvalete oturur gibi.sicak su yapip icine otur faydasini gorursun.

Ilk dogumumda 2 kere suni sanci yemis biri olarak tavsiye etmiyorum.ama her bunye de ayni etkiyi gosterecek diye bisey yok.eger herhangi bi problem yoksa sancin gelene kadar bekle.42 haftaya kadar yolu var

O zaman 1 cm açılmaya kordon dolandı denilip bebeği sezeryana alma ihtimali yüzde 85. Ama daha önemlisi siz artık sancıya dayanamayıp bitkin düşebilir ve sezeryan isteyebilirsiniz. Tavsiyem bekleyin. Sancınız, zamanı dolunca gelecektir. Büyükler sancıyı evde çekip hastaneye gidin der her zaman. Dinlemekte fayda var.
Cok dogru bi tavsiye.ilk dogumumda erken dogum yapmak zorunda oldugum icin suni sanci vermislerdi.yurtdisinda yasiyorum hayati bi durum olmadigi surece sezeryan kesinlikle yasak burda.1.5 ay once 2. Cocugumu dogum yaptim evde cektim sanciyi.dayanamayacak hale gelince gittim hastaneye.gittigimde 5 cm olmustu bile.kesinle evde cekmek en guzeli.

Bilgileriniz için teşekkürler kızlar dr bekledik artık dedi suni sancı verelim dedi yatışını yapalım dedi inşallah zorlanmam açılmam başlamış ama hızlı gelişir mi onu merak ediyorum

Canım ben suni sancı almadim alanlar hep dayanılmaz bir ağrı olduğunu söylüyorlar ama bence kendi sancin da çok ağrılı oluyor. İkisini birden yasayan biri bence kiyas yapabilir. Bana sorarsan benim kendi sancim da çok fenaydı :)

Dogumda acilmada kolaylik icin bol.yuruyus diyorsunuz ya, kacinci haftada baslamak lazim?
Moralimi duzeltmek icin soruyorum...keske hep yuruyeblsek de yurusek ama.. 33.haftadayim evin.icinde hareket edemez hale geldim.. ilaclarda umudum.. bakalim :(

Suni sanci uc bebegimdede aldim oncelikle korkma kesinlikle korkutuldugu gibi degil...ilk baska sanciyi siringayla bosaltmiyorlar tabiki yavas yavas regl kramplari gibi basliyor sanirim kirk dakikada bir acilmana gore dozunu artiriliyor.tabiki gonul isterki kendiluginden baslasin ama bazi durumlarda baslatmak gerek...doktoruna anormal bir durum soz konusu degilse en azindan uc dort gun erteletmeyi denesen?birde burda Suni sancidan once rahim agzina jel surup kasilmalari baslatiyor doktorlar jele ragmen yine sanci yoksa suni sanciya basvurulur doktoruna sor bakalim turkieyede boyle birsey varmi?

Back
X