Bir öneri lütfen :( Evimde 15 kedi var hepsi sokaktan gelme...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben alıştım artık 15 farketmiyor da o kedi evini yaptırmak geliyor aklıma ama kışın üşümezler mi ,ısınma işini nasıl yapicam .
Kış sert geçiyor özellikle geceleri
Tr de var mı bilmiyorm ama kedi köpekler icin ped ısıtıclar var Aliexpresde.
Arkadasımda görmüstüm.Elektrikli battaniye gibi.Kısın önceden ısıtıp,kedi yatacagı zaman fisi cekiyordu.
Aliexpresden bakabilirsiniz onlara.
Bide zaten kediler tüylerini kabartıyor kısın korumaya alıyorlar kendilerini diye biliyoırum.

Kesinlikle bir evde cok buyuk ev degilse max 3-4 kedi olmali. Bizim evimiz kucuk kedimiz varken kiyamadik bir yavruyuda aldik zorlaniyoruz. En basitinden kakalari feci kokutuyor 😃Hem onlar icin sorun hem apartman hemde sizin icin. Kokusu gurultusu dusunmek kstemiyorum 15tanesini. Demeden edemicem mantikli insan isi degil o kadar doldurmak uzgunum, tutup sizinle apartman halki kavga etse haklilar diyeyim.Saglamlari sal bahceye duzenli mamasini ver tamamdir bunlar muhabbet kusu degil ki disarda ölsün. Bir suru kedimiz var bahcede baktigimiz tek gözlü,kuyruksuz hepsindede icimiz gitti ama tedavisini yaptirdik yine bahcemizde bakmaya devam ettik hepsi tosun gibi 😃
Bunlar bahçe kedisi değil en azı 1 yıldır evde yaşıyor .
Sokakta yaşamaya alışık değiller .
Öyle ver mamayı sal sokağa işi değil bu
Araba bilmez , tehlike bilmez , aksi bir durumda heyecandan ne yapacağını bilmez hiçbiri .
Ayrıca yol var apartmanın önünde arabanın altında kalsa ben ölürüm vicdan azabından .

Benim 1 tane kedim var. Hiç o kadar cok kediye ev içerisinde bakmadim, tecrubem yok yani. Bekarken ailemin bahceli mustakil evinde besledigim 10 civari kedi vardi ama bahçeli ev yani, o kadar cok kediye anca bahceli evde bakilir apartman olacak iş degil. Kediler de koloni halinde tıkış tıkış yasamayi seven canlilar degiller özlerinde. Yerinizde olsam engelli olan bir kac taneyi evde tutarim saglikli olanlari kedi eviyle bahceye almaya calisirim ama bahcede de sorun cikaran insanlar olacaktir diye dusunuyorum. 😕

Evde bakip buyuttugun kediyi de disari salmak cidden kolay degildir tahmin edebiliyorum insanin akli kalir ve hayvan korunmasiz kalir disarda. En baştan eve alistirmamak lazim aslinda arada disari almak gostermek lazim

Ben alıştım artık 15 farketmiyor da o kedi evini yaptırmak geliyor aklıma ama kışın üşümezler mi ,ısınma işini nasıl yapicam .
Kış sert geçiyor özellikle geceleri
Kucuk kedi evleri var, ama onu gectim iki legen aliyorsun kutu gibi yapiyorsun bicakla giriş aciyorsun , etrafinida sar stresle icinede bir minder miss gbi yuva oluyor. Bizim kediler hep kedi evlerine yavruladi sapasaglamlar. En bastan kedileri eve alistirmayi birakin, disarda kedi evi yapin ve duzenli mama verin yeter bence.

Kedi evlerinden bizim sitede de var hiç görmedim biri de girip yatsın
Otoparka gidiyorlar bina içerisinde yatıyorlar
üşüyorlardır o evin içinde öyle çok konforlu değil malesef

Annemlerin bahçe de var 10 kedi çok zor oluyor beslemesi
Kışın evin çatısında yatıyorlar çok soğuk olursa içeri alıyorlar annemler
Annem babam çok üzülüyor alıp bir heves atıyorlar hayvanları sokağa ev yol kenarı nasılsa bakan bulunur diye
Hepsini beslemekte çok masraflı oluyor
Kimse sahiplenmek istemiyor
Bir aile bulmuştu sahiplendirmek için
Sonra güvenemedi götürmedi annem:KK43:
Gerekirse mama yaparım evden napayım gözüm arkada kalacak verirsem diye
Güzel kalbiniz var umarım bir çözüm bulursunuz

Bunlar bahçe kedisi değil en azı 1 yıldır evde yaşıyor .
Sokakta yaşamaya alışık değiller .
Öyle ver mamayı sal sokağa işi değil bu
Araba bilmez , tehlike bilmez , aksi bir durumda heyecandan ne yapacağını bilmez hiçbiri .
Ayrıca yol var apartmanın önünde arabanın altında kalsa ben ölürüm vicdan azabından .
Tamamda saglamlari niye alistirdiniz madem eve? Vicdan yapmayin yavas yavas alistirin sokaga.15 kediyle apartmanda yasanmaz cunku ya sizi gectim komsuyu gectim hayvanlara sorun,2 kedim var yatak icin kavga ediyorlar 15nasi duruyor bir evde? Sokaginiz nasil cadde uzeri mi sakin bir sokak mi ona gore yorum yapalim. Sal sokaga derkende at bir daha bakma diye demiyoruz dimi , yap bahceye evini ver mamasini zaten hayvan gitmez baska yere.

Hava alan bir yerde tutun kumlarını sabah akşam temizleyin ama 15 kedi çok fazla ben 2. Yi alamiyorum evim kücük diye şu anda kücuk odamda bitanesine bakıyorum mahallemin kedisi persembe bırakacağım bende hoşlanmıyorum ama mecburuz zaten sokakta da ben bakiyor bunlara ☹️ müstakil bahçeli ev size uygun olan ama onda da etrafında evler olmayacak yakında yoksa ona bile karışıyorlar

Kedi evlerinden bizim sitede de var hiç görmedim biri de girip yatsın
Otoparka gidiyorlar bina içerisinde yatıyorlar
üşüyorlardır o evin içinde öyle çok konforlu değil malesef

Annemlerin bahçe de var 10 kedi çok zor oluyor beslemesi
Kışın evin çatısında yatıyorlar çok soğuk olursa içeri alıyorlar annemler
Annem babam çok üzülüyor alıp bir heves atıyorlar hayvanları sokağa ev yol kenarı nasılsa bakan bulunur diye
Hepsini beslemekte çok masraflı oluyor
Kimse sahiplenmek istemiyor
Bir aile bulmuştu sahiplendirmek için
Sonra güvenemedi götürmedi annem:KK43:
Gerekirse mama yaparım evden napayım gözüm arkada kalacak verirsem diye
Güzel kalbiniz var umarım bir çözüm bulursunuz
Yaptıracağım ev aşağıdaki ekteki gibi , teli olacak bunun biraz daha büyüğü çünkü kumları da olmak zorunda ki dışarı cikmasinlar . Çünkü gerçekten sokakta yapamazlar yitip giderler bende de onları sokağa salacak kalp yok zaten ..
Ben isterdim ki hep evde kalsınlar ama yok olmuyor insanların da hakkına girmek istemiyorum müsade ederlerse böyle bir cozum ama işte etmezlerse ne halt edicem bilmiyorum :KK43:

Eklentiler

• Screenshot_2021-09-28-10-23-28-00.jpg
    Screenshot_2021-09-28-10-23-28-00.jpg
    87,5 KB · Görüntüleme: 75
Komşumun evinde 5 kedi vardı ve koridordan dahi geçemiyorduk. Elbette kedi beslemek isteyebilirsiniz ama bu şekil asla kabul edilebilir değil. Kedilerin gece çıkardığı sesi söylememe gerek yok.
Sitede imza toplandı , ben vicdan yaptım atmadım imza ve sonrasında kadın taşındı.
Benim kedi tüyüne aşırı alerjim var. Nefes alamıyorum bildiğiniz. Ama evde 5 kedi bile çok fazla bana göre. Ev sahibi haklı 15 kedi çok fazla.

Tamamda saglamlari niye alistirdiniz madem eve? Vicdan yapmayin yavas yavas alistirin sokaga.15 kediyle apartmanda yasanmaz cunku ya sizi gectim komsuyu gectim hayvanlara sorun,2 kedim var yatak icin kavga ediyorlar 15nasi duruyor bir evde? Sokaginiz nasil cadde uzeri mi sakin bir sokak mi ona gore yorum yapalim. Sal sokaga derkende at bir daha bakma diye demiyoruz dimi , yap bahceye evini ver mamasini zaten hayvan gitmez baska yere.
1. Kedi 15 gunluktu bulduğumda annesiz
2. Çöpe poşetle atılmış poşetin agzi bağlanmış 2 aylık var yok ölmek üzereydi
3. Sokakta bakıyordum şerefsizin biri dövmüş kanlar içinde 10 gün sonra buldum
4. Dükkanin içinde eşim bakıyordu bir dün sokağa çıkmış Araba çarpmış yol kenarinda kalmış 6 ay tedavi gördü hala platinleri var
5. Kafası delinmiş iltihap akıyordu gözleri bile kapanmış
6) yanağı yoktu yemek yiyemiyordu yine ölmek üzere 5. İle beraber buldum 4 ay veterinerde kaldılar eve geldiklerinde artık sokağı unutmuslardi
7) hamile kedi köpeğin ağzından aldım
3 tane doğurdu +2 sine süt annelik yaptı büyüttü
Hangi birini sokağa salayim siz söyleyin
En büyüğü 3.5 yaşında

Komşumun evinde 5 kedi vardı ve koridordan dahi geçemiyorduk. Elbette kedi beslemek isteyebilirsiniz ama bu şekil asla kabul edilebilir değil. Kedilerin gece çıkardığı sesi söylememe gerek yok.
Sitede imza toplandı , ben vicdan yaptım atmadım imza ve sonrasında kadın taşındı.
Benim kedi tüyüne aşırı alerjim var. Nefes alamıyorum bildiğiniz. Ama evde 5 kedi bile çok fazla bana göre. Ev sahibi haklı 15 kedi çok fazla.
Çözüm ?

Kedilerin kedi evinde kaldıklarını pek görmedim. Bahçeye alıştırmanız lazım onları. Evde bu kadar kedi çok sağlıklı gelmiyor bana. Kediler dışarda genellikle kuytu köşeleri tercih ediyorlar o yüzden kedi evi fikri işe yaramayabilir. Gerçi bahçede yaşamaya başlarlarsa da apartman sakinleri yine sorun çıkarabilirler. Bizim kendi bahçemizde kedi bakmamız bile alakası olmayan insanların dahi gözüne batıyor.

Yaptıracağım ev aşağıdaki ekteki gibi , teli olacak bunun biraz daha büyüğü çünkü kumları da olmak zorunda ki dışarı cikmasinlar . Çünkü gerçekten sokakta yapamazlar yitip giderler bende de onları sokağa salacak kalp yok zaten ..
Ben isterdim ki hep evde kalsınlar ama yok olmuyor insanların da hakkına girmek istemiyorum müsade ederlerse böyle bir cozum ama işte etmezlerse ne halt edicem bilmiyorum :KK43:
Güzel görünüyor insallah müsade ederler :dua:

Neden ağrınıza gitti anlamadım ama ev sahibi çok doğru bir şey söylemiş. O kadar kediye anca müstakil evde bakılır. Yaptığınız kusura bakmayın ama gerçekten akıl işi değil. Tamam çok güzel bir şey yapmışsınız, bu noktada tebrik ediyorum sizi çok güzel bir kalbiniz var ama bir de hayatın gerçekleri var. İstediğiniz kadar temizlik yapın 3 değil 4 değil 15 tane kedi bu. İnsanlar kokudan da sesten de rahatsız olmakta haklılar. Engellileri hariç tutarak söylüyorum ama sokakta gördüğünüz her kediyi neden evinize aldınız ki? Zaten sokakta yaşıyorlarmış. Şimdi eve alıştılar sokakta yapamazlar diyorsunuz e yapamazlar tabi. Bahçeye kedi apartmanı fikri güzel gerçi kediler o şekilde yapabilir mi bilmem ek olarak apartmanda kabul göreceğinin garantisi yok, zaten hali hazırda orda iki köpek var diyorsunuz. Benim babamın ileri seviyede kedi fobisi var mesela görünce eli ayağı titriyor, apartmanın bahçesinde o kadar kedi yaşasa ne camdan bakabilir ne evden çıkıp yanlarından geçip gidebilir. Keşke elinizdeki imkanlar doğrultusunda hareket etseydiniz. Ne yapın ne edin kira olur satın alma olur il değişikliği olur müstakil evde oturmanın yolunu bulun derim. Bu şekilde hangi apartmana giderseniz gidin sıkıntı yaşayacaksınız gibi

Kedilerin kedi evinde kaldıklarını pek görmedim. Bahçeye alıştırmanız lazım onları. Evde bu kadar kedi çok sağlıklı gelmiyor bana. Kediler dışarda genellikle kuytu köşeleri tercih ediyorlar o yüzden kedi evi fikri işe yaramayabilir. Gerçi bahçede yaşamaya başlarlarsa da apartman sakinleri yine sorun çıkarabilirler. Bizim kendi bahçemizde kedi bakmamız bile alakası olmayan insanların dahi gözüne batıyor.
Bahceye iki köpek bağlamışlar
Birinin önüne bir tencere kuru fasulye pilav koymuşlar yağmur yağmış şu dolmuş hayvan tır tır titriyordu .
Keza diğerinin onune de birer kuru ekmek atıyorlar onlar da bana kaldı :KK43:
Kendi sahip oldukları bile umurlarinda değil
Yani gercekten o kadar zor durumdayım ki bahçe otopark bir arada .
Kedi evinden dışarı cikabilecekleri bir alan yok dolayısı ile mecburen kalacaklar içinde tabii izin cikarsa
Çıkmazsa gibi bir ihtimal de ne yaparım orasını bilemiyorum

O kadar param yok ki :KK43:
Müstakil evler en az 1 milyon burada ben krediyle evi aldım .
Sağlıklı mı değil mi bilmiyorum hepsi sokağa sağlamadığım için kaldı .
Barınak .ok gibi
Kimse sokak kedisi almıyor istemiyor evine
En son apartman ile konuşup bahçeye şundan yaptırayım diyorum müsade ederlerse bahçede iki kişinin birer köpeği var çünkü

Bazi hayvanlar asla kedilerle anlasamaz onlarin huzurunu kacirirsiniz onlarda can..
Koku problemini ortadan kaldirmaniz gerek bence ona yonelin
Bende bahcemde bir can bakiyorum ama kimseyi rahatsiz etmemek icin elimden geleni yapiyorum sizin cabaladiginizi gorurlerse birsey demezler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X