- Konu Sahibi ilhamperisii
-
herkese selamlar tam 5 sene okb ve daha bircok rahatsizlikla yasadim, sosyal hayatim tamamen bitti, gitmedigim psikiyatr kullanmadigim ilac kalmadi.eskiden olan olaylari net hatirliyorum ancak son zamanlarda olanlar aklima girmiyordu. kabuslar , ataklar , ölme istegi, hayati sorgulama, derken 5 yili devirdim.Fakat suan hastaliklarimdan eser yok. Tamamen atlattim. Benimle ayni durumda olan arkadaslar varsa elimden geldigince yardimci olabilirim......den ulasmak isterseniz elimden geldigince yardimci olurum...
bende bir okb hastasıyım.alilem ve yaşadığım cevre sayesinde tanıdım bu hastalığı.ama adını yeni öğrendim.hep mükemmmel olmak zorundaydım ben. (iyi bir evlat ol yüzümüzü kara çıkarma) dedi ailem.arkadaşlarım (derdimizi dinle bizi teselli et) dediler.patronlarım benden hep yüksek performans bekledi.sonra bi sevgilim oldu.başka şehirdeydi öyle mükemmel biri olmalıydım ki benden vazgeçemesin oldum da.evlendik artık mükemmel bi eş olmalıydım tabii iyi bir gelin.çok çabaladım.başkaları için hep kendimi paraladım.hata yaptığımda kimse bana tolerans göstermedi.şimdi bir anneyim ve maalesef tam mükemmel olmam gereken yerde tükenmiş durumdayım.öyle yorgunum ki tek mutluluğum oğlumun gülüşü mam bazen onu bile göremeyecek duruma geliyorum.düşünceler düşünceler .tekrarlar korkular.öfke nöbetleri. biliyorum allah hiç bir kuluna kaldıramayacağı yükü yüklemz.bi çare olmalı. bununla başa çıkmanın bu hastalığın bi tedavisi olmalı.ilaçlar uyutuyor oğlumla ilgilenemiyorum .bıraktım bu yüzden.
Merhaba ,benm sorunum küçüklüğümden bu yana çok severek takip ettiğim bir dizi filmle ilgili. nedense sürekli bu diziyi izleme gereği duyuyorum ve bir noktada takıldıysam o bölümü baştan baştan izliyorum.yani izlediğim bölüm içime sinmediyse yada uzun süre izleyemediysem, (örnek 2 hafta )kaldığım yerden izlemem gerekirken Daha sonra hop başa dönüp baştan baştan izliyorum.Detaylara çok takılıyorum Birr türlü sonunu getiremedim ilk 20 bölümde kaldım :). Ve kurallarımda var mesela dizimi izlemeden önce mutlaka evimin temiz olması lazım eşimin işte olması evde kimsenin olmaması lazım.Yoksa rahat edemiyorum.Hep aklımda kalıyor.Bir tek takıntım bu Başka bir sorunum yok çok değişik birşey olduğunun çok saçma olduğunun farkındayım.ama ne yapabilirim elimde değil..bu arada evet biraz detaycıyım örnek kitap okuyorsam bir cümlesine takılıp defalarca onu okurum.Ama bununla ilgisi var mı bilmem ben obsesifmiyim Lütfen yardım edin.Daha öncede sordum kimseden cevap alamadım
Siz psikiyatr mısınızbu örnekler obsesif olduğunuzu gösteriyor.uzman bir psikiyatra başvurmalısınız
Yardımcı olırmusunuz bana . Sizde alası var sa bende ki ney beni gormeyin o zaman.. ben ne kadar omrum kaldı merak edıyorum bu gdslebuyrun benim
Okb nin alasi var bende
Psikolog + psikiyatr a gorunuyorum
Onlar koydu teshisi ben kendi kendime koymadim yani :)
Bana yardımcı olurmusunuz lutfenherkese selamlar tam 5 sene okb ve daha bircok rahatsizlikla yasadim, sosyal hayatim tamamen bitti, gitmedigim psikiyatr kullanmadigim ilac kalmadi.eskiden olan olaylari net hatirliyorum ancak son zamanlarda olanlar aklima girmiyordu. kabuslar , ataklar , ölme istegi, hayati sorgulama, derken 5 yili devirdim.Fakat suan hastaliklarimdan eser yok. Tamamen atlattim. Benimle ayni durumda olan arkadaslar varsa elimden geldigince yardimci olabilirim......den ulasmak isterseniz elimden geldigince yardimci olurum...
Ben 5 yıldır sürekli tedavi görüyorum doktorumdan çok memnunum yardımcı olmak ısterım bıraz anlatır mısjızBana yardımcı olurmusunuz lutfen
Tedavi görürken bende iyiyim. İlaçları doktor kontrolundede bıraksam en fazla ıkı ay dayanabliyorum oda içler acısı şeklide.. şuan pskyatrdayım sıra bekliyorum.. ıkı aydr kullanmıyodum..bı haftadır ölü fibi yaşıyorum.muhtemelen ılacllara tekrar başlatcakBen 5 yıldır sürekli tedavi görüyorum doktorumdan çok memnunum yardımcı olmak ısterım bıraz anlatır mısjız
Maalesef okb tekrarlayıcı inatcı bır hastalık ilaçları bırakınca bır sure sonra ılac vücuttan tamamen atılınca hastalık alevlenıyor ben de ılacı bırakınca 5. Ayda ölü gibi olup doktorun kapısında ağlarken buluyorum kendımı bu yüzde ılacı asla bırakmam gecmıs olsunTedavi görürken bende iyiyim. İlaçları doktor kontrolundede bıraksam en fazla ıkı ay dayanabliyorum oda içler acısı şeklide.. şuan pskyatrdayım sıra bekliyorum.. ıkı aydr kullanmıyodum..bı haftadır ölü fibi yaşıyorum.muhtemelen ılacllara tekrar başlatcak
Takıntı konunuz ne benımkı hastalıklar meselaTedavi görürken bende iyiyim. İlaçları doktor kontrolundede bıraksam en fazla ıkı ay dayanabliyorum oda içler acısı şeklide.. şuan pskyatrdayım sıra bekliyorum.. ıkı aydr kullanmıyodum..bı haftadır ölü fibi yaşıyorum.muhtemelen ılacllara tekrar başlatcak
Teşekkürlerde ben hamile kalmak istersemMaalesef okb tekrarlayıcı inatcı bır hastalık ilaçları bırakınca bır sure sonra ılac vücuttan tamamen atılınca hastalık alevlenıyor ben de ılacı bırakınca 5. Ayda ölü gibi olup doktorun kapısında ağlarken buluyorum kendımı bu yüzde ılacı asla bırakmam gecmıs olsun
Bu siteden ozel mesaj atılıyor mıTakıntı konunuz ne benımkı hastalıklar mesela
Ben hamile kalmak için 2 kere ilacı bıraktım ıkısınde de hamıle kalamadan hastalığım alevlendı bu nedenle ılacı bırakmama ve çocuk sahıbı olmama kararı aldım bendim sağlığım herşeyden onemlı hamılelıkte ılac kullanımı onerılmıyor bır de hamılelık hastalığı alevlendırebılır bunlar benim tecrübe ve düşüncelerimTeşekkürlerde ben hamile kalmak istersem
EvetBu siteden ozel mesaj atılıyor mı
Tabii siz yine hekiminize kulak verin ama bu hastalık tansiyon gibi birşey bıraktığınızda ilacı herşey başa dönüyor tecrübeyle sabit ilacı asla bırakmayacağım sonuçta bu bır beyin hastalığı beyindeki sıvılarla ilgili aynı midemiz kalbimiz gibi bir organBen hamile kalmak için 2 kere ilacı bıraktım ıkısınde de hamıle kalamadan hastalığım alevlendı bu nedenle ılacı bırakmama ve çocuk sahıbı olmama kararı aldım bendim sağlığım herşeyden onemlı hamılelıkte ılac kullanımı onerılmıyor bır de hamılelık hastalığı alevlendırebılır bunlar benim tecrübe ve düşüncelerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?