Kizlar hepinizden ozur diliyorum. Yazdigim konuya 2 yil sonra cevap veriyor olmak cok degisik hissettirdi suan. Sifremi dahi unutmusum girmeyeli :)
OKB ile ilgili gelismelere de soyle baslamak istiyorum. Cok kotu, agir, yorucu takintilarimi yasadigim donemden sonra bir hafifleme oldu. Hayatimda harika bi adam var belki de onun etkisi olabilir. Benim takintilarim genellikle deger verdigim insanlarla, en sevdiklerimle ilgiliydi. Temizlik,tekrarlama gibi takintilarim yoktu. Hayatimda o anin kosullarinda benim icin en kaybetmekten korktugum kim varsa, onun uzerine takintilar yapiyordum. Bu kisi annemse, onu uzecek hatalar yapmaktan, sevgilimse aldatmaktan, yalan soylecek olmaktan, yanlis birsey yapip guvenini kirmaktan cok korkuyordum. Aslinda bu takintiyla tam aranan sevgili tipi olabilirim ama inanin berbat birsey. Sadakat cok guzel birsey. Bende fazlasiyla var ama eminim ne demek istedigimi anliyorsunuzdur. sadakate o kadar deger veriyorsunuz ki, bu takinti oldugunda yanlislikla gozunuz baska bir erkegin gozuyle denk gelsin. Vicdan azabi duyuyorsunuz. Ya adam yanlis anladiysa, ya sevdigim adama ihanet etmis olduysam diye kuruntular basliyor. Ve dedigim gibi yanlislikla goz goze geldigim icin bunlari dusunur takardim. Uyuyamazdim. Sevgilimin yaninda huzurlu olamazdim. ve en kotu tarafi da ona anlatmadan rahatlayamazdim. Ama her zaman yanimda oldu kendisi. Beni o teselli etti bunlari bile bile. Cunku bana sonuna kadar guveniyodu. Gerci sadakate bu kadar kafayi takmis bi insana kim guvenmez. :)
Gelelim bu gune. Takintilarim cok buyuk olcude azaldi. takmaya meyilli oldugum seyleri cok fazla dusunmemeye basladim. Bir konu ustune ne kadar cok dusunur icine girerseniz o kadar takilir kalirsiniz. Eskiden agir bunalimlarim oluyordu. Surekli agliyordum. Ama son 1 yildir uzun sureli takintim oldugunu hatirlamiyorum bile. Arada oluyor yine ama 1 saati gecmez sikintisi. Hayati ciddiye almamayi ve bunun bir hastalik oldugunu ogrendim. Cunku okbyi taniyorum. Neyin takinti neyin gercek oldugunu ayirt etmekte mesele. Takinti yaptiginizi, okbyi farkettiginiz an kendinizi suclamayi birakiyorsunuz.
Ve en onemli tavsiye. takintisi olan insanlar dusunmeden duramazlar. Beyinleri surekli calisir bi sekildedir. beynimizi durdurmak mumkun olmadigindan, yapabilecegimiz en iyi sey onu yonlendirmek. beynime takintilarimla ugrasicak vakit birakmiyorum. Kisacasi beynimi iyi seylere yoruyorum. kendime mesgale buluyorum. arkadaslarimla vakit geciriyorum. Tum gunumu islerle ugrasarak, hobi edinerek, sohbet ederek, arkadaslarimin dertleriyle ugrasarak gecirdigimde, brynimin gunluk dusunme ihtiyacini karsiliyorum. ve beni sikan, bezdiren butun takintilardan uzak kaliyorum. Denemenizde fayda var. Uzun aradan sonra biraz uzun oldu kizlar, umarim geri donus yaparsiniz tekrardan artik buralardayim :))))