• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Namaz meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Namaz içinde tavsiyem ezan okunduktan sonra ilk vakitte kılmaya çalış gecikince zoruna gidiyor bide namazları geçirmeyin geçince devamı gelmiyor şöylede yapabilirsiniz mesela öglenı kılmadınız diyelim ikindiden önce öğlenın kazasını kılın

Dini yorum yasak ama bu bilgiyi düzeltmem lazım, namazda tertip sahibi değilseniz yani kaza borcunuz var ise önce vaktin namazı kılınır kazaya kalan vakit sonra kılınır bilginiz olsun🥰

Aleyküm selam arkadaşım. Yıllarca aynı durumu yaşayan biri olarak sorunu görünce, sırf sana cevap verebilmek için hemen sayfaya üye oldum. Bende senin gibi yıllarca çabaladım , çok üzüldüm çok ağladım , bi başladım tamam oldu bu defa dedim sonra yeniden bıraktım. Son olarak çare olarak şunu buldum. Sadece farzlarını kılmak. Ama bu nokta çok önemli. Çevrende kim ne derse desin senin namazsız oluşundan daha önemli bir konu olamayacağı için ciddiye alma ve dinleme. Namazı hayatına iyice oturtana kadar sünnetleri ekleme. Ve yavaş yavaş ekle. Mesela 3 ay sadece farzlarını kıl daha sonra öğlenin son sünnetini ekle ve 3 ay devam et daha sonra akşamın son sünneti ve yine 3 ay.... gibi. Namazdan bu kadar uzak olup birden rekatlarca başlayınca şeytan bıkkınlık veriyor çok iyi anlıyorum seni. Uyguladığım bir kaç ayrıntı daha var eğer isterseniz yazarım

Öncelikle Selamun Aleyküm dostlar. Bence direk konuya gireyim. Şimdi kızlar ben namaza başlamak istiyorum ama bir turlu başlayamiyorum ha bugün ha yarın derken geçiyor günler..yada başlasam da sürekli 1 hafta kılıp bırakıyorum .Aranızda böyle olup ta bu sorununa çare bulabilen var mı lütfen bildiğiniz bir yöntem fln varsa soyleyiverin.. Lütfen yargılamayin arkadaşlar çok isteyen baslar vs gibisinden haklısınız ama bilmiyorum olmuyor bir türlü nefsimle mı savaşamıyorum bilmiyorum.. yorum yapacaklara simdiden teşekkürler
Ay bi an kendim yazmis gibi okudum su an bende ayni durumdayim cuma gunu Allah nasip ederse tekrar baslayacagim ozel durumun gecmesini bekliyorum ins bu kez basaririm insanin en buyuk seytani nefsidir malesef her seferinde kendi kendime yenik dusuyorum kiz kardesimde bugun baslamis allah gayretini artirsin ins

Ben de 5 senedir kılmak istiyorum . Yuh bana. İnşallah yarın gözünüzü ibadet aşkıyla açarsınız, yarından itibaren namaz kılarsınız düzenli olarak. Darısı başıma.

Namaz kılmıyorum ama bir şeyde süreklilik göstermek için beyinde bitirmek gerektiğini düşünüyorum. "Bugün kılsam mı acaba değil "bugün namazımı kılacağım" gibi beyninize direktifler vererek başlayabilirsiniz. Diğer şekilde kalıcı olmaz, bir gün kılsanız diğer gün vazgeçersiniz.

Muhabbetullah ve haşyetullah kalpte yerleştiği zaman yani Allah sevgisi ve korkusu kalbe yerleştiği zaman emir ve yasaklara uymak cok kolay oluyor. Hatta bağlasalar duramıyorsunuz Allah'ın emrettiği bir şeyi yapmadan.. Cünkü sevginin kanunu bu, seven sevdiğine itaat eder... Yani bir yandan gayret edin bir yandan da itikadınızı tashih edin. İslam büyükkerinin kıssalarını ve kitaplarını okuyun. İmam Gazalinin eserlerini tavsiye ederim özellikle.

Kendiniz soyluyorsunuz cinsellik bolumu var tarot bolumu var diye. Tarot bolumunde dert anlatirsaniz o da yasak, ayni bir derdim var kisminda dini konunun yasak oldugu gibi.
hayret ediyorum gercekten sanki forumda herkes her seyi tek bir bölüme yaziyor da bir tek din konusmak yasak.
hepsinin ayri yeri var, bdvde meslek sohbeti yapmak da yasak mesela, ya da siyaset bölümünde magazin konusmak da.
dini konu acan gidip dualarimiz sizinle kismina aciyor.
Canım çok kez yazdim bir kere daha yazayım gbulamadim veya göremedim desem daha doğru olur sanırım :) bı ara hayatın içinden bölümüne açayım dedim ama orda da kimse görmez diye açmak istemedim açıkçası
Aslinda namaz kilmak degilde, abdest almak zor geliyor insana...onunda formülü sürekli abdestli gezmek ve vakit girince ertelemeden kilmak.
Bunu deneyin göreceksiniz büyük kolaylik oldugunu
Daim olsun insallah.
Amin teşekkür ederim. Sanırım biraz da abdestten dolayı gercekten de çünkü afedersiniz özellikle kış aylarında çok fazla abdestli duramıyorum sürekli küçük abdest im geliyor sanırım usudugumden olsa gerek.. birazda ona üşeniyorum sanırım ama aşmaya caliscam 💪
Tek çare ısrarla kılmak
Mesela bir gün aksattınız ya da bir vakit nasılsa aksadı diye vazgeçmeyin gelen vakitte yine kılın
Namaz özü sabır olan bir ibadet çünkü ölene kadar sonu yok o yüzden sabrınız önemli
Hiç kimse her gün aynı şevkle heyecanla kılmıyor inanın sadece direniyoruz nefsimize. Bazen öyle zor oluyor ki anlatamam ama kendi kendime telkin veriyorum yemek yemekten, nefes almaktan ya da her gün yaptığım şeylerden vazgeçiyor muyum hayır geçmiyorum o halde namazdan da geçmeyeceğim, vesveseye kapılmayacağım, bu tembellik şeytandan, ezan okundu Rabbim bekliyor vs... sıralıyorum kendime, böyle böyle alıştım. niyetiniz çok güzel Rabbim yardım etsin🤲🏻

Birde ekleme yapayım alışacağım diye asla sünnetleri terk etmeyin gücünüz yettiğince kılın
Evet çok haklısınız mesela yemek yemek uyumak nasıl bir ihtiyaç gibiyse oda ruhumuzun gıdası ihtiyacı iste en tuhafida bunları bile bile kılmamak oturtamamak zoruma gidiyor biraz da yani ne bilim hani hastasin biliyorsun ilacın da gözünün önünde ama icmiyosun gibi bişey bu benim için :)
Aleyküm selam arkadaşım. Yıllarca aynı durumu yaşayan biri olarak sorunu görünce, sırf sana cevap verebilmek için hemen sayfaya üye oldum. Bende senin gibi yıllarca çabaladım , çok üzüldüm çok ağladım , bi başladım tamam oldu bu defa dedim sonra yeniden bıraktım. Son olarak çare olarak şunu buldum. Sadece farzlarını kılmak. Ama bu nokta çok önemli. Çevrende kim ne derse desin senin namazsız oluşundan daha önemli bir konu olamayacağı için ciddiye alma ve dinleme. Namazı hayatına iyice oturtana kadar sünnetleri ekleme. Ve yavaş yavaş ekle. Mesela 3 ay sadece farzlarını kıl daha sonra öğlenin son sünnetini ekle ve 3 ay devam et daha sonra akşamın son sünneti ve yine 3 ay.... gibi. Namazdan bu kadar uzak olup birden rekatlarca başlayınca şeytan bıkkınlık veriyor çok iyi anlıyorum seni. Uyguladığım bir kaç ayrıntı daha var eğer isterseniz yazarım
Çok teşekkür ederim canım sırf bundan dolayı üyelik actigin için tavsiyen için teşekürler fakat başlarsam hepsini birden kilsam diyorum şimdi düşünsene sadece farzlarını kılmaya başlarsam bu seferde tekrar sunnetleriyle beraber kılmaya alışmam gerekicek sence iyi olurmu ki öyle bilemedim :)
Ay bi an kendim yazmis gibi okudum su an bende ayni durumdayim cuma gunu Allah nasip ederse tekrar baslayacagim ozel durumun gecmesini bekliyorum ins bu kez basaririm insanin en buyuk seytani nefsidir malesef her seferinde kendi kendime yenik dusuyorum kiz kardesimde bugun baslamis allah gayretini artirsin ins
Amiin canım insallah sende bende başlarız bir an önce kız kardesinde bizde devamliligimizi sürdüruruz 🙏
Ben de 5 senedir kılmak istiyorum . Yuh bana. İnşallah yarın gözünüzü ibadet aşkıyla açarsınız, yarından itibaren namaz kılarsınız düzenli olarak. Darısı başıma.
Ay ne güzel dua Amiin canım aynı sekilde sende inşallah sabah ezanı okunurken uyanıp hadi bismillah diyerek başlarsın birdaha da ömrün boyunc bırakmazsn sende bende 😍
Namaz kılmıyorum ama bir şeyde süreklilik göstermek için beyinde bitirmek gerektiğini düşünüyorum. "Bugün kılsam mı acaba değil "bugün namazımı kılacağım" gibi beyninize direktifler vererek başlayabilirsiniz. Diğer şekilde kalıcı olmaz, bir gün kılsanız diğer gün vazgeçersiniz.
Haklısınız galiba bu yüzden sürekliligi koruyamiyorum galiba bı an gaza gelip başlıyorum sonra fos sönüyor bı zorunluluk gibi düşünmem gerek yemek yemek gibi su icmek gibi :)

Muhabbetullah ve haşyetullah kalpte yerleştiği zaman yani Allah sevgisi ve korkusu kalbe yerleştiği zaman emir ve yasaklara uymak cok kolay oluyor. Hatta bağlasalar duramıyorsunuz Allah'ın emrettiği bir şeyi yapmadan.. Cünkü sevginin kanunu bu, seven sevdiğine itaat eder... Yani bir yandan gayret edin bir yandan da itikadınızı tashih edin. İslam büyükkerinin kıssalarını ve kitaplarını okuyun. İmam Gazalinin eserlerini tavsiye ederim özellikle.
Evet tavsiye üzerine başlayacağım canım özelden yazanlarda oldu sağolsun çok teşekkür ederim inşallah Rabbim banada cümle isteyenlere de o muhabbetten nasip etsin🙏😊

Cinselliği bdvye açmak yasak, tarotu da aynı şekilde. Dini konuları da aynı şekilde. Hepsinin bölümü ve kategorisi ayrı.
Evet sitede birçok bölüm var da peki bdv neleri kapsıyor?
Bakın birisi evcil hayvanıyla ilgili konu açmış banlanmış.
Geçen birisi kilo veremediği ile ilgili konu açtı banlandı.
Din zaten yasak.
Burası sadece kocaları kayınvalideleri eltileri çekiştirmek için mi var peki?
Başka birşey kalmıyor çünkü.
Ve bdv nin açıklamasında "bugun canınız mı sıkkın, belki sebep var belki yok" diyerek Mevlana gibi "ne olursan gel" dercesine yumuşak bir giriş yapılıyor. E hani ne derdimiz varsa gelecektik?
Kaldı ki diğer bazı bölümlerde bdv kadar fazla yorum yapılmıyor diye buraya yöneliyorlar.
Öyle diyorlar yani.

Sizi alıntıladım ama size denk geldi.
Yeri geldi diyeyim😉

Neyse kurallara karşı kıldan ince olan boynumu da alıp gidiyorum 🙋🏻‍♀️

Eskiden inançlı ve namaz kılan biriydim. Hiç namaza nasıl başlasam diye düşündüğümü hatırlamıyorum, günlük rutinimin içinde olağan bir durumdu. Bence içselleştirmemişsiniz henüz, bu olunca gerisi geliyor zaten.
Eskiden demenize takıldım..şimdi tam tersi bir durum mu oldu peki?

Benimde anlamadığım burda cinsellik +18 konusu var orda herşey paylaşılıyor, Tarot bölümü var ama bu kardeşimiz derdine çare ararken yasak. Çok enteresan doğrusu
Neyse ben sana özelden yazayım kardeşim
Baksana yasakmış.
Cinsellik herkesin yaşadığı bir durum ve her dinden her ırkın yaşadığı bir olay. Ama din öyle değil bilginize

dua bölümü de var, isteyenler için. Orada sorabilirdi konu sahibi.
Şimdi gelip burda biri ileri geri konuşursa kavga çıkacak. O yüzden forumun farklı farklı bölümleri var.

Bdv de yasak denilmiyor.
Dini konu yasak deniliyor.
Hangisi doğru?

Ya şurda kızcagız derdini paylasmis herhangi bir tartisma konusuna girmeden ve hemen onu destekleyenlere begenmedim atılmıs. Neden? Buda onun derdi. Herhangi bi propaganda mi yapmis ne yapmis. Namaz kılmiyorum maalesef keske kılsam o ayrı ama hemen namaz, musluman, kuran kelimeleri görünce neden begenmedim oluyor?

Arkadaşlar şu yasak olayını geçsek mı artık tamam anladım yasak ve yanlış yere konu açmışim ama oldu bir kere şimdi bunun için herhangi bir tartışma vs çıksın istemem ben zaten yasak olduğunu kabullendim yanlis yere konu açmışim ama en çok bdv ziyaret ediliyor buda benim.icin bir dert böyle düşünelim olur mu :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X