• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Minnoş Kedi Meselesi

Oyun arkadaşı olmasını kastetmiştim yanlış telaffuz etmiş olabilirim. Öyle alalım olmazsa burakırız gibi bir şey söz konusu değil. Sorunum şu kızım daha küçük kediye zarar vermesinden korkuyorum. Biraz daha bekleyip en az 2 yaşı görmesi mi daha doğru yoksa şimdi sahiplenip ona alışması mı bilemiyorum.
Köpek konusunda da şöyle eşimde ben de çalışıyoruz köpeğin çıkması gezmesi lazım. Kendimi gezdiremiyorum daha 😊

Kiziniz hareketli olduguna gore kediye illa zarari olacaktir,. Kediler uyumayi cok sever gunde 10 saatten fazla uyurlar bebek kediler daha da fazla uyur ve bunu daha cok gunduz yaparlar.
Devamli rahatsiz edilen hayvan bu acidan bile zarar gorur elbet.

Dedigim gibi kediler devam mincirilmayi rahatsiz edilmeyi sevmiyorlar. Bu duruma bazi kediler agresif tepkiler verebilir, agresiflesebilir tirnak atma durumlari vs olabilir bunu bilemezsiniz. Her kedi ayni huyda degil.

Ben kediyi cocuklara oyun arkadasi olarak uygun gormuyorum.
Ha derseniz kizimin rahatsiz etmemesini saglarim, kedi de kendi halinde takilan evimizin bireyi olur arada sever oynar o ayri. Ama kedinden beklentiniz kizinizla gunun cogunu oynayarak gecirmesiyse dogru olmaz.

Kediler muhteşem varlıklar .Ama bakımı öyle kolay değil.Öncelikle tüyünü, kakasını ,çişini ,küçük ev kazalarıni ,perdelerinizi veya koltuklarınızı tirmalamasini sorun etmeyecekseniz bir hayvan sahiplenin.Ayni zamanda tatil planlarınızı da kediye göre yapacağınızi unutmayın.Çünkü kediyi bırakıp bir hafta tatile gidemezsiniz.Ayrica aşı ve veteriner kontrollerine de yüklü bir ücret ayırmanız gerektiğini unutmayın.Şu an kedim bir rahatsızlık geçiriyor ve hafta da bir veteriner kontrolüne gidiyoruz.Bu ay kontrol tedavi ve ilaç masrafı olarak 1000 lirayı geçen bir harcama yaptım .Hayvanların kullandığı ilaçlar mamalar vs inanilmaz pahalandi şu an.Ha beni rahatsız ediyor mu bu kadar zorluk hayır kedime feda olsun ama işin özeti çok büyük fedakarliktir hayvan sahibi olmak.

Lütfen instagramda haydarmünciyi takip edin
Deva diye bir evlatları var 2 yaşında kediler 6 yaşında
Kedilerle doğdu çok güzel anlaşıyorlar çok mutlular onları görünce bende sahiplenmek istiyorum
Çok güzel anlaşırlar bence sahiplenin çok güzel olur☺️

IMG_20201223_003040~2.jpg

Evdeki koltuğumun son hali bu. Fotodaki kisim kucuk bir kismi koltugun, boylu boyuna boyle.

Perdelerimde de tirnak izleri mevcut. :))

Tirmalama tahtamiz var bu arada ama bizimki onlara bakmiyor bile.
Oyle her kedicikle minnoş minnoş gecinilmiyor. 😬

Eki Görüntüle 2747231

Evdeki koltuğumun son hali bu. Fotodaki kisim kucuk bir kismi koltugun, boylu boyuna boyle.

Biran bu ne tüyleri mi dedim. Kumaşlara sıkılan kedi kovucular var onları denediniz mi? Benimkide tırmalama tahtasını hiç sevmedi.

Yaa ikisini oynarken hayal ettimde, oy yerim ben onlari yaa allahım ne tatlı olurlar kimbilir 💕😍😘

Biran bu ne tüyleri mi dedim. Kumaşlara sıkılan kedi kovucular var onları denediniz mi? Benimkide tırmalama tahtasını hiç sevmedi.

Hayir hiç bakmadim. Devamli koltugu baştan sona spreyleyemem zaten gittigi yere kadar kullanir atarim.
Benim icin dert değil ama bu tarz durumlardan hoşlanmayanlar görsün istedim. Yaramazliklari da perde ve koltuktan ibaret degil neler neler. 👍😂😂

Ona göre herseyiyle dusunelim. Her ekdi bir degil ve bilemeyiz ne cikacak. 😁

Hayir hiç bakmadim. Devamli koltugu baştan sona spreyleyemem zaten gittigi yere kadar kullanir atarim.
Benim icin dert değil ama bu tarz durumlardan hoşlanmayanlar görsün istedim. Yaramazliklari da perde ve koltuktan ibaret degil neler neler. 👍😂😂

Ona göre herseyiyle dusunelim. Her ekdi bir degil ve bilemeyiz ne cikacak. 😁
Orası öyle. Bizimki kısırlaştırıldıktan sonra tülleri rahat bıraktı.
Bizim sorunumuz o uyanıkken evde herkes uyanık olacak. Halıyla patileriyle kaldırıp pat pat ses çıkartıyor. Ya da başımıza gelip uyanana kadar yastıkta oturuyor. :KK70: Sevgili bıyıklarıyla burnumda yüzümde sürtüyor.

Orası öyle. Bizimki kısırlaştırıldıktan sonra tülleri rahat bıraktı.
Bizim sorunumuz o uyanıkken evde herkes uyanık olacak. Halıyla patileriyle kaldırıp pat pat ses çıkartıyor. Ya da başımıza gelip uyanana kadar yastıkta oturuyor. :KK70: Sevgili bıyıklarıyla burnumda yüzümde sürtüyor.

Benim tuller koltuklar zaten çok pahalilarindan degillerdi o yuzden cok içim gitmiyor. 😁 Kullaniyorum oyle.

Bizimki 5 yaşinda uyku duzeni oturdu sayilir o konuda daha az sorun cikariyor. Bizle birlikte uyur. Ama bebek kedilerin gece oyun sorunu da var hatta bir uye bundan sikayetciydi bikac gun once uyutmuyor, cocugu da uyandiriyor diye.

Eki Görüntüle 2747231

Öyle eşyacı bi insan değilim kızım daha şimdiden eşyalara zarar veriyor zaten. Nerden bulduysa kalemi alıp tüm koltuğu çizmiş 😒 ben kediyi genel olarak istemediğime karar verdim sanırım sürekli ilgi ve özveri istiyo evlattan farkı yok

Benim tuller koltuklar zaten çok pahalilarindan degillerdi o yuzden cok içim gitmiyor. 😁 Kullaniyorum oyle.

Bizimki 5 yaşinda uyku duzeni oturdu sayilir o konuda daha az sorun cikariyor. Bizle birlikte uyur. Ama bebek kedilerin gece oyun sorunu da var hatta bir uye bundan sikayetciydi bikac gun once uyutmuyor, cocugu da uyandiriyor diye.
Bizimki de yaşlandı ama uyanıkken sevgi istiyor. Mesela ben WC gideyim. Hemen arkamdan geliyor o da yapıyor. Kapıda bekliyor. Geceleri benimle ya da babamla uyuyor o konuda sorun yokta. Bir ses duysun kalkıp tüm evi dolaşalım istiyor. Ben ondan şikayetçi değilim ya alıştım artık kaç yıl oldu o benim minik yavrum.

Öyle eşyacı bi insan değilim kızım daha şimdiden eşyalara zarar veriyor zaten. Nerden bulduysa kalemi alıp tüm koltuğu çizmiş 😒 ben kediyi genel olarak istemediğime karar verdim sanırım sürekli ilgi ve özveri istiyo evlattan farkı yok

Evet bebek gibi inanin. Ben eşimin kucagina oturunca hemen kendiside aramiza sıkışıyor her seferinde, kendini sevdiriyor. Cok ilgilenip sevdigim halde boyle beklentili, ilgi delisi bir cocuk. 🥰🥰🥰🥰
Gece yaninizda yatmak ister vs. Oyle seyler oluyor. Asla bi kosede tutulacak birsey degil.

Bizimki de yaşlandı ama uyanıkken sevgi istiyor. Mesela ben WC gideyim. Hemen arkamdan geliyor o da yapıyor. Kapıda bekliyor. Geceleri benimle ya da babamla uyuyor o konuda sorun yokta. Bir ses duysun kalkıp tüm evi dolaşalım istiyor. Ben ondan şikayetçi değilim ya alıştım artık kaç yıl oldu o benim minik yavrum.

Kesinlikle bizimki de, banyoya girince bile kapi kapaliyken kapida bagiriyor bazen. 🐱🐱🐱

Ben de uzun zaman düşündüm bunu, çocuklarım 4 ve 3 yaşındalar ama bence kedi gibi cüsse olarak küçük bir hayvan için hazır değiller.
Hala güçlerini kontrol etmede problemleri var, el ayarları yok.
Köpek dışında diğer küçük cüsseli hayvanları kucağımda sevdiriyorum, hayvanın güvenliğini sağladıktan sonra.

Bilemedim, bence erken.
Yanlış bir şey yapma olasılığı fazla.

Tüylü evlat sahibi olmak çok ciddi bir karar. Tüy döker, eşyaların canına okur, gecenin bir körü koşturma oynamak ister... Bizim önce tüylü bebeğimiz sonra insan bebeğimiz oldu. Çocukla ilişkisi biraz da kedinin mizacıyla alakalı sanırım. Benim en küçük hatamı affetmeyen, pençeyi takan ponçik kıza sadece miiiiv diyor şimdilik. Ama bebek ağlamasından, bağırmasından da ödü kopuyor. Yine de uyurken ayak ucuna yatmalar falan başladı harika bir duygu... Tek tavsiyem titiz, pimpirikli biriyseniz çok yorulursunuz.

Kedi konusunda yorum yapamayacağım zira ben de kedi düşünmüyor değilim, aşırı seviyor. Apartman bahçemizde bakıyoruz biz kedilere, sanırım biri hamile duruma göre sahiplenmek istiyorum ama eşimin alerjisi var falanlar filanlar...
Yalnzı bence 2 yaşı bekleyin, cidden çocukların algısı daha bir açılıp normal insana doğru evriliyorlar. Kediyi fazla rahatsız etmemesi gerektiğini anlarsanız 2 yaşta gayet anlayabiliyor, besleme, tarama gibi sorumlulukları daha iyi alabilir diye düşünüyorum.

Bu arada tavsiyem; geçici ev sahipliği yapabilirsiniz.
Önceden yapmışlığım var, kediler gerçek sahiplerini bulana kadar ev sahipliği yapıyorsunuz. Bu esnada az çok fikir edinirsiniz diye düşünüyorum. Benim sahiplendiklerim 5 günden fazla konaklamadılar bende maalesef.

Oyun arkadaşı olmasını kastetmiştim yanlış telaffuz etmiş olabilirim. Öyle alalım olmazsa burakırız gibi bir şey söz konusu değil. Sorunum şu kızım daha küçük kediye zarar vermesinden korkuyorum. Biraz daha bekleyip en az 2 yaşı görmesi mi daha doğru yoksa şimdi sahiplenip ona alışması mı bilemiyorum.
Köpek konusunda da şöyle eşimde ben de çalışıyoruz köpeğin çıkması gezmesi lazım. Kendimi gezdiremiyorum daha 😊

Sadece zarar vermedi değil

Eve hiç büyümeyecek bir bebek gelecek

Kedim geldi aradan yıllar geçti komşular takılır bebek olsa büyüdü artık derdin bu aynı diye

Yemesi içmesi tuvalet temizliği tüyü düzenli aşısı bitmez

Alışma sürecinde zarar verebilirler karşılıklı ama o her aşamada da olabilir

Oğlum yazlıkta çıplakken kediyi kucağına almış geliyormuş, ben de süpürgeyi çalıştırdım o da çok gürültü yapınca kedi korkup kaçarken oğlumun göbeğinde dört çizik bıraktı

Benzer çok hikaye var

Evden bir iki gece giderken bile organizasyon yapmak gerekiyor bir keresinde kapıya paspas sıkışmış açılmamış kedi içerden bağırıyor vs anahtar bıraktığımız yakınımız çilingir çağırmış

Kedili yaşam uzun bir süreç ve iyi planlamak lazım bence çocuk biraz daha büyümeli yani bizimki 2. sınıfta geldi idealdi

Anaokulu vs de olabilir ama küçük yaşta evde hep sevgi isteyen bir kişi daha oluyor kıskançlık nasıl olur bilemedim

Bu arada kedi öyle gün boyu koşturmaz uyur geceleri koşturur yani çocuk ve kedi ters

Kedi canı isterse gelir canı istemezse gelmez küçükken oyuncu olur ama büyüyünce tınlamaz

Çocukların hayvan sevgisini yaşamaları ve bir hayvanla beraber büyümeleri kişilik gelişimleri için de çok iyi bir şey. Ancak pek çok küçük çocuk kediyi severken / oynarken kediyi hırpalayabiliyor. Bunu kötülüklerinden yapmıyorlar, kediyi nasıl seveceklerini bilmediklerinden yapıyorlar. Canı acıyan hayvan kızınızı tırmalayabilir de. Kediyi nasıl sevmesi ve oynaması gerektiğini öğretebileceğiniz bir yaşta olması önemli. Kızınızı kedi ile yalnız bırakmayın, sizin gözetiminizde sevsin oynasın. Kedinin de mutlaka aşılarını yaptırın.

Back
X