• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Minnoş Kedi Meselesi

L4L4

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2014
2.357
11.067
208
İstanbul
Merhaba kızlar

Benim 17 aylık bi kızım var. Aşırı hareketli yerinde duramayan oraya buraya tırmanan bi bebek.

Şimdi geleyim konuma. Kızım sokakta kedileri gördüğünde çıldırıyo peşlerinden koşuyo hep. Eşim bi kedi sahiplenelim bu çocuk enerjisini atamıyo tek başına. Ona kardeş gibi olur birlikte oynarlar deyip bir kedi sahiplenelim dedi. Ben erken olduğunu düşünüyorum ama o tam zamanı diyor.

Siz kedi anneleri ne düşünüyorsunuz ? Bu yaşta bi çocuk kedi ile iletişim kurabilir mi ? Ben kediye zarar vermesinden korkuyorum açıkçası

Oğlum 14 aylıktı ilk kedimizi aldığımızda. Kedi eve geldikten sonra oğlum gün içerisinde daha bağımsız takılabilir oldu, onunla oynadı, uykuları bile bir nebze daha iyi oldu. Şimdi oğlum 3,5 yaşında. Pandeminin başında ilk kedim öldü ne yazık ki. Şu anda evimde iki kedi daha var. Oğlum küçük olanı daha çok seviyor, istiyor ki yapışık ikiz gibi gezsinler evde. Kediye de zarar vermiyor ki kedi de kendisine zarar vermesine izin vermiyor. Ayrıca kedilerim de oğluma zarar vermiyor. Hiçbir şekilde zarar verme durumu söz konusu değil yani :)

Ek: bilmeden fark etmeden kedinin canını yakabiliyor tabii ya da kedinin tırnağını kesmemişsem kaçmak isterken oğlumu tırnaklayabiliyor. O yüzden bakımlarını düzenli yapıyorum, oğlumu da sık sık uyarıyoruz zaten

O yaş çocuklarının hareketlilik durumunu bilmiyorum ama kedi eve geldiğinde ortamı bir yadırgayacak. Size yakın davransa bile güven duygusu zamanla oluşacak. Oğlunuz sevmek isterken canını acıtsa kedi de karşılık verebilir. İlk kez geldiği ve henüz alışmadığı bir ortamda sürekli mıncıklanmak pek hoşuna gitmez bence.
İkisini birbirinden sakınmanız gerekebilir. Böyle bir durumda kediden vazgeçecek biriyseniz sahiplenmeyin derim.

Kedi çok güzel bir canlı. Daha önce baktınız mı bilmiyorum ama zorlukları da olan bir canlı. Çünkü en nihayetinde canlı.
Eve aldığınız zaman minimum 15-16 sene sizinle yaşayacağı, evdeki eşyalara zarar verebileceği, hastalanacağı, kısırlaştırılacağı, pencereden-balkondan atlamaması için önlem almanız gerektiği, tatillerde kediye ne olacağı vs gibi pek çok şeyi düşünmeniz lazım.
Çocuğunuza oyuncak değil arkadaş olmasını istiyorsanız, sonradan zorluklarını görünce vazgeçmeyecekseniz sahiplenin.

Bebeginiz daha çok küçük hareketli de kedicigi sik bogaz edince tirmalayabilir sonra vazgeçmek zorunda kalırsınız o yavrucaga da günah olur.
Vazgeçmek söz konusu olmaz işte yazık o da can. Zorlanmak adına bilmiyorum işte orası sıkıntı

Oğlum 14 aylıktı ilk kedimizi aldığımızda. Kedi eve geldikten sonra oğlum gün içerisinde daha bağımsız takılabilir oldu, onunla oynadı, uykuları bile bir nebze daha iyi oldu. Şimdi oğlum 3,5 yaşında. Pandeminin başında ilk kedim öldü ne yazık ki. Şu anda evimde iki kedi daha var. Oğlum küçük olanı daha çok seviyor, istiyor ki yapışık ikiz gibi gezsinler evde. Kediye de zarar vermiyor ki kedi de kendisine zarar vermesine izin vermiyor. Ayrıca kedilerim de oğluma zarar vermiyor. Hiçbir şekilde zarar verme durumu söz konusu değil yani :)

Ek: bilmeden fark etmeden kedinin canını yakabiliyor tabii ya da kedinin tırnağını kesmemişsem kaçmak isterken oğlumu tırnaklayabiliyor. O yüzden bakımlarını düzenli yapıyorum, oğlumu da sık sık uyarıyoruz zaten
Ooo sizin oğlunuz bizim kızdan da küçükmüş kediyi aldığınızda. Bizim için iyi bir örneksiniz gerçekten. Kızıma çok iyi geleceğini düşünüyorum ama kararsızlığım da var teşekkür ederim yorumunuz için

O yaş çocuklarının hareketlilik durumunu bilmiyorum ama kedi eve geldiğinde ortamı bir yadırgayacak. Size yakın davransa bile güven duygusu zamanla oluşacak. Oğlunuz sevmek isterken canını acıtsa kedi de karşılık verebilir. İlk kez geldiği ve henüz alışmadığı bir ortamda sürekli mıncıklanmak pek hoşuna gitmez bence.
İkisini birbirinden sakınmanız gerekebilir. Böyle bir durumda kediden vazgeçecek biriyseniz sahiplenmeyin derim.

Kedi çok güzel bir canlı. Daha önce baktınız mı bilmiyorum ama zorlukları da olan bir canlı. Çünkü en nihayetinde canlı.
Eve aldığınız zaman minimum 15-16 sene sizinle yaşayacağı, evdeki eşyalara zarar verebileceği, hastalanacağı, kısırlaştırılacağı, pencereden-balkondan atlamaması için önlem almanız gerektiği, tatillerde kediye ne olacağı vs gibi pek çok şeyi düşünmeniz lazım.
Çocuğunuza oyuncak değil arkadaş olmasını istiyorsanız, sonradan zorluklarını görünce vazgeçmeyecekseniz sahiplenin.
Tüm korkularım bir mesajda toplanmış 😄 teşekkür ederim yorumunuz için yazdığınız her şeyi düşünüp ona göre karar vereceğiz artık

Ben de kedilerle büyüyen biriyim hatta bazı fotoğraflarda kediyi kucağımda sıkıştırmış hallerim var. Zarar verme ihtimali kedi tehlikeye girdiğini hissedince savunma yapabiliyor. Ama bazen annem bana kızardı şakadan vururdu. Ben hatırlıyorum o anneme pati atardı bana vurmasın diye. Ama yavru benim yüzümden hiç büyüyemedi. Hiç uyutmuyordum.

Cocuk enerjisini atsin diye alinacak birsey degil hayvanlar. Amac enerji atmaksa kedi almayin. Zaten kediler zirt pirt rahatsiz edilmekten hoşlanmazlar oyle cocugunuz her istediginde oyun oynamaya hazir olmayacak kedi. Kendi istedigi zaman oynar, kendi istedikleri zaman uyurlar.

Oyun arkadasi olarak dusunuyorsaniz ve bakimini yaomaya gercek manada hazirsaniz sikilinca atmayacaksaniz kopekler daha hareketli ve hemen hemen her zaman oyun oynamaya daha hazir olurlar.

Ben de kedilerle büyüyen biriyim hatta bazı fotoğraflarda kediyi kucağımda sıkıştırmış hallerim var. Zarar verme ihtimali kedi tehlikeye girdiğini hissedince savunma yapabiliyor. Ama bazen annem bana kızardı şakadan vururdu. Ben hatırlıyorum o anneme pati atardı bana vurmasın diye. Ama yavru benim yüzümden hiç büyüyemedi. Hiç uyutmuyordum.
Siz doğduğunuzda kedi var mıydı evde yoksa sonradan mı geldi bu çok önemli 😊

Cocuk enerjisini atsin diye alinacak birsey degil hayvanlar. Amac enerji atmaksa kedi almayin. Zaten kediler zirt pirt rahatsiz edilmekten hoşlanmazlar oyle cocugunuz her istediginde oyun oynamaya hazir olmayacak kedi. Kendi istedigi zaman oynar, kendi istedikleri zaman uyurlar.

Oyun arkadasi olarak dusunuyorsaniz ve bakimini yaomaya gercek manada hazirsaniz sikilinca atmayacaksaniz kopekler daha hareketli ve hemen hemen her zaman oyun oynamaya daha hazir olurlar.
Oyun arkadaşı olmasını kastetmiştim yanlış telaffuz etmiş olabilirim. Öyle alalım olmazsa burakırız gibi bir şey söz konusu değil. Sorunum şu kızım daha küçük kediye zarar vermesinden korkuyorum. Biraz daha bekleyip en az 2 yaşı görmesi mi daha doğru yoksa şimdi sahiplenip ona alışması mı bilemiyorum.
Köpek konusunda da şöyle eşimde ben de çalışıyoruz köpeğin çıkması gezmesi lazım. Kendimi gezdiremiyorum daha 😊

Oyun arkadaşı olmasını kastetmiştim yanlış telaffuz etmiş olabilirim. Öyle alalım olmazsa burakırız gibi bir şey söz konusu değil. Sorunum şu kızım daha küçük kediye zarar vermesinden korkuyorum. Biraz daha bekleyip en az 2 yaşı görmesi mi daha doğru yoksa şimdi sahiplenip ona alışması mı bilemiyorum.
Köpek konusunda da şöyle eşimde ben de çalışıyoruz köpeğin çıkması gezmesi lazım. Kendimi gezdiremiyorum daha 😊

Ben de küçükken kedimiz vardı çok severdim onun ölümü beni derinden sarsmisti.
Büyüdüm ama o travmadan sonra tekrar bir kediye baglanmamak için o sorumluluğu alamadım.
Çok güzel hayvanlar sesi bile huzur veriyor insana ama çok büyük sorumluluklari var evladinizla aynı kefede olacak ihtiyaçları olacak maddi manevi. Kendinizi her konuda hazır hissediyorsanız alın.

Benim çocuk da parkta kedi gördüğünde kuyruğunu tutuyor çok seviyor ben de sizin endişelerinizi taşırdım sanırım.
Daha küçük aslinda onu oyuncak zannedebilirler .
Ben 2 yaşını bekleyin derim yine de siz bilirsiniz

Siz doğduğunuzda kedi var mıydı evde yoksa sonradan mı geldi bu çok önemli 😊
Ben doğduğumda evde akvaryum varmış. Ben yürümeye başlayınca sürekli elimi sokuyormuşum annem cinnet geçiriyormuş. Aslında babam bekarken her türlü canlıyı beslemiş. Babama sordum şimdi. Kediden önce tavşan, kaplumbağa, balıklar varmış. Sonra bir haftalık köpeğimiz olmuş. Ben çok sevmişimde çok havluyormuş. Eski sahibi geri istemiş. Düşünce evet anaokulu zamanında kedi resimlerim var. Ben büyükmüşüm biraz.

3 aydır evde kedimiz var benim çocuklarım 14ve 8 yaşındalar kediler özgürlüklerine düşkün hayvanlar çok uyuyolar ve oynamak istemedikleri zamanlar siz sıkıştırirsaniz ısırabilir pati atabilir çok küçük bir çocukla olur mu bilemedim çünkü bazen benim küçük oğlum onu sevmek istiyor kedimiz istemiyor anlıyor birde ilk eve geldiklerinde ürkek oluyorlar size ve eve alışması lazım sizin hiç mudahele etmeden sabırla size gelmesini beklemeniz lazım iyi düşünün derim

Kızım 3.5 yaşında
Kedimizi 7 ay önce sahiplendik
Kızım sokakta kedilere bayılırdı ve çok hareketli bir çocuk
Kedimizi sahiplendigimizde 2 aylıktı daha kızımda çok severdi ama zamanla kedimiz oyun oynarken dogal olarak tırnak geçirmeye başladı
Kızım da artık yaklaşmaya korkar oldu kedimizin yanına

Her kedinin davranış şekli farklıdır
Uysal veya hırçın bir kedi olabilir
Çok büyük sorumluluk
Siz şuan sahiplenirsek asla birakmayiz diyorsunuz ama sahiplenmeden bilemezsiniz bunu

Kedimiz yatağımıza halıya kusmuştu
Kakasını kaç kere halıda buldum
Tüyünden bahsetmiyorum bile
Perdelerimiz yatak baza ve başlıklarimiz kullanılmaz halde
Tırnaklarını kesmeme rağmen nasıl yapiyorsa 2 güne keskin hâl alıyor

Demem o ki çocugunuza arkadaş olmaya bilir aldıgınız hayvancağız

Ben de küçükken kedimiz vardı çok severdim onun ölümü beni derinden sarsmisti.
Büyüdüm ama o travmadan sonra tekrar bir kediye baglanmamak için o sorumluluğu alamadım.
Çok güzel hayvanlar sesi bile huzur veriyor insana ama çok büyük sorumluluklari var evadinizla aynı kefede olacak ihtiyaçları olacak maddi manevi. Kendinizi her konuda hazır hissediyorsanız alın.

Benim çocuk da parkta kedi gördüğünde kuyruğunu tutuyor çok seviyor ben de sizin endişelerinizi taşırdım sanırım.
Daha küçük onu oyuncak zannederler 2 yaşını bekleyin derim yine de siz bilirsiniz
Ben de öyle düşünüyorum parkta sevmeye benzemezki bu iş hoff 😔

Kızım 3.5 yaşında
Kedimizi 7 ay önce sahiplendik
Kızım sokakta kedilere bayılırdı ve çok hareketli bir çocuk
Kedimizi sahiplendigimizde 2 aylıktı daha kızımda çok severdi ama zamanla kedimiz oyun oynarken dogal olarak tırnak geçirmeye başladı
Kızım da artık yaklaşmaya korkar oldu kedimizin yanına

Her kedinin davranış şekli farklıdır
Uysal veya hırçın bir kedi olabilir
Çok büyük sorumluluk
Siz şuan sahiplenirsek asla birakmayiz diyorsunuz ama sahiplenmeden bilemezsiniz bunu

Kedimiz yatağımıza halıya kusmuştu
Kakasını kaç kere halıda buldum
Tüyünden bahsetmiyorum bile
Perdelerimiz yatak baza ve başlıklarimiz kullanılmaz halde
Tırnaklarını kesmeme rağmen nasıl yapiyorsa 2 güne keskin hâl alıyor

Demem o ki çocugunuza arkadaş olmaya bilir aldıgınız hayvancağız
Evet hadi heer şeyine katlandıkta ya sevmezlerse birbirlerini ne olacak o zaman 😔 zaman lazım zamaan

Back
X