Bir kreş hikayesi

İşte bende bunu bilmediğim için konuşmak istiyorum ne dir ne değilidir çünkü orada üzülen kırılan kötü hisseden bir çocuk benim ve ya başkasının çocuk yani

İşte ben bunu çocuğum ile de konuştum öğretmen ile de konuşmak istiyorum nedir ne değildir yaramaz değil sadece kendi istekleri olsun istiyo ve elstra yani bir kardeşi oldu daha 6 ay o yüzden de çocuk da olsa zor zamanlardan geçiyo

İşte bende bunu bilmediğim için konuşmak istiyorum ne dir ne değilidir çünkü orada üzülen kırılan kötü hisseden bir çocuk benim ve ya başkasının çocuk yani
Soyle soylıyım en yapmaz dedıgımız cocuk bıle 4,5 arkadası ıle yanyana gelınce bır bomba etkısı yaratabılıyor. Sız gayet naıf ve sakın şekılde konuşun. Mesela bır ornek verıcem bunu sız yapıyorsunuz dıye dmeıyırum ama yapılıyor yanı 1.sınıf ta ogretmenımız vardı.
Cocugun bırı bn bu dersı yapmak zorunda degılım dıye kıtabı fırlatmış ogretmn ceza için teneffüse cıkarmamıs. Annesı ogle arasında duyuyor hemen okula gelıyor bızde ordayız tabı çocuklarımızı getırmıstık hocam nasıl bunu yaparsınız dıye cıkısıyor. Ogretmenımız de olanı bıtenı anlatıyor. Velı inanmayıp bızım cocuklarımıza soruyor.
Cocuklar da olayı tastıkleyınce ;sız yanlıs anladınız hocam o atmamıstır. Koyarken fırlamıştır. Benım cocugum cok sakın asla sert bır cocuk degıl sesı bıle yukselmez. Hatta sız sınıfta bağırıyorsunuz dıye aglıyor... seklımde tepkı vermıstı.
Sımdı tenesfuse cıkamadı kız uzuldu rencıde oldu ama yaptıgı olay cok yanlıstı. Oğretmn orada otorıtesını korumak zorunda.. Yoksa olayların ardı arkası kesilmez.. Sız olsanız nasıl tepkı verırsınız. Bazen evde kı cocuga tahmmul edemzken sureklı derste huzursuzluk cıkaran anneısne gore masum olan sessız sakın olan bır cocugu kım nasıl tolere edebılır
Çocuğunuz bu sekılde yaptı demıyorum asla. Sadece sahıt oldugumuz bır olayı benzediği için anlattım

Ya haklısınız öyle de olabilir ama bu sürekli olur ya da sürekli sadece benim çocuğum bunu yapıyo olmaz netice de bir çocuk ayrıca bizim kreş öğleye kadar öğleden sonra da kulüp derslerimiz oluyo işte santranç İngilizce etkinlik vs bu derslere hep farklı öğretmenler giriyo sadece öğleye kadar kendi öğretmenleri birde o derslere giren öğretmenler okul öncesi öğretmen değil normal ilkokul öğretmeni hele bir de eğer bunlar yapıyorsa o şekilde tamamen yanlış çünkü bunun ne dersini ne de kitabını okuyup görmüşler bunu birlerine bizim öğretmenimiz demişti

Olayı guzlce konusup halledebılecegınıze ınanıyorum. Paylasımı sevmeyen bır cocuk veya hep bmm dedıgım olsum dıyen bır cocuk ıdare etmesı kalabalıkta zor olabılır sız konusup cocugunuzla halledebılcegınız varsa rehber ogretmenj ki bu sekıkde kı kreslerde mutlaka oluyor olması da lazım onunla bır gorusne ayarlamanızı tavsıye ederım. Bnmde o yas grubu cocuklarım oldu cok ıyı anlıyorum sızı. Ben olaya ıkı taraftan da bakmanız gerktıgını soylemek ıstedım sadece ki goruyorum ki o sekılde yapıyorsunuz. Bu surecı ogretmn velı hatta rehberlık destekli atlatmanızı umarım.
Mutlaka cocugunuzun bu yonu için de gorusme ayarlayın. suan onemsız gıbı, sorun yok gıbı dursada ılk okul zmanaı buyuk sıkıntı yasarsınız

Dediğim gibi çocuğun tek başına bırakılması kabul edilemez. Bu 8 yaş altı çocuklar için doğru bir yöntem değil. Çocukta bilinç tam oluşmadığı için olaylar arasında neden sonuç ilişkisi kurup neden orada olduğunu anlayacak kapasitesi pek yok. Bu sizin çocuğunun korkuttu sonuç olarak ve yönetimle görüşmelisiniz. Yine de çok aşırı kötü bir şey değil diye düşünüyorum. Başka sorunlar yoksa birkaç uyarı ile halledersiniz bence.

Ben zaten öğretmen ile konulup bu amacı anlayabiliyo mu çocuk diye de sormak istiyorum size göre yaptığınız doğru evet ama çocuk açısından nasıl bunun da görebildiniz mi işe yarıyor mu diye

Çok şükür başka sorunlar yok ki bence eğer çocuğun yaptı halledilmişler bişey ise ya da hep ah ı şey ise zaten veli ile görüşme sağlanır diye düşünüyorum bakalım gerek uyarıyı ben oğluma yaptım eğer yine aynı şeyler olursa öğretmen ile hatta rehber öğretmen ile görüşme sağlıcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…