- 13 Eylül 2018
- 1.710
- 2.693
-
- Konu Sahibi Maariftakvimi
1500 eve vereceksiniz, 1100 taksit ödeyeceksiniz 2600 her ay çıkacak cebinizden size 600-700 lira civarı bir para bütün ay yetecek mi? Yetmezse yine kart kullanır kısır döngüye girersiniz. Mantıklı görünmedi bana.Kızlar merhaba konuya nasil nerden gireceğimi bilmiyorum durumu en anlasilir sekilde anlatmaya çalışıp finans konusunda hiç anlamadigim icin sizlere akıl danışmaya geldim (zaten finanstan anlasam bu durumda olmazdım) hatta konudan anlamayan ama cevresinde anlayan biri varsa danisipta yorum yaparsanız cidden çok mutlu olurum.
Konuya gireyim daha once açtığım konudan belki bilen vardir bi kac süpriz masrafla maddi düzenim alt üst oldu resmen 2 ay kredi karti borcumu ödeyemedim birikmis Kredi kartı borcum oldu ceyiz diye aldigim bi kac parca esyam vardi onlari ederinden çok düsük bir fiyata sattim cok az kismini o sekilde odeyebildim bu ayki maasimi aldiktan sonrada hesaplarima göre kartlarimin tüm taksitleriyle 5.090 tl toplamda kredi kartı borcum var
Maaşım3200-3300 civarı ailemle yaşıyorum mecburen her ay 1100-1500 bazen sürpriz masraflarla evin gideri oluyor şimdi düşündüm tasindim her ay kredi karti taksit nereye ne kadar vericem borclarimi kapatabilirmiyin diye gercekten iyice psikolojim bozulmaya basladı.
Simdi düşündümde hatta bankayi arayip sordum 6000 tl taksitli nakit avans cekince ayda 1100 civari bir ödemeyle 6 ayda bitiriyormuşum bana çok mantıklı geldi ama yinede para hesap kitap işlerinden cok anlamiyorum kaş yapayım derken göz çıkarmaktan daha büyuk sıkintilara girmekten ödüm kopuyor
Bu arada asagiya aylık taksitlerimide yazayım
Ekim =1575
Kasım=1572
Aralık=957
Ocak=416
Şubat=318
Mart=112
Nisan=80
Aslına bakılinca ilk iki taksit disinda cok yüksek ödemem yok ama su varki ay icinde baska ev kendi ihtiyaclarim vs derken yine karta gomuluyorum o yuzden kredi taksit tutarlarimda böyle kalmaz ama tum kartlari kapatirsam ayda 1100 taksit odesem evin harcamalarını ve kucuk ödemelerimi pesin odesem sanki bi ferahlarim gibi geliyor.
Sizce uygun olan hangisi
Bankanız yapıyo mu bilmiyorum ama kart borcu yapılandırması oluyo bi ona bakın isterseniz.Kızlar merhaba konuya nasil nerden gireceğimi bilmiyorum durumu en anlasilir sekilde anlatmaya çalışıp finans konusunda hiç anlamadigim icin sizlere akıl danışmaya geldim (zaten finanstan anlasam bu durumda olmazdım) hatta konudan anlamayan ama cevresinde anlayan biri varsa danisipta yorum yaparsanız cidden çok mutlu olurum.
Konuya gireyim daha once açtığım konudan belki bilen vardir bi kac süpriz masrafla maddi düzenim alt üst oldu resmen 2 ay kredi karti borcumu ödeyemedim birikmis Kredi kartı borcum oldu ceyiz diye aldigim bi kac parca esyam vardi onlari ederinden çok düsük bir fiyata sattim cok az kismini o sekilde odeyebildim bu ayki maasimi aldiktan sonrada hesaplarima göre kartlarimin tüm taksitleriyle 5.090 tl toplamda kredi kartı borcum var
Maaşım3200-3300 civarı ailemle yaşıyorum mecburen her ay 1100-1500 bazen sürpriz masraflarla evin gideri oluyor şimdi düşündüm tasindim her ay kredi karti taksit nereye ne kadar vericem borclarimi kapatabilirmiyin diye gercekten iyice psikolojim bozulmaya basladı.
Simdi düşündümde hatta bankayi arayip sordum 6000 tl taksitli nakit avans cekince ayda 1100 civari bir ödemeyle 6 ayda bitiriyormuşum bana çok mantıklı geldi ama yinede para hesap kitap işlerinden cok anlamiyorum kaş yapayım derken göz çıkarmaktan daha büyuk sıkintilara girmekten ödüm kopuyor
Ekim =1575
Kasım=1572
Aralık=957
Ocak=416
Şubat=318
Mart=112
Nisan=80
Aslına bakılinca ilk iki taksit disinda cok yüksek ödemem yok ama su varki ay icinde baska ev kendi ihtiyaclarim vs derken yine karta gomuluyorum o yuzden kredi taksit tutarlarimda böyle kalmaz ama tum kartlari kapatirsam ayda 1100 taksit odesem evin harcamalarını ve kucuk ödemelerimi pesin odesem sanki bi ferahlarim gibi geliyor.
Sizce uygun olan hangisi
nakşt avansla kredi kartı borcunu kapatıp, kart limitini 1000 tl ye kadar düşürün, limt düşmezse asla borç kapanmaz çümkü kredi öderken kartada borç yapmaya devam edersiniz. Sonrasında eve ve krediye vereceğiniz tuyarı kenara koyup kalanı ile yapın harmalarınızı nakit olarak. bu süreçtede gereksz masrafa girmeyin.Kızlar merhaba konuya nasil nerden gireceğimi bilmiyorum durumu en anlasilir sekilde anlatmaya çalışıp finans konusunda hiç anlamadigim icin sizlere akıl danışmaya geldim (zaten finanstan anlasam bu durumda olmazdım) hatta konudan anlamayan ama cevresinde anlayan biri varsa danisipta yorum yaparsanız cidden çok mutlu olurum.
Ekim =1575
Kasım=1572
Aralık=957
Ocak=416
Şubat=318
Mart=112
Nisan=80
Sizce uygun olan hangisi