- 3 Kasım 2024
- 251
- 378
- 18
- Konu Sahibi kabulsuzgercekler
-
Annem işte insan silmiyor yine birbirimize muhtacız kafasında ama mesafesini koyduKomple iletişimi kesmeniz lazım telefonlara çıkmasın annen
Komşuyla bu kadar içli dışlı olmamanız gerektiğini öğrenmiş oldunuz.Hanımlar merhaba.Ben ailemle yaşıyorum , oturduğumuz apartmanda komşuluk çok var herkes ev sahibi bir şey lazım oldu mu isteriz veya yardım edilecek bir konu olduğunda hepsi olmasa da yardımcı olmak isteyenler olur herhangi bir şeyde.Aynı şekilde bizden de istenir.
Annemin de bir kuralı vardır yoğurt, süt tarzı çokta gerekli olmayan şeyleri komşudan istemeyin bir bardakta lazım oldu mu marketten alın der.Ben evde yoksam hele hiçbir şey istemeyin der.
Alt komşumuz var bir tane , küçük bebeği ve ilkokula giden kızı var .Kızıyla kardeşlerim anlaşıyor diye bazen bize gelir kızı bazen bizimkiler gider oynarlar vs. ama kadında benim en başından beri hissettiğim bir sinsilik var.Sevmediğim insana karşı da hiç yapmacık olamıyorum .Bizim eve geldiğinde odamdan çıkmıyorum yanında oturmayı geçtim hoş geldin bile demiyorum.Çünkü son zamanlarda 1 2 kere akşam vakti annemi dahi aramayıp çat kapı kapımızda beliriyor.Bebeğini biz seviyoruz Allah bağışlasın çok tatlı ama çat kapı gelinmesi siniz bozucu.En son geldiğinde ben hiç kadın yok gibi davrandım suyumu aldım mutfaktan beni gördü.Aaa sen yaşıyor muydun ya burada mıydın falan dedi.Kendisi 30 lu yaşların başında, bende evet bak karşındayım abla dedim güldüm.
Ablam evlenme arefesinde ve çeyizlerini ona göstermeye iniyordu aşağı bazen bizimle yaşadığı sorunları ona anlatıyordu.Ablam onunla çok iyi diye kadın yüz buldu, keza annem de yumuşak yüzlüdür ama gerektiğinde lafını da esirgemez.Neyse asıl konuya gelecek olursam geçen ay acil bir durum oldu annemin de otobüs kartı kaybolmuş kadından istemiş.Sonra da anneme sormuş nereye diye annem hastaneye demiş.İnanmamış gitmiş ablamı aramış aaa canım annen geldi de çok telaşlıydı nereye gidiyor diye sormuş.Birkaç gün önce de hepimiz bir yerdeydik evde sadece 11 yaşında kardeşim vardı.Annem de sadece 1 2 saatliğine annanemlere gitmiş.Sonra aramış annemi.İşte bana türk kahvesi makinesi lazım, makineyi de hediye olarak ablamın nişanlısı anneme almıştı.
Annem bizim kullanmamıza bile bazen laf yapar dikkat edin der kadın da bunu biliyordu.Neymiş misafiri gelmiş lazımmış.Annem de ben evde yokum Çocuk var o da sana veremez demiş.Sen git eve içeri gir , kardeşime sormuş nerede diye.Kardeşim de göstermiş mutfak dolaplarının üstünde .Kardeşim veremiyor diye gitmiş sandalyeye çıkıp tezgaha bile o kilosuyla çıkıp almış.Allahtan kırılmadı tezgah dedim .Annem tabi bunu öğreniyor , kardeşimi bir güzel haşladı biz de kızdık.
Çocuk ne bilsin ama ben mecbur hissettim anne demiş.Annem ona bir güzel anlatmış bir daha asla kapıyı açms vs.Kadının da kapısına gidip ben sana evde yokum dedim niye evime giriyorsun demiş bu yaptığın doğru değil vs.Kadın da abla kusura bakma ben çocuk veremez deyince kendim alırım diye söyledin sandım demiş.
Ben bu olayı da yeni öğrendim hiç hoşuma gitmedi anneme de dedim iyice mesafe koy senden yüz buluyor diye.Yok diyor ablandan buldu.Dedim annecim bu evin kadını sensin sen kadına ayar vereceksin.Bunda 5 6 yıl önce bu kadın ve ablası bide diğer kadınlar arka bahçede bina ile alakalı toplantı yapıyorlardı.Kadının ablası anneme sen halıyı silkele senin üstüne su dökerim demiş.Ben o gün yoktum, ablam da sen hele bir su dök bir kova suyu senin başından aşağı dökmüyor muyum görürsün sen kime su döküyorsun vs. kadının üstüne yürümüş.Halı silkeleme günü var ve annem hakkı olan şeyi söylemiş.
Ne olduysa sonradan ablam işte çok yakın oldu bu kadınla, şimdi ablam gidecek ama bu kadının hareketlerini hiç beğenmiyorum iyice kıl kaptım yüz göz olmam an meselesi.
Apartmanımızın önünde büyük yeşillik alan var etrafı da dört yandan açık.Ayrıca apartmanca alınmış bir karar bu siz niye sorguluyorsunuz ? Annem tek başına ben silkeleyeceğim demedi.Farklı bir anlaşmazlık olmuş.Haftanın bir günü öğlene kadar yapılıyor hem çamaşır vs asılmıyor.Herkes öyle anlaştı isteyen silkeliyorKomşuyla bu kadar içli dışlı olmamanız gerektiğini öğrenmiş oldunuz.
Hangi şehirde halı silkeleme günü var ? Evinizin tüm tozunu sokağa silkelemek yerine tüm bina olarak elektrik süpürgesi, gırgır vb kullanın. Halı silkmek istiyorsanız evinizin bir odasında veya banyosunda silkeleyin de bakın bakalım sokağa ne silkeliyorsunuz.
Apartmanca karar aldık diye bir şey yok, bir kişi istemezse bile silkeleyemezsiniz. Bu devirde halı silkelemek mi kaldı? Apartman yaşamına uygun bir davranış değil. Kadına da aileniz yüz vermiş, mesafeyi de onlar koyacak.Apartmanımızın önünde büyük yeşillik alan var etrafı da dört yandan açık.Ayrıca apartmanca alınmış bir karar bu siz niye sorguluyorsunuz ? Annem tek başına ben silkeleyeceğim demedi.Farklı bir anlaşmazlık olmuş.Haftanın bir günü öğlene kadar yapılıyor hem çamaşır vs asılmıyor.Herkes öyle anlaştı isteyen silkeliyor
Yahu bir kişi istemedi tarzında bir şey değil olay farklı kadın da istiyordu kendi bizim üstümüzde oturuyor zaten ve silkeler.Eevet bu devirde kaldı.Hem yıllar önceki olay çözülmüş gitmiş size mi kaldı derdi anlamadım. ?Apartmanca karar aldık diye bir şey yok, bir kişi istemezse bile silkeleyemezsiniz. Bu devirde halı silkele mi kaldı? Apartman yaşamına uygun bir davranış değil. Kadına da aileniz yüz vermiş, mesafeyi de onlar koyacak.
Kesinlikle öyle anca aciliyet olur mesela bizim aile tanışmasında süpürge makinamız bozulmuştu afedersiniz evi bok götürüyordu tamir edecek vakit de yoktu komşumuzdan istedik verdi yani aciliyet durumunda lafı olmaz ama kahve makinası lüks aynı yoğurt vs gibi.Yemek yanında yoğurt yemesen ölmezsin yani.Resmen taciz bu yaptığı evde değilim dediği halde eve girecek masalara çıkacak da Senın kullanmaya kıyamayıp tepelere kaldırdığın makınayı alacak gidecek ?
Hayırdır ya bu kabartma tozu mu elim hamurda kaldım komşu diye arayıp rahatça istenecek bisey mi .
Kahve makinası lüks bana göre dışardan istemek için
Ayrıca elektrıklı ev eşyamı anam istese vermem gider ona da alırım ama evimdekini vermem . Komşularıma da söylerim kusura bakmayın elektrıklı eşyama gelmeyin die .
Ablam kadını arayıp ona göre gidiyordu ve hep gitmezdi zaten çalışıyor kendisi.Kadının sorunu akşamları aramadan gelmesi.Hem annemi aramış annem evde yokum demiş ona rağmen eve gelmesi doğru değil asla kabul etmiyorum.Bu kadar sık bir birinize gidip geliyorsunuz, çocuklar gidip geliyor siz yokken eve girmesi mi bu kadar sorun oldu.
Bana saçma geldi, zira gelişmiş bir komşuluk hukukunuz var ve ablanız da kadında sürekli gidip gelme yapmış.
Bence çok abartılmış.
Hani evinize sürekli giren çıkan biri olmasa abes olurdu ama sizler o sınırı çoktan aşmışsınız o yüzden bunu bu kadar sorun etmemeniz lazım.
O zaman neden konunuzda anlatıyorsunuz, kendi yaptığı bir şeyse ve üstteyse neden bu tepkiyi göstersin mantıksız, kadını kötü göstermek için belirtmişsiniz haklıymış gibi, ben yazdıklarınıza istinaden yazıyorum, mesela annenizin hakkı falan değil halı silkelemek; bir dahakine hak hukuk, toplu yaşama ve apartman kültürü, adab-ı muaşeret bilmeyen ablanız birilerinin üstüne yürümesin, mahkemelik olursa tamamen haksız konumda, savunulacak bir yanı da yok.Yahu bir kişi istemedi tarzında bir şey değil olay farklı kadın da istiyordu kendi bizim üstümüzde oturuyor zaten ve silkeler.Eevet bu devirde kaldı.Hem yıllar önceki olay çözülmüş gitmiş size mi kaldı derdi anlamadım. ?
Mesafe koymak için yeterli bi sebeb . Komşuyla Hergun oturduk kalktık die evime giremez .Kesinlikle öyle anca aciliyet olur mesela bizim aile tanışmasında süpürge makinamız bozulmuştu afedersiniz evi bok götürüyordu tamir edecek vakit de yoktu komşumuzdan istedik verdi yani aciliyet durumunda lafı olmaz ama kahve makinası lüks aynı yoğurt vs gibi.Yemek yanında yoğurt yemesen ölmezsin yani.
Yani ne desem bilemedim haklısınız ama eski komsular gerçekten coook eskilerde kaldı benim annemin mahallesi de böyledir hepsi gelin gelmişler en az 40-50 senedir oradalar biz ellerinde büyüdük desem yalan olmaz hele ki iki tanesi var ki bildiğin kardeş gibiyiz kızı ile ben öyle annem ile annesi öyle sabah kahvaltıları akşam yemekleri kimde ne yoksa o ona koşar evlerin anahtarı bile vardır ne olur ne olmaz diye ama bu yılların verdiği bir samimiyet mesela benim nişanım oldu biz günlerce hazırlık yaptık komşumuzun kızının oldu aynı şekilde ona yaptık evimizden kahve makinesi istese mesela ben yadirgamazdim ama aranızdaki samimiyete bağlı buHanımlar merhaba.Ben ailemle yaşıyorum , oturduğumuz apartmanda komşuluk çok var herkes ev sahibi bir şey lazım oldu mu isteriz veya yardım edilecek bir konu olduğunda hepsi olmasa da yardımcı olmak isteyenler olur herhangi bir şeyde.Aynı şekilde bizden de istenir.
Annemin de bir kuralı vardır yoğurt, süt tarzı çokta gerekli olmayan şeyleri komşudan istemeyin bir bardakta lazım oldu mu marketten alın der.Ben evde yoksam hele hiçbir şey istemeyin der.
Alt komşumuz var bir tane , küçük bebeği ve ilkokula giden kızı var .Kızıyla kardeşlerim anlaşıyor diye bazen bize gelir kızı bazen bizimkiler gider oynarlar vs. ama kadında benim en başından beri hissettiğim bir sinsilik var.Sevmediğim insana karşı da hiç yapmacık olamıyorum .Bizim eve geldiğinde odamdan çıkmıyorum yanında oturmayı geçtim hoş geldin bile demiyorum.Çünkü son zamanlarda 1 2 kere akşam vakti annemi dahi aramayıp çat kapı kapımızda beliriyor.Bebeğini biz seviyoruz Allah bağışlasın çok tatlı ama çat kapı gelinmesi siniz bozucu.En son geldiğinde ben hiç kadın yok gibi davrandım suyumu aldım mutfaktan beni gördü.Aaa sen yaşıyor muydun ya burada mıydın falan dedi.Kendisi 30 lu yaşların başında, bende evet bak karşındayım abla dedim güldüm.
Ablam evlenme arefesinde ve çeyizlerini ona göstermeye iniyordu aşağı bazen bizimle yaşadığı sorunları ona anlatıyordu.Ablam onunla çok iyi diye kadın yüz buldu, keza annem de yumuşak yüzlüdür ama gerektiğinde lafını da esirgemez.Neyse asıl konuya gelecek olursam geçen ay acil bir durum oldu annemin de otobüs kartı kaybolmuş kadından istemiş.Sonra da anneme sormuş nereye diye annem hastaneye demiş.İnanmamış gitmiş ablamı aramış aaa canım annen geldi de çok telaşlıydı nereye gidiyor diye sormuş.Birkaç gün önce de hepimiz bir yerdeydik evde sadece 11 yaşında kardeşim vardı.Annem de sadece 1 2 saatliğine annanemlere gitmiş.Sonra aramış annemi.İşte bana türk kahvesi makinesi lazım, makineyi de hediye olarak ablamın nişanlısı anneme almıştı.
Annem bizim kullanmamıza bile bazen laf yapar dikkat edin der kadın da bunu biliyordu.Neymiş misafiri gelmiş lazımmış.Annem de ben evde yokum Çocuk var o da sana veremez demiş.Sen git eve içeri gir , kardeşime sormuş nerede diye.Kardeşim de göstermiş mutfak dolaplarının üstünde .Kardeşim veremiyor diye gitmiş sandalyeye çıkıp tezgaha bile o kilosuyla çıkıp almış.Allahtan kırılmadı tezgah dedim .Annem tabi bunu öğreniyor , kardeşimi bir güzel haşladı biz de kızdık.
Çocuk ne bilsin ama ben mecbur hissettim anne demiş.Annem ona bir güzel anlatmış bir daha asla kapıyı açms vs.Kadının da kapısına gidip ben sana evde yokum dedim niye evime giriyorsun demiş bu yaptığın doğru değil vs.Kadın da abla kusura bakma ben çocuk veremez deyince kendim alırım diye söyledin sandım demiş.
Ben bu olayı da yeni öğrendim hiç hoşuma gitmedi anneme de dedim iyice mesafe koy senden yüz buluyor diye.Yok diyor ablandan buldu.Dedim annecim bu evin kadını sensin sen kadına ayar vereceksin.Bunda 5 6 yıl önce bu kadın ve ablası bide diğer kadınlar arka bahçede bina ile alakalı toplantı yapıyorlardı.Kadının ablası anneme sen halıyı silkele senin üstüne su dökerim demiş.Ben o gün yoktum, ablam da sen hele bir su dök bir kova suyu senin başından aşağı dökmüyor muyum görürsün sen kime su döküyorsun vs. kadının üstüne yürümüş.Halı silkeleme günü var ve annem hakkı olan şeyi söylemiş.
Ne olduysa sonradan ablam işte çok yakın oldu bu kadınla, şimdi ablam gidecek ama bu kadının hareketlerini hiç beğenmiyorum iyice kıl kaptım yüz göz olmam an meselesi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?