Doğuma Hazırlık Bir kızınız olacak ismi ne olurdu ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Hüma çok eski unutulmuş bir isim çok az var anlamıda efsanelerde geçen sürekli ucup yere konmayan cennet kuşu , demek ben hem anlamını, hem az ve karakterli bi isim oluşunu çok sevdim ama insanın eşi bile olsa aklını karıştırıyorzeynep olsun derse illa iki isimli olucak mecbur onuda kırmak istemiyorum

Birde hüma ismini duymadan önce oya ismini çok severdim :) oya gibi kaşı gözü olan bir kızımız olsun derdim eşim nefret ediyo oya isminden çocukla dalgamı geçtircen diyo çok zor bir süreç ama Hüma bende de çok çok ağır basıyo

Kızlar bizde Azra Begüm isminde karar verdik

Benim kızlarım Zeynep ve Ayşe...
Yeni gelecek melegim de Aslı Zülal olacak...

Fatih Sultan Mehmet in annesi Hüma Hatun diye biliyorum.

Fatih Sultan Mehmet in annesi Hüma Hatun diye biliyorum.
Evet Hüma hatun
TDK danda baktım başka kaynaktanda okudum Hüma;
Hüma kelimesi de Kur'ân'da geçen bir isim değildir. Farsçadır. Kur'ân'da hüma geçer ama ikil zamirdir. O ikisi demektir. Fakat Farsçada ve Türkçede Hüma kuşu, uğurlu bir kuş, devlet kuşu olarak bilinir.
Mutluluk saadet olarakda yazıyor

Kesinlikle Duru olurdu

"Ada" olacak kızımın adı inşallah.. kısa, net, anlaşılır.. anlamı da belli, fonetiği de kolay...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…