• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Bir kızınız olacak ismi ne olurdu ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Ayse Sare
Elif Asya kizlarimn isimleri..
Biz de evlenmeden once karar vermistik..
Eylul, Melis, Ipek isimlerini de severim..
Azra klasik ama cok hosuma gidiyor..

Aslında isim ararken dikkat edilmesi gereken birşey daha var?
Tek seferde anlaşılması... Benim birine isminiz ne diye sorduğum da, atıyorum Helin
Ne anlamadım demek istemediğim için anlamış gibi içimden;
Helin mi Pelin mi? yok ya Selin dedi heralde:confused:
Bır daha soramıyorum ismini anlayamadan muhabet ettiğim ve hatırlamadığım kişiler olmuştur şahsen oğlumun yada kızımın bu hadiseyi yaşamasını istemem ismini her söylediğinde ney anlayamadım diye sorulması sinir bozucu olur. Anlaşılır bir isim ŞART bence!!!!!

Aslında isim ararken dikkat edilmesi gereken birşey daha var?
Tek seferde anlaşılması... Benim birine isminiz ne diye sorduğum da, atıyorum Helin
Ne anlamadım demek istemediğim için anlamış gibi içimden;
Helin mi Pelin mi? yok ya Selin dedi heralde:confused:
Bır daha soramıyorum ismini anlayamadan muhabet ettiğim ve hatırlamadığım kişiler olmuştur şahsen oğlumun yada kızımın bu hadiseyi yaşamasını istemem ismini her söylediğinde ney anlayamadım diye sorulması sinir bozucu olur. Anlaşılır bir isim ŞART bence!!!!!
benim ismim öyle mesela 10 kez söylüyorum anlamiyolar. hatta yok ya sen yanlis biliyosun o ismin asli böyledir diyenler bile cikti karsima. Kafasina göre bana baska bi isim kullananlarda cabasi.

benim ismim öyle mesela 10 kez söylüyorum anlamiyolar. hatta yok ya sen yanlis biliyosun o ismin asli böyledir diyenler bile cikti karsima. Kafasina göre bana baska bi isim kullananlarda cabasi.
Evet canım sen yaşayan biri olarak daha iyi anlıyorsun başka isimler bulmalarıda son nokta oluyor heralde hadı anlamış bide iddalaşıyorlar mı ? :sinirli:

ece nısan :) benım ıcın manevı anlamı var nısan kralıcesı oluyor anlamı esımle benım cıkma ısteme ve dugun tarıhlerımız hep nısan ayında dgum tarımde nısan bırde cocugu nısana denk getrdık mı tamamdır :D ama olmuyor ınfertılım ... Hayırlısı ne dıyelım :)

Bilge... İsrarla istiyorum esimde israrla kabul etmiyor... Gayet sevimli bi isim değil mi.. Anlamı apaçık ortada her yas grubuna uygun... Bilge bebek bilge hanim bilge teyze bilge nene..

kararlarım sureklı değişiyor suan hosuma gıden Derin, Beren ay, Arven, Yade

Bizde eşimle sevgiliyken kızımız olursa adını buse koyacaz diye kararlaştırmıştık. Buse isimli bebekler hep sarışın tombiş oluyor yada bana öyle geliyor :KK54: ve kısmet olurda kızım olursa tek bir ismi olacak ikinci isim karmaşasına gerek yok bence. Benimde ikinci bir ismim var ama kimse kullanmıyor resmen yük oluyor o isim

Bilge... İsrarla istiyorum esimde israrla kabul etmiyor... Gayet sevimli bi isim değil mi.. Anlamı apaçık ortada her yas grubuna uygun... Bilge bebek bilge hanim bilge teyze bilge nene..
Bilge guzel bir isim. Adiyla yasasin. Bilge nine neden olmasin. Zaten kimse dedesine anneannesi yada babaannesine ismiyle hitap etmiyor. Bilge nine demiycekler torunlari direk nine diyecek. Agir bir isim koydam bu sefer bebekliginde agir olur zaten ortasi yok. Gencken isimle hitap edilir .

Son düzenleme:
Bizde eşimle sevgiliyken kızımız olursa adını buse koyacaz diye kararlaştırmıştık. Buse isimli bebekler hep sarışın tombiş oluyor yada bana öyle geliyor :KK54: ve kısmet olurda kızım olursa tek bir ismi olacak ikinci isim karmaşasına gerek yok bence. Benimde ikinci bir ismim var ama kimse kullanmıyor resmen yük oluyor o isim
Bilge nine olmadi sanki demissin buse nine hic olmaz oyle isimle oldugunda senin gibi dusunursek :))))) Bilge daha agir buseye gore. Buse soylenis olarak guzel ama opucuk anlami erkekler buse buse hitap edecek o yuzden sevmiyorum o tarz isimleri. Balim , buse aşkin , askim karsi cinste hitap edecek . Adiyla yasasin

Bilge nine olmadi sanki demissin buse nine hic olmaz oyle isimle oldugunda senin gibi dusunursek :))))) Bilge daha agir buseye gore. Buse soylenis olarak guzel ama opucuk anlami erkekler buse buse hitap edecek o yuzden sevmiyorum o tarz isimleri. Balim , buse aşkin , askim karsi cinste hitap edecek . Adiyla yasasin
Tabi canım buse teyzede olmuyor bebekken güzel buse :D bak aklımı karıştırdın şimdi :KK75:

Bilge güzel eski isimlerden baya eski heralde ozamanlar bilgelik diye birsey varmıs şimdi daha geri gidiyoruz o ayrı konu neyse:110:
Erkekte Bilgehanıda severım ,
boks spikeri Bilgehan Demirden
Konusması hitabeti falan efsane:KK22:

Kızlarr merhaba,

Bende eşimle evlenmeden önce bi kitapta görüp Hüma ismini çok sevmiştim..eşimide ikna ettim.. ama sonra nasıl olduysa ağzımdan zeynep ismide olabilir aslında diye kaçtı meğerse eşimin babannesin ismimiymiş eşim vuruldu bu fikre zeynep hüma deyip duruyor ikiside güçlü isim.. birnden vazgeçmem lazm sanırım..:(
Zeynep naz nasıl sizce?

Kızlarr merhaba,

Bende eşimle evlenmeden önce bi kitapta görüp Hüma ismini çok sevmiştim..eşimide ikna ettim.. ama sonra nasıl olduysa ağzımdan zeynep ismide olabilir aslında diye kaçtı meğerse eşimin babannesin ismimiymiş eşim vuruldu bu fikre zeynep hüma deyip duruyor ikiside güçlü isim.. birnden vazgeçmem lazm sanırım..:KK43:
Zeynep naz nasıl sizce?
Zeynep ismini cok severim. Her zaman modasi asla gecmez ama cok var. 2016 en cok konulan isimmis. Ben ailede ikiser ucer ayni ismi sevmiyorum. İsmi deyince kimi diyorsan o anlasilmali. İsim bolluginda hele. Huma yi ilkkez duydum bilmiyorum ama . Senin yerinde olsam humayi tercih ederdim. Zeynep koyarsanda tek koy bence. Naz ecegibi isimler ismin agirligini aliyor. Sonuna ek olarak zoraki koyulmus gibi. Ece naz diger isimlere gore basit. İki isim istiyorsan baska bul. Zeynep Sare, Zeynep Serra , Zeynep Neva gibi. İkinci isim kisa olsun

Back