• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Bir kızınız olacak ismi ne olurdu ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Belinay cok hosuma gitti anlami peygamber cicegi

Canım, Belinay'ın öyle bir anlamı yok...

Belinay esasen bu 2 anlama sahip:
1. Korku saçan ay
Belin eski Türkçe'de 'korku, ürkü' demek.
Belinay da böylelikle ‘korku saçan ay’ demektir.

2. Bölünen ay
Belinay'ın tıpkı Sevilay gibi birleşik bir isim olabileceği de düşünülüyor.

Sevilay sevilmek ve ay kelimelerinden türemiştir.
‘Sevilen ay, ay gibi sevil’ demektir.

Belinay da belinmek + ay kelimelerinden oluşuyor.
Belinmek eski Türkçe’de ‘bölünmek’ demektir.
Belinay da böylelikle ‘bölünen ay, ay gibi bölün’ gibi bir anlama sahiptir.
(Alıntı)

Selinay'a ne dersin? : ))

Eşim Zeliha ismini çok istiyor annesinin ismi , bende Zeliha İkra koymayı düşünüyorum rabbim inşallah bir kız verirse tabi

Canım sen konu açmıştın kız isimleriyle ilgili, sonra cinsiyetin erkek olduğnu öğrendin değil mi hatırladım şimdi :KK58:
Erkek isimlerinden seçenek belirleyebildin mi ?
Konu acmadim ben kiz yada erkek ismindende. İsim onerilerinde yazmistim. Erkek ismi dort bes tane sectik. Firsat yok dusunmeye. İsme ısınmak gerekiyor zamanla olur hangi olacak diye kisa zamanda karar verilmiyor. İlk oglumun adina uygun modern olmasini istiyoruz yine. Poyraz, Uras, Aras, Doruk, Boran , Artun . Uc tanesi daha yakin bana ama karar degisebiliyor. Bunlardan biri olacak.

1. Korku saçan ay

2. Bölünen ay

(Alıntı)

Belinay benimde hosuma gidiyordu. İlk anlamı iyi degilmis oyleyse gercekten. Nette yazan anlami cicek yada cennetle ilgili seyler iyi arastirilmali gercekten .

Son düzenleme:
Konu acmadim ben kiz yada erkek ismindende. İsim onerilerinde yazmistim. Erkek ismi dort bes tane sectik. Firsat yok dusunmeye. İsme ısınmak gerekiyor zamanla olur hangi olacak diye kisa zamanda karar verilmiyor. İlk oglumun adina uygun modern olmasini istiyoruz yine. Poyraz, Uras, Aras, Doruk, Boran , Artun . Uc tanesi daha yakin bana ama karar degisebiliyor. Bunlardan biri olacak.
Evet yorumlardaydı canım
Baktın karar zorlasıyor seceneklerden ıkı isim tercıh edebılırsın soyisiminle yanyana koyarak seçersen aklına yatabılır genelde secenek cok olunca kararda değişken oluyor

1. Korku saçan ay

2. Bölünen ay

(Alıntı)

Tesekkur ederim vermis oldugun bilgi icin esimle cok hosumuza gitmisti oyuzden ogrendigim iyi oldu cok sagolun :KK16:

Hayırlısıyla bir kızım olacak. Adı da Melis olacak :anne::anneadayı: bugüne kadar düşündüğüm bir isim değildi nasıl oldu da içimi ısıttı ve tamam bu isim olsun dedim anlamadım:KK49:

Hayırlısıyla bir kızım olacak. Adı da Melis olacak :anne::anneadayı: bugüne kadar düşündüğüm bir isim değildi nasıl oldu da içimi ısıttı ve tamam bu isim olsun dedim anlamadım:KK49:
Rabbim hayirlisiyla kucagina almayi nasip etsin canim. Ismide cok guzel :KK16:

Berire nedir allah askina.soyleyemedim bile.nesi hos bu ismin.niye farkli koyacagim diye boyle isim yuku yukluyorsunuz bebeklere

Berîre şeklinde uzatilarak okunuyor. Hazreti Muhammed zamaninda yasamis cok zeki bir hanim sahabinin ismi. Ayrica anlami da cok guzel. Begenmediyseniz siz cocugunuza koymayin bu ismi. Ben istersem kizimin adini krem peynir koyarim. İyi gunler ;)

Berîre şeklinde uzatilarak okunuyor. Hazreti Muhammed zamaninda yasamis cok zeki bir hanim sahabinin ismi. Ayrica anlami da cok guzel. Begenmediyseniz siz cocugunuza koymayin bu ismi. Ben istersem kizimin adini krem peynir koyarim. İyi gunler :KK66:
Ne olursa olsun isim kötü.tabi istedgnzi koyun.mutluluklar:)

Kızım olacak ismini Nisa Nur koyucaz inşaAllah :KK36:

Benim kızımın adı da Masal olcak kısmetse ta sevgililik döneminde seçmiştik değiştirmeye kıyamadık :anneadayı::KK200:

Back