Ben gecen aylardan bir ay kendimi kistim. Maasi aldigim gibi gittim birkaç gram altin aldim. Her gun evden 20 lira ile (ve nolur nolmaz diye banka kartimla) ciktim.
Kadinlar kulubunun ekonomi sayfasindaki "bugun ne harcadiniz" sayfasına gun gun harcadigimi yazdim.
Hatta google dokumanlarda butce olusturdum. Elli kurusa su alsam onu bile yazdim.
Sonuc olarak 10 gunluk harcamam suydu
Yani 10 günde hediyeleri -altinlari ve birilerine yemek ismarlamayi saymazsak 63 lira harcamisim. Ustelik calisan insanim. Evden yemek götürdüm, molalarimda yedim... birsey almadan once kendimi kistim - ne gerek var dedim :) haftasonlari aktivitesi olarak bisikletle çıkıp hamakta oturup kitap okudum,evden getirdiklerimi yedim...
Yani insan gunde hic para harcamadan da yaşayabiliyor, sozun ozu.
Ben insanlara birsey ismarlama hastaligimi birakirsam iyi paralar biriktirecegime inanıyorum ama mal gibi bir daha görmeyeceğim insanlarin hesabıni bile oduyorum. Onun disinda tutumluyum masallah :)
Ayrıca ders calistigin icin disaridan yiyorsun ama disaridan yemek asil yilanin basi. Bence sen bir pazardan gir mutfaga. Yufkalari sar boyle incecik ,suyla. Sonra kucuk küçük kes. Porsiyon porsiyon ayirip Tik buzluğa. Karnin acikinca cikar az yağ ile kavur. Ustune yogurt-kizdirdigin yagi biberi gezdir. Mis gibi yemek. Inan bana 5 dakikani almaz. Siparis vermekten daha kolay.
Ya da dizi izlerken dilimdilim kes patatesleri koy dolaba-yine porsiyon porsiyon...
Ya da 1 kilo kiymanin icine pirinç tuz kimyon koy iyice yogur. Findik buyuklugunde böl. Kucuk porsiyonlar halinde ayir ayir dolaba at mesela. 1 kilo kiymadan sana 8 yiyislik ekşili köfte cikar:)
Boyle boyle seylerle yemek isini kendin hallet.
Ayrica sokaga çıkarken yanina cok para alma. Tek yaptigi sey tuketim olan arkadaslardan da uzak dur