Bir karar vermem gerkiyor ama nasıl???

smile6081

Gözlüksüz bakıyorum hala cahilsin
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2007
2.209
651
723
Bir karar vermem gerkiyor ama nasıl???

herkese selamlar ...

28. nisanda doğum yaptım çok zor günlerle b u güne geldik bebeğimle. doğum yaptığum günden beri baş basayız . çok zor günlerdi. yardım eden kimsem olmadı eşimden başka. annem ms hastası kendini zor idare edebiliyor kayın validem hiç bir seye yanasmadı yapamam edemem korkarım vsvs dedi durdu.aslında diri bir kadın yasıda genc sayılır hiç bir sağlık sorunu yok ama. ben bebek tutamam giydiremem yıkayamam vsvsv. evde bile bulunmak istemedi bi tencere çorbayı eşimin kızmalarından sonra kırk nazla yaptı içilecek gibi değildi.
ben lohusa lohusa ütü yaptım camasır yıkadım astım misafileri karsıladım bebeğime baktım. inanırmısınız altını dizlerimin üzerine çökerek değiştirdim sezeryanlı olduğum için. hiç dinlemedim ve kayınvalideme o dönmeelrde çok kırıldım. onun derdi sadece sevmekti size soruyorum 3gunluk bebek nasıl sevilir???

ama tüm bunlara rağmen bir çok seyı içime attım ağladım sustum surat yapmadım . ve geçti gitti hala bi yardımı dokunmadı.

şimdi derdimiz bayram sonrası işe başlamam gerekiyor. ama nasıl bebeğim ne olucak bakıcı bulmak istedim evde kıyametler koptu eşimi kırmak istemedim . kayınvalidem bi kere bakarım demedi. ama eşim yinede bakıcıya bırakmam dedi. bakıcı konusu geçtiğinde kayınpederim kızdı biz varken ne bakıcısı dedi adam bunu diyor ama kayın validem sus pus.
insanlarda bakıcı kötü bakar izlenimivar ama öyle guzel bakan bakıcılar varki.

neyse razı oldum kayınvalidem baksın dedim eşime.

ama bakamıyacağından adım gibi eminim denemek için maması yedir dedi eşim beceremedi hemn alın alın dedi oğlum çok az kusmuştu. kusmuktan tiksindi gitti üzereini değişti. dünde altı değişicek ssen değiş dedik ay nasıl yaparım ben yapmayım annesi yapsın dedi eşimde kızdı o işteyken ne olucak dedi kayınvalidemde o gelene kadar durur dedi
bende dedim onun cildi çok hassas ve alerjık 2 saat kaldığında bile pişiyor kızarıyor dedim ve
bağlayamadı . sen gelene kadar altı acık durur ne varki dedi bişi diyemedim çünkü çok sinirlenmiştim.

şimdi işim çok uzak 40 km yolum var tek sanslı olduğum nokta yarım gün olması.
ama gelmem gitmem nerden baakrsanız 7 saati bulucak bebeğimle 7 saat ayrı kalıcaz hemn çıkıp gelme sansımd ayok.

kahvaltıya ve ek besinlere baslanıcak yediremez yedirmekte istemez ağladığında susturamaz uyutamaz...

günler cabucak geçiyor bebeğimi nasıl bırakıcam.
referanslı 2 bakıcı adayını kaçırdım şimdide istesemde bulamıyorum gibi. tek avunduğum 3 ay eşim vardiyalı calışıcak 2 mesai saati uyuyor o zamn o bakıcak öğreticem anneme diyor. ama o da 27 eylulde baslıyor yanı yıne 15 gun var of off 15 gun kayınvalidemle bebeğim başbaşa...

.

Son düzenleme:
çok üzüldüm. nasıl bırakacaksınız ki. acaba yakınlarınızda akraba falan yok mu bakabilecek. bakıcıya para vereceğinize akrabanıza verirsiniz hem içinizde rahat olur

bence bir an önce bakıcı güvenilir birisini bulmanız..en hayırlısıı..kayınvalideniz çünkü bakcak gibi deil..artı anenciginize çok üzüldüm ms hastası oldugu için://geçmşş olsun..düzelme şansı varmıı anenenbilmiyorumkismileizinn

allah yardımcın olsun,kayınvalidende ne kadar vicdansız biriymiş,bizimkilere ben söylesem koşa koşa bakarlar.bilemiyorum nasıl yaparsın ama eşinle konuşup bir bakıcı bulman en doğrusu.

Canım bence çok zor bir karar. Ben olsam senin yerinde asla emanet etmezdim kayınvalideme. Bence eşini ikna et bakıcı tut madem bakıcıya güvenmiyorlar başında biri durabilir dönüşümlü olarak eşin annen yada kayınvaliden. Bu kayınvalideninde işine gelecektir.,Zaten bakmaya istekli olsa öyle yok ben altını açamam yok kusmuğunu temizlemem bilmem ne demezdi. Bence eşinde bunun farkındadır ama bişe diyemiyordur.bence bebeğin genel bakımı ile bakıcı ilgilensin kayınvaliden de bakıcıya gözcülük etsin. Bu fikri empoze et onlara.
Yazık değil mi bebeğine yarın çorbasını yapmaz yapsa yediremez. Herşey bir yana yedirirken kusucak kusmuğu kaçar boğazına o zamanda sen gelene kadar bekliycek mi.. Allah korusun bişe olur çocuğuna. İşin ehli bir bakıcı baksın bebişine en azından gözün arkada kalmaz. Benim annem baktığı halde günde 10 kere arıyorum hep aklım evde.ki benim annem oğlumdan önce 3 çocuğa bakıcılık yaptı ona rağmen.. Anne olmak başka bişe. Bile bile çocuğun ile ilglilenmeyecek birine bırakma derim.
Benim naçizane fikrim.. Allah yardımcın olsun.

eşim bebek küçük diye bakıcı istemiyor ikna edemedim.

bakıcının bebeğimizi hırpalıycağını döveceğini ii bakmayacağını düşünüyor ama annesine laf söyletmiyor . o severek büyütürmüş. vsvs bakalım sayılı gunlerim kaldı ayarlayabilrsem bulmaya calışıcam.

ya kayınvalliedem anlatmakla biticek gibi değil hiç bir sey bilmez yapmaz ama yapana sürekli karısır. mesala halamın kızı bana yardıma geliyordu bebeği yıkamaya

yok kulağına su kaçtı lifi sert sürme bebeğim saçlı olduğu için saçlarını tülbent ile kuruluyorduk ozamn ona bile karısıyoru yok boğulur bebek vsvs birde sürekli başında.yani anlatmak istediğim çok karısacağı için kimse durmaz.

mesala bize geldiğinde bezini sıkı bağladın yok corabın lastiği sıktı badisi darmı ne dar olmasa corabı sıkmasa bile der bunlqarı.hiç su vermediniz. yani verdiğini görse bile ver ver der sırf konuşmak senı uyarmk için. yok su ver yok verirken dikkat et boğulur ama bunları sürekli papağan gibi tekrarlar. birde bi huyu vardır eltim benden 6 ay önce doğum yaptı ordda hiç yardım etmemiş. bi iki orda bişi görmüş süreki onları söylüyor mesala yelek giydir fatma hep giydiriyordu
ayağına gaz için masaj yapıyorum bileğine sürmüycekmisin fatma bileklerinede sürüyordu
ben kundak yapmadım bebeğim serbest olsun diye hep der sen kundak yapmadın fatma hep yaptı. vsvsvs

off offf

Son düzenleme:
canım ya kayınvaliden kendi çocuğuna nasıl bakmış ki seninkine ben bakamam yapamam diyor.bence işine gelmiyor.ayrıca o minicik şeyden tiksinmesi de çok sinir bozucu.yok kusunca tiksinirmiş.kendi çocuğu hiç kusmamış mı nasıl büyütmüş acaba! Allah ona vicdan sana da sabır versin.madem bakamazmış öyle her şeye karışmasına izin verme.Arkadaşlara katılıyorum bakıcı bul ama bakıcının yanında ya annen ya da kayınvaliden dursun.ben de çok küçük bebeği bakıcıya emanet edemezdim.

ay kusura bakma da ne salak kadınmış oalsanaalsanasmile senın eşini kim büyütmüş acaba cinler periler mi?bence de eşini ikna etmenın bı yolunu bul.kadın baksın annen de başında dursun sana yakınsa.

ayyyyyyyy..aynı benim kayınvalidemmm..anlatnca bile gıcık oldum..sizin sonunuz bakıcı tatlım..demedi deme..seninki bayrağı çok kalmadan çeker görürsün..kocan da ne olacağını görür...

böle bi durumda bebeğini kayınvalidene bırakmak, bebeğin için kötü olur.. seninde gözün arkada kalır.. için hiç ama hiç rahat etmez.. eşini bakıcı konusunda ikna etmen gerek.. aksi halde daha çok sorun çıkar bundan sonra.. hani avutacak bi kaçsöz söliyim diyorum ama, elle tutulacak bi tarafı yok ki cnm ya :sinifsinif:

cnm benim, bende aynı durumda sayılırım. eşimin ailesi burda yok. annem ilgileniyor sürekli benimle. ona da kıyamıyorum artık. kursa başlamam gerek, şart yani kurs. bebeğim 17 günlük henüz. nasıl olacak bende bilmiyorum

ah canım yaa üzüldüm
bebeğinin en önemli dönemi gelişimi için
bence eşini bi şekilde ikna etmelisin ve bakıcı tutmalısın ki için rahat olsun
ayol onun kusmuğundan ne olur ne tiksinmesi mis koku yahuu ne sinir bozucu
çaktırmadan eve kamera koysanda eşin görse acaba nasıl olur ??

hepinize tşk ederim arkadslar.

kayınvalidem ilginç bi insandır zora gelemez.

evet oğlunuda da kendi bakmamış eşim annesini emmemiş ve kayınvalidesi ve görümcesi beslemiş eşimi eşim biraz büyüyğnce annesinin yanında durmamış kayınvalidemin annesinin yanına gitmiş.

ilk okul cagı gelincede geri dönmüş hazır çocuk ondan sonrası kolay zaten.

dün iftarda beraberdik oğlum uyudu çift kişilk yatağın ortasına carpraz ytırdım ara ara yokluyorum geldim birde ne göriyim oğlum yatağın ucunda yanında küçük bi yastık ne kadar kızdım bebeğim dönse düşücek eşim geldi o arada senmi çektin kenara dedim yok bende sen cektin diye yastık koydum dedi dedim kim cekebilir kayınvalidem. nedenide buyukanne bebeğe bakıyormuş üstüne düşer diye cekmiş ama odadan çıkarken onu ortaya almıyor

onu bile akıl edemiyor

gece geldik eşimle kavga ettik ne pahasına olursa olsun annene baktıırmıycam dedim gerekirse tüm emeklerimi hiçe sayar istifa ederim dedim.

şimdi küsüz...

canım cameraya gerek yok eşimde biliyor ve çoğuna tanık oluyor. ama ona anlatamıyorum.

canım cameraya gerek yok eşimde biliyor ve çoğuna tanık oluyor. ama ona anlatamıyorum.

bir bakıcı tutun kayınvaliden bakıcıya bakıcılık yapsın bakıcı da bebeğe.. sonuçta bakıcının başında biri durduğu sürece çocuğu hırpalayamaz korktuğunuz şey buysa.. isterseniz kamera da koyabilirsiniz eminim caydırıcı olur... hem belki kayınvaliden de kapar bişiler ayrıca benim anlamadığım bişey var kayınvaliden bu kadar cahil nasıl kalmış bu konuda çok merak ettim; eşine kim bakmış bebekken kurtlar mı?

ayyyy çok sinir oldum okurken canım ne yap ne et bu kadına emanet etme bebeğini ya bu kadın çocuk bakmayı bilmiyo hasta eder bebeğini insan küçücük şeyin kusmuğundan tiksinirmi ya acayip bi kadınmış gerçekten.....

arkadaşım valla diycek hiçbir şey bulamıyorum ya kendi çocuklarını nasıl büyütmüş peki valla kusura bakma da bence bi psikolağa falan gitmesi lazım onun sen eşini ikna et bi bakıcı bulun çok istiyosa kaynananda gelsin onun başında dursun hatta eşine öyle de anneme yardımcı olması için tutalım falan de
sende çok yıpranırsın bu gidişle aklın haklı olarak hep evde kalacak o kadına bırakırsan çok iyi bakıcılar var kendi çocuğu gibi bakan allah korur küçük meleğini bi şicikler olmadan da büyür inşallah

burda koptum kanım dondu resmen...el kadar bebek altı pis yada açık beklermi...hergün banyosu var, ek gıda çorbası yoğurdu v.s. birsürü şey var.kadın kendi çocuğuna bakmamış sizinkine hiç bakmaz. eşinizin ısrarıda yanlış...bence eşinize karşı kesin tavır alın...iyi bir bakıcı babaanneden çok daha iyi bakar. gönülsüz yapılan işten hayır gelmez. çocuğu yatağın kıyısına bırakmış. ilk bıraktığınızda çocuğun biryerden düşeceği kesin...benimde ikiz kızlarım var 6 aylık .ben şu an ücretsiz izindeyim. yardımcı ablamız var..kızlar doğmadan önce bizle çalışmaya başladı yani kızlarım onun eline doğdu..o yüzden sonradan bulunmuş birinden çok farklı...ve ben ona asla bakıcı demiyorum benim kızlarımın ablası o...öyle kabul ediyoruz..kızlarımı okadar seviyorki bazen benden bile daha özenli oluyor. kızlarımda onu çok seviyorlar sabah geldiğinde bir neşeleniyorlar ki...annem ve ablamız hariç hiç kimseye güvenip bırakamam...bence bakıcı konusunda eşinizi ikna edin...yada ne yaparsanız yapın ama babaanneye bırakmayın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…