• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir kadın bebek sahibi olmak için daha ne yapmalı sizce?

bende yazınızı okuyunca o kadar üzüldümki erkekler bizi anlamıyor bende 2 yıldır evliyim ilk günlerden itibarende bebek istiyordum ama daha kısmet olmadı allah herkese yardımcı olsun dualarım sizinle ve bütün isteyenlerle

aman arkadaşım seni en iyi anlayanlardan biri ben olabilirim bak...2006 yılında evlendik bir yıl çocuğumuz olamadı çünkü biz hiç korunmadık ..sonra drun yolunu tuttuk 2007 yılında bir hsg çektirdim ertesi ay dış gebelik yaşadım laparoskopide enfeksiyon kaptım ölümlerden döndüm ..2008de tanı maksatlı bir hsg daha çektirdim tüpün biri kapalı çıktı ...Bu arada klomene başladım 8 kutu kullandım dr kullan dedi diye ..Yine olmadı...2010 da tanı ve tedavi maksatlı laparoskopi oldum ama tüpüm maalesef açılmadı diğeri açık olduğunda aşılama yapalım dedi dr.... belli periyodlarda 3 aşılama denedik yine olmadı yine olmadı...Bu arada evlilik evlilikten çıktı a sosyal travma üstüne travma yaşayan bir çift haline geldik...hamile herkesten nefret eder oldum kimseyi görmek dahi istemiyordum..Hergün sabah boğazımda bi acıyla uyanıyor güne bom bok başlıyordum sevişmek bir görev olunca eziyete dönüşüyor kısacası...2011 Mayıs ayında tüp bebek denedik olmadı olmadı ...üzüldüm eşimde benim üzüntüme üzüldü ...kısacası çokkk üzüldükk...4 ay ara verelim dedik ..Ben izmirde yaşıyorum ailem antalyada çok dr değiştirdim ama hiçbiri tam olarak bişey demedi hep tek tüpün yeterli dediler...Ailemin ısrarıyla(ki bu aileden saklanacak bişey değil ayıp değil günah değil ben babamla bile konuşurum bu konuyu kimle dertleşilirki başka)antalyada ünlü bi dra gittim 2.tüp bebeği ona yaptırmak için ön görüşme yapacaktık dr bana tüp bebek öncesi histeroskopi yapalı rahime bakalım ki içerde bişey varsa embriyoları koyarken pişman olmayalım ben tüp bebek öncesi her hastama yaparım bunu dedi okey dedik ..Operasyon sırasında rahimde bir tümsek görüyor minicik bi tümsek onu yakıyor..Ben bu operasyonu temmuz sonunda oldum dr bana 6 ay bekleyelim dedi rahim iyileşsin tüp bebeği yılbaşından sonnra yapalım dedi ben hayır eylülde yapalım dedim..Bu arada ben her seferinde allahım üzülüp ağlamaya ne kadar erken başlamışım yıllar geçti şimdiki aklım olsa evliliğimin ilk yıllarında bu kadar takmazdım deyip duruyorum.Yıllardır uğraşıyorum ya...dile kolay tam 60 ay her adette ağladım ben yakamı paçamı yoldum ....Kocam ne gerekiyorsa yaptı ama bana hiç stersini yansıtmadı hep olur olacak dedi moral verdi.NİTEKİM EYLÜL AYINDA ADET GÜNÜMÜ BEKLERKEN ADET OLMADIM BEN GÜNÜM GEÇTİ OLMADI OLMADI BU DEFA ÖBÜR TÜRLÜSÜ OLMADI KÖTÜ OLAN OLMADI İYİSİ OLDU HAMİLE KALDIM KENDİLİĞİNDE O UFACIK TÜMSEK AĞLATMIŞ BENİ YILLARDIR...DOĞRU DR DOĞRU TEDAVİ VE ZAMAN aLLAHÜ TEALA SENİ SEVK EDİYOR ORAYA NASİP OLACAK YA ..Ağlamak istersen ağla kimseyi görmek istemiyorsan görme görüşme kendini nasıl iyi hissediyorsan öyle davran bu senin üzüntün yaşa içine atma ama Buarada doğru tedavi yöntemini araştır iyi bir dr bul daha yolun başındasın umarım başındada yakalarsın muradını ..Sevgiyle kal canım

abiye kuzu doktorun kimdi canm
antalyada bende tüp bebek düşünüyorum
hangi merkezde
bilgi verirsen sevinirirm.

Herkese merhaba, ben aranıza yeni katıldım. Yukarda yazılanları okuyunca bebek düşünmenin ne kadar da sıkıntılı bir süreç olduğu kanaatine vardım. Ben bir buçuk yıllık evliyim ve son altı aydır bebek düşünüyoruz ama henüz netice alamadık. Bebek kararımızın başında doktora göründüm ve herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi. Bundan bir ay önce de idrar yolları enfeksiyonu geçirdim baya ağır oldu. Doktor enfeksiyonun daha önceden de var olabileceğini söyledi. Benim merak ettiğim idrar yolları enfeksiyonunun hamilelik için engel olup olmadağı. Bu konuyla ilgili bilgisi olan varsa benimle paylaşırsa çok sevinirim...

bana eşim hiç destek değil yanında çocuk kelimesini bile anamıyorum hemen kızıyor konusunu bile açtırmıyor iki kere klomen iğne sonuç negatif artık gitmiyoruz bir süre

abiyekuzu teşekkür ederim canım
hastaneye internetten baktım
tüp bebekte bu hastanedemi yapılıyor canım.

cnm ıvf tüp bebek merkeziyle yanyana bu hastane vitalede muayenelerini oluyosun tüp bebek aşamasında yan hastaneye gönderiyolar fakat ali fuat hoca seni takip edecek orada onlar yönlendirir zaten nette ali fuat şengör yaz yorumları oku bence evel allah şifalı elleri sanki

Merhaba ...
Konunun en başında yazmıştım eşim beni anlamıyordu...ve ne zaman doktor cinsellikle ilgili birşey söylediğinde ikimizinde morali bouzluyor...

Ilkinde olmadı şuan klomen + çatlatma iğnesi kullanıyorum
bu ay dozajı arttırdı doktor 4 tane olgun yumurtam oldu...iğnemide oldum adetime 10 gün var...
Dün akşam doktora son ken kontrole gittiğimde eğer bu ay hamile kalırsan çoğul gebelik olma olasılığı yüksek dedi... Eşimide benide düşünce sardı :)

neyse olsunda bakalım hayırlısı olsun hiç önemli değil bir taşla 2 kuş vurmuş olurum...

Nasıl geçer şimdi bu 10 gün :(( acaba idrarda ne zaman çıkar... Ya zaten eczaneden kolisini alıcam testlerin çok maliyetli olmaya başladı :))

allahım isteyen herkeze hayırlı evlatlar verir inş...

Kızlar dün akşam bizden 1,5 ay sonra evlenen kuzenimin eşinin hamile olduğunu öğrendim, inanır mısınız sabaha kadar ağladım yüzüm gözüm hala şiş :14: Artık denemek dahi istemiyorum işkence gibi geliyo ama denemeden de olmuyo, daha ne kadar ağlıycam artık gücüm kalmadı... Bayram gelsin istemiyorum insanlar sorucak diye cidden iyice psikolojim bozuluyo :50: Bu moralsizlikle de nasıl çocuk olucak hiç bilmiyorum, yaşamaktan soğudum artık...

slm arkadaşlar ben 13 aylık evliyim. 12 haftalık hamileyim, biz çocuk düşünmüyorduk hemen. en az 2 yıl bekleyelim diyorduk. ama nolur çok düşünmeyin, biz acaba bu sefer olacak mı diye kafamızda sorularla boğuşmadığımız için belki de tek bir damlayla bebek sahibi olmaya adayız. rabbim hayırlısıyla doğmasını nasip ederse tabii. siz hamile kalma düşüncesiyle ilişkiye girince stresten dolayı zorlaşıyor, nolur bu düşünceyi askıya alın, zamana bıraktım deyin kendinize ve rahatlayın. yanlış anlamayın beni, akıl vermek falan değil niyetim, rabbim hepimizin gönlüne göre versin inşallah.

Merhaba ...
Konunun en başında yazmıştım eşim beni anlamıyordu...ve ne zaman doktor cinsellikle ilgili birşey söylediğinde ikimizinde morali bouzluyor...

Ilkinde olmadı şuan klomen + çatlatma iğnesi kullanıyorum
bu ay dozajı arttırdı doktor 4 tane olgun yumurtam oldu...iğnemide oldum adetime 10 gün var...
Dün akşam doktora son ken kontrole gittiğimde eğer bu ay hamile kalırsan çoğul gebelik olma olasılığı yüksek dedi... Eşimide benide düşünce sardı :)

neyse olsunda bakalım hayırlısı olsun hiç önemli değil bir taşla 2 kuş vurmuş olurum...

Nasıl geçer şimdi bu 10 gün :(( acaba idrarda ne zaman çıkar... Ya zaten eczaneden kolisini alıcam testlerin çok maliyetli olmaya başladı :))

allahım isteyen herkeze hayırlı evlatlar verir inş...

kardeşim nurseda, bu sitede yazılanları okuyorum genelde çok yazmıyorum ama yazdıklarını okuyunca çaresizliği gerçekten hissediyo insan.en kısa zamanda hayırlısıyla anne olursun inşallah. ALLAH her daim yar ve yardımcımız olsun.Rabbim sabrımızı doğru yerde kullanmayı nasip etsin

arkadaşlar bende yaklaşık 2 yıllık evliyim. son 9 aydır bizde artık bebek düşünüyoruz ve korunmuyoruz. ama gelin görün ki bizde de hala gelişme yok. en son dün adet oldum. moralimi bozmuyorum, bozmak istemiyorum. ama bir yandan da kafama takılmıyo değil. eşim çok istiyo bende istiyorum kesinlikle ama pat diye olmayacağını da biliyorum. kimi insanlar korunmayı bıraktığı 2., 3. aylarda kimileri ise 1 seneye kadar anca hamile kalabiliyor. devlet hastanesinde jinekolojik muayene oldum. dr rahmimde hiçbir problem olmadığını (iltihap vs.) beklememiz gerektiğini söyledi. rabbim herkesin yardımcısı olsun..

Kızlar dün akşam bizden 1,5 ay sonra evlenen kuzenimin eşinin hamile olduğunu öğrendim, inanır mısınız sabaha kadar ağladım yüzüm gözüm hala şiş :14: Artık denemek dahi istemiyorum işkence gibi geliyo ama denemeden de olmuyo, daha ne kadar ağlıycam artık gücüm kalmadı... Bayram gelsin istemiyorum insanlar sorucak diye cidden iyice psikolojim bozuluyo :50: Bu moralsizlikle de nasıl çocuk olucak hiç bilmiyorum, yaşamaktan soğudum artık...

aynı durumdayım bende cnm...kimseyle görüşemk istemiyorum özellikle yeni evlenenlerle artık hepsi hamile sorulardan rahatsız oluyorum...keşke en başından düşünmüyorum deseymişim..bayramda da görüşmekten çekiniyorum artık..offff.artık bende denemk istemiyorum..

iğneden sonra adetime 6 gün kaldı ama geçmiyor günler....
varmı acaba belirtiler yoksa ben mi anlamıyorum diye düşünüyorum...çok kendimizi dinliyoruz galiba
bazen o kadar komik oluyorum ki mesela bugün gaz sancısıydı sanırım allahım diyorum bu acaba hamilelik belirtisimi?

daha sonra kendime yok artık ya bu kadar da değil dedim :)) abarttığımı düşündüm ...ama aklımdan atamıyorum...

neyse bekleyelim bakalım ne olacak... :))

aynı durumdayım bende cnm...kimseyle görüşemk istemiyorum özellikle yeni evlenenlerle artık hepsi hamile sorulardan rahatsız oluyorum...keşke en başından düşünmüyorum deseymişim..bayramda da görüşmekten çekiniyorum artık..offff.artık bende denemk istemiyorum..

Eğer bu ay hamile değilsem ciddi ciddi çıkmıycam evden, çok fena grip olduğumu söyleticem annemlere, gerçekten kimseyi çekicek halim kalmadı artık :47:

kızlar bende aynı durumdayım 4 yıllık evliyi bu sene istedim ama olmuyor
tam 1 sene geçti doktorada gittim 6 ay bekle sorun yok diyor bende bayramda
soranlara ne dicem bilmiyorum :14:

canım bence etraftan soranlara "bizde çok istiyoruz deniyoruz kısmet artık" demek daha mantıklı. insanlar da hiç olmazsa denediğinizi bilip sormazlar. ben kayınvalidemlere filan yakın çevreme öyle yaptım, en azından imalar kesildi

Ben yeni katildim araniza, burdaki cok yorumlari okurken moral buldum, 3 yillik evliyim ve 5 haftalik hamileyim. Sizinle paylasmak istedim

Son düzenleme:
Back