Bir kadın bebek sahibi olmak için daha ne yapmalı sizce?

Canımm benim üzme o güzel canını lütfen erkekler bilmezmisin hep aynıdır hep bi üstünlük bende birşey olamaz dayatması.Allahın izniyle herşey olur canım benim sen tedavilerini aksatma çoğumuz bu sorunları yaşadık ve aştık seninde zamana ihtiyacın var belki eşininde öle kafayı felanda yemek yok hep yaz ne içinden geliyorsa biz hep burdayız tatlım şimdi sıkıntılarını paylaşacagız ver birgün mutluluk haberlerinide paylaşacagız herşey gönlünce olsunn inanmaktan umud etmekten asla vazgeçme

Güzel kardeşim, hem bebeğini uzunca zaman beklemiş hem de bebeğinin olamayacağını ısrarla söyleyen doktorların da aslında bir yerde ne kadar aciz olduklarını gören bir anne olarak yazıyorum sana bunları ; aslında bebeğim nedeniyle çok vaktim olmamasına rağmen, bu yaşadığın duyguları bir zamanlar ben de yaşadığım için ve ne kadar çok morale ihtiyacım olduğunu hatırladığım için yazıyorum sana... Yorum yapmadan ; gerçekleri yazıcam sadece, sen ordan kendine olanı çek al.. ve mutlu ol, anne ol...

Meryem Suresi /Ayet 8-9 :
-Rabbim, dedi, nasıl benim bir çocuğum olabilir ki karım kısır ben ise son derece yaşlıyım? Sen Allah'ın işine mi şaşırıyorsun, Allah'a bu elbette çok kolaydır.Daha önce, sen hiçbir şey değilken seni de yaratmıştım, buyurdu.

Fatır Suresi/ Ayet 11
Allah, sizi topraktan, sonra spermden yaratmıştır. Sonra sizi çiftler kıldı. Bir dişi O’nun haberi olmadan ne gebe kalır, ne de doğurur. Ömrü uzun olanın, ömrünün uzatılması veya ömründen kısatılması ancak bir kitaptadır. Bu Allah’a çok kolaydır.

Bakara Suresi / ayet 153
-Ey inananlar, sabır ve namaz/dua ile (Allah’tan) yardım dileyin, şüphesiz Allah, sabredenlerle beraberdir.

Bakara Suresi / Ayet 186
Kullarım benden sana sorarlarsa; şüphesiz ben yakınım. Bana dua edenin, dua ettiği zaman, duasına karşılık veririm. O halde onlar da benim davetime icabet etsinler ve bana inansınlar ki doğru yolda olsunlar.

Hud Suresi / ayet 11

Güçlüklere göğüs geren, dürüst ve erdemli davranan kimselerın günahlarından ötürü arınma, bağışlanma ve büyük bir mükafat beklemektedir.

Enfal Suresi/ Ayet 67

-Ey Peygamber! Allah’ın yardımı sana ve sana uyan müminlere yeter.

Lokman Suresi / ayet 34
Kıyamet anının bilgisi O’nun katındadır. Yağmuru O yağdırır. Rahimlerde olanı bilir. Hiç kimse yarın ne kazanacağını bilmez. Hiç kimse hangi yerde öleceğini bilmez. Allah, her şeyi bilen ve haberdar olandır.

Araf Suresi / Ayet 189
Sizi tek bir kişiden yaratan ve kendisiyle huzur bulması için ondan eşini var eden O’dur. İnsan, eşini bürüdüğü zaman eşi hamile kalır. Onunla bir süre geçer. Yükü ağırlaşınca Rab’leri olan Allah’a dua ederek: -Eğer bize sağlam bir çocuk verirsen sana şükredenlerden oluruz, derler.

Allah'a dua et, bak sana imkansız denilen şeyleri örnek veren ayetleri yazdım. Bu durumu ben bizzat kendim yaşadım, duymakla görmekle olmuyor o işler biliyorum ; senin yaşadığın duyguların aynısını yaşadım. Sonra umutsuzluğumu söküp atan o ayeti okudum, sen de oku ; Allah'ın rahmetinden ancak kâfirler ümit keserler (Ankebût, 29/23; Yûsuf, 12/87; Hıcr, 15/56) Allaha çok dua et, sabırla namazla dua ile yardım iste...
Allah'ın herşeye gücü yeter. Eğer sen Allah'a çok güvenir isen, onun nasıl da yardım ettiğini göreceksin, daha iyi bileceksin...
Eğer bir şeyler olmuyorsa, sen elinden geleni yapmışsan, Allah'a tevekkülünü edip sabretmişsen ve bebeğin olmuyorsa, yine aynı güvenle Allah'a şükret, belki senin sizin için hayırlı olan bu olacaktır. Asla kendini böyle üzüp, isyan etme, acıtma yüreğini.
Seni de, bizleri de, gönüllerimizde olanları, gizli olan açık olan herşeyi biliyor Rabbim. Seni de bizi de herkesi de duyuyor, dualarımızı dileklerimizi işitiyor... Onun için kendini boşlukta, zorda hissetme, herkesten önce Rabbine dua et...

Allah hayırlı evlatlar, hayırlı ömürler versin ; mutlu ol, anne ol, hadi bakalım : )

merhaba arkadaşlar bende yeni katıldım aranıza.Öncelikle allah hepimizin kalbine göre versin inşallah.bende 4 aylık evliyim bu ay çok umutlanmıştım bebek var diye ama adet olunca üzüldüm ister istemez ve sizi daha iyi anladım her ay yıkım yaşamak çok yıpratıcı ve sanırım buda beyne ve vücuda olumsuz sinyaller veriyor.rahat olmak kafayı dağıtmakda gerçekten güç.arkadaşlar sizce önceden jnekolojik muayeneden geçmek mantıklı olurmu? yani herhengi bir sorun varsa biran önce öğrenmek ve tedbir almak iyi olmazmı??

bende üç yıllık evliyim kızlar yaşımda 30 u geçti geç evlendim ben.ama çocuğum olmuyor benimde benim eşimde doktora gitmekten hiç haz etmiyor ama bu sene gittik iki kere kolmen çatlama iğnesi oldum ilişki günlerine harfiyen dikkat ettik..ama yine olmadı bu ayda adet oldum...yaşım genç olsa daha dert etmeyeceğim ama bende umudumu kestim gibi..çünkü eşim artk gitmek istemiyor tedaviye..ilaçların benim bünyemi bozacağını düşünüyor..geçen feci kızdı bana..ben devamlı çocuk isteyen biri olmadım da..iki senedir daha yeni aklıma düştü diyebilirim..oda bana daha erken diyor..nesi erken yaş 30 u geçmiş...tıp diye bir şey var...ama nafile..tüp bebeğe ve aşılamaya kesinlikle karşı...onları gerkesiz görüyor...eşime de sperm testi yapıldı iki kere normal..bana bir tek rahim filmi çekilmem kaldı ama artık gitmeyeceğiz....

Kızlar bende 2 yıl 3 aylık evliyim, 5 aydır bebek için uğraşıyoruz ama henüz mutlu sona erişemedik Takmıyım kafaya diyorum ama bi yandan çevremden bebek ne zaman soruları, bi yandan facebookta benimle aynı dönemde evlenen arkadaşlarımın hamilelik haberleri iyice moralimi bozuyo Taktıkça daha da zorlaştırıyorum biliyorum ama elimde değilki... İnşallah en kısa zamanda bebişlerimiz bize merhaba der, bu hasret dolu bekleyişlerimiz sona erer :97:

senin 5 aydır olmuyor bu erken bir süre sabırlı olmalısın daha..bir sene içinde olmazsa kısırlıktan söz edilebilir..benden sonra evlenen arkdaşların hepsinin oldu bende çok utanıyorum görüşmeye..hem soranda çok oluyor o kadar sinirleniyorum ki bu soruya...yani belli ki olmuyor yada yapmıyorum başka sorunlarım var belki evliliğim yerine oturmadı ne bilim...kendim çok istemediğim halde sorular yüzünden dert eder oldum...kendimi eksik gibi hisstemeye başladım..kırk yıl düşünsem bu duygular aklıma gelmezdi...ben çok istemiyorum çocuk olmasını bazı sorunlarım var evlilimle ilgili..kararsızım şu an..ama millete ne cevap vereceğimi şaşırdım...

Oooofffff millet hiç kendi hayatına dönüp bakmaz zaten, hep başkalarını didikleyip dururlar Canım evliliğinle ilgili sıkıntın her neyse inşallah en kısa zamanda çözülür, gelecek bebişlerimizle mutlu mesut bi hayatımız olur :81:

off off bu sorular beni de öldürüyor...gıcık oluyorum soranlara ama gülerek yanıt vermk zorunda olmak da ayrıca sinir bozucu

bende aynı dertteyim bende 1,5 senelik evliyim ve hala hamile kalamdım eşim doktora bile göndermiyor olur diyor ama ben gizli gittim ve doktor tedaviye ilk eşinden başlanacak dedi ama ben onu nasıl ikna edicem bilmiyorum bende çok istiyorum bebeğim olsun hamile gördüüğüm zaman yada bi bebek gördüğüm zaman gözlerim doluyor ya bazen isyan edesim geliyor allahım diyorum isteyene vermiyorsun istemeyene bi çok kez veriyorsun neden diyorum

benim eşimde öyle olur diyor ama 3 sene geçti böyle böyle iki kere klomen ve iğne vuruldum sonuç yine yok..yaşım genç olsa takmayacağım yani 20li yaşlarda değilim artık...herşeyde vardır bir hayır diyorum...millettin lafı canımı sıkıyor çok

ben de 30 u geçtim ama 40ta bile hamile kalanlar var...tedaviye basla yine ümidini kesme eşiniz ikna et yap bi şeyler çocuksuz da olmuyor insan evlat istiyor...
bu arada soranlar işin en büyük stresi zaten...kimseyi görmek istemiyorum bazen...

yaaaaa ben de soranlara çok gıcık oluyorummmm...bekarken ne zaman evleneceksin varmı biri düğün ne zaman gibi sorularla bunaltırlar evlenirsinnn çocuk yokmu diye bunaltırlar doğurursun buna bi kardeş gerek diye başlarlar....hiç anlamıyorum bu insanlarıı...bende 2yıllık evliyim herkes soruyoo anlatsam anlamıyorlarki ben de artık anlatmıyorum..düşünmüyoruz daha deyip geçiyorum..aslında bir bilseniz ne kadar içim yanıyoo3 kere gebe kaldım üçüde alınmak zorunda kaldı çünkü pıhtılaşma var..ben çaresine bakıyorum takdir ilahinin tabiki artık ne zaman olursa..ayrıca bunun dışında gayette sağlıklıyım ama insanlara anlatmaya bile değmiyo çünkü anlamıyorlar..kısaca arkadaşım ne dertler var sen kimseye bi şey demek zorunda değilsin varsın sorsunlar dursunlar cevap verdiğin sürece sorarlar..... birşey söylemene gerek yok...k.ib iyi akşamlar....

ALLAH senden bınlerce kere razı olsun bu yazdıgın AYETLER bana da ısık oldu kardesım benımde bebegım olmuyor 1 senedır bende ugrasıyorum her sey once ınanmaktan gecıyor ıçımde kı umudu yenıden uyandırdın ALLAH RAZI OLSUN ARKADASIM

valla ben arık bu tur sorulara pek kulak asmıyorum arkadasım en son teyzem sordu ''bende ben sen ne zaman oleceksın dıye soruyormuyum'' dedım kapadı cenesını ne yapayım ayıp yaptıgım ama sıgortalarımı attırdı

evet zaten o millet varya kendine bakmıyo benimde iş yerinde ailede herkes soruyo bebek nezaman yasın geçıyo dıyolar bende ıstıyorum ama olmuyo kımseye anlatamıyorum cunku kımse anlamıyo zannedıyolarkı bız ıstemıyoruz halbukı alakası bıle yok nasıl esımı ıkna edıcem doktora bılmıyorum benımkı cok ınat bakalım doktor adetının 12. gunu yumurtlaman oluyo dedı ozaman denıcez buseferde olmassa bı yolunu bulup kandırıp gıdıcem artık stres yapıyorum kendıme kendımı cok suclu hıssedıyorum....

evet zaten o millet varya kendine bakmıyo benimde iş yerinde ailede herkes soruyo bebek nezaman yasın geçıyo dıyolar bende ıstıyorum ama olmuyo kımseye anlatamıyorum cunku kımse anlamıyo zannedıyolarkı bız ıstemıyoruz halbukı alakası bıle yok nasıl esımı ıkna edıcem doktora bılmıyorum benımkı cok ınat bakalım doktor adetının 12. gunu yumurtlaman oluyo dedı ozaman denıcez buseferde olmassa bı yolunu bulup kandırıp gıdıcem artık stres yapıyorum kendıme kendımı cok suclu hıssedıyorum....

Süpersiinnnnnn Gerçekten hakediyolar ama, size ne elalemin şeyinin keyfinden yaaa tövbee tövbeeeee Sanki çocuğumuzun olmasının onlara bi yararı varmış gibi, gerçekten zaman zaman kimseyi görmek istemiyorum

bir de bizim insanlarımız sanki çocuğu olmayanlara bir tuhaf bakıyor yani ne bilim böyle anlatamıyorum o hali..ben bekarken bizimkiler bile ilk etapta çocuğu yok şu kadının yazık falan uğraşıyo yıllardır olmuyo gibi ..böyle laflar hemen geliyor..bir de yeni evlenmişsen senden sonra olan arkadaş çevresinin tavırlarıda bir değişiyor havalanıyorlar böyle hadi sizin ne zamn olacak bekliyoruz böyle şeyler diyorlar..en son bir tanesini bozdum kendisi hadi bekliyoruz dedi hadi böyle ısrarla söyledi bende allah ne zamn veririse ama dedim..çok sinirlendim..halbuki kendisine de anlatmıştım olmadığını biliyor durumu..artık görüşmek bile istemiyorum onunla..

allahım sana isyan etmek istemiyorum ama nedennn

şuan gözlerim dolu aglamak üzereyim aynı iş yerinde çalışan arkadaşım hep bana hamile kalmam için taktikler veriyodu hernekadar denesemde olmadı olmuyo ve bugün haberini aldım 1.5 aylık hamileymiş ve çocuğu aldırmayı düşünüyo allahım neden ya neden isteyene vermiyosunda istemeyene veriyosun neden ya......

slm öncelikle sınav dünyası kiminin arzusu kiminin zorlugu oluyor neden aldı neden ona verdi demek zaten isyan bu bizim sınavımız sen mücadeleni ver gerisini rabbime bırak belki senin için daha hayırlı bi zaman var ve belki bizleri allaha yaklaştırıcak şunu unutma o sevdiğinin sesini işitmek ister rabbime sıgın ve sabr et inş olacaktır o isterse ol derse olur ama hakımızda hayırlısı diyorsak ve vermediyse hayırlı bi zamanı var bende beş yıldır bekliyorm ama gelicek allahtan ümit kesilmez anne olman dileğiyleee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…