• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir kadın bebek sahibi olmak için daha ne yapmalı sizce?

nurseda84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2011
67
0
36
Kocaeli
çok üzgünüm bu satırları yazarken..
Aranıza daha yeni katıldım ama inanın şimdiden çok yoruldum...

Bebek sahibi olmayı çok istiyorum.o yüce duyguyu tatmadan bu dünyadan gitmek istemiyorum...
2 buçuk senelik evliyim yaklaşık bir senedir deniyoruz ama hamile kalamıyorum...doktora gidiyorum bir sorun yok sağlıklısın diyor yanlız üzerindeN aylar geçiyor yine hamile olamıyorum...
Biliyorum herşeyin bir vakti saati var...ama sabretmekte zormuş...hemde çok zor...
En son geçen adet dönemimde gittim doktora klomen tedavisine başladım...üzerime düşen ne ise harfi harfine yerine getirdim...ardında bir hafta geçti 14 eylülde çatlatma iğnesi oldum ve doktor bir liste verdi(ilişki günlerini)...burda bence herkez üzerine düşeni yapmalı değilmi?

Ama bizde öyle olmadı işte...eşim sıkılmışmış...ya kafamdan aşağı kaynar sular döküldü...bundan 7 ay önce bıçak altına yatıp rahmimdeki et parçalarını bile aldırdım ki ilerde bir sorun olmasın istedim...

şimdi söylermisiniz? Ben ne yapmalıyım? Bu konuyu ne anneme ne arkadaşıma neden başka kimseye açabiliyorum??? Zaten açılacak bir Konuda değil.... Ama anlatmazsamda kafayı yicem...yazarken bile ağlamaktan kendimi alamıyorum...şuan belkide iğne işe yaradı ama moralimi çok bozdu eşim...

Ağlarken bile acaba diyorum ya hamileysem üzmemeliyim kendi kendimi diyorum...tek yaptığım allaha dua etmek ''allahım içimde bir canlı taşıyorsam sen beni affet aklımdan ona zarar vermek isteği asla geçmedi''

ama tutamıyorum kendimi...
Işte böyle yarın iğneden sonra doktor kontrole çağırdı ben eşime gitmiceğimi tedaviyide bıraktığımı söyledim...ama umurunda bile değil mışıl mışıl uyuyor...
Açıkçası çocuk sahibi olmakta ısrar etmelimiyim onu bile düşünür oldum..kendini bana affettirip bebek istediğine beni inandırırsa yapmayı düşünüyorum artık...
:14:

Moralinizi bozmamalısınız.Bu dahada zorlaştırır belki.Senelerce sizin durumunuzda olup sonradan bebek sahibi olamayanlar var.:70:

illa doğal yoldan olacak takıntısında değilseniz aşılama ya da tüp bebeği deneyin...

sende bir sorun yokmuş ama belki sorun eşinde,belki o yüzden bebeğiniz olmuyor..hiç sperm testi yaptırdı mı?

hormon tahlillerin normalmi? hsg çektirdinmi? eşin spermiyogram yaptırdımı ? bilinen bir neden yoksa önce klomen tedavisi 3 ila 6 ay sonrasında aşılamaya geçilir.

Üzülme tatlım nolur sen üzerine düşenleri fazlasıyla yapıyosun inşallah çabalarının karşılığını alırsın. Ne yazık ki erkekler heeepppp aynı bizimki de 2 senede verdi sperm tahlilini hem de ne biçim bi kavga sonunda :50:

Aynı senin yaşadıklarını bi çoğumuz yaşadık insanlardan hep kaçtık bebek soracaklar diye hep a sosyal yaşadık:14:

Ama erkekler inatla soranlara şöyle de böyle de diye akıl verirler

Dua sabır ve gayretle eminim başaracaksın anne olacaksın inşallah :70:

Inşallah allah isteyen herkeze bu duyguyu yaşatsın...

Cumartesi günü gittim doktora aynen şunu sordu ''dediğim günlerde ilişki oldumu'' dedi bende oldu dedim..
Yumurtalarım çatlamış şuan 30 eylülü bekliyorum...allah hayırlısını verir inşallah...

Evet erkekler bu konularda çok geniş malesef...özelliklede benim eşim...hiç umru olmaz beni çileden çıkarır...bazı şeyleri kendinin düşünmesi isterim en sonunda beni çıldırtır ve sonunda durumun ciddiyetini anlar...

Tedavi olmadan önce dipnot olarak sürekli yumurtlama günlerimi ve en akıntımın bol olduğu günleri söylemeye çalıştım uygun bir dille ama nafile...
Beyimizin ne zaman keyfi gelirse...

Eşimde sperm testi yaptı normal çıktı...
Klomene devam ederim sanırım bir kaç ay daha...olmazsa kanal filmi çekicek sanırım doktor...

Ooff offf bütün dünyam bebek oldu...hamile görünce çok üzülüyorum...hadi ama çocuk yapın artık diyenleri ise oracıkta boğmak istiyorum... :))

bu konuda biraz şanslıyım galiba. eşim bu konuda bana sonuna kadar yardım ediyor. sadece eşinize çok istediğinizi belli etmeyin. yumurtlama zamanlarınızı söylemeyin sanki mecbur değil isteyerek ilişki oluyor gibi hissettirin. adamı bebek bebek diye boğmayın, olmuyor diye ağlamayın. 2 yıllık evliyim ve henüz bebek yok. tedavi aşamasındayız bizde. hepimiz için hayırlısı olsun. en kısa zamanda bebişlerimiz gelsin inşallah.

Sadece eşlerinizi değil kendinizi de bebek diye boğmayın. Hamilelik öyle birşey ki tam vazgeçtiği sırada buluyor insanı. Çevremde o kadar çok gördüm ve duydum ki aylarca yıllarca bebek sahibi olmak için uğraşıp tedaviyi bıraktım artık vazgeçtim dediği sırada hamile kalan, doktorların senin doğal yoldan kesinlikle çocuğun olmaz tüp bebek şart dedikten bir hafta sonra hamile olduğunu öğrenen... Kendinizi şartlamayın, rahat olun.

yaşınız kaç bilmiyorum eğer gençseniz 1 sene uzun bir süre değil kendinizi şartlamayın böyle doğru vakti zamanı gelecekdir erkekler kadınlar gibi değil ilişkiye girmek için hazır olmaları lazım böyle görev icabı bu işi yapmak sıkmışdır zorlamışdır belki onu çabuk paniklediğinizi düşünüyordur belki birbirinizi anlamaya çalışın bence gerisi gelir.Umarım tez zamanda sağlıklı hayırlı bir bebişiniz olur

ben 7 çocuk sahibi olarak size bazı önerilerde bulunacağım:
1- Eşin çocuk sahibi olmayı istemeli.
2-Birlikte tedavi metodunu uygulamalısınız.
3-Bazı vitamin ve minerallerin de faydası var. karar verdiğinizde bir doktorun kullanım kürünü size de önerebilirim.

bebek konusu bizdede aynı..
eşimde işini gücünü bahane eder,hep yarın derdi..:44:
o yarınlar hiç gelmedi..benim sinirler laçkalaştı onun bana saygısı kalmadı derken
şuanda evliliğimiz iyice çatırdadı..:14::14:

nacizane fikrim lişkinizi yıpratmayın bir orta yolu bulun..huzurunuz olduktan sonra
bebekte gelir inşallah...:emir_bebek:

Öncelikle inşallah yakın zamanda hayırlı uğurlu hamile kalırsınız. Eşiniz umudunu yitirmiş gözüküyor ama erkekler öyle değilmidir birşey olacaksa hemen olsun ister. Hamile kaldığınızda en az sizin kadar sevinir bence. Dr sorun yok demiş peki hiç eşiniz dr gitti mi?

Öncelikle inşallah yakın zamanda hayırlı uğurlu hamile kalırsınız. Eşiniz umudunu yitirmiş gözüküyor ama erkekler öyle değilmidir birşey olacaksa hemen olsun ister. hamile kaldığınızda en az sizin kadar sevinir bence. Dr sorun yok demiş peki hiç eşiniz dr gitti mi?

bende 3 yıl 3 ay oldu evlenelı eşimi ancak 2 yıl sonra ikna edebildim ancak erkekleri ikna etmek yetmiyor. Ben doktora gittim ve pco yüksekliği vardı dostinex kullandım ve 3 ay da normale döndü ve doktorum sıra eşinde deyince işler değişti ve sonunda ikna oldu tabi tartışmalarla sperm testi yaptırdı ve biraz düşüklük olduğunu söyledi dr 3 ay boyunca bi ilaç kullanması gerektiğini söyledi ancak doktora gitmesinden 1 sene geçti ve biz sağlam bi şekilde 3 ayı yeni tamamladık ve bu ay tekrar gidecek. Yani diyeceğim şu ki erkekler ikna olmakla da bitmiyor bide verilen reçeteyi uygulamak var. O reçeteyi uygulatmak ta bi dert oldu günde iki defa kullanması gereken ilacını hep benim takibim altında yapabildik çok şükür. Tabi ben yine durmadım belki bendedır diye hep kendimi yıprattım ve hâla hamile kalamadım anladım ki iş bende bitmiyor hepimizin sağlıklı hayrlı bebişleri olur ınş kendimizi boşuna üzmeyelim Rabbim ol diyecek ve olacak ınş. Son olarak Mevlananin şu sözleriyle bitireyim Üzülme istediğin bi şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için yada gerçekten olmaması gerektiği içindir. Herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim:):49::49:

talim hic merak etme sen yinede 2 yil olmus ya ben ve benim gebiler napsin ben hep beterin beteri vardir diyorum.biz dede bir sorun yok bu son 3 yila kadar hep dogal denedik tabi bu rada ilac igni ilac igne kullaniyodum artik ilaccarldan biktigimi ve ve artik vucut sisteminin buzldugunu hormanlarim sinir sistemim hepsi cokuntuye ugradi derken aradan 10sene gecmis ilk senede asilama falan sonus negatif 3 tup bevbek sonuc negatif 4deneme pozitif ama 4 haftalikkeen dusus yasadim artik bilmiyorum dogalmikaliri yoksa tekrara tup denemesi yaparmiyiz cunki tup bebekte de yoruluyosun ilac anestezi faln bir kenara trasfer sonrasi beklemesi insani bunalimlara sokuyo :27::18:beklemek beklemek ölum gibi allah hersiyi bilendir zamanini o belirler sen herseyi cabalarsin embriyo olusur ama ona ne ic organlarini nede bir kusursuz bir insan gibi olmasini yaptiramazsin sana tedavi ol careni arama damiyorum elinden geleni yap ama sana verilen emanaetde senin bozmaya hakkin yok herseyden önemlisi saglik sagligini bozmaki hersey yolunda gitsin sonra cok ilac ve uyarma ilaclari ictim ilerde erken menopz yada yumurta kanserti yada gögus kanseri olurmuyum diye benim gibi kara kara dusume bence haline sukret korkularim oldugu halde bende halime sukreder oldum bu yuzden aklini bu gibi konularla yorma bana hep söylenilen sey hemen ilaca baslama ardan 4 5sene gesin ondan sonra careni ara dediler ama ben ha bnim cocuk shibi olmamai istemiyolar faln diye dusunurdum bun yuzden fazlatakilma derim ben takildim da ne oldu bazen ben cok sikisirim wc ye girerim ve aradan 5dk gecer ben wc ye gittimi cok sikismjistim yine giderim bakarimki yok ozaman gitmisim ben derim dadha cok unutganliklarim falan oluyo ama yazmadim belli bi sure sonra ben aklimim yirticem diye dusunurum ben kendimi birasam ne olur bilmem bazi gunler beyin jimlastigi falan ypiyorum hafiza silinip gitmesin diye saniri cok ilac kullanmanin yan etkileri ben sagligindan olma direk ilerleyen tiptan yararlanin derim gerisinide allaha birakin herseyin sahibi odur zaten :71:

umudumuzu yitirmememiz lazım..
bi örnek vermek istiyorum..
komşumuz var.. yıllarca bebegi olmadı en sonunda evlat edindi..
ve evlat edindikten sonra iki tane çocugu oldu.. şuanda evlatlık olan çocugu ile öz çocukları arasında zerre fark ayırt etmez hatta evlat edindigine daha deger verir..
kısacası kısmette nezaman bebek kimse bilemez ama umutsuzluga kapılmamak lazım..

slm kızlar...2 yıl 3 aylık evliyim su ana kadar 2 basarısız tüp denemem var daha bugün aldım 2. negatifi.bir süre ara vermek istiyorum artık yoruldum vücudumun da yoruldugunu hissediyorum ama etrafın baskısı da beni boguyor...Allahım bir şekilde yol gösterir diyorum artık...

Back