Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Carsaf ve pece hicbir ulkede geleneksel kiyafet degildir. Gelenek gorenek deyip Turk gelenekleri ile Iran, Afganiztan Suudi arabistan vb. butun carsaf giyip pece takan ulkeleri ayni kultur birligine soktugunuzun farkinda misiniz? bu ayni Cin de alman da carsafsiz dolasiyorlar, o zaman geleneksel kiyafetleri aynidir demeye benziyor. Geleneksel kiyafet konusunda bir bilgi eksikliginiz varsa folklor kiyafetlerine bir bakis atmanizi tavsiye ederim. Bir fikir verebilir.
Afganistanin GELENEKSEL kiyafetine gelince, hangisi? 1970lerdeki kiyafetleri mi, yoksa simdiki mi?
Eki Görüntüle 832280
Bazen insanlar beni hayretler icinde birakiyor.
Burada " salci baci" olayi anlatilmis.
Gercekten icler acisi bir olay.
O kadar ki idam emrini veren sahsin torunu bile bunun koca bir kara leke oldugunu kabul ediyor ve vicdanen rahatsiz.
Peki biz neden kinayamiyoruz?
Neden illaki bir cikis noktasi bulmaya calisiyoruz.
Kiyafet inkilabi neyse, yaparsin ama yerine getirmeyenleri asmak ne demek?
Nasil savunursunuz böyle birseyi.
Hangi vicdana sigdirirsiniz bunu?
Bir insanin " ben sapka takmak istemiyorum" dediginde asilmasi ne demektir?
Hele bir kadinin " sapka inkilabina muhalefetten" asilmasi nasil izah edilir?
Elbette ki insanlar zamanla kiyafetini degistirip, zamanin getirdiklerine göre giyinecekti ama asmak ne demek ya?
Türkler Anadolu'ya girdiklerinde asimile oldular zaten.Sarık,çarşaf vs. de orjinal Türk kıyafeti değil.
Hayir yani, amaciniz tarihten birseyler bulup getirip boylece Cumhuriyeti ve Ataturk devrimlerini karalamaksa bunu acikca yazin, bizler de lafi dolastirmadan ona gore cevap yazalim.
Yanlis olan birseyleri kinamamiz icin, kimsenin bize " kina" demesine gerek yok.
Biz zaten yanlislar düzeltilsin, gercekler ortaya ciksin istiyoruz.
Burada 90 yil gecmis, artik kinasaniz ne olacak gibi konusulmasi hayret verici.
Yanlis üzerinden zaman gecince dogrumu oluyor?
O günde kinariz bugünde kinariz.
Ayrica asilan kisileri arastirarak herkes bulabilir.
Istiklal mahkemelerinde asilanlarin hepsi bir hic ugruna asildi neredeyse.
Eger haksizliga ugramis insanlarin hikayesini okumak istiyorsaniz, istiklal mahkemelerini okuyun yeter!
Ayrica İskilipli Atıf Hoca da sapka inkilabina uymadigi icin asilmistir!
Ya resmen yazdıklarımdan kendinize göre anlam çıkartıyorsunuz şu anda.Ne nefreti?Ne hor görmesi?Buna dair birşey yazdım mı ben?Evet laik Atatürk'ü başımın tacı yaparım,Osmanlı'yı da tarihimin bir parçası sayarım.Bunda bir sorun yok.Bu dusunce bazi kesimlerin Turklukden Muslimanligi cikarmak icin sigindigi bir soz.Hic sasirmadim bunu yazidiginiza.Laik olan Ataturku bas taci edip, Musliman olan Turklugumuze hor bakarsak gecmisimize de nankorluk etmis oluruz.Cihan ulus kavramiyla, Musliman kimlikleriyle Osmanli uc kitada topraklari olan bir imparatorluk haline geldi.Musliman yanimizla guclendik, buyuduk ve tum Musliman dunyasinin lideri olduk.Sarikli, carsafli insanlarimizdan bu kadar nefret etmeyin.Onlar bizim bir parcamiz, kendilerini oyle iyi hissediyorlardi oyle giyiniyolardi.Hristiyan avrupalinin kiyafetini begen, Musliman Arabinkini horgor.Bu sekilcilik degil de nedir?
Kimsenin kimseye karsi ustunlugu yoktur.
hz MUHAMMED(SAV)
Cok guzel, yanlislar duzeltilsin, Tatar Hasan Pasa mezarindan cikartilip yargilansin. Nasil? Memnun oldunuz mu? Simdi ayni seyi sizden bekliyorum. Bugun hukuk sisteminde yapilan yanlislar duzeltilsin, orduda yillarca doguda savasarak vatani koruyan askerlerimiz PKK'li teroristlerin sahitligi ile atildiklari hapishanelerinden cikartilip adil bir sekilde, gercek delillerle yeniden yargilansin. Onlara bu yapilanlari da kiniyor musunuz? Adam oldurup, kucuk yasta kiza tecavuz edip sadece milletvekili veya yakini olduklari icin sahte belgelerle saliverilen insanlari da kiniyor musunuz? Deniz Fewneri olayinin yargilanmadan zaman asimina ugrayip butun suclarin havada kalmasini kiniyor musunuz?
Yoksa sizin tum derdiniz Ataturk ve onun inkilaplari mi?
Ayrica Atif Hoca sapka devriminden filan asilmadi, dini kesim bu konuda kitap yazmis oldugu icin isin kolayina kacip onu bu sekilde savundu. Kendisi vatan hainliginden asilmistir, nokta.
Ya resmen yazdıklarımdan kendinize göre anlam çıkartıyorsunuz şu anda.Ne nefreti?Ne hor görmesi?Buna dair birşey yazdım mı ben?Evet laik Atatürk'ü başımın tacı yaparım,Osmanlı'yı da tarihimin bir parçası sayarım.Bunda bir sorun yok.
Benim anlatmaya çalıştığım şey kıyafet devriminde asimile söz konusu değil çünkü zaten asimileydik.Türkler Anadolu'ya geldiklerinde ve müslümanlığı kabul ettikten sonra asimile olmuştur bunu inkar edebilir miyiz?Bence edemeyiz kültürde ve yaşayış tarzında muazzam değişiklik yaratmıştır,dilleri bile değişime uğramıştır çünkü.Elbette insanlar alıştıkları şekilde giyiniyorlardı ama böyle bir devrim yapılmasa toplumda bir değişiklik yapılabilir miydi?Aradan 100 yıl geçmesine rağmen halen değişimi reddedip sarıkla cübbeyle gezenler var İstanbul'un göbeğinde.Gezsinler de beni bağlamaz ama modern dünyaya ayak uydurmaktan rahatsız olmayanlar da var benim gibi.
Sehrin komutani Tatar Hasan Pasanin ve Valisinin idam etme yetkisi varmis.Onlar da bunu kullanmis.
Gezi olaylarinda Basbakan polise silah kullanma yetkisi verdi ve 5 genc olduruldu .
Olumleri kinamak icin 80 yil geriye gitmeye gerek yokki en yakinlarindan biri de , 37 insanimizi yakan ve yanmalarini agizlarindan salyalar akitarak seyreden bir katiller toplulugu var.
Butun sucsuz yere insanlari olduren katilleri kinayalim. ne olacakki cani gene cani ,katil gene katil.