• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir istifa hikayesi...

Bir işyerinde müdürüm.Herkesin mutluluğu benim.için çok önemli...Hep söylerim; alninizin teriyle gözünuzun yaşi birbirine karişmasin...işyeriyle duygusal bağ olmaz, fazla duygusalsiniz....o insanlari hiç hatirlamayacaksiniz bile...bu kadar düşünmeye gerek yok.Böylelerinden çok çikacak.karşiniza...
Benim alın terimle gözyaşım o kadar çok karıştı ki.. :) ama çok haklısınız. Ben de şikayetçiyim duygusal olmamdan ama bu huyumdan vazgecemiyorum. Hepsi birer deneyim. :)

Benim alın terimle gözyaşım o kadar çok karıştı ki.. :) ama çok haklısınız. Ben de şikayetçiyim duygusal olmamdan ama bu huyumdan vazgecemiyorum. Hepsi birer deneyim. :)
Ben kimseyi rahatsiz etmem ama işi yapmazsa ezerim...kimse de umrumda değil.Ekmeğinin derdinde olani ise çok.korurum....herkes hak bilmez madanno...ben olsam bir bozardim.ki.hepsini...

Bir işyerinde müdürüm.Herkesin mutluluğu benim.için çok önemli...Hep söylerim; alninizin teriyle gözünuzun yaşi birbirine karişmasin...işyeriyle duygusal bağ olmaz, fazla duygusalsiniz....o insanlari hiç hatirlamayacaksiniz bile...bu kadar düşünmeye gerek yok.Böylelerinden çok çikacak.karşiniza...

Biz de kimsenin kölesi degiliz. Is kanununa gore isveren ya da vekili iscinin kisilik haklarini korumak zorunda.
Herkesin gorev tanimi belli olmali. Kurumsal firmalarin onunden gecerken hasedimden catliyorum. Nasil medeni insanlar, guzel bakimli , nezih calisma ortami. Sicacik.
Biz ise kucucuk ufo yu taktik diye kiyamet kopuyor adamin altinda trilyonluk araba
Alnimizin terinin karsiligini versinler de gozyasimiz karismasin
Aglayan degil aglatan suçlu
Kadinin insanin hicbir degerinin olmadigi b.ktan bir ortadogu ulkesiyiz.
Valla erkek olsaydim kaynakci olurdum hem de gaz alti

Biz de kimsenin kölesi degiliz. Is kanununa gore isveren ya da vekili iscinin kisilik haklarini korumak zorunda.
Herkesin gorev tanimi belli olmali. Kurumsal firmalarin onunden gecerken hasedimden catliyorum. Nasil medeni insanlar, guzel bakimli , nezih calisma ortami. Sicacik.
Biz ise kucucuk ufo yu taktik diye kiyamet kopuyor adamin altinda trilyonluk araba
Hislerime tercumansin daha da söylenecek birşey yok..

Derdimiz bu kadar güzel anlatılamazdı. Ağzına sağlık..

Kurumsal bir firmadayim.Hiç de sandiginiz gibi değil ortam...Pekçoğunda değil...ama evet ufo takildi diye de.kimse bir şey demez...

Herkese merhabalar,

Aslında bir iç dökme... Ya da bir özeleştiri... Farklı seslere kulak verme... Adını siz koyun ama bu yazıyı yazma ihtiyacı hissettim.

Ben geçtiğimiz Haziran ayında iyi bir okuldan, iyi bir dereceyle mezun olan, bir mühendisim. Okulumu elimde olmayan nedenlerden dolayı bir yıl uzatmıştım, bunla ilgili konum var. O yüzden iş arama sürecim uzun sürmüştü. En nihayetinde 1 Ağustos'ta küçük bir aile firmasında işe başlamıştım. Tabi işe alınmamda yabancı dile sahip olmam etken olmuştu, halbuki ona hiç ihtiyacım olmayacaktı bile.

Neyse işe başladım. Laboratuvar ortamı, bayan ağırlıklı üretimde çok az erkek vardı. Ben ise heyecanlı ve deli gibi öğrenmek iş yapmak istiyorum. İlk gün anladım bir terslik olduğunu. Önce üretimden 6 senelik bir elemanı kovdular. Az önce de bahsetmiştim laboratuvar bayan ağırlıklıydı. Ben hariç 4 bayan daha bulunuyordu biri yeniydi. Böyle stresli bir ortam görmedim. Söylenmeler, hayıflanmalar, tartışmalar, hakaretler. Artık ilk zamanlar soru sormaya çekinir hale gelmiştim çünkü hep bir ters cevap. Bir yandan işi öğrenmeye çalışıyordum. Yapılan iş ağır bir işti. ARGE için alındığım işte, aslında doğru düzgün ARGE olmadığını, olan çalışmalarını da patronumuzun kendinin yürüttüğünü farkettim. E peki ben ne iş yapıyordum. Diğer kızlar gibi üretim personeli olarak çalıştım bir süre. Çünkü daha önce yetkiliye sorduğumda, bir süre böyle olması gerektiğini, önce işi öğrenmem gerektiğini söyledi. Tamam dedim. Bir süre sonra kızlar herşeye söylenmeye, bana ve diğer yeni arkadaşa kotu davranışların dozajini arttırmaya başladı. Kurban bayramı sonrası yetkili birileriyle konuşmak istedim. Aile firması dedim ya, yetkililer de patronumuzun gelini ve küçük oğlu. Düpedüz mobbinge uğradığımi anlattım, konuştuğuma pişman oldum, çünkü suçlanan ben oldum ve kendi elemanlarını korudular bana, kötü davranışların sebebi benmisim gibi bir açıklama yaptılar. Pes etmeyeceğim dedim, çünkü o gün orda benim istifa dilekçesi vermemi beklediler nedeni de daha bir aylık elemanım, yeterli verimde ve performansta değilmişim, arkadaşlar benden memnun degilmis vs. Cevaben daha yeni eleman olduğumu neye göre performans değerlendirmesi yaptıklarını sordum. Yine aynı cevaplar, saçma sapan değerlendirmeler ve bu insanlar Boğaziçi mezunu...

Gel zaman git zaman laboratuvardan en kıdemli arkadaş ayrıldı. Aslında tüm negatifligin sebebinin o olduğunu tahmin ediyordum. Ortam daha huzurlu oldu ve diğer arkadaşlarla aramızdaki problemler neredeyse tamamen çözüldü. Tabi ben kimseye en ufak bir kötülükte bulunmadim ve işe adapte oldum. Bu sefer de saygıdeğer patronumuzun(80 yaşında) ve biricik küçük oğlunun (!)(36 yaşında) saçma sapan azarlamalari, davranışlarına maruz kaldım. Yilmadim. Pes etmedim. İstenmiyorsam, verim düşükse kendileri dile getirip neden gereğini yapmadiklarini düşündüm. Elimden geleni yapıyordum halbuki. Küçük çaplı üretim yapıyoruz aynı zamanda patronun bana yaptırdığı ARGE çalışmaları. Tabi bunları sistem üzerinden kayıtlı yapıyoruz binlerce ürün kodları vs benim de diğer arkadaşların da hatası oluyor. Ama benim en ufak hatamda patronumuzun o küçük biricik oğlu iki kat yukardan mail atar, tüm muhasebe alemini cc'lere ekler, yetmezmiş gibi laboratuvardaki sorumlu arkadasa anlatır Madonna'yi uyar diye. O sorumlu arkadaş beni uyarır, üstüne kendi gelir herkesin içinde o alaycı tavrıyla beni uyarır. İlk defa bir insandan ciddi anlamda iğrenmistim. Ve okumanın cehaleti almadığını esekligin baki kaldığını kendisinde görmüştüm.

Bu gibi sorunlar dört ay boyunca devam etti. Tabi ben bu süreç içinde, benden önce alınan ARGE çalışanının ne kadar rahat olduğunu ve kendileri tarafından ne kadar el üstünde tutulduğunu öğrendim. Tek yaptığı ufak tefek ARGE çalışmalarını yapmak, geri kalan zamanda laboratuvarda müzik dinlemek, kitap okumakmis. Ne müziği ne kitabı çoğu zaman ben oturacak zaman bulamazdim. :KK70:

Artık son zamanlarda farkettim ki, ben ne kadar kendimi paralasam o kadar kendimden ödün veriyorum. Bir de şu var ki evlere şenlik. Benim işim olduğunu bile bile, patronun bana verdiği yapmamı istediği işler. Aksi taktirde yavaslikla suclanmam. Bunların üstüne patronun yaşlılık sebebiyle hatırlayamadığı açık verdiği şeyleri benim kapatmami istemesi. En son burda artık dur dedim. Laboratuvar sorumlusu arkadaşı yanına çağırmış o gün. Beni şikayet etmiş, ben hicbiseyi sorgulamiyormusum rahatsizmis bu durumdan beni çıkartmak istiyormuş vs..

Bunların üstüne artık geçen perşembe istifami verdim. Geç bile kaldığım birseydi evet kabul. Hata yaptığımı kabul de ediyorum. Ama bu benim muhendis olarak ilk isimdi. Bu süreçte iş de aradım arkadaşlar. Dönüş alamadım... Gerçekten şuan piyasa kötü. Öğrenme hevesiyle çıktığım bu yolda, evet çok zorlukla, hakaretle karşılaştım. Yilmadim. Ama istifa dilekçesini verdikten sonra içimde oluşan o rahatlık hissininin yani sıra, işsizlik , maddiyat problemleri beni düşündürmüyor değil. He bu süreçte o firmadan yaklaşık bir 10 kişi ayrıldı ya da kovuldu. Benden sonra 2 kişi daha sirada hatta.

Bazen kendimi sorguluyorum. Annem sürekli geç kaldigimi, daha önce istifa vermem gerektiğini söylüyor. Ona hak veriyorum. Ama benim savaşım aslında onlara boyun eğmemekti. He istifa verip eğmiş mi bulundum bilmiyorum. Tek bildigim, gerçekten ruhen ve fiziken orada iyi hissetmediğim, bunu onlara da dile getirdim. İşte böyle arkadaşlar, ben ettim siz etmeyin. Böyle beş kurusluk yerlerde olaki benim gibi boyun eğmeyecegim diyenler çıkar yapmayın. Giden senden oluyor. Okuyan okumayan herkese teşekkürler.:)
Boşver onlar seni kaybetmişler böyle gelmiş böyle giderler kardeşimde devlette girmeden çok düşük ücrete tüm işleri yapıyordu hatta çok yüksek maaşlı birinin işini de hep korkarım böyle küçük çaplı yerlerden kurumsal şirketlerde de var mobbing ama bu tip yerde çok daha fazla bunlar yeni eleman alıp çalıştırıp bezdiriyor böyle gelmiş böyle gider sana deneyim olmuş

Boşver onlar seni kaybetmişler böyle gelmiş böyle giderler kardeşimde devlette girmeden çok düşük ücrete tüm işleri yapıyordu hatta çok yüksek maaşlı birinin işini de hep korkarım böyle küçük çaplı yerlerden kurumsal şirketlerde de var mobbing ama bu tip yerde çok daha fazla bunlar yeni eleman alıp çalıştırıp bezdiriyor böyle gelmiş böyle gider sana deneyim olmuş
Aynen canım çok güzel bir deneyim oldu, belli kazanimlar edindim. Bir daha tekrar dusmemem gereken hatalar vs. Her kapanan kapı bir diğerini açıyor işte. İnşallah hayırlı kapılar açılır ;)

hakkında hayırlısı olsun. ne yazık ki maaşını verince köle aldıklarını sanıyor böyle zihniyetler. inşallah yeni bir iş bulursun (buluruz) tüm işsizler olarak
Maaş olayına gelince. Mühendis olduğum için oradaki diğer çalışanlardan bir tık yukarda maaşla başladım. Bu bile gözlerine batmıştır. Kendimi külkedisi gibi hissederdim bazen hiç unutmam :D inşallah hepimiz çok güzel işler buluruz mutlu oluruz :)

Maaş olayına gelince. Mühendis olduğum için oradaki diğer çalışanlardan bir tık yukarda maaşla başladım. Bu bile gözlerine batmıştır. Kendimi külkedisi gibi hissederdim bazen hiç unutmam :KK70: inşallah hepimiz çok güzel işler buluruz mutlu oluruz :)
inşallah canım. eminim sen o maaşı hak ederek almıştırsın hak etmesen bu kadar dayanmazdın mobing e ama işte batmış birilerine

inşallah canım. eminim sen o maaşı hak ederek almıştırsın hak etmesen bu kadar dayanmazdın mobing e ama işte batmış birilerine
Bak hiç unutmam bu olay daha yeni oldu. Dört molasi için zil çaldı çay geldi. Soğuk olduğu için herkes içerde kimse çıkmadı dışarı. O ara da ben bir karışım yapıyorum patronun recetesini verdiği kendi de orda. Herkes oturdu. Cayini içiyor. Ben o karışımı yaparım içerim diye düşündüm. Ya da yaparken içerim. O ara da birkaç eleman geldi disardan bir makinede sorun vardı. patron dedi ki bu elemanlara çay verelim. Tepsideki çayı gördü o çay kimin. İşte arkadaş dedi Madonna'nin. Ben birşey söylemedim çünkü artık o adamla konuşmak istemiyordum. Bana sormadan Madonna bugün çay icmeyecek çayı işçiye verelim demez mi. Birşey demedim sinirden gülmeye başladım. Muhatap bile olmadım çünkü istifa etmeye karar vermiştim hemen hemen. Bu sadece küçük bir ornek. Bunun gibi çok olay yaşadım.

Bak hiç unutmam bu olay daha yeni oldu. Dört molasi için zil çaldı çay geldi. Soğuk olduğu için herkes içerde kimse çıkmadı dışarı. O ara da ben bir karışım yapıyorum patronun recetesini verdiği kendi de orda. Herkes oturdu. Cayini içiyor. Ben o karışımı yaparım içerim diye düşündüm. Ya da yaparken içerim. O ara da birkaç eleman geldi disardan bir makinede sorun vardı. patron dedi ki bu elemanlara çay verelim. Tepsideki çayı gördü o çay kimin. İşte arkadaş dedi Madonna'nin. Ben birşey söylemedim çünkü artık o adamla konuşmak istemiyordum. Bana sormadan Madonna bugün çay icmeyecek çayı işçiye verelim demez mi. Birşey demedim sinirden gülmeye başladım. Muhatap bile olmadım çünkü istifa etmeye karar vermiştim hemen hemen. Bu sadece küçük bir ornek. Bunun gibi çok olay yaşadım.
yok artık ya çay bu içtiğiniz çaya da karışıyorlarsa yuh diyorum öyle şirkete yeni girecek elemanlara acıyorum

yok artık ya çay bu içtiğiniz çaya da karışıyorlarsa yuh diyorum öyle şirkete yeni girecek elemanlara acıyorum
Aslında suç bende. aman saygısızlık olmasın, aman su bu derken taviz verdim kendimden. Bir daha da kendimden asla taviz vermem. Ben de aciyorum canım. Bir an önce 21 Aralık gelsin diye bekliyorum.

Şans işi mi torpil işimi bilmem ama ben de buna benzer olaylar yaşadım.
Aile şirketi zordur muhakkak akrabaları tanıdıkları olur onlardan taraf olurlar.
Siz iyi dayanmıssınız.
Ben de üretim yapan bir firma herşey kuralına uygun gibi görünüyor ama sözde maaşa gelince 1000 tl gibi komik rakam veriyorlar.
Üstüne de sigorta var daha ne istiyorsunuz diyorlar.

Aslında suç bende. aman saygısızlık olmasın, aman su bu derken taviz verdim kendimden. Bir daha da kendimden asla taviz vermem. Ben de aciyorum canım. Bir an önce 21 Aralık gelsin diye bekliyorum.
Genelde öyle oluyor canım aman büyüğümüz aman patron vs diye. Lise sonda staj yaparken diğer stajyer arkadaş orada başka bir kısmın şefinin kızıydı. Hanımefendi sisteme evrak arşivleme yapamiyordu. Ama ona rağmen havasindan gecilmezdi. ben başka odada çalışırken kalin dosyaları taratip programda arsivlerken bize iş veren çalışanlardan biri cama tıklayıp başka birine evragi benimle yolluyordu. O kızda o abla ile muhabbet ediyor oluyordu o an

Şans işi mi torpil işimi bilmem ama ben de buna benzer olaylar yaşadım.
Aile şirketi zordur muhakkak akrabaları tanıdıkları olur onlardan taraf olurlar.
Siz iyi dayanmıssınız.
Ben de üretim yapan bir firma herşey kuralına uygun gibi görünüyor ama sözde maaşa gelince 1000 tl gibi komik rakam veriyorlar.
Üstüne de sigorta var daha ne istiyorsunuz diyorlar.
Ben anlamıyorum şuan çoğu arkadaşıma bakıyorum mezun olan çok iyi kurumsal yerlerde çalışıyorlar. Benimki onlarin yanında o kadar küçük ve gelecek vaad etmeyen bir yer ki. Üstüne bir de bu problemler. İyi dayanmisim dediğiniz gibi.

1000 TL nedir ya. İyice emek sömürüsüne döndü bu iş.

Genelde öyle oluyor canım aman büyüğümüz aman patron vs diye. Lise sonda staj yaparken diğer stajyer arkadaş orada başka bir kısmın şefinin kızıydı. Hanımefendi sisteme evrak arşivleme yapamiyordu. Ama ona rağmen havasindan gecilmezdi. ben başka odada çalışırken kalin dosyaları taratip programda arsivlerken bize iş veren çalışanlardan biri cama tıklayıp başka birine evragi benimle yolluyordu. O kızda o abla ile muhabbet ediyor oluyordu o an
Ahah benden önce çalışan kizla benim olayıma dönmüş olay. Keşke bu kadar durmasaydim diyorum.

Back