Bir ısparta meselesi

Melek_melek11

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2015
536
607
103
Hanımlar konu yeri doğru mu değil mi bilmiyorum ama size birşey danışmam lazım biz eşimle doğu tarafına yakın doğduk büyüdük hepte memleketimizdeydik ama bir iş teklifi geldi ama işi kabul edersek ıspartaya taşınmamız gerekiyor tası tarağı toplayıp.
orada yaşayan var mı? tutunabileceğimiz bir yer midir? havası, suyu, insanı nasıldır? merkezde hangi muhitlerde oturmak doğru olur? kiralık ev tutsak evler nasıl yakıt vs. Nasıl? ev büyüklükleri nasıldır mesela burada bir düzenim vardı insan düşünüyor işte, ve daha aklıma gelemeyen bir sürü sorum var yardımcı olup yol gösterirseniz çok sevinirim

Ispartada okumak icin yanip tutusan ogrencilerim vardi benim.Herhalde guzeldir.Kucuk yerde yasamanin avantajlari da dezavantajlari da var.Iyice arastirin.Guzel bir firsatsa burun cevirmeyin bence,degerlendirin.Calismak icin dağ başı,köy nerelerde calistik hepimiz.

Ben ispartaliyim.4 senedir doguda yasiyorum esimin gorevinden dolayi.abartmıyorum sana,yasam kalitesi en yüksek sehirlerden biridir isparta.cok büyük bir sehir değildir ama elinin altinda her imkan var.hastaneleri coktur doktorlari mukemmeldir.çarşısı pazari gezilecek yerleri herseyi harikadir.havasi miss gibi temizdir.insanları sicakkanlidir.gercekten memleketim diye övmüyorum yanlis anlama.ama orada aç kalinmaz o kadar soyliyim sana.yaz mevsimi bahar gibi gecer.bunaltmaz sicaklari.tek kötü yanı kış geldiginde inanilmaz derecede soguk oluyor :KK70:

Ben ispartaliyim.4 senedir doguda yasiyorum esimin gorevinden dolayi.abartmıyorum sana,yasam kalitesi en yüksek sehirlerden biridir isparta.cok büyük bir sehir değildir ama elinin altinda her imkan var.hastaneleri coktur doktorlari mukemmeldir.çarşısı pazari gezilecek yerleri herseyi harikadir.gercekten memleketim diye övmüyorum yanlis anlama.ama orada aç kalinmaz o kadar soyliyim sana.yaz mevsimi bahar gibi gecer.bunaltmaz sicaklari.tek kötü yanı kış geldiginde inanilmaz derecede soguk oluyor :D

Isparta da yasamadim. Ama yazliktan tanıdığım en az 50 kisi vardir. Iki kez misafir olarak gittim. Istanbul dan gitseniz belki sıkılırsınız ama doğudan gitmek farklı olabilir. Guzel bir sehir. Yasayanlar memnun. Ama yeni nesil cocuklari hep istanbula tasinmaktan yana yaptilar tercihlerini

Çok saol
Ispartada okumak icin yanip tutusan ogrencilerim vardi benim.Herhalde guzeldir.Kucuk yerde yasamanin avantajlari da dezavantajlari da var.Iyice arastirin.Guzel bir firsatsa burun cevirmeyin bence,degerlendirin.Calismak icin dağ başı,köy nerelerde calistik hepimiz.
Çok teşekkür ederim, çalışmak falan sonuna kadar tabiki ekmek nerede biz orada ama hiç memleketimizden ayrılmadığımız için nedir ne değildir az buçuk araştırmak istedim :)

Ben ispartaliyim.4 senedir doguda yasiyorum esimin gorevinden dolayi.abartmıyorum sana,yasam kalitesi en yüksek sehirlerden biridir isparta.cok büyük bir sehir değildir ama elinin altinda her imkan var.hastaneleri coktur doktorlari mukemmeldir.çarşısı pazari gezilecek yerleri herseyi harikadir.havasi miss gibi temizdir.insanları sicakkanlidir.gercekten memleketim diye övmüyorum yanlis anlama.ama orada aç kalinmaz o kadar soyliyim sana.yaz mevsimi bahar gibi gecer.bunaltmaz sicaklari.tek kötü yanı kış geldiginde inanilmaz derecede soguk oluyor :KK70:
Ayy bir heveslendim vallahi benim memlekette büyük şehir değil ve doğu çok soğuk soğuğa her daim alışığım yani öyle güzel dediniz ki içim ısındı ıspartaya :)

Isparta da yasamadim. Ama yazliktan tanıdığım en az 50 kisi vardir. Iki kez misafir olarak gittim. Istanbul dan gitseniz belki sıkılırsınız ama doğudan gitmek farklı olabilir. Guzel bir sehir. Yasayanlar memnun. Ama yeni nesil cocuklari hep istanbula tasinmaktan yana yaptilar tercihlerini
İstanbul çok kalabalık ben sakinlik insanıyım bence uyum sağlarım ıspartaya gibi geliyor çünkü zaten küçük şehirde yaşamış büyümüşüm Allah nasip ederse gitmeyi düşünüyoruz inşallah çok saolun

Hanımlar şu 4 5 mesaj bile heves ettirdi yani çok teşekkür ederim hepinize hep olumlu yorumlar var taşınasım geldi:KK70::KK70::KK70:

Geçen senelerde ülkenin en yaşanılabilir şehri seçilmişti.kışları soğuk ve serttir ama yazı çok güzeldir.son yıllarda sosyal yönden de baya geliştirdi kendini üniversite sağolsun.tavsiye olunur ilk fırsatta ben de gideceğim :)

Isparta'ya gidin bence,hiç pişman olmazsınız.Her yönden güzel bir yer.Kışları biraz soğuk geçiyor ve son yıllarda trafikte araba sayısının artmasıyla birlikte,trafiğinin eskiye göre fazla olduğunu gördüm ben.Ama,birçok yere göre yinede iyi.İnsanları sıcakkanlı,sebze meyve taze ve güzel,bol ve bereketli bir yer.İkamet için hangi mahalle olursa olsun rahatlıkla tercih yapabilirsiniz.Bütçenize göre bir tercih yaparsınız.Ben bahçelievler ve yedişehidler mh. yaşadım mesela.Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

Geçen senelerde ülkenin en yaşanılabilir şehri seçilmişti.kışları soğuk ve serttir ama yazı çok güzeldir.son yıllarda sosyal yönden de baya geliştirdi kendini üniversite sağolsun.tavsiye olunur ilk fırsatta ben de gideceğim :)
Bende doğulu olduğum için soğuğa alışkınım soğuktan etkilenmem heralde çekincem sudan çıkmış balık olacağız ya az buçukta olsa olumlu yorum duymaktı hepinizde saolun hep olumlu konuştunuz şuan ciddi ciddi olue be artık git kız diyorum kendime :)

Isparta'ya gidin bence,hiç pişman olmazsınız.Her yönden güzel bir yer.Kışları biraz soğuk geçiyor ve son yıllarda trafikte araba sayısının artmasıyla birlikte,trafiğinin eskiye göre fazla olduğunu gördüm ben.Ama,birçok yere göre yinede iyi.İnsanları sıcakkanlı,sebze meyve taze ve güzel,bol ve bereketli bir yer.İkamet için hangi mahalle olursa olsun rahatlıkla tercih yapabilirsiniz.Bütçenize göre bir tercih yaparsınız.Ben bahçelievler ve yedişehidler mh. yaşadım mesela.Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.
Çok teşekkür ederim eğer taşınırsak bu mahalleleri de araştıracağım, soğuk memleketten geliyorum kış için sorun yok bende, hani benim çekincem insanları nasıldır, geçinilebilir mi, vs. Gibi şeyler ama oda kalmadı gibi herkes övüyor valla gidicez galiba :)

Canın sıkıldı hop 1 saate antalyadasın,gez toz dön akşama . ben İstanbul’da şurdan şuraya en az 1 saatte gidiyorum:KK43:
Valla öyle eşimde öyle söylüyor birde afyonda kardeşim okuyor onada destek olurum diyorum arası 2 saat afyon, ısparta dediğiniz çok mantıklı yaşadığımız yer o kadar kısıtlı imkanlar ki zaten öyle ha diyince gezecek bir yer yok malesef böyle duyunca insanı cezbetmiyor değil hani :)

Ayy bir heveslendim vallahi benim memlekette büyük şehir değil ve doğu çok soğuk soğuğa her daim alışığım yani öyle güzel dediniz ki içim ısındı ıspartaya :)
Inan bana hic pisman olmazsin, hatta iyice alistigin zaman ispartayi birakmak istemezsin.bak bende hemen hemen bir cok sehirde bulundum,bazi sehirler haric tabi.inan bana isparta gibisini hic gormedim.orali olduğum icin değil,gercekten mukemmel olduğu icin.bizde siirtte yasiyoruz 4 senedir.burda caresizlik cok.hastane bile yok dogru duzgun.pazarı pazar değil.carsi carsi degil.duzgun bi cafesi bile yok oturacak.havasi cok kötü.imkansizlik var burda :(

Back
X