Bir İş Derdi

Dkyyyy

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2017
40
6
1
36
Merhaba hanımlar günlerdir uyutmayan bir derdim var işin içinden çıkamayınca birde sizlere fikir danisayim dedim belki benzer sıkintıları yasayan bir çok kisi yol gösterecek yada ben anlatıp rahatlıyıcam

Öncelikle uzun süre baya bi işsizlik sıkıntısı yasadim bunun getirdigi maddi ve manevi sıkıntılar oldu sagolsun durumumu bilen bir kisi ise girmeme vesile oldu
Suan bir kamu kurulusunda sözlesmeli olarak ise basladim
Ise basladigim gun beni verdikleri birim icin birim cok yogun degil o yuzden cabuk ögrenirsin isleride rahat yaparsin dediler

(oyle rahatca oturayim kazanayim kafasinda olmadigim icin yogunda olsa problem etmezdim birde zaten yasadigim maddi ve manevi sıkıntılı surec yuzunden is secme gibi lüxüm yoktu)

Neyse işe basladim inanin yogunluktan başımı kasıyacak zaman yok desem yeridir ama problem etmedim sonra ustunden cok gecmeden bana ait olmayan bir takım işler verildi gün içinde yapacak zamanim olmuyordu ama erken gelip gec cikip hallediyordum aslında yapardim yapmasina ama daha ilk gunden boyle yapilirsa sonra daha kotu olur diye hakkimi arama yoluna gittim

Birim sorumlularina idarecilere vs gittim kimisi bu sekilde kalmaz bizi idare et mutlaka duzelticez kimiside abartacagin kadar birsey yok yapmak zorundasin erken gelip gec cikmani gerektirecek bir durum yok dediler

Ama inanin soyle anlatmaya calisayim ilk zamanlarda yenege gidince isler yigilirsa karisiklik olur yemege cikmiyordum

Neyse ben isler duzelir doye beklerken nirde birim sorumlulari bizi bir sure idare et dedigi icin isleri aksatmadan yaptim fakat

Gecsn sorumlum olan kisi geldi biz o durumu hallettik artik o angaryalari yapmayacaksın ama baglantili oldugumuz farkli bir birim vardi o birimdekiler artik olmayacak onlarin islerinide sen yapacaksin zaten pek isleri yok dedi

Oyle elim ayagim dondu kaldi evet belki soz ettigi birimin cok fazla isi yok ama baglantili oldugu icin is onlardan bana geldigi ve anlik halletmem gereken isler oldugu hem islerin yogunlasacak hem o anda yetistirememe hemde islerin aksama ve karisma ihtimali cok buyuk
Anlatmaya calistim abartma halledersin biraz daha seri olursan dedi

benimle ayni iste ve ayni maasi alan calisanlara bakiyorum cogu gun icinde cok rahatlar kimsenin isi kolay demiyorum ama bi kismi mesai 8 de baslarken 9 gibi geliyorlar kahvalti vs derken saat neredeyse 10'a yakin is basinda oluyorlar genelde is yeri icindede goruyorum yani dolasacak vakit bulanlarda var arti oglen aralarida 1 saat kadar var ve benim yeni ise basladigimi her goren yerin rahat iyisin diyor kimin calistigi birimi sorsam en zor yer benimki diyor

Herkesin gozunde benim isim kolay sabahtan aksama kadar oturuyorum o gun is degisikliginde diger birimin islerininde bana verildigi soylenince itiraz etme hakkimin olmadigini fark edince artik sustum kaldim tamam dedim ama dusundukce kafayi yiyorum cunku yetistirebilecegim bir is degil diger is gibi erken gelip gec cikinca halledebilecegim bi is olsa eyvallah ama yok iste hersey anlik halledilmesi gereken seyler

Birde soyle bir durum var okudugum bolum is sıkıntısi olan bir bolum ve yillar sonra hayalimdeki bolumu kazandim ikinci ogretimi yok egitim durumu olanlara mesai saatlerini ona gore ayarlayip yardimci olundugu oluyormus durumu sorumlulugunda oldugum kisiye soyledim ya is ya okul dedi baskalari duyunca kimsenin egitim hakki engellenemez normalde yardimci olunmadi lazim neden yardimci olmuyorlar diye sasirdi herkes

Isi bırakma gibi bir lüxüm yok

Simdi bu durumda olsaniz kalkip en ustteki idarecilerle konudurmuydunuz yoksa hic olmayacak bari bu kadar insanin icinde isten kacan kisi pizisyonuna dusmeyeyim mi derdiniz nolursunuz bi akil verin valla dusunmekten artik kafayi sıyırma noktasina geldim

atlaya atlaya okudum.. kabul etmem ben olsam.. ayıp olmasın diye diye ne hallere geliyoruz.
Ya iste ise basladigim zaman bi Allahin kulu is tanimimi anlatmadi isin su yada bu yapmak zorunda oldugun bunlar yada sunlari yapmak zorunda degilsin gibi

Ise cok ihtiyacim var kapi orddenilmesindende cekiniyorum kalirsamda sorumlularimla papaz olmaktan

başka seçenek yok galiba. işini kaybetme ozaman elbet değiştirirler

Sözleşmeli başladığınız kurumda ilerde kadro alma şansınız var mı ?
İstediğiniz bölümü kazanmışsınız
Artıları ve eksileri düşünüp öyle karar verin bence .

Sözleşmeli başladığınız kurumda ilerde kadro alma şansınız var mı ?
İstediğiniz bölümü kazanmışsınız
Artıları ve eksileri düşünüp öyle karar verin bence .

Ulke durumunda simdilik cogu meslegin is bulma sikintidi oldugubicin riske giremiyorum dedigim gibi ise su safhada cok ama cok ihtiyacim var ama her gecen gun benimle alakali olmayan bir isin ustume yikilmasindanda yoruldum karsimda halden anlayacak kimsede yok

Bazen aklima geliyor ben bu isi nasil yaparim nadil yetistiririm diye aglamaktan perisan oluyorum bazende ben yaparim diyorum
Yani normalde bildiğim benim suan bulundugum is en yogunluktan dolayi en zor islerden ve genelde birkac yillik deneyimi olanlara verilir beni ilk gunden oraya biraktilar yetmiyir gibi baska birimin isinide ustume yiktilar

Yok öyle bedava kadro millet deli gibi kpss çalışsın giremesin
Fırsat eşitliğine aykırı
Ayrıca madem mutsuzsun ayrıl
Benim oyle kadro beklentim falanda yok aldigim ucrette asgari ucretten 1 lira fazla degil saatlerce fazla mesai yapsamda yine birsey degismiyor

Mutlu degilim ama bu ise muhtacim iste baska alternatifim yok okul konusunu gundeme getirirken mesai sobradi cok daha fazla calisayim dedim ama halimi anlatamadim bile

Başka yerde iş bak markettenmağazada çalışabilirsin

Yetistirme ya nie kendni okadar yoruyosun zatn yetistiremedini gorurlerse sana fazla yuklenmezler ama sen yok kahvaltiya gitmiyim erken gideyim gec cikayim isler yetissin dersen sanaa daha cok yuklenirler.

Sizin yeriniz de olsam ordan ayrılır,part time çalışarak okurdum.
Asgari ücret alıyorsunuz madem çokta vazgeçilemeyecek bir iş gibi görünmüyor.

Merhaba arkadaşım, normalde "sukret cnm yiaaa, daha kötüsü de olablrdi" temalı konuşmalar yapmam. Ama işsizliğin ne demek olduğunu da çok iyi bilirim. Anlatmama gerek yok sen de yasadin ve ne lanet bir olay olduğunu bilirsin. Şimdi diyorum ki keşke bir işim olsa hele ki kamu kuruluşunda da ben senden daha fazla calissam , cidden sorun olmazdı. Ha tabii ki hakkin yeniyor buna katılıyorum ama diğer alternatif daha kotu. Sozlesmelisin de göze batarsan belki allem edip kullem edip bir şekilde işini kaybetmene sebep olabilirler. Gözünü Seveyim sakin ol.

İş yükü dengesizliği olmayan hicbir kurum görmedim zaten, herkes çok çalıştıgindan diğerlerinin yattığından bahseder. Haklisindir olabilir yani. Ama belki de yenisin diye bu kadar üstüne geliyorlar. Ezik insanlar işte, naparsin. Zamanı gelince itiraz edersin ama şimdi büyük çıkışlar yapmamani öneririm.

İki yıl önce devlet memuru tekniker birinin,bölümünün mühendisliğini kazanmasına rağmen ders ve iş saatleri çakışınca ve kolaylık sağlanmayınca memurluğuna ne yazık ki devam ettigini biliyorum.
Bu sene de (çocuk esirgemede) sözleşmeli bi arkadasım üniyi kazandı, ve hem çalışıp hem okuyacak.
Sanırım bu sorun iş ortamına göre değişiyor.
Anlattığınız gibiyse kolaylık vereceklerini hiç sanmam. Bi şansınızı denersiniz, olumsuz cvp alırsanız etraflıca düşünüp karar almanız gerekecek.

asgari alıyomuşsun.

işten çıakrsan okulu okumak için maddi imkanın var mı?

Bu arada asgari ücretle calisiyorum yazmissin, memur değil misin? Nasıl oluyor asgari ücret?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…