• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir insanın hayatında hiç mi birşey yolunda gitmez?

ya niye herkes benim yorumlarımı alıntılayıp uslubumla ilgili bişeyler söylüyor.

kötü bişey mi demişim anasına mı küfretmişim, ne yapmışım.?
Aslında sana kötü birşey demiyor. Sadece üslubun sert. Ben de mesela senin gibiyimdir karsimdakine atar yapar gibi konuşurum halbuki o benim normal konuşma tarzımdır ama herkes o konuşma tarzını kaldıramıyor hakli olarak. Haklı yani :)

Aslında sana kötü birşey demiyor. Sadece üslubun sert. Ben de mesela senin gibiyimdir karsimdakine atar yapar gibi konuşurum halbuki o benim normal konuşma tarzımdır ama herkes o konuşma tarzını kaldıramıyor hakli olarak. Haklı yani :)

uslubum sert evet de bunun anormal karşılanmasını anlamıyorum. herkes sevgi kelebeği modunda olamaz ki. devamlı ılımlı yazana ay senin yorumların da hep yumuşak demiyoruz sonuçta.

neyse.

durmak yok yola devam.

Bence bu hislerinizin sebebi konan depresyon tanisi. Yoksa babanizin hayatiniza bu kadar kotu bir etkisi yok. Tedavinize devam edin,insallah iyi olursunuz.Ve evet arkadasa katiliyorum,en kotu baba bile en iyi esten daha iyi olur. Babaniz size en fazla ne yapabilir? Ama kotu bir esin yapabileceklerini akliniz hayaliniz almaz emin olun
İnsan içinde kusura bakmayın ama size ağıza alınmıcak küfürler edebilir sizi rezil edebilir gururunuzu hiçe sayabilir haketmedginiz suçunuz olmadığı halde dayak atabilir hiç bir zaman hiç bir durumda sizi dinlemeyip karşınızdakine hak verip sizi yerin dibine sokabilir aşağılayabilir vs vs. Yanı her babayı aynı kefeye koymayın "baba" sıfatı gözünüzde her babayı yuceltmesin..

Buraya yazarken her dusunceye acik olmamiz gerekiyor. Herkes yasadigini bilir. Bazi kadinlar evet cok acimasiz ama yapacak bir sey yok gormezden gelin. Ama hevesim yok derseniz olmaz ki , cabalamak zorundasiniz hayata 1 kere geldik . Tek sansinizi boyle kullanmayin. Kalkin ve aynada kendinize bakip ne kadar onemli oldugunuzu soyleyin bunu her sabah yapin .
Evet buraya yazarak bunlara açık olmam lazım ama zaten üzgün bi insanın üstüne niye giderler onu anlamıyorum. Diğer konularda da görüyorum düşene de bi tekme ben vururum kafasında güya nasihat verdiğini sanan bir sürü dengesiz var. Ben böyle birşey yapmıcağım için karşımdakiler de yapınca garipsiyorum ve geriliyorum

İnsan içinde kusura bakmayın ama size ağıza alınmıcak küfürler edebilir sizi rezil edebilir gururunuzu hiçe sayabilir haketmedginiz suçunuz olmadığı halde dayak atabilir hiç bir zaman hiç bir durumda sizi dinlemeyip karşınızdakine hak verip sizi yerin dibine sokabilir aşağılayabilir vs vs. Yanı her babayı aynı kefeye koymayın "baba" sıfatı gözünüzde her babayı yuceltmesin..
İs bulunca evden ayrilabilirsiniz. Bir arada yasama zorunlulugunuz var mi isiniz olunca?
Bir de bunlari ilk mesajinizda yazsaniz daha objektif degerlendirilirsiniz

benim de babamla aramda herhangi bi ilişki yok. eve geldğimde direkt odama çekilirim ve hiç çıkmam. sevgili konusuna girmiyorum bile. ama hayat devam ediyor. sabaha kadar ağlamanın bi manası yok. sabaha kadar ağlayacağına iş baksaydın mesela netten, daha faydalı olurdu.
Bazı insanlar ağlamanın salaklik ya da eziklik olduğunu düşünüyor. Oysaki ağlamak gayet insani bir duygudur.yaşadığı şeyin onun iç dünyasında ne ifade ettiğini bilemeyiz, içinden ağlamak geldiyse ağlamalı duyguyu boşaltmalı.ağlamak geldiği zaman, zaman kaybı olur deyip ağlamamak duygunun sıkışmasına sebep olur, bu da sonradan bazı sinirsel rahatsızlıklara sebep olur.

İs bulunca evden ayrilabilirsiniz. Bir arada yasama zorunlulugunuz var mi isiniz olunca?
Bazen şakayla karışık diyorum baba eğer evlenemezsem yaş 30 olunca ayrı eve çıkarım falan diye adamın surat ifadesi bile değişiyor "benim kitabımda öyle birşey olmaz" diye salak salak konuşuyor

Bazı insanlar ağlamanın salaklik ya da eziklik olduğunu düşünüyor. Oysaki ağlamak gayet insani bir duygudur.yaşadığı şeyin onun iç dünyasında ne ifade ettiğini bilemeyiz, içinden ağlamak geldiyse ağlamalı duyguyu boşaltmalı.ağlamak geldiği zaman, zaman kaybı olur deyip ağlamamak duygunun sıkışmasına sebep olur, bu da sonradan bazı sinirsel rahatsızlıklara sebep olur.
O majör denen depresyona duygularımı bastirmaktan güçlü durmaya çalışmaktan girdim :( yani dediginiz gibi oluyor gerçekten

Bazen şakayla karışık diyorum baba eğer evlenemezsem yaş 30 olunca ayrı eve çıkarım falan diye adamın surat ifadesi bile değişiyor "benim kitabımda öyle birşey olmaz" diye salak salak konuşuyor
Madem dayak yiyorsunuz,sizi doven birinin kitabina uymak zorunda misiniz?

Depresyonu kendi kendine atlatmanız biraz zor olur.özelde tedavi olamiyorsaniz hastaneye gitmek lazım. Ozguvensizlik,eziklik,degesizlik mi depresyon yapar yoksa depresyon mu böyle hissetmeye sebep olur ; yumurta mı tavuktan tavuk mu yumurtadan hesabıdir:)
1.Yaşadıklarınızı ve hissettiklerinizi üzerinize giyinmeyin, hastalıktan dolayı böyle hissettiğinizi düşünün
2.İnsan yaşadığı şeyleri büyütme eğilimindedir, çünkü insan kendisinin tanrisidir. Normal sıradan bir insan olduğumuzu, hepimizin insan olduğunu kabullenin,bunu içsellestirmeye çalışın. Mesela babasıyla sorunu olan tek siz değilsiniz benim de var, başka insanların da var.iş problemi ise çok sık karşılaşilan bir problem sadece sizin başınıza gelmiyor. Böyle düşünmeyi öğrenirseniz dertler balon olup sizi hasta etmez.
3. Ben şöyle güçlüyüm, ben böyle azimliyim, ben şunları şunları yapardım senin iraden zayıf ben olsam... vıdı vıdı konuşmalarına hiç inanmayın. Ha o kişiler insan değil de uzaylı iseler o ayrı. Sorun uçabiliyorlar mı acaba :) ya da fotosentez de yapabiliyorlar mı?:) böyle gerçek üstü söylemlere inanmayın, gülüp geçmeyi öğrenin.

Gerçekten artık sorunu kendimde arıyorum ve yaşama sevincine dair en ufak bir kırıntı kalmadı içimde. Geçen gün işten ayrıldım ve bundan dolayı ailemle aram açıldı. Babamla zaten genelde de anlaşamayız. Hiç bilmem öyle güzel bir baba kız ilişkimiz olduğunu. Olanlara da hep imrenerek bakmışımdır ne güzel kayıtsız sartsiz arkasinda çınar gibi duran bi babası var diye.. Hayatım zaten ordan ofsayt. Kendi evim gibi bile gelmiyor hep diken üstünde eğreti otururum kendi evimin içinde. Babam geldiği zaman da odama çekilirim. Bi nevi kendimi hapsederim.
Hayatıma giren erkekler zaten hayatımı ayrı bi mahvetti. Güven denen şeyi her biri teker teker aldı benden. Dün erkek arkadaşımla ayrıldık ve kendime kızdım niye üzülüyorum diye ama elimde değil kendimi salak yerine konmuş gibi hissediyorum ve ister istemez yıpratıyorum kendimi. Halbuki tek istediğim karşılıklı sevginin ve güvenin olduğu güzel bir ilişki. Babamdan göremediğim desteği belki de hayatıma girenden bekliyorum.
Dün gece sabaha kadar ağladım ben ne yaptım da hiç bir isim rast gitmiyor hiç birşey istediğim gibi olmuyor diye..
Canıma kıymayı düşündüğüm anlar bile oluyor..
Bir-kac ay öncesine kadar zaten psikiyatrik tedavi görüyordum. Majör depresyon tanısı konmuştu. Ancak diğer seanslarda babam ben keriz miyim diyip para vermedi ve tedavimi yarıda kesti. Kendi kendime atlatmaya çalışıyordum. Ama yine nüksedecek diye çok korkuyorum.
Yasama dair ne bir hevesim kaldı ne bir isteğim. Çok özeniyorum mutlu birliktegi olanlara bunu evliliğe taşıyanlara, babasıyla arası iyi olanlara, mutlu bir iş hayatı olanlara..
Çok uzun yazdım ama kimseye kendimi içimden geçenleri anlatmak istemiyorum hayatimda. Son anda da burası geldi aklıma buraya içimi dökebilirim belki burdan beni anlayanlar çıkar diye..
Okuyanlara şimdiden çok teşekkür. Lütfen eleştirmeyin beni çünkü onu bile kaldıracak gücüm, özgüvenim yok.
yaşadıklarınıza üzüldüm inşaAllah babanızla aranız düzelir ben babamı 7 yıl önce kaybettim o kadar zorki keşke aram bozuk olsaydı ama yaşasaydı nefes alsaydı bayramlarda elini öpebilseydim ben yemek yerken o toprağın altında olmasaydı. kötüde olsa baba babadır çünkü kaybettiğinizde bir daha babanız olmayacak

Değilim ama bu kapıdan çıkarsam bi daha geri dönüşü de olmaz :KK43:
E o kadar kotu diyorsunuz. Neden geri doneceksiniz? Anlattiklariniza gore altiniz tas ustunuz degnek madem,donmeyin. Dayak var psikolojik siddet var. Cok cok kotu bir babaniz var,hayatiniz berbat. Hep sanssizsiniz. Hersey kotu. Madem donmezsiniz. Para kazanir kendi ayaklariniz uzerinde durursunuz, zor mu?

sağlığın varsa şükret beterin beteri var oda ben oluyorum baba denilen varlık her türlü kötülüğü yapmış biri beş yıl boyunca sakat dizle dolaştım bu da yetmiyor gibi birine sırf zengin diye mal gibi satılıyordum şimdi ne mi var hayatımda koca bir hiç 7 yıllık sevdiğim adam benle konuşurken başka biriyle konuşup evlendi benle ise sadece zevkini gidermiş şu an diğer dizimdede sorun var beş kuruş para yok tedavimi yaptıramıyorum yürüdüğümde canım yanıyor baba denilen adam daha beddua ediyor zaten hep ederdi bu hiç birşey değil baba denilenle kardeşim topal diye diye dalga geçiyorlar ne sağlığım var ne param ne ailem ne huzurum yaşadıklarımın yüzde biri bile değil bu yazdıklarım sağlığın varsa en azından kimseye ihtiyacın olmaz kıymetini bil sağlam olan canına zarar verme intiharla sağlık gittimi gelmiyor çünkü

Back
X