Depresyonu kendi kendine atlatmanız biraz zor olur.özelde tedavi olamiyorsaniz hastaneye gitmek lazım. Ozguvensizlik,eziklik,degesizlik mi depresyon yapar yoksa depresyon mu böyle hissetmeye sebep olur ; yumurta mı tavuktan tavuk mu yumurtadan hesabıdir:)
1.Yaşadıklarınızı ve hissettiklerinizi üzerinize giyinmeyin, hastalıktan dolayı böyle hissettiğinizi düşünün
2.İnsan yaşadığı şeyleri büyütme eğilimindedir, çünkü insan kendisinin tanrisidir. Normal sıradan bir insan olduğumuzu, hepimizin insan olduğunu kabullenin,bunu içsellestirmeye çalışın. Mesela babasıyla sorunu olan tek siz değilsiniz benim de var, başka insanların da var.iş problemi ise çok sık karşılaşilan bir problem sadece sizin başınıza gelmiyor. Böyle düşünmeyi öğrenirseniz dertler balon olup sizi hasta etmez.
3. Ben şöyle güçlüyüm, ben böyle azimliyim, ben şunları şunları yapardım senin iraden zayıf ben olsam... vıdı vıdı konuşmalarına hiç inanmayın. Ha o kişiler insan değil de uzaylı iseler o ayrı. Sorun uçabiliyorlar mı acaba :) ya da fotosentez de yapabiliyorlar mı?:) böyle gerçek üstü söylemlere inanmayın, gülüp geçmeyi öğrenin.