- 5 Haziran 2024
- 77
- 42
- 3
- 28
- Konu Sahibi Ruh-u Revan
-
Merhabalar aynı anda yazmışız sanırım benim üstteki yorumumu da okur musunuz bu kadar benzer olmakBen de yüzde 90 dehb var o yüzden genelde başladığım işler hiç bitmez.. böyle bir sorun olabilir ama her şeyi aynı anda değiştiremezsin.
Öncelikle uykunu düzene sok bu çok önemli. Ve günlük 1 saat yürüyüşe başla. Bir süre bunu yap değişmeler başlayacak
Ben de bir kitap okuduğumda farkettim dehb olduğumu sana 2 kitap tavsiye edeceğimMerhabalar aynı anda yazmışız sanırım benim üstteki yorumumu da okur musunuz bu kadar benzer olmak
Bende de aynı durumdan muzdaribim yaHanımlar öncelikle merhaba, uzatmadan konuma geçiyorumYıllardır devam eden tembellik ve erteleme alışkanlığından muzdaribim bir insan benim kadar tembel olabilir mi ya bazen yemek hazırlamaya bile üşeniyorum o kadar tembelim Daha 25 yaşındayım yapacak onca şeyim varken ben günlerimi bir odada televizyon ve bilgisayar başında geçiriyorum Okulum biteli 3 sene olacak kendime hiçbir şey katamadım o kadar boş vaktim var ki verimli bir şekilde harcayabileceğim, ama yapmıyorum uğraşmıyorum çabalamıyorum ya hiç içimden gelmiyor çok sıkılıyorum bomboş ot gibi yaşıyor gibiyim. Bir gün hevesle plan yapıyorum artık rutinlerim değişecek diyorum ertesi gün yine aynı kendime bir türlü engel olamıyorum nefret ediyorum bu halimden ama aksini de yapamıyorum hiçbir şekilde adım atamıyorum. Uykumu soracak olursanız berbat! Sabahlıyorum, artık gözlerim ve başım da ağrır oldu. O kadar evde tıkılı kaldım ki dışarıya çıkınca gözüm başım midem ağrıyor o derece Çevremdekiler bunu değiştirmek senin elinde diyorlar ama ben kesinlikle bunu tek başıma yapacağıma inanmıyorum kendime bir motivasyon kaynağı bulmam lazım birilerinin beni zorlaması lazım. Sanki birilerine hesap vermeliyim bugün bunu yaptın mı yapacaktın diye kontrol edilmeliyim biri beni dürtmeli yönlendirmeli gibi... Sizce psikolog ile bu sorun çözülebilir mi istediğimi bana verebilir mi veya böyle bir döngü yaşayıp bunu kıranınız oldu mu yardımlarınızı bekliyorum
Yürüyüş her zaman yapmak istediğim şey ama düşünün tembelliği yapamıyorum işte yapmak istediğim bir sürü şey var ama yapmıyorum hep erteliyorumBen de yüzde 90 dehb var o yüzden genelde başladığım işler hiç bitmez.. böyle bir sorun olabilir ama her şeyi aynı anda değiştiremezsin.
Öncelikle uykunu düzene sok bu çok önemli. Ve günlük 1 saat yürüyüşe başla. Bir süre bunu yap değişmeler başlayacak
Yürüyüş her zaman yapmak istediğim şey ama düşünün tembelliği yapamıyorum işte yapmak istediğim bir sürü şey var ama yapmıyorum hep erteliyorumBen de yüzde 90 dehb var o yüzden genelde başladığım işler hiç bitmez.. böyle bir sorun olabilir ama her şeyi aynı anda değiştiremezsin.
Gerçekten ya ben de bugün erken uyuyacağım telefonu bırakacağım yarın şunu yapacağım diyorum sabah bir kalkıyorum aa öğlen olmuş bu saatten sonra bir şey yapamam diyorum planıma uymadım yarına kalsın yarın oluyor yine aynıBende de aynı durumdan muzdaribim yasabah uyanıyorum pc başına geçiyorum akşama kadar...İş yapasım gelmiyor dışarı çıkmak istemiyorum doğru düzgün.Çıkınca dışarıda aşırı bunalıyorum.Hergün ders çalış yemek yap ye ve topla tüm gün rutinim bu şekilde.Eşim elinden geldiğince değişmem için yardım etmeye çalışıyor aylardır her hafta sonu dışarı çıkalım diyor çıkıyoruz ama çok yorgun ve suratsız birşeye dönüşüyorum dışarda.Uyku zaten Allaha emanet hergün sabaha karşı 6 gibi eşimi işe gönderip öyle uyuyorum.Dün dedim ki kendi kendime bu gece erken uyuyacağım eşim işe giderken onla birlikte dışarı çıkacağım yürüyüş yapacağım.Bugun bir uyandım 13.45 saat...Ben bu yorgunluğu hep pcosa bağlıyorum.
Bazen de çok üzülüyorum çevremdeki kadınlar kusursuz gibi.Hem beslenmelerine dikkat ettiklerini söylüyorlar uykuları reglleri bile çok düzenli.Hepsi temiz titiz üşenmiyor.Ben bir tencere yemek yapacağım zaman istila edilmiş ülke gibi hissediyorum
Canım mutlu olsam buraya yazmazdım kiBence tembellik (tanılı bi rahatsızlık yoksa) tamamen yapısal. Bazı insanların gerçekten enerjisi emilmiş gibi. Dışarı çıksalarda suratsız enerjisiz oluyolar, biran önce eve gideyim modu oluyor. İnsanın içinden gelen şeyde sadece terapi ile düzelebilir oda revize eder düzene sokar anca.
Birinin seni zorlamasıyla ittirmesiyle olmaz bu işler, bence hayatında bi amaç edin bi hedefin olsun. Ot gibi yaşamdan mutluysan ne ala herkesin kendi tercihi ama bu durum seni üzüyorsa işe terapi ile başla
Halbuki çok neşeli ve eğlenceli biri olarak tanınırım dışarı çıktım mı kolay eve gelemem arkadaşlarımla dostlarımla vakit geçirmeye bayılırım ama son birkaç sene dışarı çıkasım bile gelmiyor acayip bir üşengeçlik var hep kendime bahane buluyorumCanım mutlu olsam buraya yazmazdım kibu halimden nefret ediyorum ama aksi bir şey de yapamıyorum çok tuhaf bir döngü gün bomboş geçiyor ama nasıl geçiyor inan farkında bile değilim
Biliyorum biliyorum. Bana ChatGPT bile kızdı geçen gün. Yapay zekayı bile delirttimYürüyüş her zaman yapmak istediğim şey ama düşünün tembelliği yapamıyorum işte yapmak istediğim bir sürü şey var ama yapmıyorum hep erteliyorum
Kitap okumayı çok severim günlerdir baş ucumda başlamak istediğim bir kitap var ama kapağı hâlâ açılmadı çok illet bir durum anlatamam bir ucundan başlasam gerçekten devamı gelecektir ama başlayamıyorumBen de bir kitap okuduğumda farkettim dehb olduğumu sana 2 kitap tavsiye edeceğim
1-dağınık zihinler
2-atomik alışkanlıklar
Düzenli olarak tahlil yaptırıyorum 5 6 ayda bir, değerlerle ilgili bir problemim yok. Hiçbir şeye elimi atamıyorum atacak olsam da erteliyorum erteleyince de sürüp gidiyor böyleKan tahlili yaptırdın mi,değerlerin nasıl ?
Bir defter al yada telefonun not kisina akşamdan yarın yapacaklarını yaz ,basit basit olsun ,su yemeği yap,toz al,bir çekmece düzenle gibi...
Mutlaka uyuman 12 yi geçmesin,son bir saat eline tel alma ve bunu üç gün uyguamaya çalış.. eğer basarirsan kendine minik bir hediye A,misal cikalata kahve gibi ..
Bu konuda YouTube de çok güzel vidyolar var,Merve Başıbüyük misal ,erteleme yaz çıkar güzel öneriler oluyor...
TarihNe mezunusun iş bulamıyor musun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?