• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir hatami yaptim yaptiysamda bedeli cok agir :(

kizilca kiyamet

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2011
1.577
642
173
44
Ben degil hormonlarim yaziyor
Bu saate okuyan cikarmi ? okuyup iki cumleyle icimdeki yangini bir nebze hafifletecek?
yada ben yazarkenmi hafifleyecegim (hic sanmam)
oyle bir dert, oyle bir izdirap ki yuregimi saran
kendimi telkin ederken gelecege yonelik positif guzel hayaller kurarken
biraz motive olurken aklima gelmiyorlarmi yuregimin orta yerinden kanatmiyorlarmi hasretimi
sormayin gitsin

aile durumum
2 kizim var 2.5 ve 3.5 yaslarindalar ve ben 33 haftalik hamileyim tam 20 gun oncesine kadar
yavrularimla iyi kotu idare ettim. 80 yasindaki babamla kaliyoruz ve canim babacigim destek oldu
bize - annem gecen sene vefat etti - iki ablam var yasca buyukler onlarda calisiyorlar ve aramizdaki iliski sicak degil)
esim sabah korunden aksam gec saatlere kadar calismak zorunda (kablo dosemecilik yollarda)

cocuklarima yetemiyorum
doktor yatak istirahati verdi kanamalarimdan dolayi siddetli kanamalar oldu ara ara
ama cocuklarima bakacak kimse olmadigi icin kendimi yatmaya veremedim
o aralar down sendromu riski yuksek dedi doktor (1/65 oranla) psikolojik olarak bu habere yikilmis
ve amiosentez yaptirmayi bekledim sonra sonuclarini bekledim ve bu bekleme beni cok yipratti
artik sinirli ve bir yandan kanamali ,riskli hatta idrar iltihapli halimle iki melegimi ihmal ettigimi
hak ettikleri ilgiyi gosteremedigimi farkettim. Testlerim guzell cikti ve benim keyfim yerine geldi derken iki hafta sonra buyuk kontrolda bebegimin (hernie diafram) yani diaframinda fitik oldugu tespit edildi 2500 bebekte 1 gorulen bir sey o fitik bebegimin midesinin cigerlerine yapmismasina ve bagirsaklarin karismasina neden olmus.. durumu anladikca bir ates topu gomuldu yuregime bebegimin dogumda yasama sansi cok az bir yuzdeyle tokat gibi vurdular yuzume.. Bebegimin cigerleri iyi durumda olursa yasama sansi daha fazla olacakmis amaliyati daha guclu atlatacaklmis ve dogurur dogurmaz agzina boru gecirip nefes almasini takip edecekler amaliat saatine kadar yani ne kokusunu icime cekecegim ne kucagima alip nede emziremeyecegim hatta 8 hafta serumla beslenecekmis hersey yoluna girerse.. Bebegim su an icimde en guvendeymis oksijene ihtiyaci yokmus tum sorun dogduktan sonra. Bu yuzden degil kanamalarim degil kendim icin bebegim icin dinlenmem iyi beslenmem ve karnimda huzurlu olmasini saglamakti ve bunu firsat bilen esim iki kizimi turkiyeye babannelerine birakmayi teklif etti taa bastan bu mevzu yokken teklif ediyordu

Esimin iliskimiz icin sundugu teklif ve asla kabul etmedigim bu teklifi benim caresizce kabul etmem
onceleri :
basbasa kalmayi ozledim gotureyim cocuklari iyi gelir bize
sonra hamilesin cocuklari goturiyim annemler guzel bakar
kanaman var gotureyim
agrin var gotureyim
bir senedir hatta ikinci dogumumdan beri hep cocuklari goturme istegi vardi
"bir kac ay kalsinlar iyi gelir bize "enbasit ornegi

ben tabii once normal bir tepkiyle kabul etmedim
sonra tepkilerim cemkirerek verdim
agrilarimi ve kanamalarimi soylemiyordum artik sirf cocuklari goturelim demesin diye
kizlarini cok seviyor coccuklar babalarina cok simarirlar cok eglenirler beraber
ama esim evden cokca basimi dinlicem diye evden cikip cikip gitmeyi siklastirmisti

yukardada dedigim gibi agrilarimi kanamalarimi ve bebegimin dunyaya gelmesiyle o minicik bedeniyle ne oldugunu anlamadan daha aglamasina dahi izin verilmeden hortumlar yerlestirecekler bu psikolojiyle kizlarima yetemedigimi ciddi ciddi farkettim
misal iki buklum agriyla ugrasirken ustlerine yogurtlarini dokmus kizim aglarken digeri yaramazlik yaparken babamin "su cocuklarina bir bak "diye ilk defa kizmasini duyduktan sonra ayaga kalkamadigimi farkettim.. Babam kalkmama yardim ederken koktuktaki kanamayi farkedip utanc icinde tekrar yigildigimi ve esimi arayip teklifini kabul ettigimi soyledim. bir hafta icinde gonderdim kizlarimi turkiyeye ve bir hafta hastahanede dinledim su an tam 22 gundur ayriyim onlardan... 22 gun 22 ay kadar oldu ve ben bol bol dinleniyorum istedigim saatlerde yatip istedigim saatlerde uyaniyorum hic bir is sikintim yok hastahanede uzun donem kalmam dahi gerekmiyo cunku senelerce dinlenmedigim kadar dinledim..

Vicdan

evet geberesiye uyuyorum artik sabahin korunde kalkmak zorunlulugum agrilarla iki buklum dolasmak zorunlugum yok kanamalarim bile bitti.. ama bu saate susmayan vicdanim var
ve birde ölesiye bir hasret.. yavrularim burnumda tutuyor hickirarak uyaniyorum gunlerim telefonda geciyor kayinvalidemle kanka oldu nerdeyse.. cok rahatlarmis cok alismislarmis iki gorumcemle cok iyi anlasip cok mutlularmis her anin fotorafini gonderiyorlar ama yetmiyor bana hergun aglamaktan ozlemekten leyla leyla geziyorum.. babam bile oturup benimle goz yasi doktu iki kere ve soz verdi dogum gerceklestigi hafta gidip eliyle getirecek..

neden cocuklara kizdim neden bagirdim yaramazliklarina hep vicdan yapiyorum

ayri kalmanin psikolojilerine zarari buyuk olurmu.. dunyanin binbir turlu hali var cirkinlikler dusunuyorum bazen.. ve anne olmayi basaramadim diye kendime kiziyorum.. bebegim amaliyati atlatirsa ilk ucakla ben gidecegim almaya onlari.. bebegim icin iki yavrumdan gectim yasama ihtimali yüzde otuz olan bebegim icin hayaller kurup teselli olamiyorum bile cogu zaman..

isterseniz kizin isterseniz elestirin super anneler gelir yapar bunu belki umrum degil
sirf uzatmamak icin burda birakiyorum cunku uzundur yazmamistim dertlesmemistim

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaşamayan bilemez durumunuzu. Keşke bu kadar sık aralıklarla evlat sahibi olmasaydınız. Yardım edeniniz yokmuş. Kendimi yerinize koyuyorum yok olmuyor işin içinden çıkamıyorum. Gelecek yorumlar o kadar belliki. Size dogru olanı yapmışsınız diyecek olanlar eminim evlat kokusu ne demek bilmeyenler olacak. Benim gibi anne olanlarda ne dese bilemeyecek. Allah yardımcınız olsun umarım durumunuz ders olur insanlara.

Buyuk konusmayayim ama ben yapamazdim herhalde. Esiniz ve baannesi bu durumu cok iyi kullamis belli. Ve cok kucukler daha onlar icin zor. Bence cok zor. Bir an once cocuklarinizi yaniniza aldirin derim. Bir basla sehirde degilki ha deyince gidesin. Bu gitme mevzuu hamilelikten once olmasa derdimki esin seni dusunuyor sagligini falan. Ama oncedende diyormus .ailesi burada yetissin buranin terbiyesini falan alsin diye dusunmus olabilir. Yardimci tutma imkaniniz yokmuydu en azindan haftanin belli gunleri

Ben degil hormonlarim yaziyor
Bu saate okuyan cikarmi ? okuyup iki cumleyle icimdeki yangini bir nebze hafifletecek?
yada ben yazarkenmi hafifleyecegim (hic sanmam)
oyle bir dert, oyle bir izdirap ki yuregimi saran
kendimi telkin ederken gelecege yonelik positif guzel hayaller kurarken
biraz motive olurken aklima gelmiyorlarmi yuregimin orta yerinden kanatmiyorlarmi hasretimi
sormayin gitsin

aile durumum
2 kizim var 2.5 ve 3.5 yaslarindalar ve ben 33 haftalik hamileyim tam 20 gun oncesine kadar
yavrularimla iyi kotu idare ettim. 80 yasindaki babamla kaliyoruz ve canim babacigim destek oldu
bize - annem gecen sene vefat etti - iki ablam var yasca buyukler onlarda calisiyorlar ve aramizdaki iliski sicak degil)
esim sabah korunden aksam gec saatlere kadar calismak zorunda (kablo dosemecilik yollarda)

cocuklarima yetemiyorum
doktor yatak istirahati verdi kanamalarimdan dolayi siddetli kanamalar oldu ara ara
ama cocuklarima bakacak kimse olmadigi icin kendimi yatmaya veremedim
o aralar down sendromu riski yuksek dedi doktor (1/65 oranla) psikolojik olarak bu habere yikilmis
ve amiosentez yaptirmayi bekledim sonra sonuclarini bekledim ve bu bekleme beni cok yipratti
artik sinirli ve bir yandan kanamali ,riskli hatta idrar iltihapli halimle iki melegimi ihmal ettigimi
hak ettikleri ilgiyi gosteremedigimi farkettim. Testlerim guzell cikti ve benim keyfim yerine geldi derken iki hafta sonra buyuk kontrolda bebegimin (hernie diafram) yani diaframinda fitik oldugu tespit edildi 2500 bebekte 1 gorulen bir sey o fitik bebegimin midesinin cigerlerine yapmismasina ve bagirsaklarin karismasina neden olmus.. durumu anladikca bir ates topu gomuldu yuregime bebegimin dogumda yasama sansi cok az bir yuzdeyle tokat gibi vurdular yuzume.. Bebegimin cigerleri iyi durumda olursa yasama sansi daha fazla olacakmis amaliyati daha guclu atlatacaklmis ve dogurur dogurmaz agzina boru gecirip nefes almasini takip edecekler amaliat saatine kadar yani ne kokusunu icime cekecegim ne kucagima alip nede emziremeyecegim hatta 8 hafta serumla beslenecekmis hersey yoluna girerse.. Bebegim su an icimde en guvendeymis oksijene ihtiyaci yokmus tum sorun dogduktan sonra. Bu yuzden degil kanamalarim degil kendim icin bebegim icin dinlenmem iyi beslenmem ve karnimda huzurlu olmasini saglamakti ve bunu firsat bilen esim iki kizimi turkiyeye babannelerine birakmayi teklif etti taa bastan bu mevzu yokken teklif ediyordu

Esimin iliskimiz icin sundugu teklif ve asla kabul etmedigim bu teklifi benim caresizce kabul etmem
onceleri :
basbasa kalmayi ozledim gotureyim cocuklari iyi gelir bize
sonra hamilesin cocuklari goturiyim annemler guzel bakar
kanaman var gotureyim
agrin var gotureyim
bir senedir hatta ikinci dogumumdan beri hep cocuklari goturme istegi vardi
"bir kac ay kalsinlar iyi gelir bize "enbasit ornegi

ben tabii once normal bir tepkiyle kabul etmedim
sonra tepkilerim cemkirerek verdim
agrilarimi ve kanamalarimi soylemiyordum artik sirf cocuklari goturelim demesin diye
kizlarini cok seviyor coccuklar babalarina cok simarirlar cok eglenirler beraber
ama esim evden cokca basimi dinlicem diye evden cikip cikip gitmeyi siklastirmisti

yukardada dedigim gibi agrilarimi kanamalarimi ve bebegimin dunyaya gelmesiyle o minicik bedeniyle ne oldugunu anlamadan daha aglamasina dahi izin verilmeden hortumlar yerlestirecekler bu psikolojiyle kizlarima yetemedigimi ciddi ciddi farkettim
misal iki buklum agriyla ugrasirken ustlerine yogurtlarini dokmus kizim aglarken digeri yaramazlik yaparken babamin "su cocuklarina bir bak "diye ilk defa kizmasini duyduktan sonra ayaga kalkamadigimi farkettim.. Babam kalkmama yardim ederken koktuktaki kanamayi farkedip utanc icinde tekrar yigildigimi ve esimi arayip teklifini kabul ettigimi soyledim. bir hafta icinde gonderdim kizlarimi turkiyeye ve bir hafta hastahanede dinledim su an tam 22 gundur ayriyim onlardan... 22 gun 22 ay kadar oldu ve ben bol bol dinleniyorum istedigim saatlerde yatip istedigim saatlerde uyaniyorum hic bir is sikintim yok hastahanede uzun donem kalmam dahi gerekmiyo cunku senelerce dinlenmedigim kadar dinledim..

Vicdan

evet geberesiye uyuyorum artik sabahin korunde kalkmak zorunlulugum agrilarla iki buklum dolasmak zorunlugum yok kanamalarim bile bitti.. ama bu saate susmayan vicdanim var
ve birde ölesiye bir hasret.. yavrularim burnumda tutuyor hickirarak uyaniyorum gunlerim telefonda geciyor kayinvalidemle kanka oldu nerdeyse.. cok rahatlarmis cok alismislarmis iki gorumcemle cok iyi anlasip cok mutlularmis her anin fotorafini gonderiyorlar ama yetmiyor bana hergun aglamaktan ozlemekten leyla leyla geziyorum.. babam bile oturup benimle goz yasi doktu iki kere ve soz verdi dogum gerceklestigi hafta gidip eliyle getirecek..

neden cocuklara kizdim neden bagirdim yaramazliklarina hep vicdan yapiyorum

ayri kalmanin psikolojilerine zarari buyuk olurmu.. dunyanin binbir turlu hali var cirkinlikler dusunuyorum bazen.. ve anne olmayi basaramadim diye kendime kiziyorum.. bebegim amaliyati atlatirsa ilk ucakla ben gidecegim almaya onlari.. bebegim icin iki yavrumdan gectim yasama ihtimali yüzde otuz olan bebegim icin hayaller kurup teselli olamiyorum bile cogu zaman..

isterseniz kizin isterseniz elestirin super anneler gelir yapar bunu belki umrum degil
sirf uzatmamak icin burda birakiyorum cunku uzundur yazmamistim dertlesmemistim

Buyuk konusmayayim ama ben yapamazdim herhalde. Esiniz ve baannesi bu durumu cok iyi kullamis belli. Ve cok kucukler daha onlar icin zor. Bence cok zor. Bir an once cocuklarinizi yaniniza aldirin derim. Bir basla sehirde degilki ha deyince gidesin. Bu gitme mevzuu hamilelikten once olmasa derdimki esin seni dusunuyor sagligini falan. Ama oncedende diyormus .ailesi burada yetissin buranin terbiyesini falan alsin diye dusunmus olabilir. Yardimci tutma imkaniniz yokmuydu en azindan haftanin belli gunleri
Canım benim ben be diycemi bilemedim önce herşey Allahtsn geliyor çok az bi zamanın kalmis sik dişini eminim kızlarından seni çok ozluyodur ama bu geçici bi donem önce sağlıklı bi şekilde bebegin doğdun tedavisini olsun sen analigin gücüyle herşeyin üstesinden gelirsin eminim tez zamanda kavusursun inşallah yavrularına benimde 3 yasında kızım var kendimi koydum senin yerine napardim bilemedim sen çok güçlü bi kadinsin Allah tüm sabrının karşılığını verecektir sana kızların uzakta diye vicdan yapma sen istemedin önce sen ve begin iyi ol herşey güzel günlere döner inşallah bu günler unutulur saglikla huzurla kalAllah yaninda olsun her daim güç kuvvet sabir versin size.. Allaha emanet ol canım..

SEN zaten MUKEMMEL bir annesin...kendi yasadigin sikintilari bir kenara atmis evlatlarin icin uzulmektesin...benimde biri dort yasinda biri uc yasinda iki kizim uc aylikta bir oglum var...SENI COK IYI ANLIYORUM...oglumu dogurdugum o gun onlardan ayri kalmak cok zor gelmisti bana biraksalardi dogum yaptigim an giyinip evime giderdim, ama sen suan zor durumdasin suanki durumunla onlarada bakman hem sana h onlara cok zor gelir onlarla ilgilenemeycektin onlarda seni hasta halinle gorurseler o minik yurekleri cok uzulur, korkarlar boylesi daha iyi degilmi sence? hem mutlularmis gecici bir ayrilik canlari sag olsun sende iyi ol varsin evlatlarindan biraz ayri kal...mutlular sagliklilar, guvendeler kendini boyle dusunerek rahatlatmaya calis zaten zor durumdasin onlari dusunerek dahada rahatsiz olursun...minik kuzuna gelince tum kalbimle dua ediyorum rabbim o evladini sana bagislasin evlat acisi gostermesin evlatlarinla imtihan etmesin seni, hele bir dogsun herseyi atlaticaksiniz eminim sen iyi dusunki oda karninda rahat olsun 600 gr bebekler doguyor onlarca ameliyat oluyorlar, hayata tutunuyorlar senin miniginde dogucak butun sikintilari atlaticak...sonra kizlarin gelicek hep beraber olucaksiniz. Allah hic ayirmasin sizi hep dua edicem size suan zor bir donemden geciyorsun umarim hersey istedigin gibi olur

esim cocuklari goturdu sadece dort gun kaldi dort gun beni teselli ederek gecirdi
her aksam "off kafam sisti" diyen her hafta sonu cocuklari bahane ederek disari cikan adamdan eser yok
icten ice kirginim ona "ihtiyacimiz vardi" diye kendini savunuyor
babaanne ve dede gencler iki gorumce ve kaynim var bekar hepsi calisiyorlar
babanne bakiyor cocuklara ve cok mutlularmis (hic gormediler torunlarini daha once)

kisa araliklarla cocuk yapmanin dezavantajlarini dibine kadar yasadim
ama bir o kadarda mutluluktan boguldugum zamanlar oldu
cok ciddi anlamda korundugumu dusunurken ucuncu bebegime hic olmadik anda hamile kalmam
buyuk sok yaratti. (40 kilo vermistim ve karin germe amaliyatim icin gun almistim, ev almistik ve evimizle ilgilenecektik, sehir degistirdik benim sinavlarim ve projelerim vardi vs) yani bu kadar yogunlugun arasinda bebek dusunmek soyle dursun spiral taktirmistim cok kilo verdigim icin kayma oldugunu soylediler!!
aradan biraz zaman gecince soku atlatip tekrar annelik heyecanina kaptirip motivasyonumuzu toparladik derken
saglik sorunlari agir basti ve cidden sinandik

SEN zaten MUKEMMEL bir annesin...kendi yasadigin sikintilari bir kenara atmis evlatlarin icin uzulmektesin...benimde biri dort yasinda biri uc yasinda iki kizim uc aylikta bir oglum var...SENI COK IYI ANLIYORUM...oglumu dogurdugum o gun onlardan ayri kalmak cok zor gelmisti bana biraksalardi dogum yaptigim an giyinip evime giderdim, ama sen suan zor durumdasin suanki durumunla onlarada bakman hem sana h onlara cok zor gelir onlarla ilgilenemeycektin onlarda seni hasta halinle gorurseler o minik yurekleri cok uzulur, korkarlar boylesi daha iyi degilmi sence? hem mutlularmis gecici bir ayrilik canlari sag olsun sende iyi ol varsin evlatlarindan biraz ayri kal...mutlular sagliklilar, guvendeler kendini boyle dusunerek rahatlatmaya calis zaten zor durumdasin onlari dusunerek dahada rahatsiz olursun...minik kuzuna gelince tum kalbimle dua ediyorum rabbim o evladini sana bagislasin evlat acisi gostermesin evlatlarinla imtihan etmesin seni, hele bir dogsun herseyi atlaticaksiniz eminim sen iyi dusunki oda karninda rahat olsun 600 gr bebekler doguyor onlarca ameliyat oluyorlar, hayata tutunuyorlar senin miniginde dogucak butun sikintilari atlaticak...sonra kizlarin gelicek hep beraber olucaksiniz. Allah hic ayirmasin sizi hep dua edicem size suan zor bir donemden geciyorsun umarim hersey istedigin gibi olur

Sen bunlari yazdin ya icim aydinlandi salya sumuk aglasamda iste hayalini kurdugum tablo 4 hafta icinde doguracagim (erken dogum yaptiracaklar) bebegim dogduktan sonra ilk sekiz gunun icinde hayati tehlikeyi atlatirsa (insallahhhh) amaliyata girecek guzel gececek ve gidip cocuklarimi ya babam ya esim ya ben gidip alacagiz mutevazi ama yeni evimizde (cocuklar daha gormedi yeni evlerini) bir araya gelecegiz bu hayalle yasayip mutlu oluyorum. Allah razi olsun senden hayalimi tekrar canlandirdigin icin

Canım benim ben be diycemi bilemedim önce herşey Allahtsn geliyor çok az bi zamanın kalmis sik dişini eminim kızlarından seni çok ozluyodur ama bu geçici bi donem önce sağlıklı bi şekilde bebegin doğdun tedavisini olsun sen analigin gücüyle herşeyin üstesinden gelirsin eminim tez zamanda kavusursun inşallah yavrularına benimde 3 yasında kızım var kendimi koydum senin yerine napardim bilemedim sen çok güçlü bi kadinsin Allah tüm sabrının karşılığını verecektir sana kızların uzakta diye vicdan yapma sen istemedin önce sen ve begin iyi ol herşey güzel günlere döner inşallah bu günler unutulur saglikla huzurla kalAllah yaninda olsun her daim güç kuvvet sabir versin size.. Allaha emanet ol canım..

inanki istemedim her seferinde "ben yeterim" diye cemkirdim
kanamalarim fazlalasinca iki cocugumu alip hastahaneye gittim yine bir sey demedim esime
dile getirmesn diye ama oyle bir an geldiki farkettimki cocuklari bastan saviyorum
abur cubur vermeye basladim ellerine
sesimi siklikla yukseltmeye ve odaya kapanip agladigimi biliyordum
o kadar yipranmistimki sonunda kendim dedim gotur diye..
cok tesekkur ederim tum dunya vicdansiz kotu aptal anne diye hakaret edecek gibi bir his vardi icimde
sizden anlayisla teselli bulmak cok iyi geldi

Senin o bıdıklar var ya, ablalık yapmayı öğreniyorlar. Ablalık öyle kolay iş değil, kardeşleri için ileride anlatacağın, gurur duyabilecekleri bir şey yapıyorlar. Eminim ki onlar da birkaç yıl sonra kazara yaptıkları bu fedakarlığı duyunca böbürlenecekler.
Karnındaki bebeğin iyiliği için, bir süre daha katlanacaksın bu duruma ama, sonra geçecek, üç bıdık, bir de siz, herkes sapasağlam olarak yaşayıp gideceksiniz.
Bol bol hayal kur, hayal iyi gelir.

Yasadiklarin cok zor seyler allah kolaylik versin..
İnşallah bir aksilik olmadan şifa bulur bebegin..
Kendini yıpratma herşey bir yoluna girecektir..bebeğini sonrada yavrularını düşün..

Anladım okurken bende geçen sene bol kanamali ve sancili agrili bi gebelik gecirdim inanki tek umursadigim cocugumun ustunu günlerdir benim degistiremiyor olusumdu
hatta benimde boyle bir konum var
ben biraz hayatınmi desem kaderinmi desem akisna birakamiyorum kendimi hani ben gene eh iyi ama ne bilim bu kadar kucukkencocuklar hamile kalmamak icin belkide ekstra aba sarf ediomeli diye düşünüyorum. Kend adima diyeyim elestirmiyeyim 1 seneden fazla oldu 2. Gebeligim sonlandirali ( 16.haftada ) hala acaa su ay uygunmu diye düşünüyorum kendmi filan gctimde cocugum magdr olmasin ki bizim fiziken bakacak birilermiz var ama ben manen cocugumla ilgilenmede mutlu olamam
sizinde cocuklar gidecegi kadar babanne gelmeliydi turkiyeden bu nasil bir aci
karnindaki bebegine gelince allah siasini versin sanirim bogazinda hortum olacak bebgim onun bakimida birhayli zor sanirim ama olur bir komsumuzun cocugunda var bu durum anne her iki cocugunada gayet guel yetiyor sizde yapabilirsiniz ama esnizin destegi ile

Sen bu eşe üçüncü bebegi mi doguruyprsun. İkinciden sonra çocukları istenmeyen eşe ...
Eşine hiç bir şey demiyorum ,insanin kendine ettiği kötülugu kimse etmezmis.
Bebek kazaydi deme bu kocayabir çocuk bile cokmuş.
O meleklere allah sabır versin,herşeyin güzeli onların olsun.Anne baba yok zor zaman yaşıyorlar,umarım en yakın zamanda eşin gidip alır geri.
Sen bundan sonra artık dik dur, en yakın zamanda al evlatlarını.

Üzülmeyin onlarda babaannesi dedesi sadece sevmek değil tabiki hem ne güzel de bakiyorlarmis. Allah yardimciniz olsun en yakın zamanda alırsınız yavrularınızi inşallah. Karninizdaki yavrunuza dikkat edin.

Canım ıkılemde kalmıasın bende olsam aynen böyle yapardım.içini ferah tutu yaşama imkanının yuzdesını Allah bilir sen dua et bol bol. Evlat ozlenır tabıkı ama bebişimde sağlıklı doğdumu ıkı yavrunada kavustunmu bayramın olacak ucuz dogurmussun gibi olacak. Birlikte sağlıkla huzurla yaşayın. Sevgiyle kal

yapabilecek birşeylerin olsaydı eminim ki yavrularını senden kimse koparamazdı.. ama bazen elde olmayan sebepler oluyor sizinki de böyle işte ... Umarım sağlıklı bir şekilde yavrunuzu kucağınıza alır, kızlarınıza koşarsınız...

Mecburmuşsunuz buna, başka çıkar yolunuz yokmuş. Sayılı gün çabuk geçer, çocuklarınızda biraz tatil yapıyor öyle düşünün, sizde dinlenmeye iyi olmaya bakın bu süreçte, tüm enerjinizi toplamaya bakın.
Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeginizi. Diğer bebeklerinizede Rabbim kavustursun.

Keske yaniniza bir yardimci alma imkaniniz olsaydi, ama demek ki olmamis.
Umarim cocuklariniz fazla etkilenmez, bebebiginiz saglicakla dogar.
Goruntulu konusma yapiyor musunuz? Bu kizlariniZa cok iyi gelecektir.
Nasil bir ozlem icinde oldugunuzu tahmin edebiliyorum.
Allah kolaylik versin.

Vicdanınıza bu kadar çok yüklenmeyin.
En doğrusunu yapmışsınız.
Çocuklarınızla içinde bulunduğunuz şartlarda zaten ilgilenemzdiniz.
Netice itibariyle babaanneleriyleler.Emin olun Büyüklerimiz torunlarına bizlerden daha itinalı bakar.
Evet özlüyorsunuz ama bu süreç geçicek herşey biticek ve kızlarınız yine evin içinde kahkahalarıyla gezecek.

Hayırlısıyla doğumunuzun gerçekleşmesini,Dogacak bebeğinizinde tez zamanda sağlığına kavuşmasını dilerim.

Sen ve eşin doğru olanı yaptınız, kızlarından vazgeçmedin ki, onları terketmedin ki böyle kendini harap ediyorsun.. Asıl bir canı kaybetmenin (Allah hiçbir zaman göstermesin düşmanıma bile) acısını-vicdan azabını bilseydin neden yapmadım diye hayıflanabilirdin.. O yüzden kendini de bebeğini de üzme, karnındaki bebeğin de annesi olduğunu unutma lütfen tatlım, kızların sağlıklı ve mutlu ama sana en çok ihtiyacı olan karnındaki bebeğin.. Allah ayırmasın ve herşey çok güzel olsun dilerim..

Back