- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.806
- 798
- Konu Sahibi DefineLoneliness
-
Haklisin...Şu mesajınızı okuyana dek ne öküz adam demiştim.
Ama bu mesajı okuduktan sonra biraz fazla acımasız olduğunuzu ve hastalığınız gereği fazla sinirlendiğinizi düşündüm.
Bir tek eksik tarafı ev işlerine hiç karışmaması.
Yani biraz fazla mı şey bekliyoruz acaba diye düşündüm ?
Hani bir adam için 5 kıstas varsa 4ü birden eksik olur o zaman boşanın derim.
Ama diğer eşlik vasıflarında iyi bir adam yani resmen.
Maddi olarak el üstünde tutuyor, ailenize saygıda kusur etmiyor, merhametli, gezdiriyor, seçimlerinize pek karışmıyor.
Ya isterseniz bana kızın, buradakiler de kızsın . Ama şımarıklık eden tek kişi eşiniz değil gibi duruyor.
Yani inanın 27 yaşındayım, o kadar çok bir sürü eksikliği olan erkek kaynıyor ki etraf.
En başta aileye saygı duyan yok.
Eşlerini eve tıkıyorlar, hep kendi dedikleri olsun istiyorlar, para konusunda ya sigaralarına para harcıyorlar ya vs vs.
Bilmiyorum bu benim düşüncem. Amacım sizi kırmak, kızdırmak değil.
Ama boşanma lafını hak eden bir eş gibi de durmuyor.
Bir insan isterse herşeyi yapar. Yeterki istesin. Eşim gerçekten isterse yapamayacağı şey yok, bir sıcak yemek yapar, evde işlern ucundan tutar ama demekki daha öncelikli işleri var. Bu basit işleri sadece bana layık görüyor, rahatsızlığımı umursamıyor. Bu hiiç çözümü olmayan bir sorun bence, değişse bile maksimum 10 gün sonra yıllardır alışkın olduğu sisteme döner yine.Benim eski eşim de aynı seninki gibiydi, seninki gene iyi en azından çalışıyormuş.
Evlendigimizde o 40, ben 23 yaşındaydım. O 1.90 boyunda iri yapılı bir adam; bense 1.55 boyunda 48 kilo küçücük kız.o Yediği yemeğin bulasiklarini olduğu gibi masada bırakır, içtiği suyun bardagini bile kaldırmaz, ben arkasından toplarım.o evde yan gelir yatar bilgisayar bakar, çoraplarını eşyalarını yerlere atar evi dağıtır, çamaşır yıkama,temizlik vs olayına hiç girmiyorum bile :)
Bense Evin temizliği bulaşığı, finansal işleri harcamalar ödemeler hep bende.
Sonra Benim de bir gün ayağım burkulmustu, çok ağrım vardı üzerine basamiyordum.Icerde uzanırken kendisine seslenmistim su getirmesi için. Benimki ne mi yapıyordu? Hiçbir şey duymış gibi koltukta bilgisayarin başında pinekliyordu. Oralı olmadı. Rahatsızlığım boyunca benimle hiç ilgilenmedi, bana hiç yardım etmedi.Bir de o dönem saçlarım çok dökülüyordu. Bende de bunlar sonrası bir aydınlanma oldu:) bir boşanma davası her şeyi çözer. Hadi biraz dağınık olur, biraz beceremez ev işlerini falan anlarım. Ama bunlar bizim Sırtımızda kambur.
Eşimi hep seviyordum (şimdi burasını hangi zamanda yazacağımı bilemedim :) çok kızgınım şuan) Hep çok çekici ve başarılı bulmuşumdur. Yani bunları çok hissettirdim belkide başlarda, benim zaten gayet memnun, evlilikte istediğini alan birisi olduğumumu düşündü acaba.Seviyor musunuz
İşte şimdi kötünün iyisi mantığıyla bakmayacağım işe. Bugün temizlikti, yemekti ama ben bugün o çok özendiğim evimdeki yerimi, eşimin gözündeki değerini gördüm... Bunu ekonomik baskıyl, aileme saygısızlıkla falanda gösterebilirdi ama en güçsüz en ihtiyaç duyduğum bir günde beni göz ardı ederek gösterdi...Haklisin...
Buarada bence bi yardimci cozer isi.. yenek isini filanda halledebilirse sorununuz kalmaz.. cunku sen bunlardan bunalmissin
Olabilir,siz soğumuş gibi değilsiniz sanki o yüzden sordumEşimi hep seviyordum (şimdi burasını hangi zamanda yazacağımı bilemedim :) çok kızgınım şuan) Hep çok çekici ve başarılı bulmuşumdur. Yani bunları çok hissettirdim belkide başlarda, benim zaten gayet memnun, evlilikte istediğini alan birisi olduğumumu düşündü acaba.
Zaten sevmesem bu kadar dokunmazdı o umursamazlık. Şımartılmak istenen, el üstünde tutulmak istenen bir kadın değilim inan. Hayata da toz pembe bakmıyorum. Şimdi yazınca eşi yemek yapmadı diye kriz geçiren bir kadın profili gibi durabilirim belki ama, ben sadece evdeki benim rızam olmadan oturan düzene iatan ettim. Hayal kırıklığı yaşadım.Olabilir,siz soğumuş gibi değilsiniz sanki o yüzden sordumYorumların hepsini okumadım ama sanki siz bunaldığınız için olmuş gibi geldi. Belki de siz çok iyi derleyip toparladığınız,her şeye yetişebildiğiniz için size hayranlık duyuyordur,sizin kadar becebileceğini düşünmüyordur. Bence iyi düşünün, seviyorsanız hemen kestirip atmayın
Sende haklisin cnm, hepimizin eksikleri vardir illaki.. ama daha eksik olan erkekler oluyo... bende bu konularda soylendigim zmn esim: analar ceker yuku deyip iyice beni zivanadan cikarir :) sucumuz ana olmak demek.. bende kendime gore careler urettim zmn icinde.. mesela dolabini ben toplamiyorum, sadece sepete attigi camasirlari yikiyorum vs. Esim ole su yikanmamis su kirli diyen biri degildir. Alternatif bulur. Mesela corabimi kalmadi gidip corap alir :)) hastaligimda bana cok ii bakar ama ailesine benden gizli para yedirir vsvs yani herkesin kusurlari var. Bazende oturup kendimde ne eksiklik var diye bakiyorum ama bulsmiyorum..esimede derim benden iisini asla bulamazdin:) sinir ederim onu:) sanirim cok fazlaca dogrulari soyluyorum sinsilik yapmiyorum, benim kusurumda buİşte şimdi kötünün iyisi mantığıyla bakmayacağım işe. Bugün temizlikti, yemekti ama ben bugün o çok özendiğim evimdeki yerimi, eşimin gözündeki değerini gördüm... Bunu ekonomik baskıyl, aileme saygısızlıkla falanda gösterebilirdi ama en güçsüz en ihtiyaç duyduğum bir günde beni göz ardı ederek gösterdi...
Teşekkürler, sağlıklıyız ve hayattayız. Bunun da bilincindeyim, hep şükrettim zaten.Konunuzda şükretmeniz gereken o kadar çok şey var ki.. Kafaya takıp dert edecek bişey de göremedim
İşte kartlarını hep açık oynayınca kafanda bir sürü soru işareti birikmiyor. Benim yapamadığım şey.Sende haklisin cnm, hepimizin eksikleri vardir illaki.. ama daha eksik olan erkekler oluyo... bende bu konularda soylendigim zmn esim: analar ceker yuku deyip iyice beni zivanadan cikarir :) sucumuz ana olmak demek.. bende kendime gore careler urettim zmn icinde.. mesela dolabini ben toplamiyorum, sadece sepete attigi camasirlari yikiyorum vs. Esim ole su yikanmamis su kirli diyen biri degildir. Alternatif bulur. Mesela corabimi kalmadi gidip corap alir :)) hastaligimda bana cok ii bakar ama ailesine benden gizli para yedirir vsvs yani herkesin kusurlari var. Bazende oturup kendimde ne eksiklik var diye bakiyorum ama bulsmiyorum..esimede derim benden iisini asla bulamazdin:) sinir ederim onu:) sanirim cok fazlaca dogrulari soyluyorum sinsilik yapmiyorum, benim kusurumda bu
Ben öyle düşünmedim yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayınızZaten sevmesem bu kadar dokunmazdı o umursamazlık. Şımartılmak istenen, el üstünde tutulmak istenen bir kadın değilim inan. Hayata da toz pembe bakmıyorum. Şimdi yazınca eşi yemek yapmadı diye kriz geçiren bir kadın profili gibi durabilirim belki ama, ben sadece evdeki benim rızam olmadan oturan düzene iatan ettim. Hayal kırıklığı yaşadım.
Ne kusuru, zaman ayırıp fikir beyan etmeniz öyle kıymetliki şu anımda. Yanlış anlamadım asla.Ben öyle düşünmedim yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayınızBelki sinirle göremediğiniz durumlar vardır diye yazdım
Allah yardımcınız olsun,kızınızla biraz kafa dinleyin bakalımNe kusuru, zaman ayırıp fikir beyan etmeniz öyle kıymetliki şu anımda. Yanlış anlamadım asla.
Öyle mi diyorsunuz? Eşimin maddi durumu iyi, peki ya olmasaydı? O zamanda bence elinin emeğini esirgediği gibi maddi katkıyı da esirgeyecekti belki... Yani gerçekten bilmiyorum, şımarık mıyım acaba... Bu akşam yaşadığım şey çok gerçekti, birikmiş artık taşmıştım. Bir anne çocucuğunun önünde ağlayığ isyan ediyorsa ben gerçekten canı yanmıştır diye düşünürüm.
Lütfen yanlış anlamayın, bende şimdi ilk patlmayı atlattım, sessizce oturup kendime uzaktan bakıp değerlendirme yapmaya çalışıyorum. Belki de sen haklısın ama ben kendime yakıştıramıyorum bunu.
Neden hep biz kendimize uzaktan bakıp degerlendirme yapıyoruz. Neden biz acaba hatalımıyım diye düşünüp pişmanlık yaşıyoruz. Bunu neden erkekler yapmıyor. Neden hayatımızın bi tarafından tutupta bizi rahatlatmıyorlar. Belki haksız olabilirsiniz ama bunu neden eşiniz gelipte size şu konudada haksız olabilirsin. Yada evet haklısın. Ben biraz daha dikkat edicem bu evde bnmde sorunluluklarım var diyebilir.Öyle mi diyorsunuz? Eşimin maddi durumu iyi, peki ya olmasaydı? O zamanda bence elinin emeğini esirgediği gibi maddi katkıyı da esirgeyecekti belki... Yani gerçekten bilmiyorum, şımarık mıyım acaba... Bu akşam yaşadığım şey çok gerçekti, birikmiş artık taşmıştım. Bir anne çocucuğunun önünde ağlayığ isyan ediyorsa ben gerçekten canı yanmıştır diye düşünürüm.
Lütfen yanlış anlamayın, bende şimdi ilk patlmayı atlattım, sessizce oturup kendime uzaktan bakıp değerlendirme yapmaya çalışıyorum. Belki de sen haklısın ama ben kendime yakıştıramıyorum bunu.
O yüzden bence olaya hastayken bir tas çorba yapmadı bir bardak su vermedi diye giriş yapın.8 yıl. Problemler olmaz mı? Hep halının altına süpürülmüş şeyler. Birde biz ailelerimizden uzakta yaşıyoruz, burada zamanla sanki bir takım olduk. Sessiz sedasız iş bölümü yapılmış ama ben hep arka plnda kalmışım. Şuan çok mutsuzum, eve geldim uyudum uyandım dedimya, ağzımdan neler çıktı, duygu patlaması yaşadım resmen. Ama mesela şimdi o anki hissettiklerimi, kırgınluğımı toparlayıp size anltırken zorlanıyorum. Ailem umarım beni anlr ve bana şımarıklık yapıyor muamelesi yapmazlar. Bir türk ailesine; kocam yemek yapmıyordu boşandım derseniz tatmin olurlar mı? gelsin sonra komplo teorileri...
Öncelikle kalabalık bir aile değilsiniz daha küçük ve rahat çekip çevirebileceğiniz bir eve taşının. Haftanın 3 günü yardımcı tutun eşler hiçbir zaman desteklemez ama sizin sesinizin daha gür çıkması lazım senin olmayabilir ama benim ihtiyacım var diyin. Bu arada bahsettiğiniz şeyler işin boşanılmaz. Eşinize aşık değilseniz o ayrı çünkü sen bana yük oluyorsun demişsiniz adama.@tulumbachen ev için yardımcı ilk yıllarda aldık. Eşim hep şikayet etti, bense yıllarca devam ettirdim. Haftada sadece 1 gün alabiliyorduk ama ev zaten aynı temizliği haftada 3 gün istiyordu çünkü çok aktif bir kızımız var ve biz ailece evde çom zaman geçiriyoruz. O bayan işi bıraktıktan sonra yeni birisine ikna edemedim. Hadi kızımda büyüdü, artık ev işi o kadar yük değil zaten...
Ama beni asıl patlama noktasına getirten şey biriken kullanılmışlık. İyi günde kötü günde dedik ama, nerde 1 sıcak çorba? Yapamıyorum diyor ve ben bu bahaneyi asla kabul edemiyorum. Saatlerdir bir hayal kuruyorum, 50m2 bir dairede, kızımla az ve öz bir yaşam. İçimi huzur kaplıyor.
İlk mesajımda yazmıştım, ilgilenirseniz bu patlamadan önce eşim nasıldı gözümde yazarım diye. Kızını ve beni el üstünde tutar maddi anlmda, seyahatlere gideriz, merhametlidir, seçimlerime hep saygı duyar, aileme çok saygılıdır mesela hala ilk tanıştığı günkü gibi ayağa kalkar odaya girdiklerinde.
Ama bir yandanda rahattır. Çok şımartılmış (annesi hala şımartır), evde baba hep çalışan ve ailesini maddi olarak taşıyan kişi olduğu için eşimde sadece o rolü üstleniyor otomatikman. Bende müşterek yaşam istiyorum ki biliyor hal veriyordu. Ben işten çıksam mutlu olur, çünkü çalışmak onun görevi gibi.
Kiz alakasi yokta, gecen konu acicam demistin.. acmissin kapattirmissin bile ben mahpus damindayken. Oysaki o kdr merakla beklemistim. Yoksa sen degil miydin o kisi?Muhakkak ki canınız yanmıştır. Sonuçta yok yere bu kadar üzülmez kimse.
En iyi kararı yine siz vereceksiniz, biz dışarıdan bir gözüz sadece.
:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?