Bir gün derdim bebeğim olacakmış meğer..

Bebeğin kilosu gayet iyi.
Biz hastaneden çıktığımız da pazartesi doğurdum Çarşamba çıktım. 200 kusur gram kilo vermişti.
Hiç öyle içini daraltma.
1500 Gr ve ciğer problemi olmayan bebekleri evlerine gönderiyorlar.
Kızın birazcık toplasın kendini ciğerleri toparladığında annesi evine getireceksin.

Süt konusunda kendini kasma olduğu kadar.
Öyle güzel mamalar var ki.

Canım gözün aydın rabbim beraber sağlıcakla evinize dönmeyi de nasip etsin merak etme günden güne artacak sütün iki üç ay önce annemin komşusu prematüre ikizler doğurdu bebekler yavru kedi gibiydi biri 900 gram biri 800 gram bir buçuk ay kaldılar hastanede anneleri hergün gitti şimdi gayet iyiler benim oğlum kadar olmuşlar maşallah benim ki 1 yaşına yeni girdi ama kilo almıyor ikizler yakaladı benim oğlumu mesela senin kuzun da büyür çabucak annesi bide bebekler doğduklarının ertesi günü baya ödem atıp zayıflıyorlar yarım kilo felan gidiyor normal yani korkma

Gecmis olsun allahin izniyle her sey yoluna girecektir.Esimin kuzeni de seneler önce sizin yasadikkarinizi yasadi.Üzüldü agladı direndi derken her sey yoluna giriverdi.Simdi o cocugun maasallahi var allah nazarlardam saklasin.Allah yardimciniz olsun.

Üzülmemeniz imkansız sizi iyi anlıyorum ben her küvezin basına gittigimde kendimi tutamiyordum

inşallah fayda eder ciger gelistirici,

ben 29 haftalıkken vurundum 31 haftalık iken dogurdum rahimde dikişte vardı ancak bebegim kanala girip dikislerin atmasına neden olunca kanamam başladi 43 cm boy 1810 gr ile dogdu 1785 gr düstü ben hastaneden taburcu olunca ilk 5 gün gidemedim yavrumun yanına çok rahatsizlaştim hamilelikte tansiyonum ve nabız problemim vardı gebelik zehirlenmesinden kaynaklı onunla ugrastım dogumdan sonrada taburcu olup çıkarken yavrumu hastanede birakiyorum diye nabzım 130 tansiyon 18lere çıktı, anne sütünü almaya başladı gözle görülür degisim oldu yavrumda 2330 ile sanırım taburcu olduk, simdi 5. Ayımız bitti en son 6.180 gr 60 cm boydu simdi kac bilmiyorum bana cevap veren kızdiği zaman ters ters.bakan yavrusum varçok fena olacak yandım ben

sende ilerde böyle dert yanacaksin annesi hele birde kucagına verince tarifi imkansız Rabbim ol ve yaşa deyince hersey oluyor ve yaşıyor, gönlüne söz geciremiyorsun biliyorum ancak daima iyi düsün ben hep süt sağarken ilk basladıgım zaman dua ederdim Rabbim kızima can olsun kan olsun deyip fatiha okurdum. Butün sütleri 3-4 günde bir göturuyorduk ve taburcu olurken inanırmisin verdigim sutler bitti sandım ancak 20 paket sütü bana geri verdiler hastaneye bagıs yapmak istedim kabul etmediler biz alsak bile aileler istemez dediler,

sende de böyle olacak sütün gelmeye basladiğında yavrun toparlanacak bende 5 gün gelmedi üzuntü ve sıkıntidan, moral en önemlisi tek başima baktım ne kadar ilk zamanlar ailem yanımda olsada asla annemden destek almak istemedim. Çunkü alışsaydim desteğe yapamazdım.

Zaten doktorumuzda hijyen konusunda cok sık uyardı dezanfektan yapmaktan ellerim çatlamıştı eve misafir almadık kendi evime gectigimde de almadım kabul etmedim virüste cikinca daha cok kapandık eve

Güzel günler gelecek inanıyorum bebisini kucağina aldıgında bütun dertler bitecek hele birde eve çıkın hayirlisi ile,,

Sütünüzü sağmak için hastane tipi sağma makineleri var kiralayabiliyorsunuz onlardan öneririrm diğerleri hem zaman kaybı hem daha az süt sagiyor

Ay hoş gelmiş bebiş

Mesleğim gereği anneler ile bol bol sohbet ediyorum ,
Ve prematüre olup çoooooook başarılı olan bir çok öğrencim oldu :)
Türkiye derecesi yapanlar ,
sportif faaliyetlerde milli takıma kadar yükselenler ,
Yurtdışında master yapanlar vs vs vs

Dünya'yı merak edip çabucak içeriden çıkıyorlar ,
Yoksa gayet iyiler , sağlıklılar :)

Musmutlu büyütün

Merhaba, herhangi bir sebep yok, her iki damarda çentiklenme görüldü 25. hafta falandı sanırım ama doktorum sorun olmaz demişti. İlerleyen günlerde tansiyonum 13-8 oldu ki normali 9-6 gibi düşüktür. Ödem yapmaya başladım, yine de bunlar için önemli değil dedi. Son kontrolümde herşey yolunda, haftadan dolayı artık 2 haftada bir kontrol dedi ve biz de başka bir şehre bebek malzemeleri almaya gittik, orada yürüyemez olunca ödemden gittiğim bir perinatolog tesadüfen bu konunun uzmanı çıktı zira benimki atipikmiş, gerekli ön tedavilerle orada doğurdum. Belli bir nedeni yok ama 16. haftada belli oluyormuş aslında zehirlenme olabileceği. Kan sulandırıcı iğne daha önceki kayıplarımdan dolayı kullanıyordum, bu durum iğneden kaynaklanmıyor sadece iğne pıhtıyı çözdüğü için trombosit düşüklüğü artalabiliyor, benim 42 bine kadar indi.. Net tedavi değil ama iğnenin yanında coraspin kullanmak bir nebze önlemede geçerli olabilirmiş.. Harici antibiyotik vs kullanmadım hamileliğimde..

Merhaba çok geçmiş olsun
Arkadaşım İkiz bebeklerini erken doğurdu
Suyu geldi
Biraz stresli bir hamilelik geçirdi
Bebekler küvezde kaldı
Hergün sütünü sağıp götürdük
900 gram doğmuşlardı biri daha da küçüktü net hatırlamıyorum
Kilo alacağında ve sağlıkları yerine geldiğinde çıkaracaklarını söylediler
Bir tanesini bir ay gibi süre sonunda çıkardık
Diğeri bir iki hafta daha kaldı
Şimdi çok sağlıklar tombul tombul oldular
Hiç korkmayın sütünüzü sağın
Allah yardımıncınız olsun inşallah kucağınıza alacaksınız sabredin

Amin Mune abla Allah razı olsun.
Böyle hikayeler çok ben de güç alıyorum ınsallah ben de anlatacağım ilerde umut olsun diye .
Rabbim sizlere de sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.
Lohusa duası kabul olur derler.
Allah gönlünüze göre versin.

Allah yar ve yardımcınız olsun inşAllah umarımsağlıklı sıhhatli bi şekilde evinize beraber dönersiniz onlar Allah’ın kanatsız melekleri.. benim üç tane evladım var Rabbim bağışlarsa arkadaşların dediği gibi üzülmemek elde değil ama stresten uzak durmaya çalışın ve ben boza içtim sürekli süt arttırımına etkisi olduğuna çok inanıyorum ve ev yapımı komposto yani meyve suları ve su Umarım tez zamanda Rabbim şifa verip toparlar size ve meleğinize sağlıklar mutluluklar diliyorum

Sag salim cikarsiniz hastaneden insallah.
Bizim de kuvoz surecimiz oldu. 4 gece kaldi. Ben surkeli sagim yaptım. Basta benim de cok cok az geldi ama sagdikca artiyor. Bol su tuketin. En önemlisi moral. Allah yardimciniz olsun.

Abla ben 7 aylık 1050 gr olarak dünyaya gelmiş ve kuvöz nedir bilmeden zeytinyaglı pamuklar arasında büyümüşüm.
1 karıştan az fazla boyun vardı derdi annem.
Hamdolsun saglıgım sihhatim yerinde.
Minicik doğandan korkacaksın zaten :))) kim derdi ki o minik kız büyüyecek de bu sitede koca koca laflar edecekRahmetli babamda ufacıkmış, çok hareketli tezcanlı sabırsız bir adamdı, annem hep takılırdı "sen içeride de sabredememişsin ki 7 aylık doğmuşsun" derdi:)))

Allah'ın izniyle nomu'nun bebeği de kuvözden bir çıksın, ohooo ne konular açılacak buraya:)

Aynen öyleyim abla ahdhwjdvgwvd

Yavrunuz çok güçlü öncelikle bunu bilin içiniz rahat olsun o küçük bir savaşçı sizde o savaşçının güçlü olması gereken annesisiniz. Şu an kendinizi stresten uzak tutup bebeğinize süt üretmeye odaklanın inanın ki bugünleri 1 ay sonra gülümseyerek hatırlayacaksınız

Suan sizden güçlü kimse yok birbirinize güç vericeksiniz ve bu günler şıp diye gecicek hayırlı uğurlu olsn insallah stres yoksa sütte var unutma sakin ol ve bol.bol sağ beslenmene dikkat et suyunu ic benim 6gun bi damla bile.gelmemisti41 haftalik dogum yapmama rağmen süpersin

Coraspin gebeliğin başından beri kullanmıştım ben. Kan uyuşmazlığımızda vardı nasip ne diyelim. İkinci bebekte de yaşarsın dediği için hamilelik defterini kapadım. Allah sağlık versin bütün bebislere

Allah saglikla anali babali büyütmeyi nasip etsin inssallah
Benim kızımda 30 haftalık 1300 gr doğdu.. Seni o kadar iyi anlıyorum ki ciğer geliştirici iğnelerin çok faydası olmuştu hatta magnezyum takviyesinin(kolumu çok yakmisti benim başka problemlerinden vardı çıkarın şunu diye sitem edince hemşire kızını kucağına alınca anlayacaksin ne kadar faydalı demişti. Belki beni teselli etti doğru mu bilmiyorum)
Doğumdan sonraki gün sut sagmayi denedim ama gündür aç susuz olduğumdan gelmedi. Ertesi gün 2 insülin iğnesi kadar sütüm geldi. Hic panik yapmadım az bu diyenler oldu ki hiç dert etme zamanla çoğaldı. Manuel pompa çok etkili olur mu bilemedim. Marka vermem doğru olmaz diye özelden yazayım kullandığım pompayi..
Hastane süreci cook çok zor.. Ama o kadar da mucizevi ki... Kızım 20 gün yoğunbakimda kaldı 2 günde anne bebek odasında kaldık..
1650 gr la taburcu oldu.. Cok sukur kızım şimdi 2.5 yaşında.. Kızımdan o kadar çok şey öğrendim ki.. Sabri savaşmayı tevekkülü... Minik mucizem şimdi 2 dk yerinde duramayan bir cadı.

Şimdi korkuyorsun endiselisin haklısın da... Ama emin ol yavru çok gucluuu. Ve seni hissediyor. Şimdi tlf yazıyorum belki çok karışık yazdım ama sormak istediğin bisey olursa seve seve cevaplarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…