- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Öncelikle geçmiş olsun.Imzama göre hala hamileyim ama artık prematüre bebek annesiyim.
Yüksek tansiyon dolayısıyla gebelik zehirlenmesi ile acile kaldırıldım. 29+5 ken. Ciğerleri geliştirici iğne, magnezyum takviyesi vs. 2 gün daha bebeğimi benle tutup daha fazla risk almaya gerek yok diyerek tam 30 hafta bitti derken sezeryanla doğuma alındım.
Boyu 40 cm, kilosu 1440 gr olarak doğdu kızım.
Yoğun bakımda en az bir ay küvezde kalacak.
Ilk gün kilosu iyi dediler bir umutluydum ertesi gün görmeye gittiğimde sanki daha da küçüktü. Ödem falan atmıştır öyle oluyor üzülme diyorlar.
Ama gel de üzülme.
Sonuna kadar gebeliğim devam edecek iyiyiz sanıyordum 4 günde bir şokla planlarım hayatım tepetaklak oldu.
Hiç bir hazirligim yoktu bile.
O kadar bilgisizim ki süt çok önemli minicik de olsa sağ sakla diyorlar. Onun için yapabileceğim en iyi şey bu ve dua etmek..
Ilk sağmada bir çay kaşığı 2. De bir yemek kaşığı süt geldi ancak. Nasıl artacak yetecek mi çok kaygılıyim.
Bugün taburcu olacağım onu nasıl bırakıp gideceğim bilmiyorum.
Yol gösterirseniz, umut verirseniz neye dikkat etmeliyim söylerseniz ve dua ederseniz sevinirim.
Allah razı olsun kızlar..
evet çunku son dk ya kadar beklendi bebek icerde ne kadar durursa okadar iyi diyeGerçekten bu soru soruldu mi, Anne mi bebek mi diye ? Çok şaşkınım.
Sen olayın şokundasındır hala... Eşin gerekli yerlere yazsın, şikayetçi olsun kesinlikle... Bu ne iş bilmezliktir... Orada bir anne ve bebeğin canı söz konusu... Sağlık takibini yapmayacaklarsa doktora gitmenin ne anlamı var ki...Eşim de şikayet etcem diyor ölecektin nerdeyse diye.
Ben hala anlamaya çalışıyorum.
Aslında çok kızıyordum hep bu ne umursuzluk diye ama yine de hoşgörmeye çalıştım..
Tetanoz aşısı için biz hatırlattık öyle aradılar. Çalışan değişimi olmuş sanırım adapte sorunu oluyor 2. Aşı için aramadılar mesela. Sonra da geçti zamanı artık yapamayız dediler.
Bir kontrolde kiloma sağlık ocağı bakti tansiyona bakcak mısınız dedim kendini nasıl hissediyorsun sikayetin var mı dedi. Yok iyiyim deyince gerek yok o zaman demişti mesela..
Yani ben anlamıyorum iki dk lik iş eline mi yapışır. Benim o gün de şikayetim yoktu yürüyüş yapacak kadar iyi geldim ama 20 ye 10 tansiyon çıktı. Demek oluyormuş.
Acilde şok olmuşum ama ben iyi hissediyorum diyorum dr diyorki senin nasıl hissettiğinin hiç önemi yok tansiyonun yüksekse bitmiştir.
Ee o zaman bana neden nasıl hissediyorsun deyip geçildi bunca zaman?
Her kontrolde rutin baksana.
Gerçekten aklım almadı bu işi..
Sen olayın şokundasındır hala... Eşin gerekli yerlere yazsın, şikayetçi olsun kesinlikle... Bu ne iş bilmezliktir... Orada bir anne ve bebeğin canı söz konusu... Sağlık takibini yapmayacaklarsa doktora gitmenin ne anlamı var ki...Eşim de şikayet etcem diyor ölecektin nerdeyse diye.
Ben hala anlamaya çalışıyorum.
Aslında çok kızıyordum hep bu ne umursuzluk diye ama yine de hoşgörmeye çalıştım..
Tetanoz aşısı için biz hatırlattık öyle aradılar. Çalışan değişimi olmuş sanırım adapte sorunu oluyor 2. Aşı için aramadılar mesela. Sonra da geçti zamanı artık yapamayız dediler.
Bir kontrolde kiloma sağlık ocağı bakti tansiyona bakcak mısınız dedim kendini nasıl hissediyorsun sikayetin var mı dedi. Yok iyiyim deyince gerek yok o zaman demişti mesela..
Yani ben anlamıyorum iki dk lik iş eline mi yapışır. Benim o gün de şikayetim yoktu yürüyüş yapacak kadar iyi geldim ama 20 ye 10 tansiyon çıktı. Demek oluyormuş.
Acilde şok olmuşum ama ben iyi hissediyorum diyorum dr diyorki senin nasıl hissettiğinin hiç önemi yok tansiyonun yüksekse bitmiştir.
Ee o zaman bana neden nasıl hissediyorsun deyip geçildi bunca zaman?
Her kontrolde rutin baksana.
Gerçekten aklım almadı bu işi..
Yengemin bebegide ayni kiloda o haftalarda dogdu kuvezde kaldi yengem bol bol su ile artırdı sutu sagip bebegine gonderdi hastabeye ve şuan 5 yaşında kocaman oldu allah bağışlasın yeterki üzülme sakinImzama göre hala hamileyim ama artık prematüre bebek annesiyim.
Yüksek tansiyon dolayısıyla gebelik zehirlenmesi ile acile kaldırıldım. 29+5 ken. Ciğerleri geliştirici iğne, magnezyum takviyesi vs. 2 gün daha bebeğimi benle tutup daha fazla risk almaya gerek yok diyerek tam 30 hafta bitti derken sezeryanla doğuma alındım.
Ilk gün kilosu iyi dediler bir umutluydum ertesi gün görmeye gittiğimde sanki daha da küçüktü. Ödem falan atmıştır öyle oluyor üzülme diyorlar.
Ama gel de üzülme.
Sonuna kadar gebeliğim devam edecek iyiyiz sanıyordum 4 günde bir şokla planlarım hayatım tepetaklak oldu.
O kadar bilgisizim ki süt çok önemli minicik de olsa sağ sakla diyorlar. Onun için yapabileceğim en iyi şey bu ve dua etmek..
Ilk sağmada bir çay kaşığı 2. De bir yemek kaşığı süt geldi ancak. Nasıl artacak yetecek mi çok kaygılıyim.
Yol gösterirseniz, umut verirseniz neye dikkat etmeliyim söylerseniz ve dua ederseniz sevinirim.
32 haftalikken kanamam oldu diye akciger gelistirirci igne yapip bebegi almaya kalktilar..ben risk alacagim, takipte kalacagim dedim. gunde 2 defa nstye girdim, her gun serum taktirdim 39+5te dogurdum. asla doktorlara guvenim yok. sadece konunuz bana bunu hatirlattigi icin yazdim. 25haftalik dogum yapan ve gecen gunlerde kizinin 1. dogumgununu kutlayan arkadasim var. dilerim.siz de en kisa zamanda bu gunleri atlatirsiniz.
Rabbim yardimciniz olsun sağlık versin ayni sebepten ve ayni yollardan gecmis biri olarak sizi iyi anliyorum,Imzama göre hala hamileyim ama artık prematüre bebek annesiyim.
Ama gel de üzülme.
hiç üzülme
sen neleri atlatırsın
sağlıkla kucağına alırsın umarım
kilosu vs de az değil hiç üzülme arkadaşımın 6 aylık doğan bebeği kocaman kız oldu
:))))
Cok gecmis olsun, ayrica gozun aydin. Minik savascini en kisa zamanda kucagina alacaksin İnsallah. Simdi sana dusen moralini yuksek tutmak annesi. Mucizeni kucaklamaya az kaldi. Dualarimiz seninle
Oyy nomu dogurdun mu sen yavrum ya...
Kıyamam sana ve bebegine.
ALLAH saglıkla büyütmeyi nasip etsin.
Üzülme tez toparlanacak bebişin.
Kardeşim 6.5 aylıkken dogum yapmak zorunda kaldı.
Şükür yiğenim canavar gibi :)
Rabbim yardimciniz olsun sağlık versin ayni sebepten ve ayni yollardan gecmis biri olarak sizi iyi anliyorum,
sut sagma makineniz var ise 3 saate bir sagma yapin sut gelsede gelmesede cunku bebek emiyormuş gibi kanallari uyariyorsunuz makineniz yok ise muhakkak alın anne sütü aldıkca bebeginiz toparlanacak
ciger gelistirici yapmıslarmiydi onunda cok faydası oluyor bebege hamilelikte en onemlisi moraliniz iyi olsun bol bol dinlenin ve gunde 2.5 -3 litre su icin
eczanede anne sutu artirici caylar var onlardan kullanin sicak su ile duş alın hem rahatlatir sizi hemde sut dolmasina faydasi var göguslere, rezene cayi icin, damlalarda var anne sutunu arttirici onlardan da kullabilirsiniz, protein ve sebze agirlikli beslenin çorba muhakkak olsun oğunlérinizde, sıkmayin canınizi sakın anne sütü alınca hizli bir sekilde toparlayacak bebisiniz
Allah sağlıkla analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşaallahBöyle örnekler rahatlatıyor.
Allah razı olsun.
Bugün fotoğraf attılar hastaneden.
Yüzünde acı çeker gibi bir ifade vardı sanki.
O kadar üzüldüm ki..
Annem saçmalama gülecek mıydı diyor karnında nasılsa öyle duruyo işte..
Ama gelin bana sorun.
Çok değişik bir duygu durumuymuş.
Allah razı olsun.
Vaktinde sağlıkla siz de kucaklayın ınsallah.
Hepimizin yavrusu iyi olsun.
Doğurdum ya hem dokuz doğurdum.
Ne şok yaşadım anlatamam.
Inşallah benim bebeğim de sağlıkla tutunur yaşama.
Çok teşekkür ederim umut oluyorsunuz.
Doğuma almadan ciger geliştirici iğne yapmışlardı.
Iki gece bekleme şansım oldu sadece.
Inşallah faydası olmuştur.
Süt sağmaya başladım şimdilik manuel makine ile.
Duruma gore otomatiğe geçeceğim.
Çay da aldirdim eczaneden. Su da içmeye çalışıyorum.
Işte fotoğraf görünce üzüldüm bir elimde değil.
Inşallah iyiye gittiğini gördükçe toparlarım.
Fiziksel olsun duygusal olsun acılar içindeyim yalan değil..
Hepiniz sağolun.
Sayenizde geçecek bugünler umarım.
Abla ben 7 aylık 1050 gr olarak dünyaya gelmiş ve kuvöz nedir bilmeden zeytinyaglı pamuklar arasında büyümüşüm.Allah sağlıkla analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşaallahiçini ferah tutmalısın nomu, bebekler bizim sandığımızdan çok daha güçlüler.
Hem artık tam teşekküllü hastaneler var, çok iyi ve tecrübeli sağlık çalışanları var, bundan 70 yıl önce bu kadar çok imkan yoktu, benim rahmetli babacığım kuvöz nedir bilinmeyen bir dönemde 7 aylık dünyaya gelmiş, ki 7 aylık mıydı ondan bile tam emin değilim artık, çünkü eski kadınlar gebelik haftası takibi bilmezmiş, tarlalara ekim zamanı hamile kaldım, hasat zamanı doğurdum diye söylerlermiş, babam o kadar minik doğmuş ki erkek mendilinden kundak yapıyorlarmış, rahmetli babaannem genç tecrübesiz, ilk çocuğu, o vakitler ne hastane ne kuvöz, evde doğmuş zaten babam, sarmışlar erkek mendiline, damlalıkla süt vermişler, üşümesin diye mendilin içini pamukla kaplıyorlarmış, düşün o kadar küçücük.
O minicik bebek büyüyüp benim babam oldu, senin yavrunda o kuvözden çıkacak, sarılıp kokusunu alacaksın, büyüteceksin, sonra gelip bize ay bu bebe ele avuca sığmıyor, çok hareketli, o kadar çok konuşuyor ki kafam şişti diyeceksin:)
Imzama göre hala hamileyim ama artık prematüre bebek annesiyim.
Ama gel de üzülme.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?