Bir gün derdim bebeğim olacakmış meğer..

Hayırlı olsun bebeğiniz, sağlıkla çabucak gelsin evine inşalllah
Öncelikle şimdi kolostrum geldiği için çok yoğundur, o yüzden elle sağım önerilir. Zaten bebeği beslemeye yeter sizin sağdığınız miktarlar.
Burda elle sağım gösteriliyor

sütü artırmak için düzenli sağım gerekir. Saat başı düzenli sağın.

Bir de bitki çayı filan içmeyin, rezene de artık önerilmiyor

Sağ salim gelmiş dünyaya annesi, hoş gelmiş, üzülmemeye çalışın lütfen.. çok güzel şeyler yazmış tecrübeli anneler zaten.. hiçbir tecrübem yok sadece tebrik etmeye ve dualarımda olduğunuzu yazmaya geldim.

Çok geçmiş olsun böyle hissetmeniz çok normal. Teyzemin arkadaşı aynı durumu yaşadı bir ay gitti geldi süt sağdı şimdi bebeği gayet sağlam kocaman oldu. İçinizi ferah tutun geçecek bu zor günler...

Tatlim cok kotu doktorlara denk gelmissin , cok üzüldüm inan , yani mesleğini duzgun yapmayan insanlar nelere mal oluuor , lutfen esin sikayet etsin ki baskalarina bunlari yapamasinlar
Tansiyon olculmesi rutin kontroldur , benim bi kere tansiyonum yukseldi diye beni hastaneye yatirip saatlerce cikmama izin vermediler kontrol altinda tutmak icin , ozellille yaziyorum bunlari ki anla hatalarinin ne kadar buyuk oldugunu diye , pesini birakmayin , sen bu surecte bebegine yogunlas ama esin sikayetci olsun mutlaka

Evet esim hep anlatir elim kadardı diye , buyuyorlar ve saglikli oluyorlar yeter ki konu sahibi icini ferah tutsun

Benim kizim premature degildi ama cok cok kucuk bir bebekti.
Kucucuk bir yastigi vardi incecik ve kucuk.
Kizim ona sigardi emzirirken kucagima alamama korkumdan ona koyardim.
Bir gun ayagi yastigin disina kadar cikti, uzamis diye aglamistim.
Hakeza hemsire bir arkadasim 520 gr bir bebegin buyudugune taniklik etmisti.
Omru olan buyuyor, biliyorum o duyguyu gececek de buyuyecek gibi gelmiyor ama buyuyorlar cok sukur, hic canini sikmasin konu sahibesi.

Cok gecmis olsun,bebeğiniz de hayırlı olsun,inşallah sağlıkla evinize gelecek merak etmeyin ama siz basbayağı ihmal edilmiş siniz,ne demek nasıl hissediyorsun,özellikle yirminci haftadan sonra bazı gebelerde tansiyon cikabiliyor,bunun kontorolunu yapacak olan bilgi verecek olan doktorunuz olmalı,yani bir şey çıkar mı bilmiyorum ama bence de şikayet edin.

Benim detaylı ultrasyon da rahim kan akışında direnç saptandı,doktorum hemen tansiyin aleti aldırdı ve takiplere başladık,gerçekten de tansiyon varmış 14,15 e 9,10 çıkıyordu,sonra düzenli olarak kardiyologa gittik holter takıldı,24 saat tansiyonum ölçüldü,doktor ilaç başlattı,kontrollerim sıklaştı,beslenmem düzenlendi,bir çok önlem alındım.Doktorum beni yonlendirmeseydi nereden bilecektim.Ustelik sizde ödem oluştuğu ve bunu doktora sorduğunuz halde umursamamislar.

Konu sahibi lütfen moralinizi yüksek tutun iyi düşünün iyi şeyler olsun. İnşallah bebeğiniz kısa sürede toparlanır ve mutlu bir şekilde eve dönersiniz.

Bana da lazım olabilir tarifini yazar mısın lütfen.
Elbette.

2 adet havuç
10-12 adet kuru incir
Yarım litre klorsuz su

İncirleri yıkayıp ikiye kesin. Kaynamakta olan suyun içine atıp kısık ateşte ve ağzı kapalı olarak 5 dk haşlayın. Üstüne yıkanıp iri doğranmış havuçları atıp 5 dk daha haşlayın aynı şekilde.
Aynı kapta ılıyana kadar bekletip süzün.
2 ye veya 3 e bölerek yemeklerden 15 dk önce için. 21 gün boyunca her gün taze hazırlanır.

İlk günlerde o kadar gelmesi çok normal canım. Allah bağışlasın sağlıkla hastaneden çıktığını da görürsün inşallah. Prematüre olmasada doğumdan sonra bebeği küveze alınan bir anne olarak o kadar iyi anlıyorum ki seni. Sana tavsiyem moralini yüksek tutman. Yavrunu oradan daha sağlıklı alacağını düşünmen. Süt az mi çok mu diye düşünme. Hastanelerde olan süt pompaları var mutlaka onlardan kirala. Ben eve kraft almıştım otomatik hastanelerdeki gibi kuvvetli değil. Bebeğimi görmeye gidince sağdığım sütü götürüyordum. Ve orada bulunan süt pompasıyla da sağım yapıp hemşirelere teslim ediyordum. Kesinlikle çok kuvvetli çekiyor. Gece saat 3 de arayıp bebeğim nasıl diye sorabileceğim bir saat vardı.
Ve bebeğin oradayken bol bol dinlen sık sık sağım yap ki bebeğin geldiğinde inan çookk enerjiye ihtiyacın olacak. Ve hemşirelere sütü sakın biberonla vermemelerini söyle. Yoksa seni reddebilir. Ben hastaneye gidince yada arayıp gelip emzirebilirsiniz diyorlardı. Öyle bir fırsatın var mı sor. Bol su ve komposto iç. Yani maksat su içmek. Ben rezene , kimyon anason yapıp içiyorum hala hem sakinlikde veriyor. Bir de ısırgan içiyordum. Sonra bıraktım çünkü bi zaman sonra miden almıyor. Yavrum için devam ettim. Etrafımda aa zayıf mi hastalıklı mi diyen zihniyet yüzünden sütüm artsın diye sıyırmıştım. Sen ne kadar iyi olursan kuzun o kadar iyi olur. İnan ki ne hissediyorsan hissediyor. Sakin sıkıntıya sokma kendini bu bebeğine gaz vs olarak geri döner. Bebeğin gelinceye kadar yapamadığın hazırlıkları yap. Dua et bol bol. Dualarım sizinle

Bu konularda hiç bilgim yok
Forumda çok aşina olduğum birisin, dualarım seninle, Allahın izniyle toparlanıp çıkacak kuzun, moralini yüksek tutmaya çalış

Ah canım ya gerçekten ilgilenmemişler
Benim de hiç ölçülmedi tansiyonum nst ye girdiğimde ölçmeye başladılar ama gebelik zehirlenmesini daha hamile kalmadan araştırmıştım o yüzden hamile kaldığım gibi tansiyon aleti almıştım. Ama işte gözü kapalı güveniyoruz, senin bi suçun yok doktorların biraz daha titiz yaklaşması lazımmış. Ödemden falan şüphelenip idrar tahlili yapıp protein kaçağına bakmaları gerekiyordu sanırım. Tam da Corona zamanına geldin, talihsizlik gerçekten. Ama bundan sonrası güzel olacak inşallah

Çok üzücü, tansiyonu ölçmeden hamile takibi de mi varmış... Ben de küçük bir ilde devlet hastanesine gittim ama tansiyon, kilo ölçülmeden doktor muayene etmezdi. Bunun takibini yapıp not eden hemşire her seferinde ödem var mı, elde, ayak da şişme var mı diye sorardı. Şikayet etmelisiniz bence de. Allah korumuş resmen.

Ablam bundan 35 sene önce 24 haftalık, ben 30 haftalık doğmuşum. Ablamı gören çok bilmişler. bu ölür dermiş. Annem kahrolurmuş. Ayakkabı içine girerdi der annem. Maşallah aramızda en sağlıklısı odur. Nadir hasta olur, hepimizden uzun ve zeki

Bir an evvel bebeğiniz iyileşip gelecek yanınıza inşallah. Siz şimdi bol bol dinlenip bebeğinizi karşılayacak güne hazırlayın kendinizi. Sütü en çok artıran şey de az stres bol uyku ve su sağlıkla büyütün

Ben de aynı süreçten geçtim çok geçmiş olsun.Bebeğim seninkinden de daha küçük doğmuştu.Sana tavsiyem 3 saatte bir 10 dk bir 10 dk da diğer göğsünü süt gelmese bile evet burası çok önemli süt gelmese bile sağ.Çünkü bebekler emerken de ful süt gelmiyor onlar boş da olsa memeyi emdikçe süt üretimi artıyor.Gece dahil saatini kur ve 3 saatte bir sütünü sağ canım.Benim bebeğim 2 aydan fazla küvözde kaldı emzirmeme hiç izin vermediler.Ama çıktığında 1.5 yıl daha emzirdim.Moralini yüksek tut geçmişi umursama bebeğine odaklan.Sana ihtiyacı var sadece bunu düşün.

çok geçmiş olsun canım tez zamanda sağlıkla kavuşun. benim de 9 yıl önce kızım 40. haftada doğdu ama enfeksiyon kaptığı için son hafta aşırı zayıflayarak 1970 gr doğru. 1 ay kaldı yoğun bakımda şimdi kocaman kız oldu şükür.
yapabileceğin tek şey kendin iyileşip (sezeryanlısın sonuçta bıçak altına yattın) sütünü artırmak. çok da ggüzel gelmiş ilk gün için maşallah. zaten midesi kiraz kadar bol bol yeter. yetmese de üzülme bir kaç gün mama alsa bir şey olmaz. benim kızımı 21. gün emmeye verdiler almaz ama dene dediler. 21. gün bir kaptı maşallah 18 ay dolu dolu emdi.
su iç hava zaten sıcak hem anestezi ilaçlarını çabuk atar iyileşirsin hem de sütün artar.
ben kızımda normal makine almıştım ama bu sene oğlum doğdu evde olmamıza rağmen sütüm artsın diye hastane tipi makine kiraladım çok da memnun kaldım. derin dondurucum süt dolu şükür. şu an bebek emmediği için en öok böyle makineler artırıyor. 2-3 saatte bir sağ sütünü.eğer izin verirlerse biberonu sen ver bebeğe. pandemii nedeniyle görüş sıkıntısı varsa da merak etme hemşireler anne gibi seviyorlar. bizim bir mustafa hemşiremiz vardı nasıl güzel bakıyordu camın arkasından bakıyorduk sağolsun.
üzülme haftasına göre kilosu iyi zaten. duamda olacaksın

Ben de 34 haftalik dogum yaptim. Bebegim kuveze girmedi,sansliydim ama inan bu gunler de gececek. Buyuyup cikacak,hic stres yapma. Benim minnak ilk gunler zor emiyordu simdi 2 yasina yaklasti memeden koparamiyorum. Sen sagim yap,o cikinca zaten arttirir. Saatli duzenli sag. Az olmasi cok normal dogum daha cok yeni.30 hafta cok erken degil.Hersey guzel olacak

Benim oğlum da prematüre doğdu. Prematüre yoğun bakım kapılarında az beklemedim. Az gözyaşı dökmedim. İlk senin gibi oğlumu bu hastanede nasıl tek bırakıp giderim dedim.Yoğun bakımda oğluma müdahale anına şahit oldum. Çok kötü günlerdi. Yavrumun başına taktığı bereyi koklayıp koklayıp bağrıma basarak sabahlara dek ağladım. Sütüm azsa bile 3 saatte bir sağm ayı ihmal etmedim. Süt poşetleri çok az dolardı ama yılmadım. Süt üretmek için bol bol sıvı tükettim. Yeşillikler yedim. Promalt gibi süt üretici şeyler de içtim. Sonunda mavişim kavuştum. Benim benmişim hastaneden çıktığında da kilo almamıştı ama evde öyle güzel emzirdim ki. Birden tombiş bir bebek oldu. Hep en üst seviyede oldu kilo alımı. Herşey güzel olacak. Dua et. 2-3 saatte bir mutlaka elektrikli ya da hastane tipli süt sağıcılarla süt gelmese bile en aşağı 15 dakika sağım yapmalısın. Az da olsa içindeki vitaminler bebişine ilaç olacak unutma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…