- 24 Şubat 2013
- 6.842
- 9.890
- 448
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Tatlim cok kotu doktorlara denk gelmissin , cok üzüldüm inan , yani mesleğini duzgun yapmayan insanlar nelere mal oluuor , lutfen esin sikayet etsin ki baskalarina bunlari yapamasinlarEşim de şikayet etcem diyor ölecektin nerdeyse diye.
Ben hala anlamaya çalışıyorum.
Aslında çok kızıyordum hep bu ne umursuzluk diye ama yine de hoşgörmeye çalıştım..
Tetanoz aşısı için biz hatırlattık öyle aradılar. Çalışan değişimi olmuş sanırım adapte sorunu oluyor 2. Aşı için aramadılar mesela. Sonra da geçti zamanı artık yapamayız dediler.
Bir kontrolde kiloma sağlık ocağı bakti tansiyona bakcak mısınız dedim kendini nasıl hissediyorsun sikayetin var mı dedi. Yok iyiyim deyince gerek yok o zaman demişti mesela..
Yani ben anlamıyorum iki dk lik iş eline mi yapışır. Benim o gün de şikayetim yoktu yürüyüş yapacak kadar iyi geldim ama 20 ye 10 tansiyon çıktı. Demek oluyormuş.
Acilde şok olmuşum ama ben iyi hissediyorum diyorum dr diyorki senin nasıl hissettiğinin hiç önemi yok tansiyonun yüksekse bitmiştir.
Ee o zaman bana neden nasıl hissediyorsun deyip geçildi bunca zaman?
Her kontrolde rutin baksana.
Gerçekten aklım almadı bu işi..
Evet esim hep anlatir elim kadardı diye , buyuyorlar ve saglikli oluyorlar yeter ki konu sahibi icini ferah tutsun
Cok gecmis olsun,bebeğiniz de hayırlı olsun,inşallah sağlıkla evinize gelecek merak etmeyin ama siz basbayağı ihmal edilmiş siniz,ne demek nasıl hissediyorsun,özellikle yirminci haftadan sonra bazı gebelerde tansiyon cikabiliyor,bunun kontorolunu yapacak olan bilgi verecek olan doktorunuz olmalı,yani bir şey çıkar mı bilmiyorum ama bence de şikayet edin.Eşim de şikayet etcem diyor ölecektin nerdeyse diye.
Aslında çok kızıyordum hep bu ne umursuzluk diye ama yine de hoşgörmeye çalıştım..
Tetanoz aşısı için biz hatırlattık öyle aradılar. Çalışan değişimi olmuş sanırım adapte sorunu oluyor 2. Aşı için aramadılar mesela. Sonra da geçti zamanı artık yapamayız dediler.
Bir kontrolde kiloma sağlık ocağı bakti tansiyona bakcak mısınız dedim kendini nasıl hissediyorsun sikayetin var mı dedi. Yok iyiyim deyince gerek yok o zaman demişti mesela..
Yani ben anlamıyorum iki dk lik iş eline mi yapışır. Benim o gün de şikayetim yoktu yürüyüş yapacak kadar iyi geldim ama 20 ye 10 tansiyon çıktı. Demek oluyormuş.
Acilde şok olmuşum ama ben iyi hissediyorum diyorum dr diyorki senin nasıl hissettiğinin hiç önemi yok tansiyonun yüksekse bitmiştir.
Bana da lazım olabilir tarifini yazar mısın lütfen.Allah bebeğinize şifa versin.
Sütünüz bol olsun inşallah.
Ben sütüm artsın diye incir havuç kürü yapardım. Deneyin isterseniz.
Elbette.Bana da lazım olabilir tarifini yazar mısın lütfen.
Imzama göre hala hamileyim ama artık prematüre bebek annesiyim.
Yüksek tansiyon dolayısıyla gebelik zehirlenmesi ile acile kaldırıldım. 29+5 ken. Ciğerleri geliştirici iğne, magnezyum takviyesi vs. 2 gün daha bebeğimi benle tutup daha fazla risk almaya gerek yok diyerek tam 30 hafta bitti derken sezeryanla doğuma alındım.
Boyu 40 cm, kilosu 1440 gr olarak doğdu kızım.
Yoğun bakımda en az bir ay küvezde kalacak.
Ilk gün kilosu iyi dediler bir umutluydum ertesi gün görmeye gittiğimde sanki daha da küçüktü. Ödem falan atmıştır öyle oluyor üzülme diyorlar.
Ama gel de üzülme.
Sonuna kadar gebeliğim devam edecek iyiyiz sanıyordum 4 günde bir şokla planlarım hayatım tepetaklak oldu.
Hiç bir hazirligim yoktu bile.
O kadar bilgisizim ki süt çok önemli minicik de olsa sağ sakla diyorlar. Onun için yapabileceğim en iyi şey bu ve dua etmek..
Ilk sağmada bir çay kaşığı 2. De bir yemek kaşığı süt geldi ancak. Nasıl artacak yetecek mi çok kaygılıyim.
Bugün taburcu olacağım onu nasıl bırakıp gideceğim bilmiyorum.
Yol gösterirseniz, umut verirseniz neye dikkat etmeliyim söylerseniz ve dua ederseniz sevinirim.
Allah razı olsun kızlar..
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Yorumlariniz ilaç gibi geldi inanın.
Hastaneden çıkış falan herkesi alintilayamiyorum.
Teşekkür ederim canım.
Söyle ki küçük imkanları gelişmemiş bir yerdeyim. Maalesef sağlık kontrollerim bastan savma geliyordu zaten.
Hamileliğin basindan beri kilona bakalım diyen dr olmadı mesela. Ben dedim siz düşünün.
Tansiyonunu ölçelim diyen de olmadı.
Ödem var dediğim halde. Hamilelikte olur tansiyon yoksa önemli değil dedi geçti. Panik oluo tansiyonuna bakalım diyen dr olmadı. Iki farklı dr için de böyleydi. Kendini nasıl hissediyorsun diye sordular. Iyiyim dedim şükür ödem dışında sorunum yok. Ama için rahat değil benimle yeterince ilgilenilmediğini düşünüyorum. Corona yüzünden şehir dışına da çıkamadım.
Sonra artık 32.hafta şehir dışına giderim derken bir sağlık ocağına gideyim öylesine kiloma bakırayım tansiyonumu ölçüteyim ilgilenen yok bari ben isteyeyim dedim. Yürüyüşe diye çıktım.
Bir ölçtüler 20 ye 10. Ama ben dimdik duruyorum.
Sok oldular panik içinde acile git hemen o bebeği alırlar senden hemen deyip beni de korkuttular. Sonrası malum..
Siz dikkatli olun gebeliginiz sonuna dek sağlıkla ilerlesin ınsallah.
Şimdiki aklım olsa kendimi sadece sağlıkçılara emanet etmez, evde kendi kendimi kontrol ederdim sıkıntım olmasa bile.
Ben sağlık ocağına bir uğrayayım demesem bir yerde beyin kanaması, nöbet gidermişim demek öyle dediler.. Rabbim korudu..
Çok üzücü, tansiyonu ölçmeden hamile takibi de mi varmış... Ben de küçük bir ilde devlet hastanesine gittim ama tansiyon, kilo ölçülmeden doktor muayene etmezdi. Bunun takibini yapıp not eden hemşire her seferinde ödem var mı, elde, ayak da şişme var mı diye sorardı. Şikayet etmelisiniz bence de. Allah korumuş resmen.Eşim de şikayet etcem diyor ölecektin nerdeyse diye.
çok geçmiş olsun canım tez zamanda sağlıkla kavuşun. benim de 9 yıl önce kızım 40. haftada doğdu ama enfeksiyon kaptığı için son hafta aşırı zayıflayarak 1970 gr doğru. 1 ay kaldı yoğun bakımda şimdi kocaman kız oldu şükür.Imzama göre hala hamileyim ama artık prematüre bebek annesiyim.
Yüksek tansiyon dolayısıyla gebelik zehirlenmesi ile acile kaldırıldım. 29+5 ken. Ciğerleri geliştirici iğne, magnezyum takviyesi vs. 2 gün daha bebeğimi benle tutup daha fazla risk almaya gerek yok diyerek tam 30 hafta bitti derken sezeryanla doğuma alındım.
Boyu 40 cm, kilosu 1440 gr olarak doğdu kızım.
Yoğun bakımda en az bir ay küvezde kalacak.
Ilk gün kilosu iyi dediler bir umutluydum ertesi gün görmeye gittiğimde sanki daha da küçüktü. Ödem falan atmıştır öyle oluyor üzülme diyorlar.
Ama gel de üzülme.
Sonuna kadar gebeliğim devam edecek iyiyiz sanıyordum 4 günde bir şokla planlarım hayatım tepetaklak oldu.
Hiç bir hazirligim yoktu bile.
O kadar bilgisizim ki süt çok önemli minicik de olsa sağ sakla diyorlar. Onun için yapabileceğim en iyi şey bu ve dua etmek..
Ilk sağmada bir çay kaşığı 2. De bir yemek kaşığı süt geldi ancak. Nasıl artacak yetecek mi çok kaygılıyim.
Bugün taburcu olacağım onu nasıl bırakıp gideceğim bilmiyorum.
Yol gösterirseniz, umut verirseniz neye dikkat etmeliyim söylerseniz ve dua ederseniz sevinirim.
Allah razı olsun kızlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?