Bir gün derdim bebeğim olacakmış meğer..

Hayirli olsun,tez zamanda sag saglim bebeginle evinize gittiginiz gunleri goresin insallah.Kilosu masallah cok iyi cigerleri gelistiyse eger bir aya kalmaz cikarsiniz.sut konusu da ilk gunler sut zaten anca corba kasigi ederince gelir sik sik sagarsan iyi beslenip dinlenirsen bir kac gune toparlar.Sen yeterki kendine iyi bak,guzelce dinlen,mumkunse de iyi bir sut sagma makinasi edin.Hatta hastaneden verirlerse hastane tipi makinalardan kullan.Minicik olduguna aldanma o kadar cabuk toparliyorlarki,giydirdigin kiyafeti ,tekrar giydirmeye zaman kalmiyor.Tekrar gozun aydin,insallah tez zamanda toparlayacaktir.

nomunomuchua iyi hikayeler o kadar çok ki, lütfen onlara odaklanın. İnstagram da İnci Candemir var; 24 haftalık prematüre bir bebek annesi. Şimdi oğlu ergen yaşlarda. Bu konuda kitap yazmış, prematüre bebek bakımı hakkında bilgi veriyor ve prematüre bebek anneleri de bir şeyler paylaşıyorlar orada. Bence size iyi gelecektir. Yalnız değilsiniz. Ve inanın iyi hikayeler, acı hikayelerden çok çok çok daha fazla.

Oncelikle caninizi sikmayin. Soylemesi kolay yapmasi zor biliyorum ama su an bebeginiz icin yapabileceginiz en iyi sey guclu durmak. O bir cay kasigi sut o kadar onemli ki. Ben de preeklempsi yuzunden sizin kadar olmasa da birkac hafta erken dogum yaptim. Bebegim baska sebepten yogun bakimda kaldi birkac gun. Siringayla goturduk cikan birkac damla sutu. Ama inanin o ilac gibi geliyor bebege. Hemen tolarladi. Sizinki de hemencecik toparlayacak emin olun. Cok kucuk diyoruz ama oyle gucluler ki, insan sasiriyor.

Rahatladım çok sağolun.
Cidden bana çok az geliyor biraz sabirsizim.
Bugün sagmamin 2. Günü yine yemek kaşığı anca geldi. Ne zaman artacak diyorum ama belki acele ediyorum haklisiniz.
Bak benim ikinci çocukta 3. gün geldi sütüm.
İlkinde 4. gün mü ne geldi, unuttum onu.
Şu an az olması erken doğumdan veya üzüntünden veya bir şeyleri henüz bilmediğinden falan değil.
O çok kıymetli sütün birkaç damlası doyurmaya yettiği için o kadar geliyor.

Bir de bilgim yok ama kilosu da iyiymiş gibi geldi bana.

Sutu duzenli sagarak, memenizi sicak su ile ovarak ve iyi beslenip bol su icerek artirabilirsiniz. Ve her zaman sutunuzun yeterli olduguna inanin. Bende de en baslarda cok cok az geliyordu. Ilk gunden fiskirmasi imkansiz zaten, bebegin o kadara da ihtiyaci yok henuz. Ama bugun 9 ayi tamamladik ve sadece anne sutu aldi bebegim. Zamanla artiyor yani. Zaten onun midesi minicik o azicik sut yetiyor ona.

Herşey yoluna girecek inş endişelenme. Doğum sonrası ödem attığı için sana küçülmüş gibi gelmiş. Rabbim en kısa zamanda sağlıcakla evinize götürmeyi de nasip etsin ins.

İki sene önce ikizlerim 33 haftada doğdu. Biri bir buçuk kilo kadardi. Kırk gün kuvezde kaldı. (Diğeri on gün) kırk gün dikişlerim sizlaya sızlaya gidip geldim. Süt sagdim hem evdekine, hem hastanedekine. Sonuç iki yaşında yerinde durmayan kıpır kıpır iki canavar.
Geçiyor, hemde çabucak geçiyor. Zor olduğunu biliyorum Allah in ger günü ağlardım. Ama Allah başka dert vermesin. İyi olsun hastanede olsun, büyüsun gelsin.

Öncelikle güle güle büyütün bebeğinizi. Kızım 35 haftalık doğdu. Aynı afallamayı yaşadım inanın.Yaşadığım şehrin dışında özel bir hastanede doğdu. Bir hafta kuvözde kaldı. Bu süreçte ben hastanede oda ücretinden dolayı kalamadım.2 saate bir emzirmem istendi. Bir tanıdığımızın evinde kaldık. Saati kurup 2 saatte bir gece gündüz yanına gittim. Süt deseniz yok denecek kadar az.Boşa kürek çeker gibi hissettim.(Bunu özellikle yazmak istedim. )
Bir haftanın sonunda taburcu olduk.Evimize geldik. 0 numara bebek bezini katlayarak kullanıyorduk düşünün minikliğini.Sonrasında sütüm arttı hamdolsun. 24 ay emzirdim.Bıraktırırken resmen benimle çekişiyordu minnak. Çene desen 8 aylıkken konuşmaya başladı. Öyle güzel ifade ediyordu ki kendini. Şu an 9 yaşında.Neden göbeğim var diye tripleniyor.İp atlıyor. Abisinin barfiksine ulaştırırsak çekmeye çabalıyor.
Büyüyorlar merak etmeyin.Hayata sımsıkı tutunuyorlar.

Inşallah elimden geleni yapacağım.
Teşekkür ederim.

Ne zaman prematüre doğmuş bebek duysam aklıma komşumun kızı gelir Doğduğunda 900 grammış Şimdi maşallah sağlıklı bir genç kız Annesi der ki benim kız buyuduyse her prematüre büyür

Inşallah hepsi sağlıkla büyür.
Belki 30-40 bebek vardı.
Irili ufaklı ailesinden ayrı..
Hemen çıkmak istedim kıyamadım

Miktara da takılmayın. Şu an gelen süt kolostrum, damla damla gelir. Zaten bebeğinizin midesi de küçücük. Bir damlayla doyuyorlar.

Öyle dedi dr evet.
Benim gözüme az geliyor iste..

Manuel alın dediler hastaneden diğeri yara yaparmış başta.
Çok sağolun sayenizde rahatladım biraZ.

Takıp edeceğim. Çok teşekkürler.

Inşallah güçlü durur her kuzu.
Sagolun çok teşekkür ederim. .

Dr da az evvel gördü iyi sütun gayet dedi.
Ben bana çok az geliyor dedim tabi 10 tane doğurdun sen bizden daha iyi karsilastirirsin dedi :)
Galiba haksız telaş yapıyorum gerçekten.
Cahillik işte.
Çok teşekkür ederim.

Yaa doğum yapmışsın. Sevinmek değil de yine de sağlıkla kavuşmanıza mutlu oldum
İlk günler midesi minicik zaten sen sağ gerektiği yerde mama takviyesi yapılır. Mama öcü değil gerektiği yerde çok güzel bir nimet..
Önemli olan ikinizin sağlığı..
Çok çabuk toparlanacaktır bak görürsün minikler daha savaşçı ve güçlü oluyor hemencik kilosunu da alıyor, gelişimini de yakalıyor.
Sağlıkla büyüt inşallah

Rabb'im sağlıkla büyütmeyi kucağına almayı nasip etsin öncelikle eltim de erken doğum yaptı 27 haftalıkti hatta onlar çok şükür Rabb'im ömür verdiyse büyüdü şimdi çıktı evreler evet kolay olmuyor belki ama insAllah olacak moralini yüksek tutmaya çalış ki sütün artsın en kısa zamanda toparlar çıkarsınız insAllah hastaneden de

Maşallah canım ne güzel sütünde gelmiş. Mama desteği de verirler herhalde.Sabırlı ve sakin kalmaya çalış. Zor tabi. Ama annesin sen. Allahın izniyle geçer bugünlerde inşallah. Yenidoğan hemşireleri de çok güzel bakıyor. Merak etme.

Bugünler şıp diye gecicek evinizin çöl ahusu olacak minik prenses koştuğunu saçlarını taradığınızı düşünün. Annesi güçlü olcak ki bebek güçlü olsun sizin dik durmanız lazım bol sıvı düzenli beslenme sütü arttırır bol bol semizotu su tüketin

36+2 de dogum yapmama ragmen 34.haftada gelisimi duran ikizlerimin ikisi de premature sozluk anlamiyla ama biri 2200 dogdugu icin kurtardi kendini.Diger minik savascim 1800 dogdu.Yogun bakim surecimiz oldu.Bunu teselli olarak soylemiyorum asla ama ikizine nazaran o kadar güclü,dirayetli ki...Tamam 2000 in altindaysan illaki sorunlar cikacak karsina.8 aylik olucaklar yarin ❣.Ocakta influenza A pozitif,martta kanda enfeksiyon ve daha 1 hafta once dizanteri gecirdi ama nasil bir kuvvetse 2 ya da 3 gunde atlatiyor her seyi .Doktor inanamamisti 40 derece atesli oldugunun ertesi gunu domuz gribini 2.gununde nasil atlatti diye.Haliyle gelisimini tamamlayamadi diye topuk kaninda bir deger dusuk cikti..Su anda onun vitamin takviye tedavisindeyiz.Tedavi dediysem de topuk kanindaki olculen degerlerin hepsinin tedavisi var sukur.Hani bu da aklinda bulunsun olur da 2. Ya da 3. Topuk kanini isterlerse.
Her gun her gun kilo almasini bekleme moralim boxulmasin.Bir gun 70 gram alicak ertesi gun 50 gram vericek.O gun kaka yapmissa bile az cikiyor.Bizim yogun bakim unitesi cok iyiydi.Hamileligimde erken dogum olur ve yogun bakim maceramiz olur diye yogun bakim unitesi ve yogun bakim uzmani olan bir hastane secmistik.Nitekim kaldik ta.Ilk gordugumde kuvozde agzinda bisey vardi.Bu ne acaba ya solunum cihazi mi acaba derken don lastigine bagli emzik oldugunu soylediler.Cork cork cekiyodu guclensin diye cene kaslari ve emme refleksi.Emzirmek icin cagirdiklarinda zaten resmen vantuz gibi cekiyodu evdeki patates dogru duzgun meme ucunu bulamiyodu .
Stres yapma.Bir an once cikarsinlar diye dusunme.Onun orda senin kokunu alamamak disinda keyfi yerinde ve iyi bakiyorlar.Hemsireler bana devamli dokun diyorlardi ziyaret saatinde.
Sütün masallah gelmis.Uykubu guzelce al.Farkediceksin uykunu alip dinlendiginde goguslerin dolacak.Dereotu,hurma,tahin pekmez,kofte,et.Bana bunlar iki bebegime yetecek kadar süt getirmisti.3 saatte bir sag.Bol su ic.Kucagina alip eve gelecegin zamani hayal et..
Aklima geldikce yazarim ben de.O çok güçlü.Bumu bana teselli ,laf olsun diye soyluyorlar sajlniyordum ama degil Allah tarafindan mucadele etsin diye super guclu oluorlar minikler.❣❣

Prematüre bebekler güçlü bebekler oluyor :)
Minik savaşçınız.
Merak etmeyin her şey yoluna girecek.
Ilk bir kaç gün kilo kaybetmesi normal.
Erken doğuma ragmen sütünüz de iyi gelmiş.

Fikir olsun, mide kapasiteleri bu kadarcik zaten :)
Bol su tuketin, sık sık dus alin. Beslenmenize dikkat edin.
Doktorunuz/hemşirenizin önerdiği sıklıkta sağın.
2 saatte 1 diye hatırlıyorum.

Zor bir süreç olacak, bebeğinizi özleyeceksiniz, hissettikleriniz çok normal.
Size iyi gelen insanları etrafınızda tutun..

Ah canım benim. Üzüldüm yaşadıklarına. Çok şükür bebeğin iyi. Hayata tutunacak inşallah. Rabbim yardımcınız olsun. Süt konusunda bi bilgim yok maalesef. Dua etmeye geldim sadece. İnşallah tez zamanda toparlansın sapasağlam bir bebek olsun minik prenses.

Sütünüz tabi ki artacak, bebiş de sağlıkla kucaginiz da olacak, hiç korkmayın.
Bir arkadaşım 28 hafta da doğum yaptı, bir kilo bile yoktu bebiş.
Şimdi koca kız oldu, maşallah

Sizinki de olucak

Süt için de ben tahin bal pekmez karışımı yapar yerdim gece gündüz.
Üstüne istemeseniz de bol su içiliyor zaten

Ve sağın bol bol, sagdikca gelecek, artacak, yetecek, emin olun

Herşey cok güzel olucak allahin izniyle..
savaşını kazanıcak annesinin babasınin kollarinda uyuyacak inşallah..
Cani gönülden duamdasin..Stres yapma sakın bebeğinin ihtiyaci olan tek şey senin sütün ve hepimizin duasi

*Devamli ılık suyla duş al.Goguslerine,boynuna hatta ense,sirt bolgene tazyikli su tut 4-5 dk hep.Dustan sonra goruceksin farki goguslerinde.
*Sütleri birlestirme.2 cc 5 cc olsa bile ayri ayri posetle.Belki su anda biberonla bile besleme yapmiyorlardir minnoşa.
*Sutlu tatli,serbetli tatli bol bol ye demeyi unutmusum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…