Allah bebeğinize, güç kuvvet versin biran önce toparlanıp evinize gelsin inşallah
Sütle ilgili stres yapmayın, olabildiğince sakin kalmaya çalışın ve bol su için. Başka da bir bilgim yok açıkçası ben sadece iyi dileklerimi sunmaya geldim
Hayırlı uğurlu olsun bebeğiniz şimdi tam olarak bir anne oldunuz
Allah razı olsun.
Güç verdiniz teşekkür ederim.
Allah bebeğinize şifa versin.
Sütünüz bol olsun inşallah.
Ben sütüm artsın diye incir havuç kürü yapardım. Deneyin isterseniz.
Amin çok sağolun.
Araştıracağım mutlaka.
Allah bebeğinize şifa versin,en kısa zamanda sağlıkla kavuşmanız ümidiyle ❣
Süt arttırıcı kürleri ya da sağma tekniklerini anne olan arkadaşlar söyleyecektir zaten de ben bir yerde okuduğumu söyleyim. Temelde bol su içmek sütü arttırır die okumuştum.Her gün 2,5 -3 litre su için lütfen.Düşündüğünüzden daha kolay bugünleri atlatırsınız inşallah
Inşallah.
Dr da su dedi.
Ben elim kolum bağlı diye başka ne yapsam derdine düştüm.
Sagolun her şey için.
Şifalar diliyorum kuzucuğa.
Bebekler ilk bir-iki gün kilo kaybediyorlar. Şuan kontrol dışı bir kilo kaybı yaşıyor olamaz, ona göre takviye ediyorlardır.
Süte gelince, zaten zamanında doğum yapan kadınlarda bile ilk birkaç gün damla damla gelebiliyor. Erken doğum yapmış olmanıza rağmen gayet iyi durumdasınız. Bol bol sağmaya bakın, bol sıvı alın, günden güne artacak. Bebelerin de ilk günler öyle bardak bardak süte ihtiyacı olmuyor. Süt pompası olarak avent'in elektronik pompasından memnun kalmıştım. Ama hastaneler de kiralıyor pompayı, prematüre doğum yapan bir arkadaşım öyle yapmıştı.
Daha yolun başındasınız, baktınız süt artmıyor,doktora takviye sorun. Süt yaptıran malt içecekler var eczanelerde.
Arkadaşım 31 haftalık doğum yaptı bu arada. Kesin günü bilmiyorum ama 4-5 hafta civarında kuvözde kaldı, hastaneden çıkarken 2200 gibi bir kilosu vardı yavrunun. Şuan 1,5 yaşında, ele avuca sığmayan minik bir kız. Ne yaşadığınızı tahmin edemem elbette, hastanede bırakıp eve gelmek nasıl bir his düşünemiyorum. Ama geçecek bu günler.
Inşallah geçer.
Çok teşekkür ederim böyle olumlu örnekler duymak mutlu ediyor ama arada olumsuz bir kaç olay dağılmaya yetiyor.
Allah yardımcınız olsun.
Prematüre anneleri yorum yaparsa en büyük moral olur, sizinle aynı yıllardan geçen anne sayısı eminim az değildir.
Süt için internette dolu öneri vardır.
Kaliteli beslenmelisiniz, protein almalısınız.
Bunlara ek olarak ıhlamurun sütü çok arttırdığına inanıyorum.
Ama en çok arttıran sütüm var demek, inanmak.
Süt ilk günler gelmesi gerektiği kadar gelmiş bu arada, az değil yani 1 çay kaşığı, 1 yemek kaşığı.
Rahatladım çok sağolun.
Cidden bana çok az geliyor biraz sabirsizim.
Bugün sagmamin 2. Günü yine yemek kaşığı anca geldi. Ne zaman artacak diyorum ama belki acele ediyorum haklisiniz.
Bebeğinizin eşyasını alıp koklayın ya da resmine bakın sağım yaparken. Pompaya vs bakmayın. Ne kadar çıkarsa. İlk başta bebek sizinle olsa çok sık emecekti. Gündüz saat başı 10 dakika gece de 2 saate bir on dakika sağım yapabilirsiniz. Bunların tümünü birleştirebilirsiniz. Sağılmış süt ya da mamayı da biberon harici yöntemlerle vermelerini talep edebilirsiniz. Emzirme başarınızı artırır. Emzirme sanatı var facede yardım alabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim.
Bana da minik minik poşetlemem yerine
Birleştirmek mantıklı geliyo şuan ama acaba tazelik acısından hata mi ediyorum diye de geçti aklımdan.
Hiç üzülmeyin hiç, umutsuzluğa kapıldığınız an bugünlerin de gectigini bebeğinizin büyüdüğünü ve birlikte parklara gittiğinizi düşünün. Geçecek ve siz hatırlamayacaksınız bile. O yüzden moralinizi yüksek tutun, bebeğinizin size enerjinize ihtiyacı var. Sütünüz de zamanla artacak merak etmeyin,ilk zamanlar herkeste az geliyor sonra sonra artıyor. Devamlı sağın yeter.
Benim arkadaşımın ikiz çocukları prematüre doğdu otuz dört gün kaldılar hastanede. Şimdi atabilsem keşke fotoğraflarını görseniz, büyüdüler erltkinlikler yapıp parklara gidiyorlar.
Sizin de gececek inşallah ♥
Allah razı olsun. Böyle örnekler umut veriyor.
Rabbim şifa versin. Sütü stres yapmayın süt yapıcı şeyler yıyıp içip dua edin. Sık sık sağın. Anne sütü kıymetli ama sütünüz az veya hiç olmayabilirde. Bu durumun dünyanın sonunun olmadıgını ve birçok annede olabılecegıni unutmayın. Rabbim şifa versin sütte olur mamada olur. Modunuzu düşürmeyin. Sağlıkla kucagınıza alın inşallah
Amin. Çok teşekkür ederim.
Öncelikle erken doğum için geçmiş olsun ve sağlıkla kavuştuğun için gözün aydın.
Sütün gayet iyi gelmiş benim eminim daha azdı. Bol su tüket. Bebeğini düşün sevdiğini kokladigini düşün bunlar da sütü artırır. Moralini yüksek tutman çok önemli.
Bebeğin şu an emin ellerde. Gidebildigin kadar sık git yanına, bol bol görmeye çalış izin verdikleri her anı değerlendir. Onu görmek sana iyi gelecek. İnşallah sağlıkla kucağına da almak nasip olur.
Allah razı olsun
Pandemi yüzünden görmek kısıtlı.
O da canımı sıktı doğrusu..
Maalesef doyasıya göremeyeceğim.
Hayırlı olsun, sağlıkla tez zamanda kucağınıza alacaksını umarım.
Süt için en önemlisi moral ve memeyi çok uyarmadır. Sık sık sağın. Hastane tipi kiralarsanız daha da çok sapabilirsiniz. Gece de bebek varmış gibi bir iki kere en azından kalkın yine sağın.
Bol su, boza, tahin, bulgur sütü arttırıyordu.
Çok teşekkür ederim.
Artık zevkine yemek yok hepsini deneyeceğim.
Stres yapmamaya çalışsam da
Arada bir korku geliyor akıyor gözyaşlarım.
Ailem üzülmesin diye de gizliyorum. Annem çok ağladı zaten.. Onu sakinleştirmek bana düştü. Halbuki kaygılıyim..
Inşallah sağlıkla atlatırız bugünleri sagolun.
Cok dua ..inşallah saglikla cikacak..kilo alir merak etmeyin
Sagolun amin inşallah..
Dilerimm en kısa zamanda kavusursunuz yavrunuza
Annem beni de preeklampsi nedeniyle cok erken doğurmuş gayet iyiyimm hemde ozamnla su zamanin imkanlari ayni degildir bende yeni anne oldum
Süt için biseyler yazmak istedim bana hastanede tavsiye edilen bi damlayı satın aldim emziren anneler için tamamen bitkisel o kadar fark etti ki sütüm bol su tüketin
Biliyorum çok üzgünsünüz ama beslenmenize de çok dikkat edin yanısıra günde en az 3 litre su ben malt icecekleride kullanıyorum takviye olarak pompayla sağın sık sık oda iyi geliyor kavustugunuzda bebeginize bol bol verebilirsiniz insallah
Benimde erken doğan bi oğlum daha var gayet saglikli suan 4 yasinda morelinizi yuksek tutun dualarim sizinleee
Damlayı özelden yazarsanız sevinirim.
Her yolu deneyeceğim.
Allah bağışlasın tüm yavrularımızı.
Çok sağolun.
Annem de beni hamilelik tansiyonu sebebiyle erken doğurdu. Neredeyse ölüyormuş hatta. Hep ağlarmış bu nasıl büyüyecek diye. Büyüdüm eşşek kadar oldum. Hiç bir sağlık sorunu da yaşamadım. Çok da çabuk toparlamışım. Doktorlar şaşırmış büyüme hızıma. Merak etmeyin her şey yoluna girecek.
Inşallah.
Umut verdiniz.
Allah razı olsun.
Hep sağlıkla kalın.
ne desem bilemedim nomu.
geçmiş olsun. gözün aydın aynı zamanda.
süt için bol bol su iç. sen sağdıkça artacaktır sütün.
bir an önce toparlar inşallah. bakma küçük olduklarına güçlüdür bebekler.
Çok savunmasız yatıyordu ama..
Bilmem ınsallah güçlüdür.
Çok teşekkür ederim.