Bir gün bir kitap okudum ve bütün hayatım değişti :)

Tavsiyen üzerine kitabı dün almış bulunuyorum hemde eşimle birlikte. Hoş ona gizli gizli içtiğimi açıklamadım tabi, ama beynimde bitiremeyişimin reçetesi olarak gördüğüm bu yardımcı çalışmayı okumak istiyorum dedim. Durum bu haliyle tam da gerçeği yansıtmakta.

Şöyle bir bölüm başlıklarına baktım, bide ne göreyim "gizli gizli sigara içenler" diye bir bölüm var. Ve anlamış bulunuyorumki bu tam aradığım nurlu ışık. Hadi bakalım diyerek gelişmelerden sizleri haberdar edeceğim...

Hadi bakalımmm! alkisalkisalkisalkisalkisalkis

itiraf ediyim, şimdi ne düşünüyorum biliyor musun, eve erken gidiyim de birden fazla gizli gizli sigara içebileyimm:kedi:

Evrende kendini yalnız hissetme ben o şekilde kimleri kandırmadım ki?? Ama aslında en başta kendimi kandırdım, tabi bunu çok sonra anlayabildim. Hatta ben hırsızlık bile yaptım(?) :kedi:
Evettt!!! Çok doğru bıraktığım o dönemlerde eşten dosttan çaldım! Çok utanıyorum ama yaptım bunu! :kedi: Sigara öyle bir şey ki aç kalsan tutup da birinden ekmek ya da ekmek parası isteyemezsin, fakat sigaran yoksa en saçma insandan bile sigara dilenebilirsin. Bunun adı esaret!! Bunun adı acziyet!! kötükedihüso
Kendine sakın kızma çünkü Elın amca kitabı okurken içmeye devam edin diyor. Bu senin sigara içmek için son mazeretin olsun tatlım, kendi kendine oynadığın küçük bir oyun. yerimseniben
Zaten kitabın ortalarına doğru parmaklarının ucundakini düşman gibi göreceksin..

:hooray:

İtiraf ediyorum bende bir iki defa aşırmıştım arkadaşlardan, ama böyle birden hırsızlık denmesi şok etti beni. doğru tabi bir bağımlının bağımlı olduğu şeyi ona sormadan ve kimseciklere çaktırmadan alıveriyorusun. Ama sonra baktım bu aşırma işi çok adrenalin yüklü oluyor kendime paket almaya ve onu saklamaya başladım hala da öyle yapmaya devam. Şimdi içimde önlenemez bi istek var, eve erken kaçacağım yeni bir paket alacağım ama söz bir yandan da kitabı okumaya başlayacağım.

sigarayı bırakmaya karar verdiğim zaman bu kitabı aldım okudum
17 temmuz cuma günü sigarayı bırakıyorum dedim ve kitabı bitirdim
ve şimdi benim kırkım bile çıktı darısı bırakmayı düşünen tüm arkadaşlarımaa.s.

başlıkta Orhan Pamuk'un cümlesini görünce ilgimi çekti
sigara içmem, içilmesinden de hiç hoşlanmam
evimde de mümkün olduğunca içilmesine izin vermiyorum
eşim de içmez
bırakan arkadaşları tebrik ediyorum
hele bir kitap bunu sağlayabiliyorsa daha güzel
kalem kılıçtan kenkindir sözünü hatırlatoyor
umarım bir daha hiç başlamazsınız
dumana boşu boşuna para verip kendinizi zehirlemezsiniz

kitabı çok merk ettim anladığım kadarıyla çoğunuz faydasını görmüş
ama bnm durumum farklı sanırım gerçekten sigarayı bırakmak istiyomuyum onu bile bilmiyorum
hani günde 3-4 taneye düşürebilsem belki dahada mutlu olucam
23 yaşımdayım ve 4 yıldır günde bi paket sigarayı bitiriyorum 10 sene snra ne halde olurum onu düşünüyorumzaman zaman çok azalttım hatta hiç içmediğim günler bile olmştu ameliyttan snra ama yine yükselttim şimdide bi paketi bitiriyorum
bırakan arkadaşlar birazcık tavsiyelerde bulunurmusunuuzz :)

cnmcımm sendemi okumuştuun kitabıı =)

süpersin canım yaaa benim de kırkım çıktı sanırsam, gerçi saymayı bıraktım artık. seni candan tebrik ediyorum. neydi o kötü kokulu günler diy mi yaaa???kafamçokkarıştı

sağolasın canım keşke hiç başlamamış olsaydım diye çok lanet ettim ama başlamıştım. şimdi tüm çabam hiç içmemiş kadar sağlıklı olabilmek..

tatlım bence kitabı al, okumaya başla, ilerleyen sayfalarda göreceksin ki aslında ne istediğinin farkına varmaya başlıyorsun. aslında tam olarak bırakmak istediğinden emin olman gerekmez, sigaradan şikayetçi olman da yeter.

Zoia kızzz,
bize sorsana,töbe töbeeeeeeeee
sen daha bırakmak istediğini bile bilmiyosun, o yüzden denemelerin boşa gidecek yavruşşş,
bir ay öncesinden beynini hazırla önce, gününü belirle,kendini şartla, gerisi hem vallah,hem billah çok kolay kızzzzzzzzzz.
mesela ben kolay hatırlayım diye 23 nisanı seçmiştim.
30 ağustosu kaçırdın, sende yılbaşını bekle,
2010 senin tarihin olsun.
evettttttttt
bu günden itibaren yılbaşında sigarayı bırakıyorum diye şartlamaya başla kendini.

cnmcım doğru söylüyosun
evet ben bırakmak istediğimden bile emin değilim azaltıcam diyorum hep ama bırakıcam demiyorum sadece kendime zarar verdiğimin farkındayım en çokta bu beni düşündürten
zamanla cilt dişler saçlar mahvoluyo bide içte görünmeyenler var onları hatırladıkça ıy diyorum ama sigarayıda seviyorum sanırım :S karışık ya kafamçokkarıştı

arkadaslar kusura bakmayin sanirim ben goremedim ama yazarin adi allen car kitabin adi nedir bende malesef sigara kullaniorum ama birakmak isterimm

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…