• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri bir gelinlik hakkında fikirlerinize ihtiyacım var..

tirbushon

Guru
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2009
240
2
316
İstanbul
merhaba arkadaşlar. benim 21 haziran'da düğünüm var inşallah. şimdiden gelinlik bakmalara başladım tabi. gelinliğimi diktirmeyi düşünüyorum ancak hazırda olabilir çok katı fikirli değilim.bir gelinlik beğendim ama sanırım beğendiğim marka türkiyede yok. markası: wanda borges. annem yaz için uygun olmadığını söyledi. sonra benim üzüldüğümü görünce nikah kısmından sonra başka gelinlik giyersin dedi (kolsuz daha rahat bir gelinlik). kafama yattı fakat daha sonra halam "bence iki gelinlik giymek sonradan görme işi, insanın gelinliği bir tane olur" dedi. kafam karıştı. sürç-ü lisan etiysem affola fikirlerinizi yazarsanız çok sevinirim.. beğendiğim gelinlik şu:

$165.jpg

feci halde orta çağ kokuyor gelinlik.. asil hafif avamgle tarzda
iddialı bir de.. kişisel görüşüm bu yönde

Bu gelinliği Türkiye'de diktirebileceğinizi pek sanmıyorum, diktirseniz de ancak 10000TL vereceğiniz bir yer diker size. Nedeni, dantel kolların mükemmel bir teknikle kaynatılmış olması, Kadıköy tamam da Bağdat Caddesinde bir modaeviyle de çalıştım ama bu şekilde kaynatma yapanına rast gelmedim. Asıl gövde desek, bir kere zaten orijinal ipek düşes saten, bulması zor bir kumaş. Hem gövdesinin kalıbı çok farklı, hem eteğin. Velhasıl memnuniyetsiz olma ihtimaliniz malesef yüksek.

Diyelim ki diktirebileceksiniz. Madem anneniz straples de giyinmenizi istiyor, o zaman üstteki dantel kısım, göğüs altında biten dar bir dantel bolero olur, istediğinizde çıkarabilirsiniz. Lakin bolero olursa sırt dekoltenizi bu şekilde yapamazlar çünkü bel kısmında arkadan kapatmanız gerekecek. Dörtgen şeklinde bir dekolte olur, üçgen değil de.

Size iyi şanslar.

Bu arada Wanda Borges'in özel dikim bir modeli sanırım, sadece geline özel...

cevap verdiğiniz için teşekkürler. hakikatten "özel" bir model bence de :31: aslında benim bu gelinlikte emin olamadığım uzun kollu oluşu. yani hem sıcak basabilir hem de ellerimi kollarımı rahat hareket ettiremem diye düşünüyorum. tabi işin terzilik boyutu var bir de :50:

Çok güzel bir gelinlik
ingilterenin bağrından kopup gelmiş asilzade bir havası var :)
evlenirken aynı sorunsalı bende yaşamıştım :)
ben sırf dantel kabarık olmayan bir gelinlik istiyordum
kimse beğenmediğinden kına için diktirdim
iyikide düğün için başka gelinlik almışım
arkadaşta belirtmiş çıkartamıyorlar yanlızca benzetiyorlar
hazır bulabiliyorsan ne ala ama bence bu modeli diktirmeye kalkma

Aslında internetten model beğenmek yerine gelinlikçilere gidip deneme yapınca insan kendine yakışanı daha kolay bulabiliyor.

zaten öyle yapmayı düşünüyorum ama daha ona erken diye böyle internetten gelinlik bakıyorum işte :) elbette gezip görmek daha iyidir

merhaba arkadaşlar. benim 21 haziran'da düğünüm var inşallah. şimdiden gelinlik bakmalara başladım tabi. gelinliğimi diktirmeyi düşünüyorum ancak hazırda olabilir çok katı fikirli değilim.bir gelinlik beğendim ama sanırım beğendiğim marka türkiyede yok. markası: wanda borges. annem yaz için uygun olmadığını söyledi. sonra benim üzüldüğümü görünce nikah kısmından sonra başka gelinlik giyersin dedi (kolsuz daha rahat bir gelinlik). kafama yattı fakat daha sonra halam "bence iki gelinlik giymek sonradan görme işi, insanın gelinliği bir tane olur" dedi. kafam karıştı. sürç-ü lisan etiysem affola fikirlerinizi yazarsanız çok sevinirim.. beğendiğim gelinlik şu:

Eki Görüntüle 867652

Wanda Borges´un gelinliklerine bayiliyorum buda cok hos bende uzun kollu gelinlikleri cok asil buluyorum ama bence diktirsen bile aynisi olmaz canim. Wanda Borges tasarimlari kalite kokan gelinlikler eger o kaliteyi yakalayamassan üzerinde cok garip durabilir. Yalniz uzun kola bukadar takilma benim dügünüm Ege´de olacak (en az bi 35derece üzeri olur eminim :9:) ama yinede begenirsem o cefaya katlanip giymeyi düsünüyorum straplez hic hosuma gitmiyor gelinlikte cünkü

Canim istanbul da egeyi aratmiyo artik sicaklik konusunda malesef. Sıcaktan bunalma düşüncesi beni çok korkutuyo :( o yüzden şimdi düşük omuzlu gelinliklere sardım onlara bakıyorum internetten. Ama tabi gelinlikçi geznce her şey iyice oturur. Tüm fikirler değişir ama yine de bakmadan yapamiyo insan :))

Back