Okurken kendimi gördüm. Evliliğimin ilk başlarında çalıştığımdan dolayı çok yemek yapamadım kayınvalidem de sürekli sabote etti evde olduğum zamanlarda da müsade etmedi hevesim gitti. Hevesim gittikçe iyice yapmadım. He yapmadım diyorsam öyle hiç değil yani normal insanlar gibi 3 çeşit yapmadım özenmedm açıkcası. Bir akşam annemlerin yanında kendisine dert olmuşki benim için “ x sanki yemek mi yapıyor evde yemek mi yiyorlarmış” dedi. O kadar zoruma gitti ki. Ayrıca ben misafir geldiğinde yemek yapan izin günlerimde yapn ara ara da çağıran bizi de hiç açmayan biri olduğum halde yemek konusunda dedikodum yapılıp laf edildi. Hala da yapıyorlar ki belki oğluna üzülüyorlar çünkü genelde makarna yaparım eşimde halinden memnun. Temizlikte de öyle üzmem kendimi yani. Şöyle düşünün 3 çeşit yemek yapana temizlik yapana madalya mı takıyorlar ? Hayır. Belkide gelin bilmiyordır yapmasını kötü oluyordur ondan girmiyordur mutfağa. Gelin iyiyse niye dert arıyorsunuz ki ?Merhaba hanımlar,2,5 yıldır annem babam oğlum ve ben beraber yaşıyoruz.Annemler ogluma bakmak için gelmişlerdi, Haziran'da gidecekler çocuğu kreşe vereceğim.Annem çocuğa bakiyo ben de ona sigorta ödüyorum.Babam işsiz ve 3 yıldır herhangi bir geliri yok,onlara bakıyorum,annem ağustosta emekli oluyor.
Gelelim mevzuya : Bizim bir gelinimiz var x olsun adı.İyi anlaşırız,annem kızı gibi görür biz de kardeş gibi...kırıcı değildir, küsmez vs fakat evde asla yemek yapmaz.Ayak üstü atistirarak öğün atıyorlar.Kendi ailesinden biri ya da arkadaşı gelecek olsa birden içinden bir aşçı çıkar ve sosyal medyada paylaşır.Yapinca gerçekten çok guzel yapar,pizza lahmacun vs hele ki..
Annem 15 tatil için oraya gitmisti.10 gündür hasta,grip ilaçları yazmış doktor fakat bişey yemiyor ki ilaç içsin.Az önce aradım sesi yine kötü.İlaclari düzgün içmiyorum ondan iyileşmedim galiba diyor,neyse ben kalkıp biseyler hazirlayim da yiyeyim ilaç içeyim dedi.Yalniz misin evde dedim ,x annesindeydi sabah geldi dedi.Niye yemek yapmiyorsun deyince surat ediyormuş ve yine yapmiyormuş ki evde hasta var.
Eve kv gelmiş, yılda bir görümce gelmiş insan hiç mi umursamaz.Bizi geçtim kardeşim yumurta ile yaşıyor.
Normal mi bunlsr sizce ?
Merhaba hanımlar,2,5 yıldır annem babam oğlum ve ben beraber yaşıyoruz.Annemler ogluma bakmak için gelmişlerdi, Haziran'da gidecekler çocuğu kreşe vereceğim.Annem çocuğa bakiyo ben de ona sigorta ödüyorum.Babam işsiz ve 3 yıldır herhangi bir geliri yok,onlara bakıyorum,annem ağustosta emekli oluyor.
Gelelim mevzuya : Bizim bir gelinimiz var x olsun adı.İyi anlaşırız,annem kızı gibi görür biz de kardeş gibi...kırıcı değildir, küsmez vs fakat evde asla yemek yapmaz.Ayak üstü atistirarak öğün atıyorlar.Kendi ailesinden biri ya da arkadaşı gelecek olsa birden içinden bir aşçı çıkar ve sosyal medyada paylaşır.Yapinca gerçekten çok guzel yapar,pizza lahmacun vs hele ki..
Annem 15 tatil için oraya gitmisti.10 gündür hasta,grip ilaçları yazmış doktor fakat bişey yemiyor ki ilaç içsin.Az önce aradım sesi yine kötü.İlaclari düzgün içmiyorum ondan iyileşmedim galiba diyor,neyse ben kalkıp biseyler hazirlayim da yiyeyim ilaç içeyim dedi.Yalniz misin evde dedim ,x annesindeydi sabah geldi dedi.Niye yemek yapmiyorsun deyince surat ediyormuş ve yine yapmiyormuş ki evde hasta var.
Eve kv gelmiş, yılda bir görümce gelmiş insan hiç mi umursamaz.Bizi geçtim kardeşim yumurta ile yaşıyor.
Normal mi bunlsr sizce ?
Gelin de masum değil amaMaalesef gelin ac birakmis seklinde gorulmek isteniyor. Gelinin annesi hasta olsa damat beyden kimse corba beklemeyecek, ne uzucu. Sirf bu bakis acisi yuzunden bile gelin yemek yapmiyor olabilir
Aynen ben de orada geline hak vermiştim.Geçen de 2 aylık lohusa kadının evine gidip hizmet etmediği için dert edinen görümcenin forumunda geline hak vermiştim.
Ama olaya ne gelin ne görümce hak olan açısından bakarsak bu konuda gelini eleştireceğim.
Evime kv geçici bir süre geldiyse, ilişkilerim iyiyse ve üstüne birde hastaysa gereken ne ise onu yapmalı gözüyle bakıyorum.
Bir çorba pişirmek yanına kolay yollu bir ana yemek yapmak çok zor bir iş değil.
Tabi gelini de bundan alı koyan bir sebebi yok ise. He bu arada gelinin çalışıp çalışmadığını paylaşmamışsınız.
Ben evde oturan bir kadın olarak düşünüp yaptım yorumumu.
Bir kaç arkadaş direkt erkek kardeşinizi suçlamalısınız demiş, bunu da kendi açımdan adil bulmuyorum.
Ben çalışan bir kadınım akşam eşimle aynı saatlerde gireriz evimize.
Eve ilk giren kimse mutfağa o girer, hatta birlikte gittiğimizde bile genelde eşim girer mutfağa.
Bende o sırada ev düzeni ile ilgili işlere el atarım.
Ama evde oturan bir kadınsam, aile de iş bölümünün adil olması açısından eve gelen eşimin düzenli olarak yemeği de yapmasını beklemem. Hastalık, küçük bebek vb durumlar hariç tabi. Biri desteğe diğeri kullanılmaya girer çünkü.
Diğer yandan evde hep yumurta yenmesi olayı bana çok inandırıcı gelmedi. Bu insanların mutlaka özlediği tatlar vardır.
Evde bir şeyler pişmemesi pek mümkün gelmedi. Kimisi uğraştıcı yemekler yapar her gün mükellef sofralar kurmayı sever, kimi tek çeşitle öğün yapar. Ama mutlaka bir şeyler pişer özellikle o evde çocuk varsa.
Kardeşim çalışıyorAnneniz oradaysa kardeşiniz yapsın yemek.
Demek aralarında sorun etmiyorlar.
Bence kardeşiniz de memnun bu durumdan. Değilse zaten kendisi yapabilir. Kimsenin evinin içine karışmayın bence. Siz kötü olursunuz.Merhaba hanımlar,2,5 yıldır annem babam oğlum ve ben beraber yaşıyoruz.Annemler ogluma bakmak için gelmişlerdi, Haziran'da gidecekler çocuğu kreşe vereceğim.Annem çocuğa bakiyo ben de ona sigorta ödüyorum.Babam işsiz ve 3 yıldır herhangi bir geliri yok,onlara bakıyorum,annem ağustosta emekli oluyor.
Normal mi bunlsr sizce ?
O halde gelin über tembel.Kardeşim çalışıyor
Kardeşim ilk başlarda geldiğinde yemek olmayışına tepki gösteriyordu fakat hiçbir şey degismiyordu,ertesi gün yine aynı..en son pes etti
Severiz demedim,iyi anlaşırız dedim.Sevdigini zaten ben de düşünmüyorum..Birbirimizi severiz filan demişsiniz ya ne bileyim. O sizi sevseydi yemek yapardı. Siz onu sevseydiniz böyle şikayet etmezdiniz bı yemek için. Annenize geçmiş olsun bu arada. Kardesiniz yumurta yemekten şikayet etmiyorsa sizin bu konuda bişey söylememeniz gerekir diye düşünüyorum.
Hem bütün gün evde durup hem yemek yapmamak nasıl bir kafa acaba?O halde gelin über tembel.
Saçmalık yaptıgı.
Kardeşiniz de eşinin gün içinde bir çorba bile yapmayacağını biliyorsa, annenize dışarıdan yemek söylesin.Kardeşim çalışıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?