Merhaba hanımlar,2,5 yıldır annem babam oğlum ve ben beraber yaşıyoruz.Annemler ogluma bakmak için gelmişlerdi, Haziran'da gidecekler çocuğu kreşe vereceğim.Annem çocuğa bakiyo ben de ona sigorta ödüyorum.Babam işsiz ve 3 yıldır herhangi bir geliri yok,onlara bakıyorum,annem ağustosta emekli oluyor.
Gelelim mevzuya : Bizim bir gelinimiz var x olsun adı.İyi anlaşırız,annem kızı gibi görür biz de kardeş gibi...kırıcı değildir, küsmez vs fakat evde asla yemek yapmaz.Ayak üstü atistirarak öğün atıyorlar.Kendi ailesinden biri ya da arkadaşı gelecek olsa birden içinden bir aşçı çıkar ve sosyal medyada paylaşır.Yapinca gerçekten çok guzel yapar,pizza lahmacun vs hele ki..
Annem 15 tatil için oraya gitmisti.10 gündür hasta,grip ilaçları yazmış doktor fakat bişey yemiyor ki ilaç içsin.Az önce aradım sesi yine kötü.İlaclari düzgün içmiyorum ondan iyileşmedim galiba diyor,neyse ben kalkıp biseyler hazirlayim da yiyeyim ilaç içeyim dedi.Yalniz misin evde dedim ,x annesindeydi sabah geldi dedi.Niye yemek yapmiyorsun deyince surat ediyormuş ve yine yapmiyormuş ki evde hasta var.
Eve kv gelmiş, yılda bir görümce gelmiş insan hiç mi umursamaz.Bizi geçtim kardeşim yumurta ile yaşıyor.
Normal mi bunlsr sizce ?
+1Demek ki sizden o kadar da hoşlanmıyor. Hadi gelin yemek yapmıyor onu anladık el kızına gücenmek kolay abiniz neden dışardan yemek söylemiyor? Çorbadan sandviçe eve her şey geliyor artık. Eşi yemek yapmak istemeyebilir anne onun annesi sorumluluk da onun. Ben oyumu kardeşe kizmaktan yana kullanıyorum.
Yok geline hak vermiyorum yine de. O da hatalı. Sağlık durumu iyiyse, küçük bebeği ya da başka bir sorunu yoksa eve yedi kat el gelse yemek yapılır ağırlanır. Yaptığı resmen kabalık. Evinde istemiyor demek ki. Objektif olarak bakarsak böyle. Ama konu sahibi açısından bakacak olursak kizmasi gereken kişi abisi. Gelin el kızı kaba olabilir, düşüncesiz olabilir ama abisi annesini düşünüp yemek işini halletmeli.+1
Tam olarak katılıyorum. Gelinin değil abinin tutumu yanlış. Kendi annesini kendi düşünmesi gerekir.
Ayrıca kardeş de yemeği yapabilir.
Tabii canim. Annesi bir de ya. Hadi yemek pişirmeyi bilmiyor ki olabilir. Dışardan söyle. Annesinin yerinde olsam o eve daha ayak basmam. Rezalet ya hasta kadını oğlu aç bırakiyor tövbe tövbe.Ben olsam yemek yapmayi sevmesemde hasta diye en azindan corba yapardim ancak ben yapmiyorsam eminimki esim ya kendi yapardi ya da disaridan soylerdi. Erkeklere neden toz kondurulmuyor anlamiyorum. Kadin calissin, bebe baksin, yemek yapsin, temizlik yapsin... erkeginse sadece ise gitmesi yetiyor nedense. Sanki kapasiteleri yemege, temizlige yetmiyormuş gibi davranmayin erkeklere yahu
Maalesef gelin ac birakmis seklinde gorulmek isteniyor. Gelinin annesi hasta olsa damat beyden kimse corba beklemeyecek, ne uzucu. Sirf bu bakis acisi yuzunden bile gelin yemek yapmiyor olabilirTabii canim. Annesi bir de ya. Hadi yemek pişirmeyi bilmiyor ki olabilir. Dışardan söyle. Annesinin yerinde olsam o eve daha ayak basmam. Rezalet ya hasta kadını oğlu aç bırakiyor tövbe tövbe.