• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir garip seven amcalar

Ben bu iki amcanın yaşını duyunca baya şaşırdım..bir insan belli bir yaşa gelirde hala kendisini geliştirmezmi ! Konu sahibi bence bu iki amca sadece kendilerini eğlendiriyor ve mutlu ediyorlar..olan sizin yavruya oluyor..mesafe koyun bence açık sekilde konuşun.

Baslik garip ama baska nasil ifade etsem bilemedim. 28 ayini doldurmus bir oglum var. Iki amcasi var ve pandemiden dolayi bir araya gelemedikleri icin her gun babasi goruntulu konusturuyor. Iki amcasinin da oglumu sevme sekli oldukca garip ve artik benim icin rahatsiz edici olmaya basladi. Aslinda ikisi de eglenceli tipler ve severim normalde ancak cocuga yaklasimdan zerre anlamiyorlar. Cocuga surekli "ş...siz, p..şt" vs diyorlar. Anlamsiz bir sekilde inatlasiyorlar. Mesela arkandaki oyuncagi goster vs diyorlar oglum bazen anlamiyor bile baska bir seyle ilgileniyor oluyor. "Iyi o zaman ben de sana gelirken yeni oyuncak almayacagim " vs hep boyle anlamsiz diyaloglar. Oglum sayelerinde her seye olumsuz cevap vermeyi ogrendi. Garip cumleler kurdurmaya calisiyorlar mesela "baba boş yapma " de diye iki saat soyletmeye calisiyorlar bazen soyluyor bizimki de o zaman kahkaha tufani 🙄 gelemeyecegimizi bildikleri halde hadi annene soyle seni giydirsin bize gelin veya simdi ben seni parka goturmeye geleyim vs diyorlar oglum kapiya kosuyor ve gercek olmadigini anlayinca aglamaya basliyor ve bu durum ne hikmetse onlarin cok hosuna gidiyor. Bir kac kez saka yollu uyardim ama ciddiye almadilar . Cocuk da degiller yani biri 36 biri 41 yasinda koca adamlar, esimin abileri. Ama cocukla nasil iletisim kurulur bir haberler. Esime gore bir problem yok, zaten ona gore gayet normal bir iletisim sekli. Onun da abileriyle iliskisi surekli bir yaris, rekabet, takilmaca vs oldugu icin bu konuda onlari uyarmaz bile. Yegenlerine takiliyorlar ne var modunda. Ama her gun, hatta gunde bir kac kez konusma oluyor ve oglumun resmen huyu suyu degisiyor gozlemliyorum. Onlarin kullandigi argo kelimeleri kullanir oldu. Ne yapmak gerek sizce?
Şaka yollu değil gerçekten uyarmaniz gerek. Eşiniz söylese belki dinlerler. Argo kelimeler için siz ne desenizde yapacak tipler neden çünkü çocuğunuzun pipisi var 🤦🏻‍♀️

Evet bnm de uyardigim nokta oydu. Ama simdi heveslenecek ve gelmedigini gorunce uzulecek dedim. " o istesin izin belgesini kapar gelirim" vs diye sacmaliyor bir ciddi konusulamiyor zaten. Konudan konuya atladigi icin kaynayip gittigini saniyor ama cocuk icin kalici olabilecegini dusunemiyorlar ikisi de.
Kabahat esinizde ama farkinda degilsiniz.
Her gun niye konusturuyor,baska isi yok mu?
Benim de yegenlerim var,cok severim fakat ben onlarla hergun konusmam,konussam birkac gunde amcaya baglarim.
Zaten usturupsuzmuslar,ne diye cocugu muhatap ediyorsunuz?
Cocugunu gozume sokanlara da ayri gicik kaparim,herkesin cocugu kendine tatli valla,evet sevilir ama bana bir irrite geliyor bu durumlarda..

Baslik garip ama baska nasil ifade etsem bilemedim. 28 ayini doldurmus bir oglum var. Iki amcasi var ve pandemiden dolayi bir araya gelemedikleri icin her gun babasi goruntulu konusturuyor. Iki amcasinin da oglumu sevme sekli oldukca garip ve artik benim icin rahatsiz edici olmaya basladi. Aslinda ikisi de eglenceli tipler ve severim normalde ancak cocuga yaklasimdan zerre anlamiyorlar. Cocuga surekli "ş...siz, p..şt" vs diyorlar. Anlamsiz bir sekilde inatlasiyorlar. Mesela arkandaki oyuncagi goster vs diyorlar oglum bazen anlamiyor bile baska bir seyle ilgileniyor oluyor. "Iyi o zaman ben de sana gelirken yeni oyuncak almayacagim " vs hep boyle anlamsiz diyaloglar. Oglum sayelerinde her seye olumsuz cevap vermeyi ogrendi. Garip cumleler kurdurmaya calisiyorlar mesela "baba boş yapma " de diye iki saat soyletmeye calisiyorlar bazen soyluyor bizimki de o zaman kahkaha tufani 🙄 gelemeyecegimizi bildikleri halde hadi annene soyle seni giydirsin bize gelin veya simdi ben seni parka goturmeye geleyim vs diyorlar oglum kapiya kosuyor ve gercek olmadigini anlayinca aglamaya basliyor ve bu durum ne hikmetse onlarin cok hosuna gidiyor. Bir kac kez saka yollu uyardim ama ciddiye almadilar . Cocuk da degiller yani biri 36 biri 41 yasinda koca adamlar, esimin abileri. Ama cocukla nasil iletisim kurulur bir haberler. Esime gore bir problem yok, zaten ona gore gayet normal bir iletisim sekli. Onun da abileriyle iliskisi surekli bir yaris, rekabet, takilmaca vs oldugu icin bu konuda onlari uyarmaz bile. Yegenlerine takiliyorlar ne var modunda. Ama her gun, hatta gunde bir kac kez konusma oluyor ve oglumun resmen huyu suyu degisiyor gozlemliyorum. Onlarin kullandigi argo kelimeleri kullanir oldu. Ne yapmak gerek sizce?
Şaka yollu değil ciddi bir şekilde uyarmanız gerekiyor. Kimse evladımdan kıymetli değil. Aynı bize anlattığınız gibi şu şekilde konuşmayın diye sınır çekin. Tekrarlarlarsa bir daha böyle birşey olursa oğlumla görüşemezsiniz diyin ve gerçekten görüştürmeyin. En hassas yerimden konu açmışsınız yazarken bile ellerim titriyor.
Ayrıca 28 aylık bebenin hergün düzenli olarak telefonla işi ne hem de bazen günde birkaç kez.çok yanlış yapıyorsunuz oğlunuz büyüdükçe herşey daha zor olacak ve evladınız size asi olacak böyle giderse

Çocugun disarida bahçede vs bir arkadaşına pust dediğini çok utandiginizi sert bir dille eşinize anlatın amcalarını da uyarın bir daha olmasın diye her söylediklerinde ciddi bir şekilde uyarmaya devam edin bir daha diyemezler
Benim büyük kaynım oğluma deli demişti uyardım asla söyleyemedi bir daha
aynı dönemde gorumcemin de oğlu var ona dedi o bisey demedi deli normal geldi ardından sizinki gibi pust ser...siz it köpek en sonunda p*ç dedi ve şimdi gorumcemin çok zoruna gidiyor ama baştan gevşek bıraktığı için artık bisey de dese kimse umursamıyor
Ben ciddi bir şekilde uyardıgim benim yanımda gorumcemin çocuğuna bile bisey derken çekiniyor sizde ciddi gerekirse sert çıkın

bu tür muhabbetler eşimle abileri arasında o kadar normalleşmiş ki benim müdahalem onlara çok sevimsiz gözükecek diye susuyorum. anca bir iki şaka yollu uyardım ama anlamadılar. veya takmadılar. kararlı olmam ve her sefer,nde rahatszılığımı dile getirmem lazım belli ki.oğlum kapıya koştuğunda anneciğim amcan şaka yapıyor şimdi gelmeyecekler dedim oğluma bir kaç kez onlar da duydular ama sonra gidip onlara yapamayacağınız şeyi söylemeyin sonra çok üzülüyor demedim mesela. eşimden bekliyorum bunu demesini aslında ama o da demiyor.
Taviz tavizi doğurur.en çok.ta parka goturucez diye çocuğu kapıya kadar götürüp aglatmalarina ayar oldum burdan.diyeceksiniz,eşinizden beklemeyin.zaten o sizin gibi düşünmediği için kardeşlerini dikkate bile almazlar abileri.siz diyeceksiniz ki cekinsinler.adabi var tabi herşeyin.kesin ve net olarak ama doğru ve kırıcı olmayan kelimelerle de ifade edebilirsiniz tabiki hiç gülmeden.ciddi olarak uyarmalisiniz.o anda çocuğun dikkatini çekecek birşey bulup birkaç kez kameradan da uzaklastirabilirsiniz.bu durum günde 3 kez tekrarlanıyormus bir de.tabiki etkilenir çocuk.

ablan çok abartmıyor mu sence?
hayatı boyunca çocuğu akvaryumda beslemeyi duşunmuyorsa biraz doğal hayatın akışına bırakması gerekmiyor mu?
Abartmıyor.
Gerekmiyor.
Tam benim zihniyetimde bir anne, ablayı canı gönülden kutluyorum
Çocuğunun mutlu,mantıklı ve sağlıklı büyümesini istiyor.
Ben abla dan da özenli bir anneyim oğlum 7 yaşında ve gün geçtikçe ne kadar doğru yaptığımı görüyorum.çocuğumu akvaryumda filan da besleyip büyütmedim. Yaşıtlarına oranla çok daha mantıklı,bilgili,gerçekçi,yalan söylemeyen,abur cubur alışkanlığı olmayan,dürüst,vicdanlı ve sağlıklı bir çocuk.ayrıca çok da sosyal. Bana da çok demişlerdi fanustamı büyüteceksin bu çocuğu, ilerde çikolata da yiyecek, ne kadar sakınabilirsinki, asosyal olacak kendine güveni olmayacak daha neler neler. İyi ki annelik içgüdülerime güvenip kendi doğrularıma göre yetiştirmişim

Eşimin ailesi de karadenizli. ya bu zamana kadar kötü niyetleri yok diye ses etmedim çünkü normalde çok eğlenceli insanlar kayınbiraderlerim. sonuçta o küfürleri hakaret amaçlı etmiyorlar, onlar için küfür bile değil. ama gene de oğlumun bu lafları öğrenmesi hoşuma gitmiyor. küfürden ziyade inatlaşmaları daha tehlikeli. oğlum inatlaşma huyu edindi, zaten 2 yaş sendromunu dibine kadar yaşıyoruz bu da tuz biber oluyor. bazen kamera açmıyorum inanın geçiştirdiğim de oluyor ama sürekli aradıkları için illa ki yakalıyorlar. aslında gayet de dediğim dedik ve dişli bir insanım ama herhalde kayınbiraderlerimin iyi niyetine inandığımdan ve sevimsiz olmamak adına ses etmedim. bir de eşimin görmesini bekledim ama hata ediyorum belli ki.
Eğer birilerinin iyi niyeti çocuğunuza zarar veriyorsa bu iyi niyetten çıkmıştır artık

Kabahat esinizde ama farkinda degilsiniz.
Her gun niye konusturuyor,baska isi yok mu?
Benim de yegenlerim var,cok severim fakat ben onlarla hergun konusmam,konussam birkac gunde amcaya baglarim.
Zaten usturupsuzmuslar,ne diye cocugu muhatap ediyorsunuz?
Cocugunu gozume sokanlara da ayri gicik kaparim,herkesin cocugu kendine tatli valla,evet sevilir ama bana bir irrite geliyor bu durumlarda..
Yoo farkindayim ona da ayri ayar oluyorum onceden de yazdim. Yalniz cocugu kimsenin gozune sokma gibi bir durum yok..amcalari kendi ariyor. Esimin aramasindan da gayet memnunlar. Keske gozlerine soktugumuzu dusunup irite olsalardi da bu kadar aramasalardi. Ben de cok mutlu olurdum...

Yoo farkindayim ona da ayri ayar oluyorum onceden de yazdim. Yalniz cocugu kimsenin gozune sokma gibi bir durum yok..amcalari kendi ariyor. Esimin aramasindan da gayet memnunlar. Keske gozlerine soktugumuzu dusunup irite olsalardi da bu kadar aramasalardi. Ben de cok mutlu olurdum...
O zaman nerde ne yapacaklarini henuz ogrenememisler.
Her iki durumda da cocugunuz zarar goruyor.
Canlari sıkılıyor eglence ariyorlar.
Cocugunuzu onlara eglence ettirmeyin.
Yarin birgun kendi cocuklari olsa sizinkini gozleri gormeyecek,kendininkilere bunu da yaptirmayacaklar.
Ben de severim amcalariyla iyi iliskileri olsun,bagli olsunlar ama faydali bir iliskiyse.
Cocuklarimin bir amcasi,akli sira takiliyorum diye cocugumu uzuyor,ne giymissin oyle,nasil renk o,benim cocugum senden hizli kosar vs .
Buna musaade etmedim.
Amcasin,amca gibi davran,cocuk seni seviyor,sogutuyorsun kendinden dedim.
Buyuduler,amcalarini anmiyorlar bile simdi.

Doğru bir tespit katılıyorum ve bu duruma bizim toplumumuzda sık rastlanılıyor.
Çocuklar bizim eğlence hatta alay metamız.
Çocuklarla alay ediyoruz, onları kandırıyoruz, korkutuyoruz ve bundan keyif alıyoruz.
Yetişkinlerin çoğunun ruh sağlığında çeşitli defolar var.
Çocuğun elindekini alıp ‘benim bu’ diyoruz ve onu ağlatıyoruz.
Çocuğun annesine sarılıp ‘X benim annem’ diyoruz.
Annesine vurmasını söyleyip bunu videoya alıyoruz ve TikTok denen pespaye platformda yayınlıyoruz.
Sigara veriyoruz çocuğun eline, ‘tüttür oğlum’ diyoruz.
Pipini göster amcalara diyoruz, küfür öğretip tekrarlatıyoruz ve hunharca gülüyoruz buna.
Say say bitmez.

En kötüsü de bu tip diyalogların çocukların ruhunda nasıl yaralar açtığından bihaberiz.

Daha kötüsü ise bunların hepsi çocuk istismarıdır.
Çocukken İstismara uğrayan yetişkin olduğunda başkalarını istismar ediyor.
Adeta kısır döngü...

Doğru bir tespit katılıyorum ve bu duruma bizim toplumumuzda sık rastlanılıyor.
Çocuklar bizim eğlence hatta alay metamız.
Çocuklarla alay ediyoruz, onları kandırıyoruz, korkutuyoruz ve bundan keyif alıyoruz.
Yetişkinlerin çoğunun ruh sağlığında çeşitli defolar var.
Çocuğun elindekini alıp ‘benim bu’ diyoruz ve onu ağlatıyoruz.
Çocuğun annesine sarılıp ‘X benim annem’ diyoruz.
Annesine vurmasını söyleyip bunu videoya alıyoruz ve TikTok denen pespaye platformda yayınlıyoruz.
Sigara veriyoruz çocuğun eline, ‘tüttür oğlum’ diyoruz.
Pipini göster amcalara diyoruz, küfür öğretip tekrarlatıyoruz ve hunharca gülüyoruz buna.
Say say bitmez.

En kötüsü de bu tip diyalogların çocukların ruhunda nasıl yaralar açtığından bihaberiz.

Daha kötüsü ise bunların hepsi çocuk istismarıdır.
Çocukken İstismara uğrayan yetişkin olduğunda başkalarını istismar ediyor.
Adeta kısır döngü...
Kesinlikle derin sularda derin sularda
Cocuktur unutur,cocuktur sonra yer,cocuktur anlamaz,cocuktur vs. vs. vs.
Bana aptalmisim gibi konustuklarinda,ben "aptalmidir nedir ya" diye bakiyordum.
Cocuk anlar,cocuk unutmaz,cocuk saygiyi hak eder,cocuk kimsenin oyuncagi degildir.Ana babasinin bile.
Ana babaligi hasa yaraticilik sananlar var.
"BEN yaptim ben,oyleyse ruhunla kaninla caninla bana amadesin,istedigim gibi davranabilirim"
Hayir,bizler ana babalarimiza emanettik,evlatlarimiz da bize emanet.
Bizler gorunmezdik,hissedilmezdik bile.
Saygisizlik yapmadim da,yaptirmadim da cocuklarima.
Yaptirsam bilinclendikce cok uzulurdum.

O zaman nerde ne yapacaklarini henuz ogrenememisler.
Her iki durumda da cocugunuz zarar goruyor.
Yarin birgun kendi cocuklari olsa sizinkini gozleri gormeyecek,kendininkilere bunu da yaptirmayacaklar.
Ben de severim amcalariyla iyi iliskileri olsun,bagli olsunlar ama faydali bir iliskiyse.
Cocuklarimin bir amcasi,akli sira takiliyorum diye cocugumu uzuyor,ne giymissin oyle,nasil renk o,benim cocugum senden hizli kosar vs .
Buna musaade etmedim.
Amcasin,amca gibi davran,cocuk seni seviyor,sogutuyorsun kendinden dedim.
Buyuduler,amcalarini anmiyorlar bile simdi.
Aynen bu muhabbetleri yapan tipler ikisi de...mumkun oldugunca az gorusturmek en iyisi. Cunku cocukta acabilecekleri yaralardan bir haberler.su goruntulu konusmalari bayagi azaltip mudahale edecegim ilk etapta.

şu olayların üzerine olun lütfen biraz
sevimsiz görünecekseniz de görünün
eşiniz bir daha görüntülü konuştuğunda alın elinden
en çok ama en çok parka gidilecek sanıp ağlattıklarına üzüldüm
ben olsam çoktan şöyle saçma sapan hareketler yapmayın ağlıyor istemiyorum derdim

Back